![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49149923]ta strona to to samo co polski odpowiednik http://twojasuknia.pl
ja raczej kupie w PL chyba jakos bardziej sie to oplaca, ale zobacze jeszcze. No i zalezy kiedy i jak moglabym zrobic przymiarke przed i poprawki ![]() zalezy tez od sukienki ![]() ![]() ![]() dokladnie, ta strona to odpowiednik naszej polskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
No to sie podepne do watku
![]() Mieszkamy w Szkocji (narzeczony to Szkot), ale slub planujemy w Polsce we wrzesniu. Mamy juz wiele rzeczy zalatwionych i to tylko i wylacznie przez maila. Sukienke tez juz mam. Planowalam poszukac w Polsce jak bede na swieta, ale szczerze powiedziawszy troche sie martwilam czy mi sie uda znalesc ta jedyna w tak krotkim czasie wiec zdecydowalam sie na zakup w UK (no i po za tym to ja sie w tej sukni zakochalam a w Polsce jej nie moglam znalesc ![]() Jesli chodzi o transport sukni to mysle, ze nie jestem pierwsza PM-ka, ktora bedzie przewozic swoja suknie i pewnie nie ostatnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
W tej chwili w Airdrie, ale mieszkalismy w Glasgow i Cambuslang, a ja jeszcze kedys mieszkalam w Livingston
![]() Edytowane przez AGUSIAE Czas edycji: 2014-12-01 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Agusia witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49169872]Agusia witaj
![]() Dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Witaj Agusiae
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
No to sie chwale
![]() http://www.essensedesigns.com/stella...es/detail/5986 Tylko, ze moja nie zlota a w kolorze kosci sloniowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
CUDO ![]() dodaje sobie do slubnych inspiracji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wyboru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Hej, my mieszkamy w Norwegii. Wesele w Polsce, ale ślub chyba tutaj na miejscu (mniej formalności).
My mamy już zareserwowaną salę i zespół. Nie wiedziałam, że suknię trzeba z takim sporym wyprzedzeniem zamawiać / ale w takim razie poprzymierzam jak będę w maju nad polskim morzem ![]() Gości będę mieć międzynarodowych, więc bardzo się ucieszyłam, kiedy udało mi się znaleźć zespół, który prowadzi zabawy również po angielsku i ma w repertuarze angielskojęzyczne piosenki ![]() ![]() Aha, wesele mamy zaplanowane na 15.07.2016
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Witaj ![]() To tak jak my widze rozbijacie cywilny i kościelny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mieszkamy w Norwegii ![]() A tak z nowości to doszły już zaproszenia ![]() I Zamowilam właśnie zaproszenia dla rodziców ![]() W następny poniedziałek mamy ostatnie spotkanie z księdzem i dowiemy się jak wyglądają formalności - z tego co mówił to wszystko tutaj i wyślą do kościoła w Polsce licencję i na jej podstawie dostaniemy ślub - zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
My chyba będziemy mieć tylko cywilny. A wesele w pl
justuus widzę, ze niedaleko mieszkasz. Ja w Eide a pracuje w Molde. Piekne suknie Tu pokazujecie. As wczoraj godzine spędziłam na przeglądaniu sukni na necie 😃😃
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
Ja tez przeglądałam wczoraj ale do końca nie wiem sama co chce jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak przeglądałam suknie - teraz się powstrzymuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49241879]Ja tez przeglądałam wczoraj ale do końca nie wiem sama co chce jeszcze[/QUOTE]
trudno się zdecydować / za duży wybór!! ![]() no i wiadomo inaczej te suknie wyglądają na modelkach inaczej na mnie chciałabym więc różne kroje poprzymierzać, żeby wiedzieć, co jest dla mnie najkorzystniejsze w planach mam schudnąć ale.... wiecie jak z tym jest ![]() czasu mam dużo, więc może mi się uda (rzekła M. zajadając czekoladowego Mikołaja ![]() justuus . w Kristiansund byłam nawet w czwartek ![]() Ale przeprowadzamy się bliżej Oslo, więc łatwiej będzie też kursować między Pl a No My wczoraj sobie oglądaliśmy... podróże p oślubne ![]() Choć ja już sfrustrowana się powoli robię, bo oficjalnych zaręcznyn jeszcze nie mieliśmy! ![]()
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
Cytat:
Planujecie juz bez zareczyn? Juz bukujecie wszystko czy dopiero luźne plany? Dużo facetow sie ociąga wiec popularne sie to chyba stało niedawno ![]() Ja bym chciała przytyc ![]() ![]() Tez marzymy o kilku miejscach na podróż poślubna no ale zależy od kasy koniec końców:/ Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2014-12-07 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Mamy zabukowaną salę i zespół (zaliczki wpłacone). Więc już się zdecydował, że chce mnie za żonę
![]() ![]() My chcemy na rejsc po Karaibach popłynąć...
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
Bałabym sie ze mnie zareczyny ominą
![]() Ale najważniejsze ze wam tak pasuje i plany sa ![]() Byliśmy na Dominikanie miesiąc temu ślicznie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki.
Też chcę dołączyć! Mieszkam 1000 km od miasta rodzinnego , w którym wychodzę za mąż i powiem wam,że jest trochę zamieszania,żeby ogarnąć wszystko. Chociaż widzę,że Wy macie jeszcze dużo czasu, na pewno dacie radę. My zdecydowaliśmy się na ślub w tym roku w sierpniu a pobieramy się przyszłego roku w czerwcu. Od zaręczyn minęły niecałe 4 m-ce a my mamy wszystko własciwie załatwione i to drogą meilową ![]()
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
U mnie to zeby miec termin co sie chce wszedzie to min 2 lata naprzód trzeba bukować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
ano trochę się boję, że zaręczyny przeskoczy...
choć on uważa, że jeszcze ma czas, bo przecież do wesela długo ... chyba mamy trochę inne podejście do tego :P ale naciskać nie zamierzam Zresztą mieszkamy na zadupiu, więc pewnie i pierścionek niełatwo tu dostać ![]() Ja to wolałabym do zaręczyn czekać, ale z tego wzglęgu, że rzadko w rodzinnych stronach jestem (raz w roku) to zabukowaliśmy salę już przy ostatniej wizycie Dominikana brzmi fantastycznie! Witaj, Pati. Gratuluję pełnej organizacji "D Tylko pół roku do ślubu zostało ![]() Dziewczyny, jak rozwiązujecie sprawę noclegów? Wypada zasugerować im, że żeby sami zapłacili? Nie chcę na skąpca wyjść czy co, ale koszta wesela mnie trochę przerażają, a wiem, że dla rodziny tz wydatek za nocleg to nic. I jak rozwiązujecie sprawę prezentów? Wolałabym dostać albo jakieś objętościowo małe albo gotówkę / bo przecież jak to potem wszystko do samolotu zabrać? Mieszkamy 2500 km od mojego rodzinnego domu i nie przeżyję raz jeszcze jazdy samochodem......... Może jakaś wysyłka zbiorowa? Lub gości poprosić, żeby prezenty wysłali, a nie przynosili na wesele?? Jak wygląda to u Was? Z tą suknią to też nie wiem. Chciałabym sesję tutaj w Norwegii też, ale takie przewożenie sukni upchanej w samolocie chyba jej nie posłuży? Może skorzystam z wypożyczalni tu w okolicy ... Mieszkamy w pięknej okolicy i bardzo chciałabym mieć tu plener, a koleżanka, która zajmuje się fotografią ślubną zaoferowała mi sesję gratis (tylko opłacę koszty podróży i gościnę ![]() Btw czy bierzecie jakiś kredyt na organizację? Coś zaczynam wątpić czy uda mi się uciułać na to całe wesele... Staram się oszczędzać, ale zawsze coś wypadnie, czy to dentysta (który tu kosztuje krocie), zepsuty samochód, egzaminy itd.... Przeprowadzka też trochę pewnie po kieszeni da. Nie planujemy jakiegoś ekstrawaganckiego wesela, jednak będzie na dosyć dużo osób (mam dużą rodzinę)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.