Victor & Rolf - Flowerbomb - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-10, 14:54   #61
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Victor & Rolf - Flowerbomb

Ni z tego niz z owego zainteresowalam sie wersja Extreme. Normalnie Flowerbobm nie trawie i czytalam, ze sa one podobne, wiec az sie boje wachac... Prosze powiedzcie mi, czy Extreme to wersja limitowana? I czy sa jakies problemy z dostaniem jej w Sephorze? Jakos nigdy nie zauwazylam jej na polkach... Kasiulko, bardzo podoba mi sie Twoja recenzja Extreme, az mam ochote leciec (znowu) do Sephory Chyba mnie w koncu stamtad wyrzuca jak nie kupie czegos
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 18:23   #62
E
Zakorzenienie

Ropuszko, jeśli lubisz kwiatowe zapachy, to jest szansa, że przypadną Ci do gustu.
Jest znacznie lżejszy od klasyka, znaaacznie mniej słodki i mocno kwiatowy.
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 19:10   #63
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Ropuszko, jeśli lubisz kwiatowe zapachy, to jest szansa, że przypadną Ci do gustu.
Jest znacznie lżejszy od klasyka, znaaacznie mniej słodki i mocno kwiatowy.
E, teraz juz rozumiem dlaczego ta wersja nie przypadla ci do gustu
Na mojej skorze pachnie zupelnie inaczej i kwiatow w niej malutenko, dlatego ja lubie KLIK
Stary 2007-10-10, 20:03   #64
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
E, teraz juz rozumiem dlaczego ta wersja nie przypadla ci do gustu
Na mojej skorze pachnie zupelnie inaczej i kwiatow w niej malutenko, dlatego ja lubie KLIK
Nio, chociaż flakon bardzo
Stary 2007-10-10, 20:16   #65
ropuszka
Zakorzenienie

Wg mnie EDP Flowerbomb jest slodka jak wata cukrowa i drazni moj nosek Spodziewalam sie, ze Extreme bedzie jeszcze slodsza, ale skoro nie, to jutro testuje:d
Stary 2007-10-11, 18:16   #66
ropuszka
Zakorzenienie

No i bylam w Sephorze, podchodze do wielkiej polki Viktor & Rolf, a tu tylko EDP i EDT? Co sie stalo z Extreme? Pani ekspedientka w ogole nie wiedziala ze jest taka wersja, chyba nowa byla. Czy to zostalo wycofane?
Stary 2007-10-11, 18:37   #67
E
Zakorzenienie

Ropuszko, głowę to może nie, ale paznokcia bym sobie dała uciąć, że widziałam.
A może mi się coś pomerdało?

w każdym razie - jeśli w wersji klasycznej Ci przekszadzała słodycz, w EDT wciąż jej było za dużo, to Extreme jest dla Ciebie Może któraś z dziewczyn pomoże? Ja swoją już dawno puściłam w obieg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-11, 18:47   #68
ropuszka
Zakorzenienie

Hmm, no to dziwna sprawa... wlasnie dzwonilam do Sephory - u mnie marka V&R jest tylko w dwoch Sephorach i w zadnej nie ma Extreme. Kopletnie nie wiem o co chodzi, mieszkam w duzym miescie, a tu klops:/ Panie pytaly sie nawzajem, bo ktoras byla na skzoleniu, ale i ta nic nie wiedziala. Moze mam zadzwonic na infolinie Sephory? W ciemno nie kupie, jesli w ogole. Nie zeby mi na tym zapachu tak zalezalo, ale po prostu nie lubie jak czegos nie ma, a powinno byc.

Edytuje:
Nie no, to jest szczyt. Zadzwonilam na te infolinie i dowiedzialam sie, ze z ta marka to w ogole trudno cokolwiek powiedziec i ze to zalezy indywidualnie od kazdej perfumerii. I zeby tam pytac, bo oni nie maja ogolnej bazy produktow. Niesamowite to jest... Chyba dam sobie spokoj, bo nie lubie poznawac i przywiazywac sie do zapachow, ktore ciezko potem zdobyc. Ciekawa jestem w jakich miastach jest wersja Exreme? Moze moje miasto to jakis ciemnogrod?

Edytowane przez ropuszka
Czas edycji: 2007-10-11 o 18:52 Powód: dopisek
Stary 2007-10-11, 18:53   #69
E
Zakorzenienie

Ropuszko, weź pod uwagę, że to ja się moge mylić
Chociaż, gdy pytałam o krem do ciała Flowermomb, to Pani z Sephory zrobiła wielkie oczy i odpowiedziała, że na pewno nie mają. I żeby to udowodnić otworzyła szufladę - a tam śliczny słój z kremem <hahaha>
Stary 2007-10-11, 18:57   #70
ropuszka
Zakorzenienie

E, ja wszystko biore pod uwage, ale nie niewiedze konsultantek. Chociaz z tym mozna sie jeszcze pogodzic, gorzej, ze na infolinii nie umieja mi sprawy wyjasnic i zwalaja wszystko na indywidualna polityke kazdej z perfumerii. Nie wiem, moze niektore z ich "sklepow" zamawiaja, a innych w ogole to nie obchodzi. Obawiam sie, ze skoro w kilku perfumeriach nie wiedza o czym ja mowie, to znaczy, ze w ogole czegos takiego nie sprowadzili i juz nie sprowadza. PS: Czy Sephora ma wylacznosc na Viktora & Rolfa?
Stary 2007-10-11, 19:19   #71
E
Zakorzenienie

Wiesz, ja dłuuuugo nie mogłam u siebie wypatrzeć Tumulte. Znalazłam je w Poznaniu
A wiedza konsultantek bywa mikra chociaż, oczywiście, bywają wyjątki np. moja ulubiona konsulatntka z Douglasa
Stary 2007-10-11, 19:36   #72
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

a u mnie i Extreme i balsamy są ropuszko służę próbką

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 19:39   #73
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
No widzisz Ropuszko

Balsam też mam, ale krem to marzeeeenie Tylko w Sephorze stoi 450
Stary 2007-10-11, 19:43   #74
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ropuszko, gdy ja kupowałam bombkę to wzięłam jedyne 50 ml, które było w sklepie. Zostały jeszcze dwie trzydziestki, a dziś już nie widzę tej wersji. Chyba można ją zakupić jeszcze na www.dolce.pl. Ja również chętnie poratowałabym Cię próbasem, z tym że moja bombeczka ekstremalna najpewniej zmieni domek, nio ale to się jeszcze okaże
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 19:59   #75
Lipglossjunkie
Zakorzenienie

GG do Lipglossjunkie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

Nosku , w której Sephorze widzialas Extreme?
Lipglossjunkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 21:18   #76
ropuszka
Zakorzenienie

O, super, dziekuje Wam za pomoc Jeszcze bede probowala sie porozgladac, a w razie czego to poprosze o probeczke w stosownym watku Prosze tez o info w ktorym miescie sa te wersje Extreme i kiedy ja kupowalyscie? Moze to jest jednak LIMITOWANKA?
Stary 2007-10-11, 21:47   #77
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
O, super, dziekuje Wam za pomoc Jeszcze bede probowala sie porozgladac, a w razie czego to poprosze o probeczke w stosownym watku Prosze tez o info w ktorym miescie sa te wersje Extreme i kiedy ja kupowalyscie? Moze to jest jednak LIMITOWANKA?
Ja we Wrocławiu jakieś 2 miesiące temu widziałam Extreme,ale potem zniknął i teraz nie ma(zresztą jeszcze sprawdzę i jakby co dam znać)
Stary 2007-10-12, 09:05   #78
ropuszka
Zakorzenienie

Wpadlam na to, ze moze wersja Extreme siedzi sobie cichutko w szufladzie pod polka V&R. Co Wy nat o? Moge miec racje, slyszac rozne dziwne historie Niestety wczoraj mi to przez mysl nie przeszlo, kiedy rozmawialam z ta pania w Sephorze, stojac przed wersja EDT i EDP. Swoja droga, cala polka wylozona byla tymi wersjami z gory na dol, a tester byl tylko jeden - EDT. Psiknelam na papierek li tylko, a i tak juz potem nie wiedzialam co na co psiknelam i nadal nie wiem jak pachnie EDT, poza tym, ze poczatkowe nuty ma podobne i slodkie jak EDP.
Ha! Mam blotterek Flowerbomb EDT! Wygrzebalam z kosza spod biurka, niucham i... No prawie EDP, tylko mniej ulepkowate. Zaczynam lubic bobmbke, a to juz cos...
Stary 2007-10-12, 11:43   #79
ropuszka
Zakorzenienie

No dobra, juz wiem wszystko, mam nadzieje, ze moja informacja sie komus na cos przyda: zadzwonilam do Sephory warszawskiej, do Arkadii i tam dowiedzialam sie, ze to byla limitowanka, ktorej juz nie bedzie. W Zlotych Tarasach tez jej nie maja. Tak wiec pozostaje pomarzyc albo scigac przez perfumerie internetowe... Na stronie Viktora & Rolfa nie jest wspomniane, ze to limited edition czy cuś no ale moze ja slepa jestem.
Stary 2007-10-13, 08:43   #80
an00
Raczkowanie

Witam serdecznie! Na Śląsku to już w ogóle nie słyszeli o wersji Extreme (via moja wypowiedź w wątku jakie zachowania was denerwują w perfumerii?). W niektórych Sephorach to nawet nie słyszeli o marce V&R, świętokradcy Na szczęście stałam się posiadaczką setki edp i na razie zaspokoiło to moje apetyty, ale chyba nie na długo, choć wolę słodziaki od kwiatuszków Jakby ktoś wiedział o magicznym miejscu na Śląsku, ewentualnie Kraków, gdzie Extreme można poniuchać-będę wdzięczna za info
Jakby ktoś był zainteresowany- na Allegro dalej wisi balsam perfumowany, może ktoś się skusi
Noseknosek w pełni podzielam Twój zachwyt nad tym zapachem Uzależnia...
Ropuszko zapach nie jest limitowany, ale niestety w Polsce...
Stary 2007-10-13, 09:47   #81
Asienka83
Zadomowienie

an00 nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale czy sprawdzałaś w Sephorze w Silesii w Katowicach? Ostatnio jak byłam to była mowa, że niedługo powinny wskoczyć na półeczkę Ale czemu tak późno i czy w ogóle będą to ja nie mam pojęcia Może dzisiaj tam wpadnę (jak uda mi się męża wyciągnąć ) to sprawdzę
Stary 2007-10-13, 10:02   #82
ropuszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja sie obawiam, ze w Krakowie to w ogole nie bedzie. Marka Viktor & Rolf jest tylko w dwoch Sephorach: Galeria Krakowska i Galeria Kazimierz. I tam ani widu ani slychu, nawet chyba nie wiedza, czy mieli. To by mi cos ulatwilo, gdybym wiedziala, ze bylo, ale juz ne ebdzie. W jednej warszawskiej, jak juz wspomnialam, pani stwierdzila, ze to bylo limitowane.
Asienko, dalas mi nadzieje, ze skoro na Slasku moga sie pojawic, to moze i w Krakowie beda, ze w ogole wroca na polki...
Stary 2007-10-13, 12:07   #83
an00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
an00 nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale czy sprawdzałaś w Sephorze w Silesii w Katowicach? Ostatnio jak byłam to była mowa, że niedługo powinny wskoczyć na półeczkę Ale czemu tak późno i czy w ogóle będą to ja nie mam pojęcia Może dzisiaj tam wpadnę (jak uda mi się męża wyciągnąć ) to sprawdzę
Asienko ja bylam 2 tyg temu w tej Sephorze i Pani nie dość, że skłamała mi, że nie mają testera edp i że na niego czekają(a później właśnie w poszukiwaniu wersji Extreme otworzyła szufladę regału i oczom moim ukazał się tester edp calutki i nowiutki, tyle że pewnie prikaz dostali, żeby przed zamknięciem sklepu nie otwierać testerów nowych), to jeszcze stwierdziła, że pierwsze słyszy o Extreme... Też dziś będę w Silesii Ale dopiero z przyszłym mężem hehe Ja zakładam że w ogóle nie będą mieć. Zostanie zakup w ciemno Cena-320 zł za 50 ml, da się chyba przeżyć
Stary 2007-10-13, 12:23   #84
ropuszka
Zakorzenienie

Ann, jak wrocisz z tej Sephory, to bardzo Cie prosze, napisz, czy maja Extreme. I jakbys mogla sie dowiedziec, czy to jest limitowanka i czy to zalezy indywidualnie od kazdej Sephory czy maja czy nie, to bede wdzieczna. Fajnie by bylo, gdyby sie Extreme pojawila wszedzie, w calej Polsce. Napisalam do Noska o probaska, ale zakupu wolalabym i tak dokonac w Sephorze a nie przez internet... Chociaz juz raz cos kupowalam w perfumy-perfumeria (tam maja Extreme) i bylo ok... Czekam na info
Stary 2007-10-13, 13:12   #85
an00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Ann, jak wrocisz z tej Sephory, to bardzo Cie prosze, napisz, czy maja Extreme. I jakbys mogla sie dowiedziec, czy to jest limitowanka i czy to zalezy indywidualnie od kazdej Sephory czy maja czy nie, to bede wdzieczna. Fajnie by bylo, gdyby sie Extreme pojawila wszedzie, w calej Polsce. Napisalam do Noska o probaska, ale zakupu wolalabym i tak dokonac w Sephorze a nie przez internet... Chociaz juz raz cos kupowalam w perfumy-perfumeria (tam maja Extreme) i bylo ok... Czekam na info
Ropuszko nie ma sprawy - wieczorkiem napiszę, choć optymistką nie jestem w tym przypadku Właśnie o tą perfumerię mi chodziło - uważam, że cena całkiem dobra, jak na Extremalną Bombkę, a w Sephorze bym nie kupowała, bo tam zdzierają - niestety... ;/
Stary 2007-10-13, 15:17   #86
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez an00 Pokaż wiadomość
Asienko ja bylam 2 tyg temu w tej Sephorze i Pani nie dość, że skłamała mi, że nie mają testera edp i że na niego czekają(a później właśnie w poszukiwaniu wersji Extreme otworzyła szufladę regału i oczom moim ukazał się tester edp calutki i nowiutki, tyle że pewnie prikaz dostali, żeby przed zamknięciem sklepu nie otwierać testerów nowych), to jeszcze stwierdziła, że pierwsze słyszy o Extreme... Też dziś będę w Silesii Ale dopiero z przyszłym mężem hehe Ja zakładam że w ogóle nie będą mieć. Zostanie zakup w ciemno Cena-320 zł za 50 ml, da się chyba przeżyć
A to kłamczuszek z Pani, i w ogóle dziwne maja te zasady-moim zdaniem jak kończy się tester od razu powinien iść nowy, pełny na jego miejsce, nie rozumiem
No i byliśmy i miałaś rację an - nie ma Extreme a co gorsza jeśli chodzi o klasyka, do testowania jest tylko wersja edt.
Może jeszcze gdzieś uda Ci się przetestowac przed zakupem
Stary 2007-10-13, 16:31   #87
an00
Raczkowanie

Asienko no ja byłam zszokowana takim kłamstewkiem, które by nie wyszło, gdybym nie wprawiła Pani w zakłopotanie pytaniem o Extreme. Bardzo nieprofesjonalnie
Podejrzewam, że nie mieli i mieć nie będą. W ogóle Sephora w Silesii jakaś dziwna jest. Nieswojska
Pozostaje polowanie na Allegro i perfumerie internetowe...
Stary 2007-10-13, 16:46   #88
Lipglossjunkie
Zakorzenienie

GG do Lipglossjunkie

A co zrobila ekspedientka , kiedy wyszlo szydlo z worka? (albo raczej , butelka z szufladki ). Jestem ciekawa jej reakcji.
Lipglossjunkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 18:14   #89
ropuszka
Zakorzenienie

Paskudna sytuacja z tym klamstewkiem. A moze to byla niewiedza? Ja to drugie wole zakladac, bo mozna sie zrazic Ja niedawno bylam w S. i chcialam psiknac Kate Moss na lapsko, a tester byl calkiem pusty. Ochroniarz dziwnie sie na mnie gapil, jak potrzasalam butelka, niuchalam korek i bezskutecznie probowalam choc kropelke wydusic. Zapewne ta pusta butelczyna stoi tam do dzis Sorry za OT.

Wracajac do tematu, psiknelam na blotter bombke EDT i wydala mi sie zbyt podobna do EDP. Teraz wyciagnelam sobie ten paseczek i calkiem przyjmny zapach! Moze nie taki zdecydowany jak EDP, ale ladny, slodki, a przy tym subtelny. Musze przetestowac na skorze Juz nie moge sie doczekac az porownam wszystkie 3 bombki I w koncu ktoras kupie<lol>

Pytanko techniczne WAZNE: czy ten dzyndzelek, ktory jest przy flakonie (ten czarny) urwal sie kiedykolwiek ktorejsc z Was? Bo ja sie boje, ze bym to urwala, na zjdeciach wyglada na dosc kruche...

Edytowane przez ropuszka
Czas edycji: 2007-10-13 o 18:18 Powód: dopisek
Stary 2007-10-13, 18:27   #90
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie Pokaż wiadomość
A co zrobila ekspedientka , kiedy wyszlo szydlo z worka? (albo raczej , butelka z szufladki ). Jestem ciekawa jej reakcji.
ee, ja też miałam podobną sytuację, one chyba myślą, że jak otwierają szufladę, to nikt niczego nie zauważy.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości