Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 14:40   #61
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Ja pilam tylko suszone liscie malin,tak wyczytalam i tak pilam a przytylam 16kg czyli z 50kg na 66.5kg ja strasznie tesknie za synkiem i ciagle mysle czy sobie poradza,przygotoealam im jedzenie, ubrania na caly tydzien poprasowane ale ciagle o nich mysle i najbardziej synka mi brakuje nie wiem jak zniose rozlake z nim tyle dni
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:45   #62
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Blow - chyba Ty się mnie pytałaś dlaczego mam cc (długo mnie nie było i ostatnio wpadam raz na długi czas) - Mała jest za duża i gdybym rodziła sn (czego bardzo chciałam) to w tp prawdopodobnie osiągnęłaby wagę 4000-4300 g. Gin stwierdził że nie będziemy ryzykowali bo nie dam rady urodzić tak dużego dziecka sn, porozrywa mnie do tego Mała się zaklinuje i będzie problem jak wyciągnąć aby nie było zagrożenia życia dla niej i dla mnie. Dlatego wcześniej ustalił cc. W zeszły poniedziałek ważyła ponad 3520g, więc podejrzewam osobiście że w piątek będzie miała 3800-3900g. Zobaczymy
Tak to ja się pytałam! Szkoda, że będzie cc skoro chciałaś sn. Dobrze przynajmniej, że masz zaufanie do lekarza.
Ja też nie mam małego dziecka, w zeszłym tygodniu (tydzień przed tp miał ok 3500), ale to i tak dużo mniej niż córka, bo ona szacunkowo od 37 tygodnia miała już 3800 -3900 (a urodziła się 3600). Zobaczymy - jutro idę na wizytę na ktg.

Ja przytyłam 8 kg, ale startowałam z dużej nadwagi. Ostatnia ciąża to było 20 kg, z czego po porodzie zostało mi 14 kg.... Półtora roku próbowałam to zrzucić... zrzuciłam 10...

A co do rozstępów to już myślałam, że mnie ominą w tej ciąży jako że poprzednio mnie poharatało, ale wczoraj chyba zobaczyłam parę nowych na brzuchu koło pępka.... Chociaż u mnie to przynajmniej wiem, że te na brzuchu najmniej widać... Najgorzej są nadal widoczne te na biodrach

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Ja pilam tylko suszone liscie malin,tak wyczytalam i tak pilam a przytylam 16kg czyli z 50kg na 66.5kg ja strasznie tesknie za synkiem i ciagle mysle czy sobie poradza,przygotoealam im jedzenie, ubrania na caly tydzien poprasowane ale ciagle o nich mysle i najbardziej synka mi brakuje nie wiem jak zniose rozlake z nim tyle dni
Justynka, na pewno synek da sobie radę! Taka prawda, że pewnie Ty gorzej to zniesiesz niż on, tak jest zawsze... A na ile dni idziesz do szpitala? Ja byłam po cesarce 3 doby tylko.
Stary 2014-11-24, 14:46   #63
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Namah masz dziurki na dole i na gorze w pepku? zawsze sie temu dziwiłam ja mam jeden kolczyk i tez mi te dziurki się tak naciągneły, że są w ogole nie tam gdzie powinny byc i boje się jak to będzie wyglądało po porodzie
Tak, dokładnie tak. Ogólnie całkiem fajnie to wygląda(ło). Od kliku mcy nie noszę bo mi niewygodnie było. Jak brzuszek urósł to dopiero zauważyłam, że one nie są na równej głębokości i ta płytsza (na górze) to się bardzo rozciągnęła i na tym fragmencie skóry między dziurkami pojawił się rozstęp bo skóra się rozlazła. Mój Mąż mówi że jak coś to urwiemy

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:46   #64
19Inka90
Wtajemniczenie

A właśnie od rana zapominam... Ibudzilam się dzisiaj z mokrą koszulką ?! i musialam się przywitać z wkładka laktacyjna o.O bo jest tego całkiem sporo ... I teraz pytanie do doświadczonych mam... To normalne ?? Przecież jestem przed porodem ...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:49   #65
Chemisette
Rozeznanie

Sasia nie chodzi żeby w tym momencie wygonić maluszka tylko wzmocnić mięśnie macicy, tak samo jak ćwiczyć mięśnie kegla czy robić masaż.

Też myślałam aby liście z ogródka pozrywać i ususzyć, siano też można kupić pakowane dla zwierzaczków domowych
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:50   #66
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Mamuski, Wy zamiast pic te herbatki, zaciągnijcie mężólków do łóżka!
My sie nie ograniczamy od początku W ciąży naodmiennie od większości mam zwiększone potrzeby
Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość

Ze mna. Babka w zielarskim miala tylko kwiaty dziurawca kwiatow siana nie miala dlatego mam pytanko moja babcia mieszka na wsi i ma siano bo nadal hoduje zywy inwentarz moge go uzyc do tych nasiadowek?
Ja dorwałam w aptece, ale latwo też nie było, mimo ze tu to jest mega popularne Niestety nie wiem- może zapytaj lekarza Ja o tej metodzie dopiero niedawno sie dowiedziałam, w Polsce chyba nie jest popularne, bo na polskich stronach informacji bardzo mało
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:50   #67
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
A właśnie od rana zapominam... Ibudzilam się dzisiaj z mokrą koszulką ?! i musialam się przywitać z wkładka laktacyjna o.O bo jest tego całkiem sporo ... I teraz pytanie do doświadczonych mam... To normalne ?? Przecież jestem przed porodem ...

hejo!
Minka

No i niestety u mnie cc mam doła...

jak nie zacznie się wcześniej to mam 16 grudnia cc, ale już 15 muszę się zjawić, bo muszą mnie zabezpieczyć krwią etc.
zaczynam odliczanie... 21 dni przed nami...
No nic, mówiłam, że wolałabym sn, ale w obecnej sytuacji nie chcą ryzykować, skoro lekarka z hematologii tak sugeruje.
chce mi się płakać...

Niteczka żółwik, mamy chyba podobne nastroje

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2014-11-24 o 14:58
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:53   #68
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Sasia u mnie zawsze jak wyjdą rozstępy a mam ich sporo na piersiach bo bardzo szybko mi w czasie dojrzewania urosły to jak opalalam sie w wakacje to zawsze kolorem sie zlewaly ze skórą. Rozstęp to jest blizna a każda dojrzala blizna czyli biała może się opalać tak jak normalna skóra i wtedy równa sie ze skórą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:02   #69
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka tak mam tel do Minki

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:04   #70
Karo89
Zakorzenienie

Widzę, że piszecie o rozstępach.
Ja mam jeden koło pępka z poprzedniej ciąży, koło blizny po kolczyku co miałam, w tą ciąże poleciały mi dwa inne. tak to na biuście mi wyszły ale po porodzie, jak dostałam nawału pokarmu, z miseczki B zrobiły mi się D albo i E, to chcąc nie chcąc, rozeszła się skóra, a że się nie spodziewałam to mam zebrę
teraz nie widać, bo miseczka się zmniejszyła a tak to mam zeberkę na pośladkach, ale to sprzed ciąży.
Mam nadzieję, że nic się więcej nie pojawi....

Stary 2014-11-24, 15:08   #71
maczuma
Rozeznanie

A sok 100% z malin ma takie same właściwości co napar z liści...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 15:09   #72
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

jak nie zacznie się wcześniej to mam 16 grudnia cc, ale już 15 muszę się zjawić, bo muszą mnie zabezpieczyć krwią etc.
No nic, mówiłam, że wolałabym sn, ale w obecnej sytuacji nie chcą ryzykować, skoro lekarka z hematologii tak sugeruje.
chce mi się płakać...

Nie martw się, przynajmniej wiesz że Ty i maluszek będziecie bezpieczni przy porodzie, sn w Twoim wypadku wiąże się z dużym ryzykiem, a tak przy cc zabezpieczą się abyście byli zdrowi i aby nie było jakichś nie przewidzianych komplikacji. Głowa do góry Za 21 dni swojego skarba będziesz tulić w ramionach
Stary 2014-11-24, 15:09   #73
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Maczuma podobno nie bo inne właściwości maja owoce a inne liscie a sok jest typowo z owocow ale moge sie mylic..

Stary 2014-11-24, 15:10   #74
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
A sok 100% z malin ma takie same właściwości co napar z liści...?
Podobno nie Ale pewna nie jestem- slyszalam tylko ze sok z malin spokojnie mozna pic cała ciąże, a napar z lisci wlaśnie nie
Stary 2014-11-24, 15:10   #75
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Inka tak mam tel do Minki
Pisalas do niej ?? Cos długo znać nie daje...

EJ truska ty bylas juz na USG po tym jak myslalas ze Julek Ci się obrócił ?? Bo cholera jasna ale czuje ruchy po lewej stronie a juz od dawna kopniaki były z prawej...

Emilka
Stary 2014-11-24, 15:11   #76
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Nie martw się, przynajmniej wiesz że Ty i maluszek będziecie bezpieczni przy porodzie, sn w Twoim wypadku wiąże się z dużym ryzykiem, a tak przy cc zabezpieczą się abyście byli zdrowi i aby nie było jakichś nie przewidzianych komplikacji. Głowa do góry Za 21 dni swojego skarba będziesz tulić w ramionach
tak to prawda, jednak czuję jakiś żal...

Więc pewnie się nie spotkamy w szpitalu, chyba że zaczniesz rodzić przed terminem :P

Stary 2014-11-24, 15:11   #77
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Ja dorwałam w aptece, ale latwo też nie było, mimo ze tu to jest mega popularne Niestety nie wiem- może zapytaj lekarza Ja o tej metodzie dopiero niedawno sie dowiedziałam, w Polsce chyba nie jest popularne, bo na polskich stronach informacji bardzo mało
A jak wygladaja te kwiaty siana? Jak zwykle siano? Dokladnie nie ma zadnych informacji

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Sasia nie chodzi żeby w tym momencie wygonić maluszka tylko wzmocnić mięśnie macicy, tak samo jak ćwiczyć mięśnie kegla czy robić masaż.

Też myślałam aby liście z ogródka pozrywać i ususzyć, siano też można kupić pakowane dla zwierzaczków domowych
Szczerze to sama sie nad tym zastanawialam chyba wezme od babci to siano albo kupie w zoologicznym.
Stary 2014-11-24, 15:12   #78
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Normalne
Cytat:

hejo!
Minka

chce mi się płakać...

Biedna... ale skoro cc jest w tej sytuacji lepsze to nic nie zrobisz, ważne aby wszystko poszło dobrze szybko dojdziesz do siebie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:13   #79
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalas do niej ?? Cos długo znać nie daje...

EJ truska ty bylas juz na USG po tym jak myslalas ze Julek Ci się obrócił ?? Bo cholera jasna ale czuje ruchy po lewej stronie a juz od dawna kopniaki były z prawej...
Pisałam ale cisza a też nie chce być taka natrętna..
Idę w czwartek na usg aż strach..może Emilka na drugi.bok się przekrecila? Julek to chyba główką do góry sama nie wiem

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 15:13   #80
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ineczko a moze Emilka po prostu sie okrecila wokół wlasnej osi i nozki ma z lewej strony po prostu?

Stary 2014-11-24, 15:22   #81
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
A jak wygladaja te kwiaty siana? Jak zwykle siano? Dokladnie nie ma zadnych informacji
Wygładają dokladnie tak jak w tym linku co podałam, obrazek z lewej strony na początku artykułu

Dziewczyny, tak czytam Was, ze sie boicie cc, a ja jakos mniej sie go boję niz porodu naturalnego- może przez to ze juz miałam rózne operacje i bardziej potrafie wyobrazic jak to wygłada
Choc obejrzalam chyba juz wsyztskie odcinki tych porodów w Aglii( co agata87 kiedys podała linka) i jakoś już jestem lepiej psychicznie nastawiona Na początku ogładałam pomijając niektóre sceny, a potem potrafiłam nawet wcinac obiad przy nich U mnie w sumie wygłada podobnie z tego co opowiadali znajomi i polożna (polożne tez w de dbają o kroczę, by nie popękało, albo ewentualnie minimalnie- na sr obrazowali jak to wygłąda). Zobaczymy jak to będzie w praktyce wygładać
Stary 2014-11-24, 15:26   #82
sasia25
Rozeznanie

Olcia szczerze mówiąc nie znam się na rozstępach i bliznach, ale moja blizna na kolanie do dziś jest biała, a mam ją od chyba 20 lat opalam się czy nie-ona zawsze jest dużo jaśniejsza i widoczna.

Chemisette
wiem wiem

Namah
powiedz tztowi, że jak coś to TY jemu cos urwiesz
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:27   #83
Basjenia
Zadomowienie

z tymi kwiatami siana i zoologicznym to bym nie eksperymentowała.... ze wsi nie jestem ale z tego co mi wiadomo w sianie są różne różności a jak ma się w tym nasiadówki robić to chyba lepiej wiedzieć co tam może być...żeby potem uszy królika nie wyrosły:P
zgaga mnie taka męczy że o matko....co mi przejdzie to zaraz mi się odbija i znowu piecze:/ na rennie to już nie ma co liczyć bo chyba bym musiała cały karton zjeść!
ja te liście malin zacznę sobie parzyć bo to podobno dodatkowo naskurczowo działa. a sypialnia swoja droga:P chociaż mi się tam naprawdę nie spieszy....
Inka póki czujesz kopniaki bardziej od strony żeber to jest dobrze.... ja stwierdziłam że mój Dżejkob to chyba szpagacistą jest bo czasami jak się rozkraczy....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:31   #84
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

Więc pewnie się nie spotkamy w szpitalu, chyba że zaczniesz rodzić przed terminem :P
Wiesz różnie może być bo mnie coś dziś szyjka strasznie kłuje, a chciałam posprzątać i nie dam rady...
Stary 2014-11-24, 15:36   #85
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
z tymi kwiatami siana i zoologicznym to bym nie eksperymentowała.... ze wsi nie jestem ale z tego co mi wiadomo w sianie są różne różności a jak ma się w tym nasiadówki robić to chyba lepiej wiedzieć co tam może być...żeby potem uszy królika nie wyrosły:P
zgaga mnie taka męczy że o matko....co mi przejdzie to zaraz mi się odbija i znowu piecze:/ na rennie to już nie ma co liczyć bo chyba bym musiała cały karton zjeść!
ja te liście malin zacznę sobie parzyć bo to podobno dodatkowo naskurczowo działa. a sypialnia swoja droga:P chociaż mi się tam naprawdę nie spieszy....
Inka póki czujesz kopniaki bardziej od strony żeber to jest dobrze.... ja stwierdziłam że mój Dżejkob to chyba szpagacistą jest bo czasami jak się rozkraczy....
Mowisz o tych samyc zbieranych? Czy ogolnie od nasiadówek? Przeciez tego sie nie pije W lisciach malin też mogą być rżżności

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-11-24 o 15:39
Stary 2014-11-24, 15:36   #86
Trusiulandia
Zakorzenienie

Agata trzeba się wylaszczyc przed porodem :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-24, 15:39   #87
19Inka90
Wtajemniczenie

Możliwe ze jest tak jak mowicie dobrze ze Was mam bo jakbym dzisiaj tż-owi powiedziała ze dziwnie czuje Mile to by wszystko zrzucił na nasze poranne porzucenie celibatu

Emilka
Stary 2014-11-24, 15:40   #88
Basjenia
Zadomowienie

no ale w nasiadówce się siedzi.... nie wiem ja tam wole kupić w zielarskim coś co ma przeznaczenie dla ludzi... wiadomo że można dać "ludzką" puszkę psu... pytanie czy ty zjesz "psią" puszkę? tudzież użyjesz szamponu dla zwierząt?dla mnie jednak te produkty są w określony sposób produkowane dlatego są rozgraniczone
chyba że ktoś się zna i faktycznie sobie sam zbiera...to szacun
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:45   #89
Trusiulandia
Zakorzenienie

Jakie nasiadowki baby? ja tam nie będę eksperymentować :-D
Koleżanka z innego forum pisała ze będzie piła olejek rycynowy (? ) i położna im też mówiła żeby piły hmm..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-24, 15:47   #90
promolcia
Zadomowienie

no i ... nie wyświetla cytowań z poprzedniej części i nie pamiętam co chciałam napisać

się co do ziół wypowiem, choć w tej kwestii na pewno będę znowu odmieńcem ja przeróżne zioła piję całą ciążę no bo zwyczajnie u mnie w domu nie ma nic innego (czarnej herbaty się nie kupuje, tych pseudoziołowych z barwnikami w torebkach też nie), wszystkie suplementy, które biorę są z napisem "nie stosować w czasie ciąży / ewentualnie po konsultacji z lekarzem", ale mój lekarz zupełnie na naturalnych wspomagaczach się nie zna a ja sztuczności z apteki brać nie będę
piję teraz maliny, poziomki i melisę - maliny na szyjkę, poziomki na żelazo a melisę jak powszechnie wiadomo na wyciszenie co by się wyczilałtować przed porodem - takie słabe ziółka naprawdę nikomu krzywdy nie zrobią
a jak ktoś ma własne na ogródku to zawsze lepsze niż sklepowe - przynajmniej wiadomo co się pije
sok z malin ma zupełnie inne właściwości niż napar z liści malin

kliknęłam kilka zamówień - termometr i wyposażenie do łóżeczka ...ufff
w międzyczasie skapnęłam się, że nie mam jeszcze poduszki do karmienia...
posortowałam ubranka do prania i w końcu wstawiłam pierwsze białe ciuszki

ciekawe co tam u Minki...

właśnie dojrzałam, że jestem 13 w kolejce na liście do rodzenia

idę wycierać mebelki

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-11-24 o 15:54
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości