|
|
#61 | |
|
Copyraptor
|
Dot.: Fanatycy ideologiczni i religijni
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszyłabym się gdyby konserwatystów było coraz mniej, ale niestety mam wrażenie, że młodzi ludzie są coraz bardziej konserwatywni.I co odwróciłabyś się np. od brata gdyby okazał się gejem? |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A propos takich chorych ciekawostek to sprawcami porwan przy Amber Alert statystycznie czesciej sa heteroseksualni mezczyzni w wieku srednim. Czesciej tez morduja dzieci. Ot, magia uproszczen statystyki. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się z Cholernąrejestracją. Twierdzenie, że nie chciałabyś z kimś przebywać ze względu tylko na orientację po prostu świadczy bardzo źle o Tobie. Forma oburzenia dziewczyny może i była przesadzona, ale miała konkretny powód.
Co do większości pedofilów wśród homoseksualistów, to wystarczy te dane sproporcjonalizować względem ilości pedofilów wśród heteroseksualistów (dla realizmu wyniku tak się powinno robić) i proporcjonalnie więcej pedofilów jest wśród heteroseksualistów, co oczywiście jest jasne ze względu na to, o czym napisała Jamestown. Po prostu doszukiwanie się jakiejś korelacji homoseksualista => pedofil jest bez sensu. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam (na wykładzie), że pedofilia rozkłada się równo jeśli chodzi o orientację, ale owszem jeśli widzimy skazanych to wydaje się, że wśród homoseksualistów może występować częściej. To może dziać się z dwóch powodów, mężczyzna heteroseksualny łatwiej panuje nad dewiacja, a dzieje się np. dlatego, że ma więcej do stracenia (rodzina), łatwiej mu jakoś popęd rozładowywać (podczas gdy wielu homoseksualistów jest nieaktywna seksualnie bądź sporadycznie aktywa). Jednak obawiam się, że mnóstwo z tych niewykrytych przypadków to pedofilia w rodzinie o której nikt nie usłyszy.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Buc
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49375456]To akurat jest prawda. Nie ma to jednak nic wspolnego z "homoseksualisci to pedofile", ktore tu wizazanek powyzej probuje uskuteczniac. Homo- jest mniej niz hetero-. Jesli w kazdej grupie bedzie jeden pedofil to statystyka bedzie jasna (upraszczajac of kors): wsrod homo- jest wiecej pedofili niz wsrod hetero-.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A propos takich chorych ciekawostek to sprawcami porwan przy Amber Alert statystycznie czesciej sa heteroseksualni mezczyzni w wieku srednim. Czesciej tez morduja dzieci. Ot, magia uproszczen statystyki.[/QUOTE] no w takiej interpretacji to tak, bo robisz to na nieprównywalnych grupach niemniej obawiam się, naszemu rodzynkowi to przez pustą łepetynę nie przeszło.
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozumiem skąd to powiązanie homoseksualizmu z pedofilią i co ma niby z tego wynikać
. Nawet w tych statystykach, że co piąty gej to pedofil. To niech zamkną lub leczą tą część, a reszcie dadzą spokój.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
W jakich statystykach co piąty gej to pedofil? To znaczy ja widziałam przed chwilą w Gościu Niedzielnym, że 40% homoseksualistów to pedofile, ale ta propaganda jest bardzo słaba. Ogólnie prawica używa tych argumentów bo łatwo jest w ten sposób straszyć homoseksualistami.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
imperialista zginął w poszukiwaniu statystyk.
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że każdy z nas ma prawo przebywać z kim chce i odcinać się od ludzi z tylko mu wiadomych powodów - poczynając od kryminalistów, poprzez ludzi o odmiennej orientacji seksualnej, ludzi chorych, idiotów, a na piegowatych kończąc - bo po prostu nie lubi i tyle. I nie musi się z tego nikomu tłumaczyć, a już na pewno zbierać batów od histerycznej 19-latki, której dopiero kształtuje się światopogląd. Żeby nie było - sama mam przyjaciela geja, ale jest przede wszystkim moim PRZYJACIELEM i gdy ktoś obraża homoseksualistów nie personalizuję tej obrazy z nim - bo dla mnie to osoba XY, która jest gejem, a nie przede wszystkim gej. Mam wrażenie, że nie wszyscy to rozumieją. Gdyby ktoś zabraniał mi mówić, że nie chcę jakiegoś typu osoby w swoim towarzystwie "BO NIE!!!" - I don't wanna live on this planet anymore.
|
|
|
#71 |
|
Buc
|
oby szukał ich jak najdłużej.
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poznałam miłych gejów, muzułmanów, afroamerkanów, biseksualistkę, ale nie będę się z nimi przyjaźnić tylko po to, zeby się chwalic, ze jestem taka swiatowa i modnie tolerancyjna. Rozmawiałam z nimi, poszerzyłam horyzonty i starczy. Na codzień chcę się otaczac ludzmi o zblizonym modelu zycia. Nie ma w tym nic obrzydliwego.
|
|
|
#74 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Jeszcze bardziej obrzydliwe jest stwierdzenie, że brat w rodzinie jest "tolerowany". |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
|
#76 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A tak osobiście dorzucę, że macało mnie wielu panów i to tak na widoku, natomiast nie widziałam za bardzo zeby panowie macali tak panów czy żeby kobiety mnie aż tak macały. Ani żeby kobiety macały chłopców. To takie moje obserwacje osobiste, wujkowie troche za mocno obcałowujący, panowie koniecznie muszący trzymać rękę koło mojego tyłka, koniecznie ogólnie muszący położyć na mnie rękę, tłumaczyć mi coś z bardzo bliska itd. Jakieś lepkie rączki w windzie czy autobusie, nigdy nie widziałam, żeby ktoś tak do moich kolegów podchodził. Nikt mnie nie zgwałcił, ale po prostu widzę co komu w głowie siedzi. |
||
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą pisałaś, że nie zaakceptowałabyś geja w rodzinie. I ogólnie współczuje Twojemu bratu, jeśli jest gejem to będzie mu ciężko, bo raczej nie spodziewam się, ze zaakceptujesz np. jego partnera. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Że nie ma dzieci, ale to przecież problem ekonomiczno-spoleczny, nie ma z kim nie ma za co. Geje byli zawsze w tej samej proporcji moim zdaniem, tylko mieli zony i dzieci bo system zawierania malzenstw byl inny, rodzice aranzowali i tyle. Szkoda, ze wlasnie nikt nie wykorzysta tej ogromnej szansy, jaka daja, na opróżnienie sierocińców. Nikt nie spytał nawet dzieci, czy wola sierociniec czy dwóch tatusiów, dwie mamusie.
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie można nikogo zmusić do lubienia kogoś. Nie mówię tu oczywiście o skrajnościach typu prześladowanie czy bicie kogoś, bo to podchodzi pod prawo karne niezależnie od cech osobistych ofiary, ale można sobie nie życzyć przebywania w czyimś towarzystwie i nie widzę w tym nic złego.Zwłaszcza, że para o której mowa (wybacz wizażanko, nie pamiętam nicka
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy to jest w porządku. Nikt nie ma mi prawa powiedzieć "ogarnij się", "to jest bez sensu", "jesteś uprzedzona"? |
||
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zostalam wychowana. Ojcu i mnie cięzko bedzie z bratem, jesli podejrzenia okaza się prawda. Szczerze powiem, że staram się zmienic pod tym kątem, ale jest trudno. Zaakceptowalabym jego partnera, ale nie chcialabym sie z nimi spotykac w normalnym trybie (kawka, zakupy, itp). Niech sobie zyją jak chcą, ale z dala ode mnie. Dla mnie ktos, kto lubi gejów nie jest obrzydliwy. Zakładam, ze masz wiecej niz 19 lat
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
Jestem "swiatowa i modnie tolerancyjna"
.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak bardzo Cię to kłuje w oczy, kto z kim sypia? Przecież nie krzywdzą się nawzajem. Swoją drogą panowie, którzy mówią jakie to geje są obrzydliwe bardzo lubią oglądać lesbijki. To przecież jest już coś innego
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2014-12-17 o 15:04 Powód: swoją drogą |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Dobry borze własnego brata tak..
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
Nie sądzę, by przyjaźnie z gejami były zawierane dla bycia modnie tolerancyjnym, zresztą zwykle przyjaźni się z tym gejem, zanim się dowie, że nim jest. Porównałaś homoseksualistów do kryminalistów. Napisałaś, że brata byś tolerowała, tak jakby to był jakiś zwyrodnialec, którego musisz tolerować, bo jest bratem, ale tak się z nim nie pokażesz. Poglądy które prowadzą do nienawiści, dyskryminowania kogoś za coś, co w pożądanym temacie nie ma znaczenia, są zwyczajnie krzywdzące i mimo, że akceptowalne demokratycznie, to oznaczają brak logicznego rozumowania, brak empatii, brak moralności. Nie zasłaniaj się tym, że tak zostałaś wychowana, bo inni ludzie co z patologicznych rodzin pochodzili też wyszli na prostą, więc to że tak zostałaś wychowana to żadne uzasadnienie. Poza tym ciekawi mnie dlaczego konkretnie tak uważasz. Nie chodzi mi tu o to, że tak zostałaś wychowana, ale konkretnie, co sprawia, że masz takie poglądy, które, nie oszukujmy się, dla wielu cywilizowanych ludzi są po prostu obrzydliwe moralnie, graniczące z rozumowaniem np. sławnego Hitlera.
|
|
|
|
|
#89 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
"Wśród pedofilów odsetek homoseksualnych pedofilów waha się od 10 do 40%, czyli jest około 4–20 razy większy niż odsetek dorosłych mężczyzn, których pociągają inni dorośli mężczyźni, w męskiej populacji." http://www.drryanhall.com/Articles/pedophiles.pdf PS. Nie mam tyle czasu co wy i nie mogę tak szybko odpowiadać jakbyście chciały. Sami jednak widzicie, że homoseksualiści mają nadreprezentację u pedofili. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49377354]Jestem "swiatowa i modnie tolerancyjna" .[/QUOTE]Dobrze, że nie "lewicowa". |
|||||
|
|
|
|
#90 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

I cieszyłabym się gdyby konserwatystów było coraz mniej, ale niestety mam wrażenie, że młodzi ludzie są coraz bardziej konserwatywni.
. Nawet w tych statystykach, że co piąty gej to pedofil. To niech zamkną lub leczą tą część, a reszcie dadzą spokój.

.