![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: czy tylko ja nienawidzę sylwestra?
Mój drugi traumatyczny sylwester to ten spędzany na rynku w małym mieście. Na rondzie właściwie.
Pojechałam do znajomych na domówkę, miało być miło i kameralnie a oni nagle tuż przed północą wpadli na pomysł aby iść na to rondo witać Nowy Rok.Możan było patrzeć na to rondo z ich balkonu bo blisko ale nie, trzeba uczestniczyć w tak pięknym wydarzeniu. Musiałam iść bo głupio odmówić gospodarzom i siedzieć samej w ich domu. To co tam się działo to okropność, dzikie tłumy, wrzaski, pijani, naćpani, nawet agresywni obu płci. I też składanie życzeń. A w Nowy Rok musiałam czekać do południa aby slużby miejskie uprzątnęły, pozamiatały rondo z potłuczonego szkła. A i tak jechałam jak na szpilkach, że będzie pech i jakaś szyjka od butelki nie została zauważona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49370055]Ja 1 stycznia mogę opisać wspomnieniem z czasów młodzieńczych:
Jest 1 stycznia, czekam godzinę na przystanku na przesiadkę bo wysiadłam przed chwilą z autobusu, w którym cudem nie zasnęłam. Powstrzymuję wymioty i opadające powieki. Nie dzieję się nic, śnieżek opada mi na zmarznięte policzki, a ja obserwuję mohery zdążające o 7 rano na mszę. Tak właśnie wchodzę w nowy rok pełen nadziei. ![]() ja bym się nigdy nie otrząsnęła z takiej traumy ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Nawet w kinie nie ma spokoju
![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Bycie dorosłym polega na tym, że się pracuje, zanim wrócę z pracy robi się 16.30 i co mam się niby szykować , malować, czesac, kąpać, robić manicure i takie tam po to żeby o 20 wbić się na imprezę za niemałą kwotę i musieć nie zasnąć do północy ( sorry dla mnie wyczyn) aha, zapomniałam, mam pić i się odbrze bawić bo rano przyjdą dzieci i trzeba się nimi będzie zająć a 2 wracać do pracy, no super ja podziękuję. TŻ na szczęście też. Od dłuższego czasu mamy filmowo- żarciowe sylwestry i.... dobrze nam z tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Jak chcesz mieć spokój w sylwestra to idź do kościoła na mszę ![]() u mnie zawsze jeste w sylwestra o północy ![]() i zawsze jacyś kamikadze idą ![]()
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Jedyny pierwszy stycznia jaki pamiętam, to ten kiedy obudziłąm się na kanapie u kumpla, głodna jak wilk i okazało się, że do jedzenia jest tylko jajecznica z boczkiem - jestem wege i nienawidze jajecznicy. Po czym po opisaniu tej dramatycznej sytuacji siostrze, ta pinda wysłała mi zdjęcie rogalików z czekoladą, które jedli w domu. Byłam jeszcze trochę pijana, więc się autentycznie poplakalam, jak spojrzałam znad telefonu i zobaczyłam czerstwawy chleb na swoim talerzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
moja kumpela kiedyś na sylwestrze zgubiła tampona ![]() ale nie wyleciał jej z torebki, tylko z pochwy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Boże, to ja raz rano znalazłam dwa tampony w sobie, a najlepsze, że to był sylwester spędzony na trzeźwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
mi sie marzy sylwester na koncu swiata z dala od ludzi. najlepiej zeby sie odizolowac i wrocic jak juz bedzie po wszystkim
NIESTETY, od świąt uciekniesz (za jedną granicę bardziej muzułmańsko ateistycznie a za drugą nie obchodzą razem z nami) od urodzin uciekniesz ale kudźwa żeby uciec od sylwestra to musiałabym latać samolotem chyba wokół globu |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Ja nie nienawidzę, raczej częściowo nie lubię, a częściowo mam stosunek dosyć obojętny. Jakiś czas temu przestałam się zmuszać do chodzenia w tym dniu na imprezy. TŻ również to wisi, więc fajnie spędzamy czas w domu np. robiąc sobie maseczki.
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-12-16 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm dobry pomysł.... na spędzenie sylwestra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Taksówkarze uwielbiają sylwestrowo-noworoczny utarg
![]() Byłam na jednym czy dwóch naprawdę fajnych "wyjściowych" sylwestrach przez dwadzieścia parę lat życia. W klimatach bardzo domówkowych. I na jednym u koleżanki-sąsiadki, w czasach kiedy jedno wino na pięcioro gimbów było największym nielegalem ever. Teraz mi się przypomniało, że w dzieciństwie sylwestry to zawsze mi się z paniką kojarzyły, bo parę minut po północy mama z miną niewiniątka oznajmiała: a pamiętasz, że jutro idziesz do szkoły? Zawsze się nabierałam.
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
normalnie xd
mógł jej wypaść gdy sikała albo gdy wymiotowała i powodowała bardzo silne parcie i skurcze brzucha XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49370457]Ja kiedyś byłam na sylwestrze w podziemiach kościoła. Miała być normalna świecka imprezka, jedynym odchyłem (jak myślałam) było tańcowanie poloneza na początku imprezy, przypadkowo dobranymi parami, gdzie większość nie kumała o co chodzi. Jakie było moje zdziwienie, jak okazało się, że o północy wszyscy idziemy do kościoła na mszę.
![]() ![]() [/QUOTE] ![]()
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
sylwester w podziemiach kościoła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
wydaje mi sie ze zagubilas sie jako statysta podczas krecenia baby blues xD
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49370526]To musiało być bardzo silne parcie, skoro nawet przez majtki wywaliło. ![]() a kto mówił ze miała majtki XD robisz siku i rzygasz do zlewu (nie żeby ja tak robiła, mówię o pijanych ludziach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Dołączam. Moze sylwestra bym polubila gdybym miala go z kim spedzic..ogólnie nie przepadam za okresem świateczno noworocznym czuje sie bardziej zdolowana
![]() Haha ciekawa historia z tym tamponem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Mnie (młodą osobę i no-life'a) męczy to, że wszyscy znajomi zawsze idą na imprezy i mają na to straszne parcie (w tym roku mieli plany od listopada), a ja mam drętwy wieczór z rodzicami. Rok w rok. A potem deprecha, że nie mam z kim imprezować, chociaż nie będę się nikomu wpraszać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
jak sobie myślę, ze miałabym zapraszać do siebie, martwić się o żarcie o wszystkoi a potem czy na pewno wszyscy sobie pójdą bo nie jestem szczęśliwa gdybym miała w kawalerce kogoś nocować to omg :C
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- ale dla poprawy humoru słucham sobie tego https://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
and cigarettes
|
Jedyny raz, kiedy pierwszego stycznia ciężko mi było sobie przypomnieć poprzednią noc do końca, to sylwester, który w połowie spędziłam u koleżanki (lata licealne, koleżanka z klasy), wróciłam zupełnie trzeźwa koło 1, bo się ludzie pobili i koleżanka musiała wszystkich wyprosić.
A w domu? Zrobiłam herbatę z whisky w ilości dużej, usmażyłam sobie naleśniki, włączyłam laptopa, pogadałam na gg, jakiś film(?) oglądałam i położyłam się chyba koło 5. Rano byłam zdziwiona, że zmyłam makijaż i założyłam piżamę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O takiej taktyce nie słyszałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
ja jeden raz miałam bardzo
BARDZO ciężki to był ogólnie odlot w kosmos i z powrotem. jakoś nad ranem zachciało mi się wracać. niestety rzucały mną konwulsje straszne. ogólnie na skmkę we wrzeszczu szłam z 1,5 godziny, nie pamiętam jak. to była droga przez mękę. tak się strułam że wymiotowałam do śmietnika, potem jakoś wróciłam o ósmej? dziewiątej do domu? spałam potem była noc i ogólnie doszłam do siebie pod koniec 2 stycznia. to była trauma. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49370691]Ale, że ja? Nie widziałam tego filmu. Muszę zobaczyć bo może tam występuję. ![]() O takiej taktyce nie słyszałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.