![]() |
#61 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje
Jeszcze mi przychodzi do głowy, że może ti sklepy trochę nakręcają tą sytuację.... Wystarczy z pięć osób podstawić, żeby się klimat taki bardziej apokaliptyczny narodził. A to chyba tylko w interesie tych sklepów być może.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Możliwe, trafne spostrzeżenie. Przecież przez te akcje, Lidl ma teraz na całą Polskę darmową reklamę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
ale po co XD
przeciez to nie jest jakoś ęą superhipermegatanio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
To tym bardziej się nie opłaca,bo koszt benzyny. Poza tym ten karp nie był w jakiejś super cenie,na rynku chodzi karp po tyle samo,z tym,że żywy,a ludziom się nie chce go zabijać/patroszyć,itp.
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Od lat już mnie nieodmiennie dziwi jak ludzie potrafią się upokorzyć walcząc o łup w takich promocjach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Gdyby w polsce nie bylo takiej biedy to nie byloby takich sytuacji. Choc z przebywaniu na wizazu wiem, ze sa osoby, ktore w taka biede nie wierza hehe
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
no nie wiem, oglądałam podobne filmiki ze Stanów i to nie chodziło o telewizory, ajfony czy ps4 itd. Ludzi rzucali się na przecenione indyki na święto dziękczynienia. To nie tylko polski fenomen.
Serio, ja nie znam biednej osoby, która by się tak zachowywała. I dziwię się, że nadal pada taki argument, przecież widać na tych filmikach, że ludzie łapią ile wlezie. I jakby to jeszcze jakaś hiper promocja była, a to przecież prawie żadna oszczędność |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Aha w stanach nie ma biednych osob. Sorki moja wina.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Babeczka w pracy mówiła mi, jak to jej mamie facet z wózka wyciągnął tackę tego karpia
![]() ![]() Ja generalnie unikam takich akcji, czuję się zażenowana, żal mi ludzi którzy robią to z biedy, ale są też zapewne tabuny zwykłych "łowców". Generalnie to ja nie wiem co jest z niektórymi ludźmi. Szczególni irytuje mnie wpychanie się w kolejkę do autobusu. Nie mówię tu nawet o komunikacji miejskiej - wtedy można to jakoś umotywować chęcią zdobycia miejsca siedzącego, ale o trasach dalekobieżnych między różnymi dużymi miastami. Kurczę, autobus na 50 miejsc, w kolejce 20 osób, każdy będzie mógł przebierać w siedzeniach, ale nieeeee ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Wierz mi, że teraz (w piątek) , 5 dni przed świętami można było zakupy wyłożyć od razu na taśmę- są kasy, gdzie nie ma w ogóle kolejki, albo są po 3-4 osoby . W Tesco to nie ma jak się ruszyć, a tutaj niemal zawsze pustki ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką ![]() jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły ![]() walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE] Mam 26 lat , pracuję, nie mam nikogo na utrzymaniu, ale nie wstydzę się powiedzieć, że w święta jem tylko krokiety/pierogi z kapustą i grzybami. Mogę to jeść przez całe święta. Tak, może dla tego, że mam wybór. Masz rację, niby tak się mówi, ale innym zwyczajnie jest przykro, kiedy nie mają różnorodnych potraw, a tylko barszcz i coś tam jeszcze. Moja koleżanka opowiadała w pracy, jakie mięsa przygotowuje: kaczkę, gęś, królika ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Uważam, że zarabiamy mało, w Polsce jest bieda itd. sama zarabiam mniej niż potrzebuję, ale takie zezwierzęcenie jest mi obce. Nie muszę jeść ryby (i tak nie jem, ale nie o to chodzi), skoro mnie nie stać. Nie umiałabym tak biec, wykłócać się, szarpać. No nie te poziom po prostu. Rozumiem, że są ludzie pamiętający bardzo, bardzo trudne czasy, ale na szczęście to minęło i nie trzeba się tak zachowywać. Nic tego nie tłumaczy.
A tak naprawdę mam ból pupy, bo jakis czas temu chciałam coś kupić z gazetki i już nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Czyli dzicz na promocjach nie jest jednak ściśle związana z biedą. No chyba że te tysiące przed walmartem w okresie świątecznym to faktycznie sami ludzie na skraju ubóstwa ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Mnie to nie dziwi, że ludzie robią zapasy biegają na promocje, sama lubię być na bieżąco co gdzie najtaniej i zdarzają mi się wycieczki specjalnie w tym celu do Lidla czy Biedry, oczywiście pieszo (lub biegiem
![]() ![]() ![]() Ale nie widzę związku między polowaniem na okazje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ogólnie osobiście nie rozumiem tej walki o 3 czy 5 PLN mniej. Albo jak Pani z 2.30 bierze 10 opakowań. https://www.youtube.com/watch?v=NodGUi5e7fI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką
![]() jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły ![]() walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE] Jeśli mnie nie stać na karpia zrobię pierogi, uszka, czy jakieś krokiety a nie tłuke się o karpia. Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy ludzie na filmikach są tak biedni. Nie mi to oceniać, ale powiedzmy szczerze nic nie usprawiedliwia zachowywania sie jak bydło. Jeśli chcę kupić coś w promocji a tego nie dostanę to trudno. Nie płaczę z tego powodu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
ee tam biedni
mysle , że te Panie które brały po 10 tacek naszykują jedzenia tyle , że na kolejne świata mogłoby starczyć. resztę wywalą na śmietnik bo rodzina tego nie przeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiam się czemu oni tak biegli. W tej cenie (sprawdziłam 9.99 za kilogram) ten nieszczęsny karp jest w każdym supermarkecie przed świętami. A nawet jeśli jest troszkę droższy ile zaoszczędzą 2zł? 5zł? Dla takich groszy tyle zachodu? Nawet jak ktoś ma te 800zł emerytury chyba da radę przeżyć taką różnicę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Tu byly chyba platy 99 gr za 100 gran. Moze te platy mialy magicznamoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś biegnie po telewizor przeceniony o 70℅ czy coś (choć sama bym tak nie zrobiła, ale to takie bardziej logiczne), ale bieg po rybę mnie nie przekonuje, jak dla mnie szkoda zachodu. Jak miałam jakieś kilka lat roztałam prawie rozdeptana bo w Chamionie (to już chyba nie istnieje) winogrona rzucili. Robiłam z tatą zakupy, przywieźli paletę i tlum się rzucił. Potem cały sklep był w soku... W dziś podobno ustawiano się wiele godzin przed dzwiami Burger Kinga, aby na darmową kanapkę się załapać, a potem kolejka przed lokalem była orgomna. Nie rozumiem ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Daj spokoj. Wystarczy ze na festynie cos za darmo daja to zwierzyna sie rzuca. Wszystki wychodzi z ludzi na zabawach weselnych jak wodke daja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Ja czasami wpadam do Lidl, np. teraz przed świętami po zabawki, czy pasek Wittchen, i pomimo że jestem długo po otwarciu to zawsze kupię co chce.
Więc nie wiem skąd te filmiki. Cytat:
Może jednak reklama.
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Ostatnio w poznańskiej Malcie było albo zaraz będzie stoisko Seboradin z darmową konsultacją u trychologa i badaniem mikroskopowym włosów i skóry głowy. Początkowo przyszło mi do głowy by siostrom polecić, ale potem sobie myślę, że pewnie przyjdą takie tłumy, że szkoda czasu i nerwów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Na otwarci tak jest,ale niektórzy ludzie potem zwracają.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.