karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-21, 14:11   #61
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Dot.: karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje

Jeszcze mi przychodzi do głowy, że może ti sklepy trochę nakręcają tą sytuację.... Wystarczy z pięć osób podstawić, żeby się klimat taki bardziej apokaliptyczny narodził. A to chyba tylko w interesie tych sklepów być może.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 14:11   #62
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Jeszcze mi przychodzi do głowy, że może ti sklepy trochę nakręcają tą sytuację.... Wystarczy z pięć osób podstawić, żeby się klimat taki bardziej apokaliptyczny narodził. A to chyba tylko w interesie tych sklepów być może.

Możliwe, trafne spostrzeżenie. Przecież przez te akcje, Lidl ma teraz na całą Polskę darmową reklamę.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 14:16   #63
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Ale pomyślcie np. o sytuacji, że ludzie przyjeżdżają ze wsi, biedni, do miasta, specjalnie na tą promocję. Może dlatego tak walczą.
wydać 5zł na bilet, żeby zaoszczędzić 2,99 na rybie, bezcenne

u mnie co nowa gazetka stali bywalcy pod sklepem
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 14:19   #64
201604181004
Konto usunięte

ale po co XD
przeciez to nie jest jakoś ęą superhipermegatanio
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 14:19   #65
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pomyślcie np. o sytuacji, że ludzie przyjeżdżają ze wsi, biedni, do miasta, specjalnie na tą promocję. Może dlatego tak walczą.
To tym bardziej się nie opłaca,bo koszt benzyny. Poza tym ten karp nie był w jakiejś super cenie,na rynku chodzi karp po tyle samo,z tym,że żywy,a ludziom się nie chce go zabijać/patroszyć,itp.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 15:26   #66
_vixen_
Zakorzenienie

Od lat już mnie nieodmiennie dziwi jak ludzie potrafią się upokorzyć walcząc o łup w takich promocjach.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 15:53   #67
chwast
Zakorzenienie

Gdyby w polsce nie bylo takiej biedy to nie byloby takich sytuacji. Choc z przebywaniu na wizazu wiem, ze sa osoby, ktore w taka biede nie wierza hehe

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 16:13   #68
wolha90
Przyczajenie

no nie wiem, oglądałam podobne filmiki ze Stanów i to nie chodziło o telewizory, ajfony czy ps4 itd. Ludzi rzucali się na przecenione indyki na święto dziękczynienia. To nie tylko polski fenomen.
Serio, ja nie znam biednej osoby, która by się tak zachowywała. I dziwię się, że nadal pada taki argument, przecież widać na tych filmikach, że ludzie łapią ile wlezie. I jakby to jeszcze jakaś hiper promocja była, a to przecież prawie żadna oszczędność
wolha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 16:49   #69
chwast
Zakorzenienie

Aha w stanach nie ma biednych osob. Sorki moja wina.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 17:13   #70
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Wyslane przez tapatalk 2
tak, to wlasnie ci najbiedniejsi z gett rzucaja sie jak nienormalni na suknie slubne, rozmiar dowolny te filmiki sa chyba najbardziej spektakularne
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 18:19   #71
Rareza
Rozeznanie

Babeczka w pracy mówiła mi, jak to jej mamie facet z wózka wyciągnął tackę tego karpia. Kiedy ona spytała się co robi, to odpowiedział, że przecież nie zabrał jej wszystkiego. Pani z obsługi poradziła przykryć tego karpia, który został, innymi produktami, bo inaczej nie dojedzie z nim do kasy.

Ja generalnie unikam takich akcji, czuję się zażenowana, żal mi ludzi którzy robią to z biedy, ale są też zapewne tabuny zwykłych "łowców".

Generalnie to ja nie wiem co jest z niektórymi ludźmi. Szczególni irytuje mnie wpychanie się w kolejkę do autobusu. Nie mówię tu nawet o komunikacji miejskiej - wtedy można to jakoś umotywować chęcią zdobycia miejsca siedzącego, ale o trasach dalekobieżnych między różnymi dużymi miastami. Kurczę, autobus na 50 miejsc, w kolejce 20 osób, każdy będzie mógł przebierać w siedzeniach, ale nieeeee Trzeba wejść jako pierwszy. Dzicz. Nigdy tego nie zrozumiem. Od jakiegoś czasu albo idę na sam koniec i czekam aż wszyscy wejdą albo zwracam uwagę ludziom, którzy chcą mnie stratować, bo nie mogę znieść już tego chamstwa.
Rareza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 18:45   #72
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Akurat chemię ja tak kupuję, jak widzę sporą obniżkę ceny to biorę nawet jak nie zamierzałam. Bo przecież to co mam za jakiś czas zużyję i będę miała już np. kolejny proszek do prania czekający na otwarcie
Tylko trzymam się zasady, że jak mam już zapas, który czeka, to nie kupuję kolejnego, bo mi szafek nie starczy
Tak, to był tylko taki przykład Takie rzeczy też biorę, o np. żwirki lidlowskie dla kotów za 9,99. Bardzo często trafiałam na pustki, więc jak mi się poszczęściło, to zgarnęłam od razu 10 I spokój był na 2 czy 3 m-ce

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość

W ogóle dziwią mnie te tłumy w sklepach 2 tygodnie przed świętami (każdymi), w wigilię i po świętach, aż do Sylwestra. Nie chciałoby mi się...
Nie wiem jak to jest , ale u mnie w mieście jest rondo i m.in. droga na Wrocław. Kiedyś przy rondzie była Hypernova, później Carrefour, teraz Real.

Wierz mi, że teraz (w piątek) , 5 dni przed świętami można było zakupy wyłożyć od razu na taśmę- są kasy, gdzie nie ma w ogóle kolejki, albo są po 3-4 osoby .

W Tesco to nie ma jak się ruszyć, a tutaj niemal zawsze pustki

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką
jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły

walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE]

Mam 26 lat , pracuję, nie mam nikogo na utrzymaniu, ale nie wstydzę się powiedzieć, że w święta jem tylko krokiety/pierogi z kapustą i grzybami. Mogę to jeść przez całe święta. Tak, może dla tego, że mam wybór.

Masz rację, niby tak się mówi, ale innym zwyczajnie jest przykro, kiedy nie mają różnorodnych potraw, a tylko barszcz i coś tam jeszcze.

Moja koleżanka opowiadała w pracy, jakie mięsa przygotowuje: kaczkę, gęś, królika itp.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:28   #73
201708160922
Konto usunięte

Uważam, że zarabiamy mało, w Polsce jest bieda itd. sama zarabiam mniej niż potrzebuję, ale takie zezwierzęcenie jest mi obce. Nie muszę jeść ryby (i tak nie jem, ale nie o to chodzi), skoro mnie nie stać. Nie umiałabym tak biec, wykłócać się, szarpać. No nie te poziom po prostu. Rozumiem, że są ludzie pamiętający bardzo, bardzo trudne czasy, ale na szczęście to minęło i nie trzeba się tak zachowywać. Nic tego nie tłumaczy.

A tak naprawdę mam ból pupy, bo jakis czas temu chciałam coś kupić z gazetki i już nie było
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 19:40   #74
wolha90
Przyczajenie

Cytat:
Gdyby w polsce nie bylo takiej biedy to nie byloby takich sytuacji. Choc z przebywaniu na wizazu wiem, ze sa osoby, ktore w taka biede nie wierza hehe
Cytat:
piszesz jakby w Polsce wynikało to tylko z biedy, no to podałam przykład wysoko rozwiniętego kraju, gdzie też takie zachowania występują.
Czyli dzicz na promocjach nie jest jednak ściśle związana z biedą. No chyba że te tysiące przed walmartem w okresie świątecznym to faktycznie sami ludzie na skraju ubóstwa

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
tak, to wlasnie ci najbiedniejsi z gett rzucaja sie jak nienormalni na suknie slubne, rozmiar dowolny te filmiki sa chyba najbardziej spektakularne
a dwaj bezdomni walczą o plazmę no i każdy koniecznie musi mieć 10kg indyka na święta za ostatnie oszczędności, nawet jakby mieli za to prąd odciąć
wolha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 21:41   #75
Wenress
Zakorzenienie

Mnie to nie dziwi, że ludzie robią zapasy biegają na promocje, sama lubię być na bieżąco co gdzie najtaniej i zdarzają mi się wycieczki specjalnie w tym celu do Lidla czy Biedry, oczywiście pieszo (lub biegiem ) a zapasy też mam, jak przecenią mocno tuńczyka to kupuję 10 puszek, albo kilka herbat, przecierów pomidorowych, mrożonych warzyw itp - mam miejsce w piwnicy, może postać, po co mam kupować za miesiąc drożej
Ale nie widzę związku między polowaniem na okazje a takimi cyrkami, wyrywaniem sobie z rąk itp, a już szczególnie z tym nieszczęsnymi karpiami, gdzie dla każdego starczy, dziś wieczorem sobie jeszcze w Biedronce dokupiłam, świeżutkiego i ładnego, pół lodówki było. Słynne torebki Wittchen też widziałam w Lidlu jeszcze przez tydzień od kiedy je rzucili.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 21:42   #76
Imperialista
BAN stały

Cytat:
To jest komunistyczny syndrom, bo to jest zbyt łatwe pójść i kupić. Na przykład moja babcia, kobieta wykształcona jak opowiada o swoich zakupach to słysze teksty "to jest najlepsze, ludzie to prawie wykupili, kupiłam najtaniej jak można". Mam pewnie obawy, że bierze udział w walkach o lidlowe promocje.

Ogólnie osobiście nie rozumiem tej walki o 3 czy 5 PLN mniej. Albo jak Pani z 2.30 bierze 10 opakowań.
https://www.youtube.com/watch?v=NodGUi5e7fI
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 21:47   #77
pannaatopowa
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką
jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły

walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE]

Jeśli mnie nie stać na karpia zrobię pierogi, uszka, czy jakieś krokiety a nie tłuke się o karpia.

Cytat:
Napisane przez wolha90 Pokaż wiadomość
Te buty są paskuuudne. Ja je miałam pracując w szpitalu i były za grosze, bo nikt ich nie chciał. Potem w jakimś obuwniczym widziałam za 30 zł. W Niemczech natomiast widziałam specjalną edycję do biegania. No proszę...

Cytat:
Możliwe, trafne spostrzeżenie. Przecież przez te akcje, Lidl ma teraz na całą Polskę darmową reklamę.
Pytanie jaką. Ja do Lidla nie chodzę, bo mi się trochę z takim wieśniactwem kojarzy. Nie oglądam TV i nie wiem czy nie ma na coś promocji i czy nie zostane stratowana...

Nie wiem czy ludzie na filmikach są tak biedni. Nie mi to oceniać, ale powiedzmy szczerze nic nie usprawiedliwia zachowywania sie jak bydło. Jeśli chcę kupić coś w promocji a tego nie dostanę to trudno. Nie płaczę z tego powodu.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 22:24   #78
201607291951
Konto usunięte

ee tam biedni
mysle , że te Panie które brały po 10 tacek naszykują jedzenia tyle , że na kolejne świata mogłoby starczyć. resztę wywalą na śmietnik bo rodzina tego nie przeje no ale MUSI być a jak tanio to hohho
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 22:39   #79
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość

Pytanie jaką. Ja do Lidla nie chodzę, bo mi się trochę z takim wieśniactwem kojarzy. Nie oglądam TV i nie wiem czy nie ma na coś promocji i czy nie zostane stratowana...
Ja się jeszcze nie nacięłam. Mój Lidl jest młody i bardzo fajny, pełna kulturka.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-21, 22:41   #80
Kalini
Zakorzenienie

Ja zastanawiam się czemu oni tak biegli. W tej cenie (sprawdziłam 9.99 za kilogram) ten nieszczęsny karp jest w każdym supermarkecie przed świętami. A nawet jeśli jest troszkę droższy ile zaoszczędzą 2zł? 5zł? Dla takich groszy tyle zachodu? Nawet jak ktoś ma te 800zł emerytury chyba da radę przeżyć taką różnicę...
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 23:36   #81
201604181004
Konto usunięte

Tu byly chyba platy 99 gr za 100 gran. Moze te platy mialy magicznamoc.
Stary 2014-12-21, 23:59   #82
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Tu byly chyba platy 99 gr za 100 gran. Moze te platy mialy magicznamoc.
No to ok- może jakaś taniość to była, bo myślałam, że chodziło o takiego całego co go nawet gdzieś po 7,99 można dostać. No to skoro kogoś nie stać na płaty niech sobie kupi całego i wytnie płaty, a nie biega jak głupi.
Bo ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś biegnie po telewizor przeceniony o 70℅ czy coś (choć sama bym tak nie zrobiła, ale to takie bardziej logiczne), ale bieg po rybę mnie nie przekonuje, jak dla mnie szkoda zachodu.
Jak miałam jakieś kilka lat roztałam prawie rozdeptana bo w Chamionie (to już chyba nie istnieje) winogrona rzucili. Robiłam z tatą zakupy, przywieźli paletę i tlum się rzucił. Potem cały sklep był w soku... W dziś podobno ustawiano się wiele godzin przed dzwiami Burger Kinga, aby na darmową kanapkę się załapać, a potem kolejka przed lokalem była orgomna. Nie rozumiem ludzi.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 00:10   #83
201604181004
Konto usunięte

Daj spokoj. Wystarczy ze na festynie cos za darmo daja to zwierzyna sie rzuca. Wszystki wychodzi z ludzi na zabawach weselnych jak wodke daja
Stary 2014-12-22, 00:28   #84
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
Opowiadala mi wczoraj moja szefowa jak pojrchala do marketu specjalnie po cebule w promocji, 1zl za5kg, bo normalnie kosztuje 1.5 za kg, szefowa zarabia okolo 10tys
Też znam takie przypadki Więc musimy jednak być nieco homo sovieticus, zbyt powszechnie takie przypadki się zdarzają
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 12:29   #85
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Jeśli mnie nie stać na karpia zrobię pierogi, uszka, czy jakieś krokiety a nie tłuke się o karpia.

Te buty są paskuuudne. Ja je miałam pracując w szpitalu i były za grosze, bo nikt ich nie chciał. Potem w jakimś obuwniczym widziałam za 30 zł. W Niemczech natomiast widziałam specjalną edycję do biegania. No proszę...

Cóż ja nie mam żadnego Lidla w zasiegu (serio, w życiu w żadnym nie byłam, choć trudno w to uwierzyć) ani tv jakoś specjalnie nie oglądam a jednak docierają do mnie te wszystkie akcje. Nawet wiem, że ostatnio komplety pidżamowe dawali

Stary 2014-12-22, 13:05   #86
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Też znam takie przypadki Więc musimy jednak być nieco homo sovieticus, zbyt powszechnie takie przypadki się zdarzają
Mimo wszystko jest to domeną starszych ludzi. Młodzi raczej nie robią zapasów żywności na miesiąc.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 13:21   #87
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Mimo wszystko jest to domeną starszych ludzi. Młodzi raczej nie robią zapasów żywności na miesiąc.
Za to kolekcjonują markowe torebki

Sent from my GT-S6500 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2014-12-22, 13:43   #88
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja czasami wpadam do Lidl, np. teraz przed świętami po zabawki, czy pasek Wittchen, i pomimo że jestem długo po otwarciu to zawsze kupię co chce.
Więc nie wiem skąd te filmiki.

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się czemu oni tak biegli. W tej cenie (sprawdziłam 9.99 za kilogram) ten nieszczęsny karp jest w każdym supermarkecie przed świętami. A nawet jeśli jest troszkę droższy ile zaoszczędzą 2zł? 5zł? Dla takich groszy tyle zachodu? Nawet jak ktoś ma te 800zł emerytury chyba da radę przeżyć taką różnicę...
Jeśli tak jest faktycznie (nie wiem bo karpia nie jadam) to dlaczego akurat w Lidl takie sceny?
Może jednak reklama.
Stary 2014-12-22, 13:45   #89
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Daj spokoj. Wystarczy ze na festynie cos za darmo daja to zwierzyna sie rzuca. Wszystki wychodzi z ludzi na zabawach weselnych jak wodke daja
Ostatnio w poznańskiej Malcie było albo zaraz będzie stoisko Seboradin z darmową konsultacją u trychologa i badaniem mikroskopowym włosów i skóry głowy. Początkowo przyszło mi do głowy by siostrom polecić, ale potem sobie myślę, że pewnie przyjdą takie tłumy, że szkoda czasu i nerwów.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-22, 19:38   #90
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja czasami wpadam do Lidl, np. teraz przed świętami po zabawki, czy pasek Wittchen, i pomimo że jestem długo po otwarciu to zawsze kupię co chce.
Więc nie wiem skąd te filmiki.
Na otwarci tak jest,ale niektórzy ludzie potem zwracają.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości