![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy ja postępuję podle?
Ja bym nie poszła z chłopakiem przyjaciółki na kawę za jej plecami. Jakby miał czyste intencje, to powiedziałby powód przez telefon i nie robilby z tego tajemnicy.
A ta afera ze zlotymi myślami to jakaś kpina. Jak ja byłam w podstawówce to zawsze wszyscy tam pisali że najbardziej im się podoba właściciel zeszytu i ze jego najbardziej lubią. Nikt by się w tamtych czasach nie przyznał w złotych myślach, kto naprawdę mu się podoba, bo zaraz wszyscy by mu dokuczali. Dlatego chlopak tak napisal. Rzeczywiście, intryga rodem z mody na sukces. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Już nie licząc tej wieloletniej zazdrości, wypowiadania się z pogardą o wykształceniu itd. - nie wyobrażam sobie pójścia na kawę z chłopakiem przyjaciółki za jej plecami. A jeśli poszłaby moja przyjaciółka to już by została zwykłą znajomą, nie zaufalabym takiej osobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
jestę wieszczę
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;49436999]Ja bym nie poszła z chłopakiem przyjaciółki na kawę za jej plecami. Jakby miał czyste intencje, to powiedziałby powód przez telefon i nie robilby z tego tajemnicy.
A ta afera ze zlotymi myślami to jakaś kpina. Jak ja byłam w podstawówce to zawsze wszyscy tam pisali że najbardziej im się podoba właściciel zeszytu i ze jego najbardziej lubią. Nikt by się w tamtych czasach nie przyznał w złotych myślach, kto naprawdę mu się podoba, bo zaraz wszyscy by mu dokuczali. Dlatego chlopak tak napisal. Rzeczywiście, intryga rodem z mody na sukces.[/QUOTE] to tak jakbym teraz zrobiła zemstę na miarę Hrabiego Monte Christo, bo kiedyś dziewczyny z klasy z gimnazjum przeczytały to, co napisałam komuś w złotych myślach ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trudno. Moge byc
![]() |
![]() |
#65 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Bożesz chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami sobie poradzę" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie podoba mi się postępowanie autorki, ale dziwi mnie też, jak niektórzy nie potrafią spojrzeć na sprawę z dwóch stron. Nie wiem, może byłyście zawsze właśnie tymi, które wszystko miały (wszystko, co się liczy teraz dla gimnazjalistów)- pieniądze od rodziców, uwagę chłopaków, bycie gwiazdą w klasie? Wtedy nic dziwnego, że teraz nie potraficie się wczuć i pomyśleć, jak to jest być przez lata czyimś cieniem. Osobą lubianą i zapraszaną, bo tą fajniejszą lubią i zapraszają. Ja byłam raczej przeciętna, miałam koleżanki i kolegów, ale gwiazdą żadną nie byłam, więc potrafię w miarę się wczuć w obie strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Hrodebert
|
Ja tu przyjaźni nie widzę ,chyba że to jakaś damska obca mi wersja .Same rozważania na temat tego chłopaka dyskwalifikują autorkę jako przyjaciółkę.
_________________________ __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
jestę wieszczę
|
co do tego też nie mam wątpliwości, bo autorka się zamęczy, jak będzie non stop się z kimś porównywać i uważać za gorszą, albo na siłę będzie chciała jakoś zdyskredytować rywalkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świat nie jest czarno-biały. Można komuś zazdrościć, a mimo to życzyć mu jak najlepiej i wcale nie wbić noża w plecy. Autorce niewiele brakuje do bycia ,,frenemy'' - niemiłe teksty o zarządzaniu polem namiotowym, wypominanie pierdół z gimnazjum itd. to znak ostrzegawczy, że czas przemyśleć to i owo, wyrosnąć z rywalizacji i popracować nad samooceną. Problem Autorki nie dotyczy tylko Gośki. Powinna najpierw sama poczuć się atrakcyjna i wartościowa (bez pomocy faceta przyjaciółki ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Przecież to napisałam, że czasami zazdroszczę moim przyjaciółkom, ale dla mnie to inspirujące, bo myślę wtedy, jak popracować na własne szczęście. Zazdrość to normalna sprawa, ale chyba nie taka zazdrość, jaką reprezentuje autorka wątku. I oczywiście masz rację, że ten problem nie dotyczy wyłącznie owej przyjaźni, lecz sięga głębiej.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak Darkoz pisze może warto zastanowić się nad przyjaźnią zawarta w wieku nastu lat, może autorka nie potrafi w tej przyjaźni przejść na wyższy poziom? Może ta formuła wyczerpała się - podobnie jak nastoletnie miłości? Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-12-22 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.