![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do wysokich :)
Witam i ja. Mam 176 cm wzrostu. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36 - 38. Miałam problem z kupnem ubrań, więc zaczęłam tworzyć je sama. I czułam się w swoich ciuchach naprawdę dobrze. Teraz noszę już większy rozmiar 38 - 40 i dalej mam kłopot z zakupem garderoby. Trochę czekałam aż schudnę po dzidziusiu, ale po wizytach w sklepach i obejrzeniu co mają do sprzedania znowu biorę się za szycie. Dziewczyny nie warto narzekać. Trzeba wziąć się do roboty i będziecie ubrane ładnie, oryginalnie i zgodnie ze swoimi wymiarami.
Pozostaje tylko problem obuwia na zimę, bo ciężko znaleźć ładne kozaczki na niskim obcasie. Bieganie na szpilkach po oblodzonym chodniku za uciekającym autobusem to dalej mój senny koszmar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
177 cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
ja mam 175cm
ze znalezieniem ubran i butow nie mam problemu, chciaz tez jestem chuda, ale nic na mnie nie wisi, czasem bluzki sa przykrotkie ale to chyba nie jest az tak duzy problem? na obcasach nie chodze bo nie czuje takiej potrzeby, ale jak trzeba je zalozyc to wkladam i nie narzekam rozumiem zlosc sportsmenki86, prawde mowiac to ma racje, ona sobie moze ponarzekac, ale dziewczyny z 173cm? no sorry ale ja nie zauwazylam problemow ze znaleziemem ubrania,bo nasz wzrost jest wlasnie 'standardowy', jak spodnie sa za krotkie to trzeba pogrzebac i znalesc odpowiedni rozmiar na pas/biodra i dlugosc... na tym w koncu polegaja zakupy - na przebieraniu i wyszukiwaniu perelek, no nie ? ![]() wiec prosze mi tu nie nazekac na nasz wzrost ![]() ![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Dołączam się
![]() Mierzę 178 cm, jednak od zawsze lubiłam wysokie obcasy, więc przez to wizualnie mam ok. 186 cm. Nie przejmuję się swoim wzrostem - wręcz odwrotnie - uważam jako swój atut. I zgadzam się z Wami, że kupno ubrań( w moim przypadku szczególnie spodni) graniczy z cudem!! Nie wiem gdzie Sportsmenko kupujesz ciuszki, bo ja na siebie nie mogę znaleźc np. spodenek. Generalnie zasada polega na tym - im dłuższe spodnie, tym szersze. Tzn,. jesli ktoś jest wysoki, to musi już miec kilka kilo więcej....ja jestem bardzo szczupła(rozmiar 34-36) i w tym właśnie tkwi problem. Poza tym zauważyłam jeszcze jedną tendencję - z ciuchami w stylu 'na luzie' czy sportowo jest mniejszy kłopot, ale z eleganckimi(a takie preferuję) już zdecydowanie większy... W Big Starze mają jedynie bardzo długie nogawki, ale nie zawsze krój, fason mi się podoba, czasem chciałabym móc pójsc do sklepu i sama wskazac, które mi się podobają, a nie pytac ekspedientki "który fason ma najdłuższe nogawki?". Pozdrawiam wszystkie wysokie kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Byłam tam! Maja tam przepyszne lody! A ciuszkow tez nie brakuje. Kupilam sobie kiedys ladna bluzke niestety juz z nie wyrastam jest krotka! ;/ CZESTO MAM PROBLEM z wlasnie krotkimi rekawkami( mamdl;uugie rece po tacie:P) i przykrotkawymi sweterkami bluzkami. Qrecz przeciwnie jestz ze spodniami. Jest spory wybor i prawei zawsze na dlugosc sa dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
heh ja zawsze bylam jestem i bede duza. a z dogryzaniem- jestem juz do tego przyzwyczajona. Z poczatku uwazalam to za moj kompleks teraz juz troszeczke inaczej na to patrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wysokie osobki
![]() ![]() Ja mam 186cm wzrostu i jest mi z tym dobrze. Kiedys mialam kompleksy z tego powodu ale minelo.. co do ubran to.. - zazwyczaj za krotkie rekawy w swetrach.. *a jak tam lubie dlugasne rekawy) - za krotkie nogawki spodni, moja ZMORA!! nie wiem gdzie mam kupowac spodnie.. to jest koszmar!! moze jest ktos ze Szczecina i moglby mi pomoc? ![]() a obcasy.. ja tam szaleje, mam zimowe kozaki z obsacem 4cm, letnie buty tez cos kolo tego ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
178cm osttanio mierzona bylam u higienistki:P czasem wole niewiedziec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja mam 170cm, prawie zawsze mam odkryte nerki i zawsze mi się za nie obrywa od mamy- chociaż już z nią nie mieszkam. Zgodzę się z tym że najgorzej jest jak jedzie się do babci. Muszę 20 razy tłumaczyć czemu mam odkryty brzuch. A kiedy mówię babci : - Babuniu, teraz tak dziewczynuy chodzą ! To ona mi opowiada : - Co ty mi tutaj pieprzysz za głupoty! Ja wiem lepiej. I tak w kółko macieju... Oh- straszne!
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,ja mam 182cm, po ciąży trochę mi jeszcze zostało nadprogramowych kilogramów i rzeczywiście teraz kupić coś, co na mnie pasuje to wyzwanie. Sczególnie mam problem ze spodniami i z za krótkimi sweterkami (nad pępek).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ja mam 175cm i o dziwo,wedlug niektorych z Was,mam wielkie problemy ze znalezieniem czegos dla siebie. Szczegolnie jesli o spodnie chodzi. Kupuje spodnie niestety (bo gdzie indziej nie ma rozmiaru) w Lee albo Wranglerze ale to i tak nic nie daje,bo spodnie tak czy tak nie sa wystarczajaco dlugie (chociaz niby dlugosc 34,bo 35 prawie ogole nie ma). Co jakis czas biegam za jeansami i jakos od 2 miesiecy nie moge nic kupic,bo nie ma rozmiaru nigdzie a biegalam po wszytskich mozliwych sklepach. Sama sie dziwie,ze na 175cm trudno znalezc spodnie,bo zawsze mi sie wydawalo,ze to jest dosyc normalny wzrost...no ale coz,ciuszki sa chyba szyte szablonami i w ogole nie przemyslane jesli chodzi o potencjalnych klientow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() a mam do was jeszcze jedno pytanko: jak u was z facetami?? czy ktoras z was ma nizszego od siebie?? czy raczej ogladacie sie tylko za takimi okolo 190?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ja mam 14 lat i 173cm
![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam 173cm i jestem szczupla ... z doborem ubran a szczegolnie bluzek no i butow milam problem jak bylam mlodasza gdyz z dzieciecej rozmirowki wszytko bylo za male musialam chodzic do sklpow dla doroslych :P a teraz jakos znajduje odp dlugosc bluzek i bluz ale rekawy sa za krotkie i nosze je jako 3/4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
ja mam tylko 172, i tez mam problem z ołymi nerkami,do tego jestem bardzo szczupła i to juz mi zapewniadługie poszukiwanie bluzeczek
![]() ![]()
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
i pomyslcie jeszcze,ze mam rozmiar butów 41, a noge mam bardzo szczupłą i w polowie butów moja noga sie po porstu slizga na boki :P paranoja
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
tez nosze 40 (butow) a co do chlopakow zawsze mam ten problem ze chlopak jest nizszy... :P
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie wysokie dziewczynki!
![]() Je mam 176 cm wzrostu i nie mam powodów do narzekań. Noszę rozmiar 38 (M) i nie mam żadnych kłopotów z kupnem butów (39), czy ubrań.Wszystko leży na mnie dobrze (w sensie, że nie za krótkie lub długie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Witam w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczescie moj ukochany, ktory juz niedlugo zostanie moim mezem, jest wyzszy ode mnie - ja mierze 177 cm., on 184 cm. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
znam ten ból...mam 175 cm i nigdy nie mogę znaleźć dla siebie spodni, bo jestem wysoka i dosyć szczupła a producenci nie pomyślą że ktos taki moze być...ehh ael na szczęście z bluzkami nie mam problemu..choć gdy chce kupić coś z długim rękawkiem to juz jest nie lada problem bo ja akceptuje tylko rękawy które są conajmniej do kciuka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, noscie pod spodem jakies dluzsze koszulki, zeby nie bylo widac nerek. Ja zbagatelizowalam sprawe, myslalam, ze jestem niezniszczalna i nic mi nie bedzie.
Mam teraz prawdopodobnie chore nerki i modle sie, zeby to nie bylo nic powaznego ![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze chciałam być niska i co ? LOL !!! Jak się w grudniu miezyłam to 1,68 miałam a teraz... z 1,70 popłakałam się aż... w moim wieku większoć osób jest niskich Ja też tak chcę
![]() życzę wam abyście nie miały aż tak głupi kompleksów jak ja!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
a ja mam 180cm wzrostu i mam problem natury rekawow i dlugosci spodni bo nogi tez mam dluuugie ... czasami spodnie na dlugosc 34 sa dobre a czasami nawet 36 sa za krotkie na rekawy to mnie na maxa wkurzaja nie w kazdym swetrza da sie rekaw wyciagnac bo tylko to mi zostalo !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
172cm - w dodatku chuda jestem
![]() ![]() Problemem jest kupno jakiegokolwiek ciucha - za krótkie spodnie (jeśli dobre w biodrach i w pasie), bądź za szerokie (jeśli dobra długość); bluzki - za krótkie, bądź worki ![]() ![]() ![]() I jeden plus co do markowych ciuchów - fakt faktem mają tam coś w "moim ![]() ![]() Zakupiłam właśnie w tymże rozmiarze w TopSecret koszulkę z rękawem 3/4. I zapłaciłam naprawdę niewiele - bo 24,99zł. ![]()
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Mój numer buta to 39 / czasami 40. Budowa raczej normalna - kiedyś miałam kompleks wagowy, ale wiadomo, że im człowiek wyzszy tym więcej waży... + rodzaj budowy... Aktualnie ważę coś kolo 62 kg i jest dobrze! Do wakacji może coś jeszcze spadnie... Ja kiedyś miałam te problemy ze spodniami, a teraz wogóle - czasami zdarza się, że nogawki są za długie i muszę je podginać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Melduje się 177 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę przydługi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.