|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odżywki bialkowe
Miałam fa whey czeko-malina i mi smakowało. Jednak w porównaniu z innymi odżywkami fa ma sporo cukru.
Obecnie mam scitech, czeko-orzech laskowy. Na początku mogło być, ale teraz zaczynam odczuwać jakiś posmak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli mogę również prosić, wrzućcie linka do sklepu albo do sprzedawcy na all gdzie są odżywki. Smaki które wymieniacie wywołują u mnie ślinotok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Jest takie jedno fajne białko specjalnie na noc, ma mało węgli ale dużo białka ale kurczę nie pamietam nazwy właśnie chce sobie zamówić bo tez czasem trenuje wieczorem jak znajdę nazwę to wrzucę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
kalou88, błagam przypomnij sobie nazwę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Znalazłam, to jest Activlab night protein 1000 gram za 67 plus przesyłka wiec nie tak złe, załączam skrócony opis.
Pierwszy i jedyny taki produkt na rynku suplementów! Odżywka białkowa połączona z ZMA, czyli wszystko co potrzebujesz abyt zoptymalizować swoje przyrosty podczas snu! Kompletna suplementacja przed snem! ImageUploadedByWizaz Forum1430428935.412161.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
odżywki bialkowe
Skuszę sie na nią
![]() ![]() Edytowane przez kalou88 Czas edycji: 2015-04-30 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Dziękuję serdecznie!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Z woda
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ja zamówiłam czekoladę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja sobie chwalę odżywki marki KFD... świetna jakość, ogromny wybór smaków i przystępna cena... smak karmelowo-mleczny miażdży ![]() ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2015-05-01 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Kochana, dziękuję Ci ślicznie za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | ||
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tym bardziej, że wbrew pozorom zjedzenie np. 130g białka wcale nie jest takie łatwe przez kilka tygodniu dzień w dzień. wiele osób ma uczucie "napchania" i po prostu wstręt do mięs, jaj itd. wtedy odżywka świetnie się sprawdza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli ktoś się lepiej czuje stosując odżywki,to OK. Chodzi mi tylko o to,że one nie są niezbędne dla osób nie uprawiających sportu wyczynowo
![]()
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Agafitness- dla mnie odżywka jest po prostu banalnym w przygotowaniu posiłkiem. Od godziny 5-21 jestem poza domem, a po powrocie do domu nie mam siły i czasu sterczeć w kuchni i przygotowywać pojemników z jedzeniem na następny dzień. Ile mogę to wykorzystuję TŻ, żeby przygotował mi obiadek do pracy do pudełka, ale nie jestem w stanie zrobić 5-6posiłków do zabrania
![]() Eldo- kochana, to może jeszcze Ciebie jakoś wykorzystam, i podpowiesz mi conieco nt początków na siłowni? Wybieram się od przyszłego tygodnia, i wiem, że pierwsze co, to muszę dopaść jakiegoś trenera, aby mi jakoś pomógł zacząć, bo nie mam pojęcia co mam robić, w jakiej ilości serii i powtórzeń, żeby fajnie sobie poćwiczyć, coś mi to dało i nie zrobić sobie krzywdy. Ps. mam nadzieję, że jak zobaczą na sali taką orkę jak ja, to nie wezwą greenpeace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi u układanie treningów to tu też Ci trener podpowie a jak chcesz ogólnie poczytać na ten temat to polecam ten wpis, który pozwoli osobie początkującej poznać kilka podstawowych zasad ![]() PS pamiętaj, że po treningu siłowym przyjmuje się zarówno białko jak i węglowodany, bez względu na to o której godzinie jest trening a więc odżywka OK, ale do tego jeszcze trzeba jakieś źródło węgli (jeśli zależy Ci na czymś szybkim to np. wafle ryżowe). ja często sobie blenduje/mieszam odzywką z wcześniej ugotowanym ryżem/płatkami ryżowymi i też jest spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Eldorado dokładnie ja teraz jestem na redukcji i jem codziennie kurę albo rybę ale nie jestem zawsze w stanie dostarczyć tyle białka ile trzeba, makro mam takie ze 120 to białko o czasem wygodnie jest po prostu wypić ta odżywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Jelizawieta;5125245 3]Agafitness- dla mnie odżywka jest po prostu banalnym w przygotowaniu posiłkiem. Od godziny 5-21 jestem poza domem, a po powrocie do domu nie mam siły i czasu sterczeć w kuchni i przygotowywać pojemników z jedzeniem na następny dzień. Ile mogę to wykorzystuję TŻ, żeby przygotował mi obiadek do pracy do pudełka, ale nie jestem w stanie zrobić 5-6posiłków do zabrania
![]() Rozumiem ![]() Jednak nie zaniedbuj normalnych posiłków.Przygotuj sobie tyle ile możesz do zabrania,zadbaj o solidne śniadanie,a resztę możesz faktycznie w formie odżywki.Ja do pracy zabieram ugotowany ryż z kawałkami grillowanego kurczaka i warzywkami.Jest to sycące,zdrowe,nietuczące, dodaje energii no i szybkie w przygotowaniu ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Ja tez moj ulubiony omlet to na słodko z wiórkami kokosowymi w cieście do tego dorzucam odżywkę jakaś ostatnio malinowa omlet wychodzi pycha na wierzch banany, super sycące śniadanko! Jakoś do owsianki nie mogę sie przekonać cały czas hahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
amor vincit omnia
|
ja lubię trochę odżywki dodać np. do ciasta marchewkowego (często robię jednoporcjowe na śniadanie*) - nadaje dodatkowo fajnego słodkiego posmaku dzięki temu dodaję znacznie mniej słodzika
![]() * Polecam, bo jest pyszne i pożywne ![]() 350kcal / 29B / 12T / 42,5W (z odżywką białkową) 320kcal/ 22B / 12T / 42,5W (bez odżywki białkowej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Ja polecam fasolowo-bananowe prościutkie, bez maki, wilgotne pycha!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Jestem przeciwniczką takich specyfików, uważam, ze prawidłowe odżywianie i zdrowa w pełni zbilansowana dieta wystarczą. Wiem,ze to podstawa, dobre i regularne posiłki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Taaaaaak jednak jesli pracowałabys 3 dni pod rząd 15 h to tez znalazłabyś czas na to ?? Odżywka nie ma zastępować posiłku tylko pomagać. To nie sterydy haha... I to ze ktoś stosuje białko nie znaczy ze nie je regularnie i dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
amor vincit omnia
|
nie ma co się wdawać w takie dyskusje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
cały czas o tym samym piszę...
![]() |
#85 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mmm możesz coś więcej? Jakiś przepisik? Intryguje mnie ta fasola ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za porady i pomysły ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
nie mówię, że masz jeśc dużo węgli tylko że powinnaś ich ilość rozkładać w posiłkach zgodnie z tym jaki to rodzaj posiłku i kiedy masz trening ![]() ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2015-05-03 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
odżywki bialkowe
Ciasto fasolowe robię tak blendujesz puszkę fasoli czerwonej z dwoma bananami, ubijam dwa białka jaj na sztywno, dodaje dwa żółtka, miarkę lub dwie odzywki białkowej najlepoej jakiejś czekoladowej (ale bez odzywki tez może być po prostu z ma więcej białka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Wejdź na forum sfd/kfd i tam poczytaj jakie najlepiej wybrać. Activlaba odradzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suplementy
Z suplementów to stale: odżywki białkowe, omega3, zma; dodatkowo (zależnie od okresu treningowego): kreatyna, bcaa, beta alanina, (zależnie od pory roku) witamina d, c. Teraz zastanawiam się nad dodatkowym zażywaniem adaptogenów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suplementy
Jakie odżywki białkowe polecacie? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.