![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepszy zapach od Biagiotti
Koto - wysłałam PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy Laury Biagiotti
Cytat:
Kroliczku190, nie bez przyczyny usunęłam Twój wątek nt. perfum Laury Biagiotti, założony wczoraj o 12:14 (teraz go przywróciłam i dokleiłam do wątku powstałego wcześniej, bo w październiku ubiegłego roku). Korzystanie z wyszukiwarki nie wydaje mi się skomplikowane, choć doszłyśmy z Rachelą do wniosku, że może niektórzy rzeczywiście mają z tym problem. Postanowiłyśmy w związku z tym wrzucić za jakiś czas na forum dokładną instrukcję poszukiwania wątków i tematów za pomocą tego przydatnego narzędzia ![]() Ten wątek dotyczy perfum Laury Biagiotti ogólnie, poniżej natomiast wrzucam linki do wątków, które rówież mają duży związek z tą marką: - Laura Biagiotti ucieka z Polski - Laura Biagiotti - VENEZIA - Zamiennik Laura Biagiotti, Roma
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Wieki temu, gdy jeszcze byłam licealistką, bardzo podobała mi się Laura. Używałam jej dość długo. Potem zaopatrzyłam się w Venezię (klasyczną). Ta zagościła u mnie na dwa lata, by następnie zostać zamienioną na Vanilla Musk Coty i parę innych zapachów (nie wymienię, bo trochę się tego przewinęło). Przypominam sobie, że swojego czasu miałam ochotę na Tempore. Obecnie ta ochota powróciła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Faktycznie dotšd miałam kłopoty z wyszukiwaniem wštków a zastanawiałam się, jakim cudem mój poprzedni wštek zniknšł... teraz wszystko jasne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
odkopuję wątek, bo mam pytanie dotyczące Romy.
dopiero zaczynam przygodę z perfumami, poznaję zapachy, testuję, chcę się dowiedzieć jak najwięcej i sprawia mi to sporo przyjemności (a to wszytsko przez Was ![]() ![]() zdobyłam próbkę Romy, bo chyba w żadnej perfumerii nie można jej już powąchać. szczerze powiem, że po nutach zapachowych zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten zapach (inna sprawa, że jak pachnie który składnik - zupełnie nie wiem, ale jakies wyobrażenie powstało), myślalam, że będzie bardziej świeży i słodki, tymczasem na mojej skórze praktycznie od razu zamienia się w dym z fajki... wyczuwam tam tytoń, tabakę, coś w tym stylu. strasznie jestem ciekawa, co może tam tak pachnieć? czy może mam jakąś starą próbkę? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie najpiekniejszym zapachem LB jest Roma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Ja również uwielbiam obydwie Romy, jednak Uomo jest (przynajmniej na mnie) delikatna i taka "przy skórze", czego nie lubię!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Dot.: Laura Biagiotti
Dla mnie na zawsze Nr 1 LB będzie Roma...
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie słyszałam aby na kimś była jak dym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
któraś z recenzentek w KWC pisała o Romie, że jest dymna, ale nie wiem, czy miała na myśli to, co ja
![]() ROZ-ter-KO, dziękuję za wskazówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
mam venezię pastello i jest kwiatowa - ja nie mogęjej nosić
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ta Roma chyba na każdym pachnie inaczej. tu dymnie, tu pieprznie, itp. Ja już kiedyś pisałam, że na mojej skórze Roma zmienia się w zapach antybiotyku o nazwie erytromecyna, który zażywałam chyba ze 20 lat temu, jako dziecko. Do tej pory pamiętam ten zapach i niestety, ale Roma jak dla mnie to jeden z czołowych konkurentów na najgorszy zapach... Któraś z wizażanek podpowiadała mi, że to może ta grejfrutowa nuta tak dziwnie na mnie zapachniała, cóż, mogę znieść lekko apteczną nutę w Contraddiction CK, ale nie w Romie. Nawiasem mówiąc, flakon bardzo mi się podoba. Niezbyt przeładowany ozdobnikami, prosty ale szlachetny.
Jakieś 2 miesiące temu była Roma w promocji w Rossmanie, 99,99 PLN za 75 czy 100 ml, nie pamiętam dokładnie. Dziewczyny, zamiast szukać na bezcłówkach, sprawdzajcie na bieżąco rossmanowskie gazetki, a nuż trafią się jeszcze jakieś niedobitki? Przyznam szczerze, że cena ta mnie oszołomiła, ale w porę przypomniałam sobie, że przecież Roma to dla mnie wielkie NIE... Z zapachów Biagiotti tylko jeden mi się naprawdę podobał - Sotto Voce. I ciekawa rzecz, bo studiowałam italianistykę, a włoscy kreatorzy perfum jakoś średnio do mnie przemawiają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Roma wyraźnie sie wybija z zapachów LB. Moim zdaniem najpiękniejsza
![]() Początek taki jak pisały dziwczyny, leciutko cytrusowy i ziołowy, delikatny, a potem jest już mocna nuta kadzidlana - pachnie trochę jak dym z waniliowych cygaretek. Nosiłam ten zapach z upodobaniem jako licealistka, ale zdecydowanie lepiej pasuje do dojrzalszych kobiet ![]() Roma jeszcze przede mną ![]()
![]() |
#74 |
JESTEM ONA
|
Moje spotkanie z Laurą było jak zakochanie od 1szego wejrzenia- jedyne cudownie pachnące na mnie ...
13 lat temu i przyznam się ,że jeszcze mi nie przeszło ![]() Dodatkowo zbieram wszystko ( info, drobiazgi , cokolwiek )odnośnie tej marki jak i samej projektantki ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Kocham Romę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.