![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Prowansja u nas kolki weszły z końcem 2 tygodnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
agaaga89 to już bardzo dużo jecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas rozszerzanie też w pełni. Mamy za sobą warzywa: burak, dynia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, brokuł, kalafior. Z owoców też sporo: jabłko, gruszka banan, morele brzoskwinie śliwki nieszczęsne kiwi ![]() Próbowała tez sera koziego, dorsza, indyka, chleb mamle, a i jogurtu naturalnego. kaszki daję ale nie jest zachwycona w sumie się nie dziwię bo np mleczna owsianka z jabłkiem hipp na dobranoc jest paskudna ![]() Do zupek dodaję zioła zawsze to jakiś nowy lepszy smak niż takie nie doprawione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Hej witam w Nowym Roku
![]() U nas stary zakończył się źle -zmarla moja ciotka w sylwestra i niestety wuj TŻ nie zamknol furtki i pieska nam samochód zabil ![]() Młody nowy rok katarem i naruszeniem przewital.. Właśnie drzemie zrobił sobie..z nowych umiejętności to przekręca się i z brzucha i z pleców.. Z zacietoscia maniaka wkłada wszystko do buzi.. Gada jak najety i podejmuje próby siadania Ostatnio oddalił numer dalam mu ręce żeby się podniósł do siadu a ten się zanim zareagowalam podniósł się na nogi ![]() Co do rozszerzania to próbujemy rożnych smaków purée z ziemniaka uwielbia ostatnio jadł rosolek z kluseczkami i marchewka Dziadek dal mu pomamlac ogórka kwaszonego Uwielbia starkowane jabłko z kasza manna Burak, pietruszka,seler w urzyciu Jadł tez owoce tu juz sporo.. Po dyni go sypie.. I taki skrót u nas ide bo wzywa buzki
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
na wstepie pytanie- jak robicie dzieciom buraczka czerwonego? podajecie samego czy np z ziemniakiem?
U nas z rozszerzaniem to jadł: ziemniak, marchewka, dynia, por, pasternak, brokuł. Z owocow- jabłko gotowane i surowe, gruszki, brzoskwienie, owoce leśne. Od soboty Miłosz nauczył sie nowej miny- ciągnie dolną szczękę w dół i udaje zdziwionego jak ktoś na niego się popatrzy. Kusi mnie zakupic chuste. Chciałabym jakas szara bo nie lubie się rzucać w oczy, tylko co tż na 180 zł za kawałek materiału ![]()
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Blue nie robiłam jeszcze puree z buraka, ale pierwszy raz zrobiłabym w proporcji pół na pół z ziemniakiem+oliwa. nie wprowadzam dziś buraczka, bo koleżanka postraszyła mnie, że u nich zadziałał zatwardzająco a Jurek nadal niewypróżniony
![]() Prowansja u Jurka kolki zaczęły się ok 2-3 tygodnia. Simka bardzo mi przykro...... Pater pobuszowałam trochę w sieci ![]() ![]() http://www.mamazone.pl/kuchnia/przep...ll=on&m=7&ing= http://przepisydladzieci.dla4.pl/6.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||||||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49616838]
Tż mnie wkurza, jak zaczął wczoraj wieczorem grać, tak do tej pory przestać nie może ![]() U nas ten sam problem z grami na szczęście całonocne granie udało mi się zlikwidować. Tak to im się spać nie chce a po kilku pobudkach do malucha taaacy są zmęczeni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
-8-9 cyc -około 11 manna z bananem albo kaszka bobovity około 1/3 zalecanej porcji dla 4 miesięcznego malucha ![]() -koło 15 próba zupki w 99,9% całkiem nieudana (ale samego ziemniaczka włożonego do buzi zjada) wiec cyc -18 cyc -20.30 cyc na dobranoc -w nocy budzi się koło 2 ale staram sie ostatnio uśpić bez jedzenia i jak się uda to dopiero 5-6 cyc Tak jeśli Ty jesteś w tyle to co ja mam powiedzieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zrób zdjęcie zdziwionego Miłosza ![]() A nie myślałaś o używanej chuście? Znajoma być może będzie sprzedawała tkaną beżową z kolorowymi (chyba zieleń, brąz i pomarańcz ale nie jestem pewna) pasami ale taką spokojną jakbyś chciała to sie dopytam ![]() No to mamy 3 zęba ale razem z nim 3x więcej lamentu bo co i raz się w niego urazi bo wciąż pcha wszystko do dzioba ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbuje robić tak jak ty- jak Młody się obudzi ok godziny po karmieniu po kąpieli i domaga się jedzenia to biorę go i lulam i zasypia bez jedzenia. Bo wydaje mi się że on bardzo dużo je gdyż zwykle jest tak: - Na wieczór koło 20 cyc, obudzi się po niecałej godzinie ale jw usypiam go na nowo, później koło północy cyc, 3, 6, 8, 10, 12 cyc. - Koło 13 obiadek (ok małego słoiczka, bo gotuje małą marchewke, ziemniaczka, i zwykle dodaje 3-4 łyżeczki nowości) przed 15 znow cyc, - koło 16 deserek np słoiczek jabłek z brzoswinią, - 17 cyc i przetrzymuje go już do kąpieli po 19 z jedzeniem. Macie jakiś pomysł na tego głodomora mojego? Czy reszta dziecki kp je podobnie? O chustę byłabym wdzięczna gdybyś coś podpytała. Mam ok koleżanki pożyczoną 4,9 m ale to zwykła pościelówka i dociąganie kiepski a po chwili się luzuje. ![]()
![]() |
![]() |
#71 | ||
Konto usunięte
|
gra na komputerze, więc raczej nie dam rady wynieść
![]() Cytat:
Cytat:
Byliśmy z Adasiem dziś u lekarza.. W nocy płakał, nie mógł spać, ciągle coś jest ała.. Niby pokazuje do środka buzi, ale obstawiam brzuch i chyba słusznie. Gardło ma tylko lekko czerwone, więc pediatra twierdzi, że niemożliwe, by jedzenie wywoływało u niego aż taki ból. A ponieważ Adaś oprócz tego, że nic nie je, to robi rzadką kupę (sorry), i przy tym i zaraz po niej leci do mnie i mówi "pfe tam" pokazując na pupę i strasznie płacze, pediatra powiedziała, że to może być jakiś nieżyt żołądka. Mamy dawać enterol i dieta - zero jogurtów, serków, tylko chrupki kukurydziane, krupnik ewentualnie, jakieś wafle ryżowe itp... Jak do piątku będzie gorzej lub bez zmian, to mamy się pokazać znowu... Jak wróciliśmy zjadł parę krakersów, wypił trochę picia z tym enterolem i rozbolał go brzuch. Zaczął znowu płakać i dopiero jak rozmasowałam brzuch, to przeszło i zasnął. Biedulek mój... ![]() Olek od rana był wesoły, ale potem mu się odmieniło. Znowu mnie próbował ugryźć, wszędzie było źle.. Dałam mu przeciwbólowy i poszedł spać... Aha, od dzisiaj oprócz tego, że odsuwa moją szufladę i zagląda do środka, to zaczął mi wywalać wszystko z tej szuflady ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O chustę podpytam ![]() Faktycznie często karmisz. Ostatnio na szczepieniu mówiłam doktor że Kuba nie chce jeść to powiedziała że teraz nie musi jeść co 3 godziny byle by było 5 posiłków ale ja karmie częściej bo mały przystawia się na bardzo krotko. A Miłosz ile je? Chętnie poczytam o sposobach na rzadsze karmienie. W nocy to już wiem że koło 1-2 budzi się z przyzwyczajenia bo jak uda mi się go skutecznie uśpić to śpi do 6 bez większego problemu. U mnie sprawdzają się tylko ręce bo smok i woda w butelce powodują furię Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2015-01-07 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Pardip zwykle max 5 min. Ale czy je minute czy 10 i tak dluzej jak 2 h bez jedzenia nie wytrzyma.
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Sylwia kupuj chustę! Ja żałuję,że dopiero teraz to odkryłam,a Ize nanosilam się na rekach i tylko kręgosłup nadwyrezalam. I koniecznie kup używaną,bo będzie miękka i złamana i dobrze będzie się dociągać
![]() ![]() Dzieci wzywają,wiec później nadrobie resztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Hej! Ale szalejecie dziewczyny z postami w nowej części
![]() Jednak nie zostałyśmy dzisiaj same, bo tż nie mógł rano dobudzić Kubusia i został w domu ![]() ![]() Majkela 100 lat dla Adasia i ![]() Bogini tych kaszek nie dawałam, mam z Sun Baby Coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Agaaga a jaki miałaś pierwszy poród sn czy cc? Ciekawe która na wątku pierwsza w ciążę zajdzie? ![]() Prowansja myślę, że jeszcze mogą się pojawić kolki (oby nie ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Berenika biedactwo z tego Adasia, zdrówka życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Tez chętnie poczytam o sposobach na glodomora -bo mój tez wstaje czesto
![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() maluch szaleje na macie, mam chwilę dla siebie, bo sam szybko się nudzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Kamilla Helen smakowały kaszki z Sun Baby? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zrobiłaś szpinak? Dzięki w imieniu Kuby ![]() Cytat:
Kuba też buja się jak szalony aż mu głowa odskakuje ale bardziej doskonali czołganie się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Bogini a suszonych śliwek nie prówałas dać Jurkowi? Są z Gerbera jak dobrze pamiętam. Ja Miłoszek też się męczył wczoraj z kupą, po południu dałam parę łyżeczek i wieczorem bez problemu zrobił.
kAROLINA po dzisiejszym poranku już sie nie waham na zakupem chusty. Miłoszek ani spać, ani jeść, ani się bawić. Zawiązałam go i nie to dziecko. Nawet posprzątałam. Wcześniej wydawało mi się niemożliwe cokolwiek z dzieckiem w chuscie zrobić, ale chyba jak się dobbrze zamota to wszystko można. Utwierdz mnie w tym przekonaniu. A tżowi nie potrzebnie mówiłam ile taka chusta kosztuje, bo nie kontroluje stanu konta na bieżąco. Uciekam bo Miłosz mi laptopa liże.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2015-01-08 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że trochę męczy, bo nadyma się, prze, ale nic z tego nie wychodzi. trochę marudzi przy tym, ale nie płacze.
Cytat:
![]() ![]() właśnie się dowiedziałam - będę ciocią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Bogini może czopek glicerynoiwy?
Super ciociu:-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Bogini gratuluję!
![]() U nas dziś dzień śpiocha. Tomasz obudził się o 7 i po drodze do Torunia spal, A Ja prawie z nim. Dobrze ze tata mój kieruje... No i @ sobie o mnie przypomniała. I to w wredny sposób bo byliśmy w macu na kawie, a ja ni podpaski ni tampona do sklepu daleko na szczęście zapas wkładek w torebce no i nie jest tak mocno póki co. Życzę Miłego Dnia ![]()
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Jaka tragiczna noc.... zombi ze mnie...
Boginii daj jakiś przepis fajny na dynię piżmową bo mam i leży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 Kupuj chustę, ja jestem przykładem, że bez niej nie da się żyć
![]() ![]() ![]() ![]() Bogini Bastet życz siostrze dużo zdrowia! ![]() alingles @ przychodzi zawsze w najgorszym i niespodziewanym momencie... Ja jeszcze na nią czekam i aż się zastanawiam kiedy mnie zastanie ![]() Dziewczyny nie chcę się chwalić żeby nie zapeszyć, ale moje dziecko samo zasypia w łóżeczku ![]() ![]() ![]() Nocki u nas w miarę dobre, bo dwie pobudki, tej o 6 nie liczę, ale po karmieniu jeszcze zasnął ![]() ![]() Dziś wieczorem przyjeżdżają do nas znajomi z 3-letnią córeczką i zostają do niedzieli ![]() ![]() Na jeden wieczór planujemy z koleżanką mieć wychodne, chłopaki zostaną z dziećmi a my uderzymy na miasto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ok 7 cyc ok 9 kleik na mm ok 12 cyc ok 14 obiadek + cyc ok 17 cyc ok 19 po kąpaniu cyc I w nocy dwa karmienia zwykle ok północy i 4. Więc cycka też sporo, ale Miłoszka nie przebije ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49641740]gra na komputerze, więc raczej nie dam rady wynieść ![]() ale Adaś ma wszystkie zęby tzn. wszystkie łącznie z piątkami... raczej nie o to chodzi... Byliśmy z Adasiem dziś u lekarza.. W nocy płakał, nie mógł spać, ciągle coś jest ała.. Niby pokazuje do środka buzi, ale obstawiam brzuch i chyba słusznie. Gardło ma tylko lekko czerwone, więc pediatra twierdzi, że niemożliwe, by jedzenie wywoływało u niego aż taki ból. A ponieważ Adaś oprócz tego, że nic nie je, to robi rzadką kupę (sorry), i przy tym i zaraz po niej leci do mnie i mówi "pfe tam" pokazując na pupę i strasznie płacze, pediatra powiedziała, że to może być jakiś nieżyt żołądka. Mamy dawać enterol i dieta - zero jogurtów, serków, tylko chrupki kukurydziane, krupnik ewentualnie, jakieś wafle ryżowe itp... Jak do piątku będzie gorzej lub bez zmian, to mamy się pokazać znowu... Jak wróciliśmy zjadł parę krakersów, wypił trochę picia z tym enterolem i rozbolał go brzuch. Zaczął znowu płakać i dopiero jak rozmasowałam brzuch, to przeszło i zasnął. Biedulek mój... ![]() Olek od rana był wesoły, ale potem mu się odmieniło. Znowu mnie próbował ugryźć, wszędzie było źle.. Dałam mu przeciwbólowy i poszedł spać... Aha, od dzisiaj oprócz tego, że odsuwa moją szufladę i zagląda do środka, to zaczął mi wywalać wszystko z tej szuflady ![]() ![]() ![]() Biedny Adaś ![]() ![]() ![]() A z Olka niezły łobuziak z tą szufladą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do zaparć to u nas świetnie pomaga szpinak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hmmm no z 3-latką to na pewno cicho nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Hej hej.
U nas dni raz lepsze raz gorsze. Młody człowiek rwie się do jedzenia. Wczoraj wyjadal mi groszek i ryż z obiadu ![]() Ogólnie jam jem- to sadzam Borysa w krzeselku i coś zawsze z mojego talerza próbuje. Oczywiście wtedy blw-więc nie najada się za bardzo hihi ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Co do chusty- ja raczej będę się rozglądać za nosidlem. Tula ma bardzo dobre recenzje i opinie. Bede szukać promocji ![]() A ogólnie w domu staram się by młody był jak najwięcej na podłodze. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Zophie jak znajdziesz promocję na nosidło Tuli to daj znać bo ja też chcę takowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Pater w sumie myślałam też o nosidle ale:
dobre nosidło kosztuje nie mało, za nową tule tż chyba by już całkiem osiwiał, używki tańszej jak 300 zł nie wiedziałam, do nosidła dziecko już powinno samo siedzieć chyba, a myślę już pod kątem drugiego dziecka. Jedynie co mnie odciaga od chusty to to że u nas wszędzie daleko i bez samochodu ani rusz i jakoś ciężka jest dla mnie wizja wiązania na chodniku przy samochodzie. Chyba że da sie zawiązać bez ciągniecia chusty po ziemi. Choć tą co mam ma 4,9 m i przy kieszonce dosyć spory ogon zostaje (na moje oko 60-70cm). No i kolejny problem dziś rano ponosiłam Małolata w chuście i chyba mi się znów zastój w piersi zrobił, boli jak cholera, mam dreszcze, zimno, kości bolą jak na grype ![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Tule ciężko dorwać w promocji
![]() ![]() Radek dużo czasu spędza na macie,ale przy popołudniowym marudzeniu chusta jest jak znalazł ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Sylwia no właśnie ciężko wiązać poza domem,wiec chce kupić chustę kółkową w tym celu,bo podobno ja się łatwiej i szybciej wiąże,no i jest krótka. Już się zastanawiałam,czy nie kupić jednej długiej chusty ponad 5 m i zrobić z niej kółkowa (kółka można kupić u producentów chust) i normalna wiązana krótką ok 3,5 m ,a ta która mam sprzedać,ale chyba nie chce mi się bawić w szycie ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Oby te objawy nie oznaczały zapalenia piersi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Ale ostatnio przy tym zatorze wykorzystałam Twój sposób ogrzewania piersi suszarka przed karmieniem i juz po jednym dniu przeszło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Dzisiaj byłam z dzieciakami u tej znajomej,która poznałam na placu zabaw i trochę się pocieszylam,bo jak weszliśmy do jej mieszkania to zobaczyłam taki sam widok jak u siebie,tj podłoga usłana zabawkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.