Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 23:28   #61
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
A co wolno kobietom czego nie wolno mężczyznom?
I to jednak mężczyźni są teraz gwałceni przez kobiety? To mężczyźni są dyskryminowani w pracy przez swoją płeć? Bo może coś mnie ominęło.
Sąd bierze strone matki, daje jej dzieci, alimenty, w wielu sprawach wystarczy słowo o agresjii czy molestowaniu i facet idzie siedzieć. A jesli facet bije to tutaj wolno mu oddac, wolno się bronić, wolno odejść.

Znałam kiedyś kilka takich zapatrzonych kobiet, przecież Koran tak nie mówi, przecież w Islamie nie o to chodzi, a ten mój to nawet nie jest wierzacy. Tyle sie nauczyłam przy nich o opatrywaniu ran i obdukcjach. Także jak słyszę takie gadanie u kogoś to jest koniec znajomości, ja nie potrzebuję takich emocji.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:28   #62
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?

I milion chyba zapomniala ze jestem antykatolem nr 1. Wiec wez mi tu z laski swojej z pedofilami nie wyjezdzaj bo tak jak sie pluje tytaj o nienawisc muzulmanow tak sie pluje o Chazana i ekipe.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:29   #63
2016050952
Konto usunięte

Dziwi mnie to, że jak była sprawa morderstwa Brytyjki przez Polaka to przez Wlk. Brytanię przetaczała się dyskusja o ograniczeniu napływu Polaków na wyspy. A przecież to była jedna osoba. A islamistów, których obecność jest groźna, jest znacznie więcej. Ale właśnie dlatego, że potencjalnie stanowią duże ryzyko, nie powinno ich tu być.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:30   #64
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

I jeszcze wracając do idiotycznego stwierdzenia, że każdy muzułmanin sieje nienawiść.

Istnieje taki nurt w islamie (który dzieli się tak samo różnorodnie katolicyzm), który nazywa się ahmadija, liczący obecnie od 5 do 12 milionów wyznawców.

tabum-tssss

Tutaj również kończę dyskusję, ponieważ wy przecież i tak wiecie lepiej, znacie dziewczyny, które wyszły za muzułmanów i w ogóle widziałyście w telewizji. Samą i tylko prawdę, wiadomo.
Ja natomiast mam za sobą próbę gwałtu, która na szczęście się nie powiodła, ponieważ smutny pan w bramie nie wiedział, że od jakiegoś czasu trenuję krav magę. Także dobranoc.

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:31   #65
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milionmalychkawalkow Pokaż wiadomość
Islamizacja? Oszalałaś? Pokaż mi proszę, gdzie to sie dzieje. I nie pokazuj mi przykładów zamachów terrorystycznych, które są przede wszystkim działaniem politycznym, a nie religijnym. Bo terroryści nie mordują dlatego, że im tak bóg każe, terroryści morduję w imię własnych interesów, bogiem tylko się zasłaniając. Mniej więcej tak samo działa kościół katolicki, jako instytucja, w Polsce, z tą drobną różnicą, że zamiast podkładać bomby, akumulują kapitał.
WTC nie zostały zmiecione z powierzchni ziemi, ponieważ tak chciał Allah, tylko dlatego, że terroryści, jak to mają w zwyczaju, bez rozróżniania na lewych czy prawych, wierzących czy nie, działają po to, by zmienić układ sił. Serio, jestem święcie (hihi) przekonana, że ci najbardziej niebezpieczni, nie mają zbyt bujnego życia religijnego.

A jeśli kontrreformacja to za daleko, to proszę przypomnij sobie, ile zła kościół katolicki wyrządził kobietom w Polsce w dwudziestoleciu miedzywojennym lub teraz. Albo ilu księży kryje w swoich pieleszach przed oskarżeniem o molestowanie.

Religia, która zaczyna wchodzić w konszachty z władzą, zawsze jest niebezpieczna, ponieważ staje się przykrywką dla prawdziwych, bardzo przyziemnych celów hierarchów.

Eeee, Ty tak serio? Aż taką ignorantką jesteś?

Weź sobie poczytaj stronę "nie dla islamizacji europy", tam znajdziesz masę przykładów.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2015-01-07 o 23:33
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:32   #66
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Ja natomiast mam za sobą próbę gwałtu, która na szczęście się nie powiodła, ponieważ smutny pan w bramie nie wiedział, że od jakiegoś czasu trenuję krav magę. Także dobranoc.
I wiedząc, co muzułmanie robią z takimi kobietami po próbie gwałtu/gwałcie nadal ich bronisz?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:33   #67
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Bo terroryści nie mordują dlatego, że im tak bóg każe, terroryści morduję w imię własnych interesów, bogiem tylko się zasłaniając. Mniej więcej tak samo działa kościół katolicki, jako instytucja, w Polsce, z tą drobną różnicą, że zamiast podkładać bomby, akumulują kapitał.
Kościół Katolicki jest jedną z wielu instytucji w Polsce i ma prawo wyrażać swoją opinię. W przeciwieństwie do muzułmanów używa wpływów i pieniędzy, a nie broni palnej i białej.

Cytat:
A jeśli kontrreformacja to za daleko, to proszę przypomnij sobie, ile zła kościół katolicki wyrządził kobietom w Polsce w dwudziestoleciu miedzywojennym lub teraz. Albo ilu księży kryje w swoich pieleszach przed oskarżeniem o molestowanie.
Co się działo biednym kobietom w Polsce przedwojennej i co im Kościół zrobił? Miały prawo głosu, mogły studiować. Nie było aborcji. Chyba jedyna kontrowersja jaką pamiętam to możliwość odrzucenia ojcostwa, jeśli nie było ślubu. No i w byłym zaborze rosyjskim nie było ślubów cywilnych.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:33   #68
201604181004
Konto usunięte

Co ma do tego twoja proba gwaltu
Odplynelas na szerokie wody prujac sie do mnie ze bronie katolikow swoja droga dawno mnie nic tak nie rozbawilo
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:35   #69
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
I milion chyba zapomniala ze jestem antykatolem nr 1. Wiec wez mi tu z laski swojej z pedofilami nie wyjezdzaj bo tak jak sie pluje tytaj o nienawisc muzulmanow tak sie pluje o Chazana i ekipe.
I co, każdy katolik jest drugim Chazanem czy Suchocką?

Orientuję się mniej więcej w części twoich poglądów, uważam cię za osobę racjonalną i twardo stąpającą po ziemi, dlatego nie mogę się nadziwić temu, jak łatwo ulegasz negatywnym stereotypom w tym przypadku.
Sama zresztą też mam wiele do zarzucenia wielu grupom religijnym, ale tak samo nie trawię ludzi uważającym, że skoro jakimś zrządzaniem losu urodziliśmy tu, a nie gdzie indziej, mamy prawo innym ograniczać możliwości zmiany miejsca zamieszkania. Z których zresztą sami, jako Polacy, wielokrotnie korzystaliśmy, w ostatnim stuleciu - po zakończeniu wojny, po 1968, po 1981, po wejściu do Unii.

Miałam szczęście, że nie urodziłam się w krajach bliskowschodnich czy w Afryce, ale to nie daje mi prawa odbierania innym szansy na zmianę życia. Serio.

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
g i r l o n f i r e
Stary 2015-01-07, 23:36   #70
Emir1994
Zakorzenienie

od 5:45 do 5:55
https://www.youtube.com/watch?v=AFZCT9KHvkA

To mówi dużo, o tej kulturze. Każdy człowiek wywodzący się z naszej kultury nie przeszedłby sobie tak na spokojnie obok zakrwawionego mordercy z tasakiem(narzędziem mordu) w ręku.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2015-01-07 o 23:37
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:36   #71
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Sąd bierze strone matki, daje jej dzieci, alimenty, w wielu sprawach wystarczy słowo o agresjii czy molestowaniu i facet idzie siedzieć. A jesli facet bije to tutaj wolno mu oddac, wolno się bronić, wolno odejść.

Znałam kiedyś kilka takich zapatrzonych kobiet, przecież Koran tak nie mówi, przecież w Islamie nie o to chodzi, a ten mój to nawet nie jest wierzacy. Tyle sie nauczyłam przy nich o opatrywaniu ran i obdukcjach. Także jak słyszę takie gadanie u kogoś to jest koniec znajomości, ja nie potrzebuję takich emocji.
Co do przyznawania dzieci matce. Ojcowie w kilku % przypadków chcą dzieci, owszem sądy popełniają błędy, ale nie jest tak, że większość dzieci mieszka z matkami bo sądy tak decydują. I co niby ojcowie nie mieliby płacić na dzieci. Założę się, że w większej ilości przypadków ofiara gwałtu czy przemocy nie otrzymuje pomocy, niż w przypadkach, gdy jakaś kobieta manipuluje (nie tak łatwo to zrobić) . To facet w Europie nie może odejść od przemocowej żony, skoro kobietom podobno wolno tu więcej, niż facetom.

Co do przemocy. Przemoc występuje w każdej grupie, niezależnie od religii. Tylko jak facet bije i jest Arabem to podkreśla się jego pochodzenia, a jak facet bije i jest hmmm Japończykiem to tego się nie robi?
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 23:40   #72
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Aż taką ignorantką jesteś?
Wręcz przeciwnie.

Potrafię samodzielnie analizować różne fakty i sytuacje, nie potrzebuję posiłkować się czyimiś, nierzadko idiotycznymi, popisami elokwencji.

Nie bronię też osób, które prześladują kobiety, ale rozróżniam je inaczej niż "muzułmanin - oprawca" i "niemuzułmanin - przyjaciel".

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Co do przemocy. Przemoc występuje w każdej grupie, niezależnie od religii. Tylko jak facet bije i jest Arabem to podkreśla się jego pochodzenia, a jak facet bije i jest hmmm Japończykiem to tego się nie robi?
Bo Arab (który wcale nie musi być muzułmaninem nawet) ma genach zakodowane to, że kobiety są maltretuje. U pozostałych to zapewne kwestia błędu Matrixa...

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
g i r l o n f i r e
Stary 2015-01-07, 23:40   #73
Kalini
Zakorzenienie

Jakie rzetelne źródła "Nie dla islamizacji Europy" i Mariusz Max Kolonko
Stary 2015-01-07, 23:42   #74
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie rzetelne źródła "Nie dla islamizacji Europy" i Mariusz Max Kolonko
Jak masz bardziej wiarygodne to podaj
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2015-01-07, 23:42   #75
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
od 5:45 do 5:55
https://www.youtube.com/watch?v=AFZCT9KHvkA

To mówi dużo, o tej kulturze. Każdy człowiek wywodzący się z naszej kultury nie przeszedłby sobie tak na spokojnie obok zakrwawionego mordercy z tasakiem(narzędziem mordu) w ręku.
Kultura srultura. Pamiętasz tę sprawę sprzed kilku tygodni, młoda poetka i jej chłopak, mord na rodzicach, koledzy udający, że nic się nie stało?

Nie kultura, a warunki życia mają tutaj znaczenie. Podczas wojny, kiedy ludzie dosłownie umierają na ulicach, widok zakrwawionego ciała raczej nikogo już nie szokuje.

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
g i r l o n f i r e

Edytowane przez milionmalychkawalkow
Czas edycji: 2015-01-07 o 23:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 23:45   #76
2016050952
Konto usunięte

Ja wymiękam, dyskusja z kimś tak głęboko przekonanym o swojej mądrości jest co najmniej uciążliwa. A i mądrości tu niewiele.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:46   #77
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz bardziej wiarygodne to podaj
Polecam sprawdzić u źródła. Pooglądać al Jazeere, pooglądać jakieś filmy z bliskiego czy środkowego wschodu, pogadać z kimś kto jest muzułmaninem. Albo chociaż to http://blogs.spectator.co.uk/coffeeh...ampaign=buffer
Spojrzeć ze strony, która pokaże, że nie wszyscy muzułmanie to żądni krwi terroryści. O Polsce też dałoby się zrobić ładną stronkę "nie dla polinizacji Europy" w której to ktoś wrzucałaby informacje o tym co złego zrobili Polacy.
Stary 2015-01-07, 23:49   #78
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam sprawdzić u źródła. Pooglądać al Jazeere, pooglądać jakieś filmy z bliskiego czy środkowego wschodu, pogadać z kimś kto jest muzułmaninem. Albo chociaż to http://blogs.spectator.co.uk/coffeeh...ampaign=buffer
Spojrzeć ze strony, która pokaże, że nie wszyscy muzułmanie to żądni krwi terroryści. O Polsce też dałoby się zrobić ładną stronkę "nie dla polinizacji Europy" w której to ktoś wrzucałaby informacje o tym co złego zrobili Polacy.
Od jednego muzułmanina o mało z liścia nie dostałam Więc więcej rozmawiać z nimi nie chcę.

Owszem nie wszyscy muzułmanie to terroryści, ale większość terrorystów to jednak muzułmanie.

Stary 2015-01-07, 23:51   #79
Imperialista
BAN stały

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49650802]No pewnie, ze bezpieczniej, w koncu ten sam kolor skory, wiec to nie rasizm. A przeciez rasizm jest taki zly, oj oj. Zyjemy w durnym społeczeństwie, ludzie zatracili zdolność wyciągania wniosków.[/QUOTE]

Oj tam, w Polsce nie jest tak źle.

Cytat:
Niemcy twierdzą, że wstydzą się za mieszkańców Drezna, którzy wyszli na ulicę w ramach protestu przeciwko napływowi muzułmanów.
Ja wręcz szanuje mieszkańców Drezna za ich postawę, że w przeciwieństwie do Niemców z niemieckich metropolii chcą bronić swojej kultury i tożsamość. No ale to chyba jedyne miasto, gdzie bojówki pewnej organizacji na A. boją się wychodzić na ulice.

Cytat:
Wstyd to mieć braki w samodzielnym myśleniu i głosić poglądy jak to super, że Europa jest multikulturowa i taka otwarta. Do momentu, az bomba nie zabije matki/meza/dziecka tej super tolerancyjnej osoby o otwartym umysle.
Mnie przeraża poziom lemingozy na Zachodzie. Wszyscy się trzęsą tam na słowo "nacjonalista", a nie daj Boże "homofob" i "rasista" - wtedy to jest śmierć społeczna. Ale im więcej terroryzmu, tym więcej ludzi mądrzeje.
Stary 2015-01-07, 23:58   #80
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
one są w ponad 90% przypadków ofiarami przemocy domowej i seksualnej.
Skąd masz te dane? Serio pytam, bo siedzę w temacie i nie znam takich statystyk.

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 01:20   #81
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez greenlemon Pokaż wiadomość
Akurat my, chociaż jestesmy biali, nie mamy takiej przeszłości ani takich "zobowiązań" wobec ludzi o innym kolorze skóry (chyba, że wobec Żydów czy Ukrinców - ale tu ma miejsce zdrowy dialog i dobre relacje).
No nie wiem za co mamy przepraszać Żydów i Ukraińców. W zasadzie to Żydzi kolonizowali Polskę a nie my Palestynę. A Ukraińcy mordowali naszych przodków w sposób jaki muzułmanom chyba się nie śniło i tego mają bardzo ważne polskie miasto. I oczywiście nie zamierzają przepraszać i czczą pamięć zbrodniarzy.

Chociaż część polskiej również czuje się winna za kolonializm. Największym kwiatkiem jeśli chodzi o uchodźców był słynny Simon Mol, bardzo bliski przyjaciel (w dosłownym tego słowa znaczeniu) wielu lewicowych działaczek i studentek.
Stary 2015-01-08, 01:38   #82
michal100
Zadomowienie

Cytat:
A co mają filmy do oszalałych radykałów?
Tak - nie wszyscy muzułmanie to terroryści,ale ich zdecydowana większość
Kiedy duńscy karykaturzyści kilka lat temu "obrazili" proroka Mahometa to muzułmanie wyszli na ulice z demonstracjami. I to było ok - takie prawo ma każdy. Ale teraz sięgnęli po broń - do tego prawa nie mają i mieć nie będą. Może to przekona Francję do powstrzymania napływu szczególnie Algierczyków do kraju - no chyba,że chcą kolejnych ofiar. I niech patrzy uważnie pan Cameron - walczy z emigrantami z Polski a obok ma większą i dużo groźniejszą hordę islamistów.
A co do stronki o polakach to Gert Wildeers już dawno to wymyślił - to już passe.
Stary 2015-01-08, 06:27   #83
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Kultura srultura. Pamiętasz tę sprawę sprzed kilku tygodni, młoda poetka i jej chłopak, mord na rodzicach, koledzy udający, że nic się nie stało?

Nie kultura, a warunki życia mają tutaj znaczenie. Podczas wojny, kiedy ludzie dosłownie umierają na ulicach, widok zakrwawionego ciała raczej nikogo już nie szokuje.
Z tego co wiem w Anglii nie ma wojny.
Pamiętam i wiem, że jakby to się stało na ulicy to każda polka wiałaby z tego miejsca a nie przechodziła sobie na spokojnie obok miejsca zbrodni.

Cytat:
Islamizacja? Oszalałaś? Pokaż mi proszę, gdzie to sie dzieje. I nie pokazuj mi przykładów zamachów terrorystycznych, które są przede wszystkim działaniem politycznym, a nie religijnym. Bo terroryści nie mordują dlatego, że im tak bóg każe, terroryści morduję w imię własnych interesów, bogiem tylko się zasłaniając. Mniej więcej tak samo działa kościół katolicki, jako instytucja, w Polsce, z tą drobną różnicą, że zamiast podkładać bomby, akumulują kapitał.
WTC nie zostały zmiecione z powierzchni ziemi, ponieważ tak chciał Allah, tylko dlatego, że terroryści, jak to mają w zwyczaju, bez rozróżniania na lewych czy prawych, wierzących czy nie, działają po to, by zmienić układ sił. Serio, jestem święcie (hihi) przekonana, że ci najbardziej niebezpieczni, nie mają zbyt bujnego życia religijnego.
Oczywiście to wielki interes wysadzić się z okrzykiem na ustach. Bez motywacji religijnej nikt tego nie zrobi (życie wieczne z hurysami).

Państwa europejskie z głupim multi-kulti albo zmądrzeją albo w perspektywie kilkudziesięciu lat staną się kalifatami.
Co do Islamizacji to się ona dokonuje stąd pomysły na prawo szariatu w niektórych miastach europejskich gdzie muzułmanie stanowią dużą grupę ludzi.
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wi...prawa-szariatu

W europie powinno być tak jak mówił premier Australii w skrócie czyli możesz u nas mieszkać jeśli dostosujesz się do naszej kultury Judeo-chrześcijańskiej i zwyczaju, chcesz wprowadzać szariat itp. deportacja.
Stary 2015-01-08, 06:56   #84
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Nie słyszałem o katolikach którzy biegają z kałachami i kosami po ulicach.
W USA skrajni katolicy mordują lekarzy przeprowadzających aborcję - w imię Boga, oczywiście.

Cytat:
Za to brodaty człowiek z Mekki i jego spadkobiercy uderzyli na chrześcijańskie Egipt, Syrię, Kartaginę, Hiszpanię, Konstantynopol.
Swego czasu Koptom żyło się na prawdę dobrze w Egipcie, ze względu na swoje powiązania z Zachodem byli uważani za elitę społeczną, zajmowali się np. liwchą, której nie mogli pobierać muzułmanie. Problem zaczął się wraz z radykalizacją nastrojów antyzachodnich i faworyzacją Koptów przez kolonizatorów angielskich i francuskich.

Cytat:
Będę rasistą! Jak wyglądało RPA za rządów białych, a jak wygląda za rządów czarnych?
Spójrz sobie na mapę Afryki. Myślisz, że została stworzona z uszanowaniem przez kraje zachodnie podziałów plemiennych i religijnych? Na dodatek, kraje te na siłę próbowały prowadzić tam jedyny słuszny system - demokrację, która w Afryce po prostu się nie sprawdza. Nic dziwnego, że się tak tam kotłują.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 07:25   #85
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
W USA skrajni katolicy mordują lekarzy przeprowadzających aborcję - w imię Boga, oczywiście.
.
Ile tych zabójstw bo jestem na 99,9% pewny, że w ostatnich 15 latach tylko 1.

Przeciwników aborcji też mordowano ale to, że zdarzy się chora jednostka po jednej czy po drugiej stronie sporu o niczym nie świadczy. Problem robi się wtedy gdy jest to działanie zorganizowane jak w przypadku terrorystów islamskich.

http://wyborcza.pl/dziennikarze/1,84...cji_w_USA.html
Stary 2015-01-08, 08:21   #86
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Każda religia jest religią nienawiści, pamiętasz może z historii jak wyglądały wyprawy krzyżowe? Albo kontrreformacja? Religia katolicka, tak sam jak islam, ma mnóstwo za uszami. Ale nie jest to kwestia tego, co jest w pismach, tylko tego, jak jest to interpretowane. Sam tekst nikomu krzywdy nie robi, natomiast księża i kalifowie nawołujący do wojen religijnych już tak.
Tylko tu jest ta subtelna roznica.

Zauwaz prosze, ze wyprawy krzyzowe byly w XI wieku i taki okres panuje u muzlumanow zabijajacych w imie Allaha wlasnie dzis, jakby ominelo ich ze mamy 2014 a nie 1096
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 08:26   #87
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Od jednego muzułmanina o mało z liścia nie dostałam Więc więcej rozmawiać z nimi nie chcę.

Owszem nie wszyscy muzułmanie to terroryści, ale większość terrorystów to jednak muzułmanie.
Ja zostalam zaatakowana wczoraj przez polaka katolika, rozumoem ze powinnam sie teraz uprzedzic do wszystkoch takich, tak? I nie dostalam z liscia, tylko wciagnal mnie na klatke schodowa i probowal zgwalcic.

Prawoe kazdy terrorysta W MEDIACH jest muzulmaninem. Media bardzo upraszczaja rzeczywistosc, by podniesc sprzedawalnosc niusa, rzetelnoscto czesto kwestia trzeciorzedna.
W latach 70. Niemcami watrzasaly ataki terrorystycze Rotte Armie Fraktion, ktora niewiele miala wspolnego z jakakkolwiek religia. Terrorystami nazywano takze bojownikow IRY, a obecnie Paleatynczykow w Gazie i na Zachodnim Brzegu Jordanu.

Osobie, ktora nie chce rozmawac ze mna, poniewaz ponoc sie wymadrzam moge tylko wspolczuc. Skoro przeraza ja to, ze wiem cos lepiej, to co to dopoero byl w szkole i na studiach?

pisze z telefonu, wybaczcie brak ogonkow

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
g i r l o n f i r e
Stary 2015-01-08, 08:27   #88
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
(...) nie wszyscy muzułmanie to żądni krwi terroryści.
O Polsce też dałoby się zrobić ładną stronkę "nie dla polinizacji Europy" w której to ktoś wrzucałaby informacje o tym co złego zrobili Polacy.
Ale kazdy terrorysta zabijajacy z okrzykiem Allahu Akbar na ustach to muzlumanin.
Max Kolonko jakis czas temu mowil ze czekajmy z zalozonymi rekoma az muzlumanski chlopiec przyjdzie do naszego domu by nas wyrznac za to ze nie jestesmy wyznawcami Allaha.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 08:29   #89
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zostalam zaatakowana wczoraj przez polaka katolika, rozumoem ze powinnam sie teraz uprzedzic do wszystkoch takich, tak? I nie dostalam z liscia, tylko wciagnal mnie na klatke schodowa i probowal zgwalcic.
Krzyczał, że robi to w imię Boga czy może modlił się na głos?
Stary 2015-01-08, 08:29   #90
dominikmeller25
Zakorzenienie

nie mówiłem? to był początek, dzisiaj znowu strzelanina i to gdzie? we Paryżu znowu!
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/strz...icjantow/579gg
jak widać apel ISYS aby mordować w europie został przyjęty.
ja w przypadkowego strzelca z AK-47 nie wierzę, bo to już czwarty przypadek gdy atakuje się obywateli Francji po apelu ISYS.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2015-01-08 o 08:31
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości