Mamusie lutowe 2015 - cz. 7 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 16:02   #61
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Ooo fajny przepis może i ja się skuszę

My u T. Juz nerwa zdążyłam załapać, bo oczywiście coś tam M. Ma pomóc. Ok no ale to znowu potrwa. Teraz poszedł z psem,ja zalegam na kanapie. Mam nadzieje ze szybko mu pójdzie ta pomoc tutaj bo chce do sklepu póki mam jeszcze siłę i brzuch nie boli.

Ale z dobrych rzeczy,to na obiad był łosoś mniam i szpinak mniam wiec zjadłam cos zdrowo teraz zalegam z mandarynkami na kanapie w salonie. Nie piernicze się,nawet nogi rozwaliłam i tyle zaraz musze na strych pójść bo tam są jeszcze nasze kartony z rzeczami i zabiorę moje pudło z nitkami i iglami, bo mi getry puściły w kroku :-(
Jest mała dziurka.. Musze ja zszyc

A jeszcze to T pyta jak tam na "ćwiczeniach " haha to jej mówie że to nie ćwiczenia. Pytała ile osób, mówię że 5 par,a ona ze ooo spotkacie się rodzac. To mówię,że nie bo wszystkie w kwietniu rodzą a ona na to: ooooo to tylko ty masz taki ogromny brzuch haha ładnie nie?

Albo pyta mnie, czy m ze mną rodzi i mówię że tak,na co ona znów,że nie sądziła ze M będzie w stanie odebrać poród haha
To ja uświadomiłam ze poród odbiera lekarz i położna

Heh biedna
oj Aga iskrzy miedzy Toba a T

Dziś na oddziale cala masa przeterminowanych... niektóre po 12 dni..jakie sa zle dziewczyny...a tu z nimi i tak nic nie robią..chyba dopiero po 14 dniach zaczynają cos działać....
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:08   #62
zielona butelka
Zakorzenienie

Jestem.
Po drzemce wstałam i poszłam zmywać naczynia i zacięłam się nożem wpieprzonym ostrzem do góry do zlewu. Rozpłakałam się jak przedszkolaczek ze swojego nieszczęścia, opieprzyłam męża, że zawsze tak te noże wrzuca do zlewu bez pomyślunku i to już nie pierwszy raz i dalej w ryk...ryk i końca nie ma, bo paluszek zraniony! W końcu się uspokoiłam. No i poszliśmy na niedzielny obiad do indyjskiej, bo stwierdziłam, że dziś nie gotuję. Nie bo nie... nie mam ochoty. No i fajnie było, pysznie
Pogadaliśmy sobie o różnych rzeczach... o teściowych np, jak w sumie mamy dobrze, bo obie się nie wtrącają, nie trzymają niczyjej strony, jeśli jest jakiś konflikt między nami. Nie ma że moja mama krytykuje mojego M, bo ja dla niej jestem najważniejsza, a jego mama mnie, bo syneczek mamusi. Naprawdę mamy szczęście, że obie kompletnie się nie wtrącają.
Związki, gdzie trzeba wybierać między matką a żoną i ogólnie, kiedy trzeba się zmagać z jedną i drugą często nie dają rady. Żony wymiękają, więc się cieszymy, że jest jak jest.

Zaraz biorę się za planowanie kuchni.

Alunia, ja też wolę styl angielski, rustykalny w ogóle.. ale podoba mi się też nowoczesny ze względu właśnie na funkcjonalność. Fronty, owszem, chciałabym inne niż w tym linku, ale muszę się zastanowić nad jakimiś niekłopotliwymi. Zaraz sobie poplanuję, poprzeglądam

Mala Ty to jesteś taka dobra kobieta - posprzątane, ugotowane, SKARB! Nie będe o Tobie opowiadać mężowi:P
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:20   #63
Alunia79
Wtajemniczenie

Hej mamuśki. Witam się w nowym wćtku, choć starego nie wykończyłyśmy I powiem wam, że to, że tamten nie jest zamknięty wprowadza w błąd Ja się oczywiście tam naprodukowałam
Martula ja mam dokładnie tak samo, nie mogę nagrać mojego żyjącego brzucha
Zielona, dzięki za odp.ale ja z tel cały czas piszę i nie wiem jak to skopiować

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Hej.
Podczytuję was, ale nie miałam kiedy pisać. Widzę, że sytuacje się uspokoiły na razie. Też jestem za wrzuceniem fotek czopów
Moja młoda po swojej "młodzieżowej imprezce" wczoraj na rodzinnej umierała wiem, wredna matka tak się nabija ale już jako pełnoletnia ma nauczkę, że musi ponieść konselwencje czynów dnia poprzedniego.

Olcia, śliczna sukienka i pięknie w niej wyglądasz przyda się jakiś dodatek, ale to sama musisz pokombinować.

Emdzik, współczuję choroby i sytuacji z teściami.Mi dziś opryszczka wylazła i nie wiem co z tym zrobić?

Agata piękny ten kosz. Ja gdybym nie miała kołyski to też bym na kosz się decydowała.

Aga fajnie że już prawie koniec remontu. U mnie właśnie dziś się zaczął. Tadzik właśnie kładzie tapetę w pokoju dziewczyn. To akurat szybko pójdzie. Gorzej będzie z meblami bo my nie kupujemy nowych tylko je przemalowujemy i najgorszd co może być, to zcieranie z nich lakieru.

Zielona, ładna kuchnia. Chociaż ja wolę styl angielski. Mam meble kolor banan i strasznid się brudzą. Myję je co tydzień ale mają dużo więcej zagłębień niż te co wybrałaś, więc może nie będzie tak źle.

Dziewczyny ja też się wczoraj czułam jak ufo, do córy przyszedł jej tata z obecną partnerką, jego mama (moja była t) i jego babcia, więc musiałam porobić sałatki, ciasta itd. Na szczęście mój kochany mąż bardzo mi pomógł Patrzyli na mój brzuch aż dziwnie się czułam. Ta partnerka obecna mojego ex siedziała normalnie wklejona w niego aż mi się śmiać chciało. babka nadawała ciągle z moim Tadzikiem a moja dx t. kurka tak rozgadana była jak nigdy podczas gdy byłam z jej synkiem. Nawet do kuchni za mną łaziła i gadała
Ale córa cudny prezent od ojca dostała płytę zatytułowaną "pierwsze urodziny Gosi" i jak oglądałyśmy, to obie się popłakałyśmy ze wzruszenia.
Jak była malutka, pożyczyliśmy kamerę na jej roczek, ale udało się pożyczyć na tydzień. To taka wielka jeszcze na kasety vhs. No i on porobił wycinki z tego nagrania i zrobił jej film na płycie, taki jak z wesel robiom. Podłożył jej ulubioną muzykę, zdjęcia..super wyszło.
A na wieczór miałam już tak spuchnięte i bolące nogi, że nie wiedziałam co mam z nimi zrobić i gdzie je wsadzić..
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:20   #64
201704210903
Konto usunięte

ala super prezent to nagranie:p

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:21   #65
Alunia79
Wtajemniczenie

udało się :
Stary 2015-01-11, 16:26   #66
maladT
Zakorzenienie

Też chce takie nagranie

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:29   #67
meire
Zakorzenienie

Alunia.. suuuuper prezent..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 16:41   #68
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Alunia bardzo fajny prezent, widac że się postarał
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:45   #69
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Alunia
niedawno mialam opryszczke. Kupilam dozwolona w ciazy masc erazaban, polecam! Lepsza niz te zowiraxy itp co nie mozna, bez kitu! Mnie opryszczka w zyciu wyszla bardzo wiele razy i kurde mimo masci przeroznych wyprobowanych nigdy nie udalo mi sie jej zatrzymac i i tak franca rosla jak miala wyjsc mimo iz smarowalam jak dopiero miala wyjsc, a tym razem z ta mascia byla malusia bo masc sobie z nia pieknie poradzila. Takze naprawde super dziala.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:50   #70
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość

a mnie się kojarzyły żelki z Harrego Pottera - że były takie o smaku żygów

:

alunia sama chcialabym taki prezent
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 17:07   #71
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Wiecie co ), popralam te tetry kupione z roznych zrodel i powiem wam ze te lux to naprawde sa lux... reszta taki lekki shit, po 1 praniu i takie podziurkowane sa jak stare i uzywane :/ takze polecam jak cos te tetry lux, ja kupilam je w gemini za 2,99 szt (tyle ile te drugie w sklepie).

Wlasnie skonczylam prasowanie ostatnich rzeczy dla malego rozbojnika

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Aaa, cukrzyki, znow skusilam sie na te babeczke, jak pomiar po obiedzie byl dobry to wszamalam jedna i po godzinie sprawdzilam i cukier luks bede piekla jutro chyba wieksza ture :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 17:07   #72
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Tż pojechał już do pracy i znowu zostałam sama
Zrobiłam sobie michę budyniu czekoladowego i capię w łóżku

Alunia no też przyznam, że fajny prezent zmontował Twój ex

Aga nie mogę z Ciebie i Twojej teściowej

Madzia a Tobie jak nic nie pomaga, a jest nawet gorzej, to idź może do lekarza, może coś Ci da? Ile można się tak męczyć przecież
Stary 2015-01-11, 17:09   #73
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Wiecie co ), popralam te tetry kupione z roznych zrodel i powiem wam ze te lux to naprawde sa lux... reszta taki lekki shit, po 1 praniu i takie podziurkowane sa jak stare i uzywane :/ takze polecam jak cos te tetry lux, ja kupilam je w gemini za 2,99 szt (tyle ile te drugie w sklepie).

Wlasnie skonczylam prasowanie ostatnich rzeczy dla malego rozbojnika

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Aaa, cukrzyki, znow skusilam sie na te babeczke, jak pomiar po obiedzie byl dobry to wszamalam jedna i po godzinie sprawdzilam i cukier luks bede piekla jutro chyba wieksza ture :P
jutro kupię banany

Stary 2015-01-11, 17:10   #74
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzięki Hope, jutro się przejdę do apteki. Na razie smaruję pastą do zębów, teź mi często pomagało. Niestety'ja też z tych co często miewają i już się cieszyłam, że w ciąży nie miałam a tu bach! nwet się wcześniej nie zapowiadało że będzie. I to w takhm miejscu, że lewo posmaruję a za chwilę smarowidło zjedzone.

No chociaż z tym prezentem się postarał

Ja też nie chcę rodzić jeszcze w tym wątku. Mogę tak 13 lutego ewentulnie ale by było! Zarodek dostałam 13 czerwca i jak bym urodziła 13..hehe

Ja też mam 2 te woombie i 2 podobne otulacze
Stary 2015-01-11, 17:10   #75
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
racja, białe lux są fajne najlepsze w sumie wyszły po praniu te z Ikei, ale to już drogi biznes...
i miałam jeszcze kolorowe tetry z róznych źródeł i najlepiej wytrzymały pierwsze pranie te, które były w trójpakach - któraś z dziewczyn polecała - dwie kolorowe+jedna biała za 9,90 zł bo te zwykłe to niektóre wyglądają jak po trójce dzieci, takie rozwarstwione i poprzecierane, chociaż kolory sie zachowały
Stary 2015-01-11, 17:12   #76
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
jutro kupię banany

Mlebi tylko faktycznie jak cos warto upiec wiecej bo niestety sam moj tz zjadl mi juz polowe nawet lekka sprzeczka byla bo opierniczylam go ze mi wszystkie zje, i o to ze je na moich oczach jedna za druga jak ja musze czekax na pomiar po posilku ja musze make dokupic i heja
Stary 2015-01-11, 17:13   #77
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie michę budyniu czekoladowego i capię w łóżku
ja też własnie wszamałam budyń czekoladowy
Stary 2015-01-11, 17:14   #78
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Mlebi tylko faktycznie jak cos warto upiec wiecej bo niestety sam moj tz zjadl mi juz polowe nawet lekka sprzeczka byla bo opierniczylam go ze mi wszystkie zje, i o to ze je na moich oczach jedna za druga jak ja musze czekax na pomiar po posilku ja musze make dokupic i heja
mam mąkę graczana i nie dam owoców suszonych bo na mnie źle działają. i tak będzie dobre

Stary 2015-01-11, 17:17   #79
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

No jasne ze tak jesli masz kakao to takie do ciast to np jak juz rozdzielisz czesc ciasta na porcje to resztke mozesz zrobic kakaowa i tez sprobujesz jak kakaowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 17:20   #80
maladT
Zakorzenienie

Ja idę robić budyń śmietankowy a do tego wisnie mniaaam

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 17:25   #81
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa zaraz sobie spróbuję czy mi wyjdzie ładny kwadracik

Aga genialną masz teściową

Łóżeczko rozłożone ah jak cudownie jest Jutro jadę po materac, wypiorę misie z karuzeli
Stary 2015-01-11, 17:29   #82
Ollllciaaa
Zakorzenienie

:)

A my już po urodzinach. Było dobre jedzenie, słodkości, było sto lat ...ach. Wujek wygłosił przemowę, napisaną przez niego w nocy, bo spać nie mógł przez ten wiatr. Podczas wygłaszanej przemowy, dziadek się wzruszył, a za nim babcia Kobietki, tak mnie gardło ścisnęło jak popatrzyłam na dziadka, ze jeszcze chwila, a sama bym sie tam popłakała.

Migotka, Alunia, dziękuję Na pewno coś do niej dobiorę plus fryzurka i będzie ok

Aga, pyszny obiad miałaś mniam!

Mala, dobra z Ciebie żona najlepsza!

Alunia, piękny prezent będzie miała pamiątkę na całe życie
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 17:51   #83
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dot.: :)

My z siostrą miałyśmy nagrane 5 urodziny, tym sposobem mam nagranie jak mam 3,5 roku i 5 Czadowa byłam na siostry urodzinach

Ewa to pierwsze kółko to te hmmm niezwykłe które trzeba zacisnąć?
Trochę nie po ludzku pisze ale na pewno będziesz wiedziała o co chodzi

Umoczyłam dziobala w winie Tż produkcji i normalnie bajka Co prawda nie jest takie jak winogronowe ale jabłkowe też jest smaczne Albo po takiej abstynencji po prostu smakuje mi wino bez szału.

Nie mam pomysłu na kolacje

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Brakuje nam do łóżeczka tej płyty która oddziela łóżeczko od szuflady Mówiłam Tż że była to się upierał a jak mu zdjęcia z allegro pokazałam to olśnienie. Trzeba będzie dociąć na wymiar tylko oczywiście u nas zamknęli Nomi i nie ma gdzie.
Będzie na razie wszystko widać
Stary 2015-01-11, 18:00   #84
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Paulina, też napiłabym się winka
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 18:12   #85
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Ojjj ja też duuuuzo bym dała za winko...
Stary 2015-01-11, 18:13   #86
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Ja to juz śnie o winku po nocach
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 18:13   #87
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

A ja za piwko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 18:13   #88
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Ale mi smaka zrobiłyście
Stary 2015-01-11, 18:15   #89
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Dziewczyny super ze jedne i drugie urodxziny się udaly

Ja dzisiaj odwiedziałam cmentarz, babcią i jeszcze rodziców i załapałam sie przypadkiem na kolędę :P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Ja bym się napiła tego, które robiłam w zeszlym roku bo jest taaaaaakie pyszne! winko z kwiatów mlecza mniaaaam!
Stary 2015-01-11, 18:19   #90
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Ja bym się napiła tego, które robiłam w zeszlym roku bo jest taaaaaakie pyszne! winko z kwiatów mlecza mniaaaam!
Wow!
Ja coś czuję ze Młody w pierwszym tygodniu życia dostanie juz odciagane mleko bo nie wytrzymam widoku wina w szafce ... będę wyrodną matką
Ale jednorazowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości