![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część II
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Paulina to mialyscie z Gabi ciekawa przygode choc powiem Ci, ze moja wczoraj tez polowe spaceru obserwowala i tylko czekalam, az sie rozplacze, ale nie rozplakala sie. Pewnie, ze chcialabym przeczytac dzieciozmagania!
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Keithlyn to u nas nawet kąpiel nie rozladowala atmosfery. Ale była taka biedna.... sama nie wiedziała co chce...
Aleska moja ulewa. Nie dużo ale zwykle przy każdym karmieniu gdy lapczywie je bądź się rzuca na piersi. To wtedy na bank uleje. Nic nie daje na to ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Martha To jak tylko ja przeczytam to Ci pożyczę ![]()
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Witam i ja.
Kurcze dla mnie to dopiero 2 wątek, a większość z Was już pewnie z 10 ma na koncie ![]() Jakie te Wasze dzieci niektóre dłuuugaśne ![]() U nas body 56/62 - zależy z jakiej firmy. Półśpiochy 62, ale jest jeszcze kilka za długich par. Jak patrze ba body 74 to u nas jeszcze do nich daleka droga. Też mam Dzieciozmagania z allegro, ale nie mam czasu do nich zaglądać jakoś. Jeszcze przed porodem trochę poczytałam i teraz książka leży. Kurcze muszę znaleźć na nią czas bo czytało się rewelacyjnie. Czy któraś z mam ma problem z wodniakiem jądra u swojego synka? U nas ulewanie było w małym stopniu przez pierwsze 2 miesiące, a teraz tak myślę, że już z 2 - 3 tygodnie nie przypominam sobie, żeby Milan ulewał. Może przeszło.
MÓJ CAŁY ŚWIAT 01.11.2014 - Milan ![]() 03.09.2011 - Michał ![]() ![]() ![]() 28.07.2010 - Kisiel ![]() Edytowane przez karola19 Czas edycji: 2015-01-14 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój strasznie dużo nie ulewa, ale je bardzo łapczywie, czasem się aż krztusi, pręży. Czasem jak mu wyciągam butlę, to jest wtzask. Nie wiem, czy to wszystko objaw cofania sie pokarmu, czy gazów. Pionizacja i pokołysanie na ramieniu go uspokaja. Jak czytam, że chłopak Anuszki zjada 50, to zastanawiam się też czy czasem mój za dużo nie zjada na raz. Ma 6 tygodni, waży 4900 g, wciąga zazwyczaj 110 lub 120 ml, czasem około 90 ml. A karmię go w dzień co 3-3,5 godziny. Czasem co 4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku.
Też miałam zacząć ćwiczyć bo mój brzuch mi się strasznie nie podoba, ale nie mam czasu i na wizażu też będzie mnie mniej, bo załapałam pracę chałupniczą. Muszę to jeszcze pogodzić z opieką nad maluchem, spacerami, sprzątaniem i gotowaniem. Nie chce też żeby to mały odczuł i żebym żałowała, że mu poświęciłam za mało czasu, ale też chcę trochę zarobić, żeby nam wszystkim było łatwiej. Może w końcu się lepiej zorgnizuję, ale całymi dniami jestem sama, więc nie jest łatwo. Tera się karmimy i jedziemy na pocztę i przy okazji zaliczymy dłuższy spacer, bo kawałek mamy. Wczoraj było cieplutko i dzisiaj też kilka stopni w plusie, więc trzeba korzystać byle nie padało. Cytat:
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak dbacie dziewczyny o higienę przyrodzeń waszych synków. Ja słyszę różne zalecenia od lekarzy. Jednym, zeby nic nie robić, drugi - ściągać leciutko napletek i przemywać wodą, trzeci - ściągać leciutko i natłuszczać oliwką. Słoneczko, pochwal się co za robotę złapaś ![]() Edytowane przez aleska Czas edycji: 2015-01-14 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pediatra kazała zwijać listek od papieru toaletowego i podkładać pod jąderka. Też mówiła, że samo minie ale jakoś mnie to ciekawiło co inni lekarze na to mówią. Co do pielęgnacji to narazie mamy nie ruszać, a pediatra powiedziała nam, że da znać kiedy trzeba będzie dokładniej myć.
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomagalo podnoszenie do odbicia w trakcie karmienia tzn. Po 3-4 min jedzenia bralam do odbicia i potem znoww cyc ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2015-01-14 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Martwi mnie ze czasem potrafi ulać godzinę lub dwie po jedzeniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Papmersy zielone 3 w piotrze i pawle sa po 52 grosze za sztuke dobra cena?
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba tak bo w tesco wychodzą w promocji po 61 gr za 132 sztuki.
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Helloł
![]() Wchodzę na poprzednią część, a tam ostatnia wiadomość z wczoraj od Kostki... myślałam już, że nasz wątek umarł śmiercią naturalną... Fajnie, że tu jesteście ![]() Też mam zainstalowaną tą aplikację BabyDayBook, ale nie ogarniam jej... a tak ją zachwalacie więc może dziś poszperam w niej. Anetka, super, że wszystko u Was dobrze. Odzywaj się częściej! ![]() Paulinka, nad jaką podyplomówką się zastanawiasz? Też bym sobie poszła, ale na jakiś kurs (może weekendowy). Podyplomówki dwie skończyłam i już nie chce mi się pisać prac dyplomowych. Ja to powinnam za francuski się wziąć... Benetta, zdrówka! ![]() Nadrabiam Was dalej ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() Karola - mój Kacperek miał wodniaczki, zauważone na USG w 37 tygodniu. Po porodzie kazano nam podciągać jądra do góry przy zakładaniu pieluchy. Wczoraj na wizycie pediatra orzekła, że już nie ma takiej potrzeby. Anuszka - my jesteśmy na samym Babydream. Problemów większych nie ma, tzn są wzdęcia, ale nie większe niż na innych mlekach. Podaję probiotyk i Sab, i "ataków kolkowych" nie było od dawna. Dzieciozmagania przeczytałam jeszcze w ciąży. Zajęło mi to kilka dni, bo kupiłam w przedsprzedaży, a 10.11 już urodziłam ![]() ![]() Mój Klusek na 9 tygodni i 2 dni waży 7140 i mierzy 63 cm. Porodową długość ma taką wpisaną, ale pediatra powiedziała, że położne mierzą z wszystkimi załamaniami ciałka i jest to raczej wymiar orientacyjny, co by się zgadzało, bo w 56 nie mieścił się wcale, od razu nosiliśmy 62. Teraz 68 są w sam raz, a i niektóre 74 są dobre. Wczoraj mieliśmy szczepienie. Wybraliśmy 5w1. Pierwsze ukłucie (powtórzenie WZW) zniósł bohatersko, natomiast przy drugim (5w1) zakwilił i zaniósł się. Ale nie było płaczu ani krzyku, jak tylko Z się z nim spionował i go przytulił, to od razu uśmiech posłał pielęgniarce ![]() Miłego dnia, dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
W piotrze i pawle jest chyba96 sztuk
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
my nocka z jednym karmieniem o 3 w nocy
przed 8 oddelegowałam tż z kanapkami do pracy od 8-10 bawiliśmy się z małym...grzechotkę utrzyma w ręku...na zabawki się patrzy, ale sam jeszcze nie chwyci... sporo pogaworzył i usnął na razie 50 minut nie wiem czemu po raz pierwszy na muzykę zareagował płaczem, jak tylko wyłączyłam, było dalej okey.. może taki humor miał ok 12 ruszamy na spacer... mój ulewał co 2-3 karmienie... potem coraz mniej....a od 2 dni 1 na dobę się zdarzyło... nic nie daję Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2015-01-14 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja tez tak ulewala ale juz mniej. Aleska moze za szybko ze smoczka leci i sie krztusi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
my po wczorajszym szczepieniu dobrze
zasnęła już po 20 i noc jak każda także luz, gorączki nie miała, niczego nie zauważylam, chyba, że jeszcze dziś coś może się dziać musimy iść na usg bioderek, bo coś jedno jej się nie podobało, tu niby odwodzi ładnie, ale patrzyła na jakieś fałdki na pupie i coś tam jej się nie podobało od razu zrobię usg brzuszka żeby być pewną już tej nerki na 100% ![]() aa no i przepuklina kresy białej, ale tym się nie przejmować za to na pępek zwracać uwagę bo ten pierścień który oni badają jest jakiś luźny no i może nam się zdarzyć przepuklina... zaszczepiona 5w1 i rota płakała dość mocno, gorzej chyba niż Jasiek. Jak jej dałam cyca to tu niby piła, ale jak jej się przypomniało to tak z żalem załkała co chwilę.... rozczuliła pielęgniarkę i lekarkę ![]() na szczęście już za nią, następne 24 lutego
![]() |
#80 | ||||
Zadomowienie
|
Dotarłam i ja ☺
Cytat:
Cytat:
Wandzia też jeszcze nie szczepiona tyle co w szpitalu ja szczepili, w niedzielę stuknie 10 tygodni. Cytat:
Cytat:
Moja ulewa cały czas, raz z niej chlusnie na kilometr innym razem wycieka z buzi, najgorzej jak jeszcze nie sa one ubranka a ona już cała zalana. ... nic nie daje na ulewanie, czekam aż minie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
ale dla mnie zaskoczeniem było to 5 kilo
![]() wyciągnęłam niedawno rozmiar 62 i szczerze mówiąc niektóre to są takie akuratne.... chyba za późno wyjęłam ![]() dziś koło południa lecimy na spacer i do apteki, bo uwaga uwaga, Jasiek ma już katar..... także tak oto zaszczepiłam go na ospę.... znowu odwlekamy... mam nadzieję, że wyleczę go z tego kataru zanim się rozkręci... jutro mam ochotę na shopping w galerii z małą ![]() ![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sloneczko ![]() ![]() Spiaca jestem strasznie, wiec zaraz chyba sie karmimy i idziemy na spacer chociaz dzisiaj ponuro jakos. Zamowilam biustonosz...ciekawe jaki bedzie... Zastanawiam sie, czy sie juz martwic czy nie?...Jerz wklada do buzi reke ale z tej reki wyraznie wystaje juz kciuk czasem tez jeden palec i robi to wlasciwie co chwile jak lezy na pleckach, na przewijaku, probowalam przystawiac wtedy ale jak nie jest glodny to nie chce jesc a czesto tez ssie po jedzeniu...walczycie z tym jakos? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Frau a Ty nie chcesz wcale szczepić czy będziesz szczepić później?
z ciekawości pytam ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ela, a jak tam po szczepieniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
co do siusiaków to różne są szkoły....
ale myslę, że do roku chociaż można nic nie robić, a potem bym lekko ściągała w kąpieli... systematycznie
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ze okres 2/3 miesiac dziecko moze wiecej ulewac nawet pojakims czasiebo jest bardziej ruchliwe...Nadii tez czasem zdarza sie godzine po jedzeniu ale ona strasznie nozkami wierzga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Anuszka, ja jeszcze nie byłam u gin, choć powinnam, ale jakoś mi nie po drodze, ty kochana się psychicznie wykończysz, teraz jeszcze coś cię zemdliło, a ty masz już ciązowe podejrzenia, może to ta szałwia, czasem mi też jest niedobrze bez powodu, za dużo/za mało zjadłam. Jesteś dobrą matką, tylko zmęczoną, całą dobę przy dzieciach, zero czasu dla siebie, nic dziwnego, ze byś chciała pobyć sama. Nie wyobrażam sobie tak funkcjonować na dłuższą metę, podziwiam, ze jeszcze nie zwariowałaś. jak ty zakupy robisz chociażby? Ja jak wchodzę z wózkiem i synem do marketu, to szału mozna dostać, tu wózek, tam mały sie chowa między regałami. Nigdy dużych zakupów z nimi nie robię i tylko w naszym sklepie pod domem, gdzie nas wszystkie ekspedientki znają, TŻ robi duże zakupy. Słoneczko, z małymi peniskami to są różne opinie, jedne mówią, żeby ściągać napletek i czyścić, inne, żeby nie ruszać, ja mojemu synowi ściagałam, jak się okazało nie do końca i jak miał 1,5 roku, to urolog podczas wizyty mu zerwał ten przyklejony napletek, jak ściagał go do końca, nic nie powiedział, kazał mydłem przemywać, a wieczorem wylądowaliśmy na IP, bo syn płakał z bólu, prącie spuchło, a on wył i sikał po kilka kropelek. Byliśmy też na zabiegu w szpitalu, planowym, po kilku miesiacach. U pediatry jak byłam ostatnio, to powiedziałam, że cieszę się, ze teraz dziewczynka, a ona powiedziała, ze u dziewczynek też sa rózne problemy z narządami, tylko innego typu. Aleksandetta, a motasz dziecko w kocyk? Moze trochę pomoze ze spaniem? Muszę zajść do kumpeli pożyczyć hula hop, bo nie ćwiczy i wymienić baterię w moim rowerze stacjonarnym, wywaliliśmy choinkę i mogę go wyciagnąć z kąta ![]() Szanowny małżonek zakomunikował, że niedługo wraca do małżeńskiego łoża, chyba będę go po rękach całować, albo po czymś innym ![]()
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
pisałam wyżej, na razie wszystko ok i mam nadzieję, że tak zostanie
![]() tylko portfel o 430zł lżejszy....... u Was też ok z tego czytałam? a ile waży?
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
stacjonarnie kupowałam ten: https://sklep.alles.pl/produkt,mama-...tte-u,404.html a teraz czekam aż mi przyjdzie taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4911870391 Stacjonarnie brałam 75H, ale teraz się zrobił luźny więc zamówiłam 70H. Jakby któraś chciała jakieś wymiary w cm to mogę wymierzyć ten co mam, a jak przyjdzie ten drugi to też.
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.