Co sądzicie o kazirodztwie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-10, 17:11   #61
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Niebezpieczne związki.

jestem przciwna związkom kazirodczym jak i związkami z księzmi.

Jeśli ksiądz chce zyc z koieta powinien zrezygnowac z kapłaństwa, najlepiej jednak jak nim księdzem zostanie przemysli wszytko i decyzji swojej się trzyma.
związki kazirodcze sa zwyczajnie nie dopuszczalne zarówno ze względów prawnych jak i medycznych.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 17:30   #62
Zapach deszczu
Zadomowienie

Powiem wam tylko Drogie Panie ze jest bardzo ciezko byc w jednym z takich trudnych zwiazków.Jedyne uczucie ktore wtedy nam towarzyszty to wewnetrzne rozdarcie i ciagla walka.Cos niestety o tym wiem jednak jestem juz na etapie leczenia sie z takiegoz zwiazkuZyczcie mi powodzenia...
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 18:05   #63
Kica.
Zakorzenienie

mnie nie przeszkadza ani kazirodztwo ani związek z ksiedzem.
dwie osoby tego chcą, nie przeszkadzają tym innym, wiec jak dla mnie nie ma problemu
Stary 2007-09-20, 18:53   #64
benito_mruffkolini
BAN stały

o bosz...

przypomniało mi się, że jak miałam 10 lat to mój 13letni kuzyn się we mnie zakochał

do dzisiaj go unikam

a co do księży - mam koleżankę, która z wzajemnością zakochała się w kleryku... przez jakiś rok się ukrywali, aż w końcu on łaskawie rzucił seminarium
aaaa... a zapytany dlaczego w ogóle do niego poszedł skoro jego powołanie widocznie nie było za mocne - odpowiedział, że z powodu dziewczyny, która go rzuciła

tak że mam wrażenie, że takich księży z prawdziwego zdarzenia to jak na lekarstwo, a większość to jakieś życiowe sieroty, które nie dostały się na studia albo nie radzą sobie z kobietami - to jak mają wytrwać w celibacie
ale ja to ateistka więc w sumie nie mój problem
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 21:00   #65
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

mam ciocię, która wyszła za swego kuzyna. Musieli dostać sądowną zgodę na małżeństwo oraz podpisać oświadczenie, że nie będą mieć razem dzieci. Wychowywali wspólnie syna z pierwszego małżenstwa cioci.

W takim kontekście jakoś nie razi mnie to
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 14:41   #66
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

ja tez nie mam nic do jednego i drugiego ... serce nie sluga

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 17:09   #67
chicka
Rozeznanie

teoretycznie mnie to nie przeraża,
-ksiądz też człowiek, ma prawo się zakochać.. tu oczywiście pod warunkiem, że skoro już się zakocha to zrzeknie się kapłaństwa i poświęci kobiecie. uważam, że jemu szczególnie - jako osobie duchownej kłamać/ukrywać się nie wolno (przez takie potajemne związki, pedofilie, homoseksualizm, nie mam szacunku do większości księży)
-natomiast co do związków kazirodczych to jest wg mnie sprawa cięższa,choć znam osobiście kuzynostwo pewne,które ma do siebie słabość (seksualną).. mnie to nie przeraża - nie ich wina, że urodzili się w tej samej rodzinie ALE.. romanse kuzynów ok, ale broń boże dzieci z takiego związku! tutaj wiadomo, pokrywają się geny i nawet jeżeli nie bezpośrednio ich dziecko, to dzieci takiego dziecka i kolejne pokolenia mają dużą szanse na poważne choroby..
chicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 20:43   #68
agnespezlos
Przyczajenie

Związek z księdzem akceptuję pod warunkiem,że taka osoba rezygnuje z kapłaństwa. Co do zwiazkow kazirodczych mówię nie,ale... No właśnie jak słusznie zauważyła jedna z przedmówczyń,dopóki sie nie przeżyje czegoś to tego nie akceptujemy. Moja sytuacja wygląda tak... Kilka lat temu zaczęłam pożądać mojego wujka. Uważam,że nie robię nic złego. Dlaczego? Bo wujek nie należy do rodzeństwa żadnego z rodziców. Czyli nie jest krewnym w linii prostej. Był obcym facetem dopóki nie ożenił sie z ciocią. W ich małżenstwie nie jest najlepiej. Krótko rzecz biorąc,wujek po prostu odczuwa brak seksu. Ja od kilku lat jestem sama, i tez mam swoje potrzeby. Jestem dobrze zbudowana (twierdzi że prawdziwa kobieta) i widać że mu sie podobam i chciałby ze mną przeżyć upojne chwile. Jak narazie do zblizenia nie doszlo. Nie mogę sie pohamować by nie prowokować go słownie do śmiałych propozycji wobec mnie. Narazie jestesmy na etapie prowokacji słownych i drobnych pieszczot.Nie moge przestac myslec kiedy go znowu zobacze bo widujemy sie rzadko. Jednak wiem,że jesli tego nie zatrzymam to kiedys zle sie to dla mnie skonczy....
agnespezlos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 23:09   #69
caelum
Rozeznanie

Związek z księdzem
Ksiądz jest człowiekiem a ludzie się zakochują. Owszem cudownie by było gdyby każdy duchowny czuł prawdziwe powołanie, lekarz nie brał łapówek a każdy nauczyciel był świetnym pedagogiem... Ale to chyba nie ta planeta.
Tak więc rozumiem, że ksiądz nagle zakochuje się. Rozumiem to tylko do tego momentu kiedy w końcu rezygnuje z duchowieństwa z oczywistych względów.

Związek kazirodczy
Wariant który opisała szajajaba akceptuję i nie widzę najmniejszego problemu.
Jednak jeśli osoby blisko spokrewnione chcą mieć dzieci to jestem przeciwna właśnie w obawie przed konsekwencjami medycznymi (chorobą dziecka lub chorobami w kolejnych pokoleniach).

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 06:10   #70
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
Jednak jeśli osoby blisko spokrewnione chcą mieć dzieci to jestem przeciwna właśnie w obawie przed konsekwencjami medycznymi (chorobą dziecka lub chorobami w kolejnych pokoleniach).
Współczesna genetyka podobno odrzuciła tę tezę.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 11:32   #71
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Zwiazek z ksiedzem- albo rezygnuje z kaplanstwa albo zajmuje sie miloscia do Boga.

Zwiazek kazirodczy-NIE,NIE, NIE i jeszcze raz NIE!. Zwiazek brata i siostry czy ojca z corka budzi we mnie niesmak lekko powiedziawszy. Uwazam ze to trzeba miec po prostu nierowno pod sufitem zeby sie zwiazac z wlasnym bratem czy ojcem. Przeciez zadna sierotka Marysia nie zakochala sie w swoim ojcu i milosc silniejsza jest od biedaczki i ona musi z nim byc....

I wspolczesna genetyka nie odrzucila mozliwosci powaznych konsekwencji medycznych potomstwa z takiego zwiazku. Istnieje wtedy bardzo zwiekszone ryzyko ujawnienia sie mutacji recesywnych. Z reszta jakby nie bylo to przyklady chodza po tym swiecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 12:21   #72
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Współczesna genetyka podobno odrzuciła tę tezę.
Cytat:
Napisane przez SerenaVDW Pokaż wiadomość
I wspolczesna genetyka nie odrzucila mozliwosci powaznych konsekwencji medycznych potomstwa z takiego zwiazku. Istnieje wtedy bardzo zwiekszone ryzyko ujawnienia sie mutacji recesywnych. Z reszta jakby nie bylo to przyklady chodza po tym swiecie.
Tak to jest ze słowem "podobno". Co do tematu współczesnej genetyki to nie wypowiem się z braku wiedzy. Osobiście jednak nie lubię stwierdzeń "podobno", "słyszano", "ktoś powiedział" przynajmniej przy poruszania tematów naukowych. Z racji tej, ze jestem typem niewiernego Tomasza - póki nie dostane dowodu do ręki nie uwierzę. W takich wypadkach po takiej wypowiedzi ze słowem "podobno" chciałabym przeczytać wypowiedź jakiegoś naukowca, badacza itp.

G.G. Márquez
Stary 2008-05-12, 12:28   #73
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Niebezpieczne związki.

Jestem zdania takiego jak większość:

1. Związek z księdzem - tak, o ile z okazji tego związku ksiądz porzuci kapłaństwo. Inaczej nie wyobrażam sobie takiego skrzywionego i zakłamanego związku - zakładając, że mówimy o księdzu katolickim, który ślubuje celibat. Lepiej by jednak było gdyby przemyśleli to sobie oboje. Za parę lat zakochanie przejdzie i mogą pozostać tylko wzajemne żale, oskarżenia i wyrzuty sumienia, a wreszcie niesmak do siebie nawzajem, niechęć potem nienawiść - kto wie?

2. Związek kazirodczy - wydaje mi się i całe życie wpajano mi to do głowy, że byłby amoralny i niebezpieczny. W końcu krzyżowanie się w bliskim pokrewieństwie (niekoniecznie najbliższej rodziny) powodowało kiedyś znaną chorobę krwi - hemofilię. Nie wyobrażam sobie związku rodzic - dziecko lub innych w prostej linii pokrewieństwa jest to wg mnie chore i zboczone, dobrze, że prawnie jest zakazane a społecznie napiętnowane.

No i na koniec - z własnego smutnego i bolesnego doświadczenia wiem, że trudne, niebezpieczne związki można zakończyć, da się. Miłość to nie jest uczucie, które nas ubezwłasnowolnia, dlatego nie rozumiem tłumaczeń, że ktoś kogoś kocha i musi z nim być. To nie prawda. Między musi a chce jest ogromna różnica.

Człowiek powinien być w takim związku który w nim samym nie budzi moralnego niepokoju. Wtedy ten związek ma szanse być szczęśliwy, w innych sytuacjach jest jakimś mniejszym lub większym odchyleniem od normy.
Stary 2008-05-12, 13:23   #74
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

u nas w rodzinie wyszło za siebie 1 kuzynostwo i mają dwójkę dzieci i co się okazało???OD dwóch lat jakiś albo i więcej cierpią na chorobę stwardnienie rozsiane...lekarze nie dają im przyszłości dlatego jak są takie związki to nie myśli się wtedy o dzieciach,bo moga bardzo na tym ucierpieć
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 14:04   #75
Justynuss
Rozeznanie

Kazirodztwo - nie! Dla mnie jest to coś niepojętego.
Wiem, że osoby w takiej sytuacji mają zamydlone oczy ale ludzie obudzcie się!
Dobra, związek z bardzo DALEKIM kuzynem czy wujkiem - jeszcze jakoś bym przeżyła. Ale brat i siostra....;/ w życiu!
Stary 2008-05-12, 14:06   #76
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Nie zdarza sie tak, ze ksiadz katolicki zostaje ewangelickim pastorem ?
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 15:11   #77
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SerenaVDW Pokaż wiadomość
I wspolczesna genetyka nie odrzucila mozliwosci powaznych konsekwencji medycznych potomstwa z takiego zwiazku.
W mojej książce od prawa karnego jest napisane, że odrzuciła.
Ale ja genetykiem nie jestem, fakt
Stary 2008-05-12, 15:36   #78
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Związek kazirodczy-nie...nie wyobrażam sobie,że mógłby podobać mi się ktoś z rodziny,o bracie nie pisząc(wg moich koleżanek i swojej żony jest przystojny,mnie tam się wcale nie podoba).
Związek z księdzem...tak,dla mnie jest to na zasadzie romansu z kimś zajętym-trzeba mocnego uczucia z obu stron,żeby przestał to być romans,żeby ksiądz porzucił kapłaństwo...
I zgadzam się z dziewczynami,że czasem trudno uniknąć takich pokus...przez ponad rok miałam "wirtualny romans"z księdzem, dziękuje teraz Bogu,że nie doszło do żadnego spotkania(wtedy bardzo tego chciałam,a dziś wiem,że byłoby to głupie...on chciał tylko seksu,wiem z perspektywy czasu)...cierpliwie poczekać,nie rzucać się na oślep w uczucie...choć naprawdę bywa trudne...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 16:14   #79
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
1. Związek z ksiedzem- oki pod warunkiem, że się cichaczem nie spotykaja na plebanii Tylko osoba duchowna rezygnuje z kapłaństwa na rzecz założenia rodizny :Ehem:

2. Kazirodztwo- NIE!!!!!!!!! Znam z widzenia taki związek- byli bliskimi kuzynami- ich rodzice byłi rodzeństwem i mają chore dziecko - uposledzone i się zle rozwija. Powod- zbyt bliskie pokrewienstwo. Zrobili krzywde temu niewinnemu dziekcu
Tu jestem za kosciołem, który pozwala dopiero na małzenstwo z rodziny z drugiej linii
zgadzam się w 100 %, myślę tak samo
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 17:25   #80
caelum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
W mojej książce od prawa karnego jest napisane, że odrzuciła.
Ale ja genetykiem nie jestem, fakt
a czy mogłabym poprosić o tytuł tej książki i ewentualne umiejscowienie fragmentu w którym mowa jest, że współczesna genetyka odrzuciła tezę o konsekwencjach medycznych związków kazirodczych? Chętnie przeczytam .

G.G. Márquez
Stary 2008-05-12, 17:54   #81
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez caelum Pokaż wiadomość
a czy mogłabym poprosić o tytuł tej książki i ewentualne umiejscowienie fragmentu w którym mowa jest, że współczesna genetyka odrzuciła tezę o konsekwencjach medycznych związków kazirodczych? Chętnie przeczytam .
Ależ owszem.
Lech Gardocki, "Prawo karne", 13 wydanie, strona 262. Bo kazirodztwo jest karalne, należy do przestępstw z rozdziału "Przestępstwa przeciwko wolności seksualnej i obyczajności".
Stary 2008-05-12, 17:55   #82
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

Kazirodztwo nigdy w życiu !
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 22:51   #83
TmargoT
Zakorzenienie

związki kazirodcze ?-nie do zaakceptowania.
reszta może być...
myślę,ze akceptowałaby inność mojego dziecka.gdyby pokochał inaczej,to z ciężkim sercem nauczyłabym się z tym zyć.dziecko kocha sie za samo istnienie.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 11:23   #84
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dziecko kocha sie za samo istnienie.

architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 17:25   #85
paulka990
Raczkowanie

zwiazek z ksiedzem ... coz znam kilku przystojniakow kazirodzczy NIE nigdy, ale przeciez niebezpieczne zwiazki to tez takie gdzie chlopak (badz dziewczyna) hmm wykorzystuja sie na wzajem, ponizaja, i nie wiele brakowalo a trafilabym do takiego zwiazku hmm chyba ktos gdzies jest nademna bo dzis pewnie bym pila palila i cpala, aaaa i zapomnialam dodac bylabym cyganem lub dilerem...ehh milosc nie wybiera;/

Matura ---> MAJ 2010

Egzamin zawodowy ---> CZERWIEC 2010

...slodko-gorzka czekolada spijana z ust zycia...
paulka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 17:54   #86
ushia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka990 Pokaż wiadomość
i zapomnialam dodac bylabym cyganem lub dilerem...ehh milosc nie wybiera;/
"cygan" to okreslenie jakiegoś "zawodu"?
tak w kwestii poszerzenia wiedzy pytam, moge nie nadazac za slangiem
bo Cyganem, czy tez poprawnie politycznie Romem, to sie trzeba urodzic

no chyba ze mialo byc " z cyganem lub dilerem"
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 18:13   #87
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ushia Pokaż wiadomość
"cygan" to okreslenie jakiegoś "zawodu"?
tak w kwestii poszerzenia wiedzy pytam, moge nie nadazac za slangiem
bo Cyganem, czy tez poprawnie politycznie Romem, to sie trzeba urodzic

no chyba ze mialo byc " z cyganem lub dilerem"
można nie byc romem od urodzenia,ale mozna przyjąć ich tradycje i zyć w zgodzie z "nimi".moja kolezanka wyszła za roma.mieszka i żyje po romsku.ma dziecko.ostatnio owdowiała i została porwana zgodnie z tradycja romską.ubiera się jak oni i żyje w wielopokoleniowej rodzinie romskiej
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 18:44   #88
kicikicikiciakxd69
Przyczajenie

Ehem.. przeciez oczywiste,ze ksiądz to męzczyzna i jak kazdy mezczyzna chce mu się do kobiety. ja bym nie mogla byc z ksiedzem chcial byc swietoszkiem niech teraz bedzie ale wiecie ze ja slyszalam o takiej dziewczynie ktora poszla do spowiedzi w dosc nietypowym ubraniu i ksiadz jej powiedzial ze "Ja cie nie bede spowiadal tylko poczekaj pojdziemy razem na kawe" a ona stamtad wybiegla.a potem ten ksiadz przyszedl do niej po koledzie. normalnie n.c
kicikicikiciakxd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 20:19   #89
paulka990
Raczkowanie

tak tak mialo byz z cyganem lub dilerem a on byl jak to sie u nich mowi "czystej krwi" i pochodzil z rodziny ktora bardzo przestrzegala zasad, a jego rodzice wpajali mu od malego ze musi sie ozenic z cyganka, jezeli zrobi to z inna zostanie wygnany z rodziny

Matura ---> MAJ 2010

Egzamin zawodowy ---> CZERWIEC 2010

...slodko-gorzka czekolada spijana z ust zycia...
paulka990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 22:04   #90
ushia
Zadomowienie

uuu, to ciesz sie, ze z nim nie jestes - kolega ma ojca Roma wlasnie z bardzo ortodoksyjnej rodziny - wykleli go i bylo potem mnostwo problemow, choc na poczatku mialo byc tak, jak TMargoT opisywala
ushia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości