Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 17:33   #61
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

no to mi ulżyło bo czułam się naprawdę dziwnie ale w takim razie nic tylko się cieszyć bo ostatnie tygodnie byłam nie do życia ...
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:33   #62
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

jejuuu jak mi się chceee czekoladyyyy !!!!!
oglądam porody na polsat cafe

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-02-01 o 17:40
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:44   #63
truskafffka91
Wtajemniczenie

Aakkzzii kup sobie gorzką. Ale przeczytaj skład...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:47   #64
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ale ja muszę z okienkiem i orzechamii , mleczną !
nie można ??

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:48   #65
truskafffka91
Wtajemniczenie

No można ,ale przed kupnem sprawdź skład, żebyś nie kupiła " wyrobu czekoladobodobnego "
Stary 2015-02-01, 17:49   #66
ania_2019
Rozeznanie

ja właśnie obżeram się ciastem wczoraj byłam u brata na urodzinach i szwagierka spakowała nam do domu pełno jedzonka i ciasta a dziewczyna naprawdę ma talent tak więc mam z głowy gotowanie obiadów na pare dni no i to samo ze słodyczami.

a to przykładowe zdjęcie tortu jaki zrobiła dla mojego synka
na zdj może za bardzo nie widać ale wszystko robi sama ręcznie używając szprycy ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-02-01 17.45.28 (1).jpg (50,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2015-02-01, 18:00   #67
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja też sie czuje normalnie. Właśnie wróciłam z nowym łóżkiem
Pochwal się
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:20   #68
Anev0
Zakorzenienie

Ania ładny tort

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:36   #69
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny - dostałam Wasze wiadomości, wszystkie zmiany wprowadzę wieczorem jak będę w domu przed kompem, teraz jestem u rodziców na tablecie.
Męczą mnie dzisiaj jelita i piecze cewka moczowa
Idź do lekarza, bo to bardzo niebezpieczne. Ja też miałam infekcję, dostałam antybiotyk na dwa dni do picia i globulki dowcipne.
Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy ktorejs z Was dolegliwosci ciazowe ze tak to nazwe przeszly ? Bo ja sie dzis dziwnie czuje powinnam niby sie cieszyc ale jakos tak dziwnie mdlosci dzis nie mam wzdec takze problem z zaparciami zniknal piersi przestaly bolec czuje sie po prostu normalnie miala tak ktoras z Was ??
Tak, też tak mam, chociaż baaaaardzo rzadko. Nagle przychodzi taki dzień, że czujesz się jak przed. Miałam parę razy i też mnie to strasznie niepokoiło, ale następny dzień przeważnie przywracał porządek dnia Torcik mega!

Czuję się, jakbym połknęła wiadro wody, ale nie może się dalej przelać i czuje taki ponton powietrzny w środku A odbicie się graniczy z cudem.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-02-01 o 18:38
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:39   #70
diatoma
Zadomowienie

Bianeczka ja w 3 sok jakblkowy rozwodniony. Ni tylko nie mow ze jak dziexko jest na piersi to sie tak samo traktuje. To ze Ty tak zrobilas nie znaczy ze ktos ma tak zrobic . Ja 3 miesiecznemu bym nie dala stalego pokarmu . Bo napisalas takim tonem jakby to bylo wlasciwe i najlepsze.

Truskafka poczytaj lepiej jakie sa zalecenia. Na piersi dziecko powinno byc pol roku i tylko na piersi. MM to co innego . Mniej kup dziecko robi ma zatwardzenia czesciej itd. A na piersi normalne moze byc byc na wet 10 kup. Na MM dziecko trzeba przepajac a jak piersia to nie . Sa roznice inwczej uklad pokarmowy jest przystosowany.

Moj sie urodzil miesiac za wxzesnie i tak mialam wyrzuty sumienia ze. W 4 miesiacu dalam marchewke potem jablko

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:41   #71
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
owieczko..zakażenia..zapa lenia dróg moczowych są niebezpieczne dla maleństwa..skoro zaczyna dopiero piec to skontaktuj sie z lekarzem ..a leczenie będzie "delikatne"....
taka malutka rada..oby szybko przeszlo
Na razie piję dużo płynów i już jest lepiej, przestało piec. Na noc wezmę urosept, jak nie pomoze to pójdę do lekarza.
Mialam wracać do domu, ale jestem na razie przyklejona do kibelka więc zostanę jeszcze na noc u rodziców.
Cytat:
Dziewczyny a czy ktorejs z Was dolegliwosci ciazowe ze tak to nazwe przeszly ? Bo ja sie dzis dziwnie czuje powinnam niby sie cieszyc ale jakos tak dziwnie mdlosci dzis nie mam wzdec takze problem z zaparciami zniknal piersi przestaly bolec czuje sie po prostu normalnie miala tak ktoras z Was ??
Ja tak mialam - mdlosci i bol cyckow przeszly. Dzisiaj mam gorszy dzien jesli chodzi o jelita ale to pewnie wina kupnego ciasta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 18:45   #72
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny czy któreś z tych badań muszę robić na czczo. Czy czeka mnie kolejny długi poranek z Mdłościami zanim dojadę do przychodni. Zlecone badania to: hbs antygen, usr(wr), grupa krwi.

Dziewczyny przy chorobach układu moczowego polecam garść żurawiny....
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:47   #73
truskafffka91
Wtajemniczenie

diatoma oczywiście ,ze jeszcze sobie poczytam. Ale wydaje mi się ,ze taki maluch 5-6 miesięczny ma " ochotę" na cos konkretnego i się nie naje, wiec zapytalam tutaj, bo wiem ,że wiele z was jest w ciąży z kolejnym dzieciolem

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Żurawina świeżą jest nie dobra... Ja wole jednak ta suszona.
Stary 2015-02-01, 18:48   #74
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któreś z tych badań muszę robić na czczo. Czy czeka mnie kolejny długi poranek z Mdłościami zanim dojadę do przychodni. Zlecone badania to: hbs antygen, usr(wr), grupa krwi.

Nic z tego nie musi byc na czczo.
Zurawinę mam w domu, u mamy tylko w urosepcie ale mam nadzieje ze samo przejdzie.
Stary 2015-02-01, 18:59   #75
truskafffka91
Wtajemniczenie

Kupujecie sobie już ubrania "ciążowe" .. Ja wczoraj sobie kupilam śliczna bluzkę ... Elegancka ciazowa...
Stary 2015-02-01, 19:05   #76
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Kupujecie sobie już ubrania "ciążowe" .. Ja wczoraj sobie kupilam śliczna bluzkę ... Elegancka ciazowa...
Ja mam jakąś blokađę przed kupowaniem ciuchów ciążowych i ubranek dla dziecka bo boję się, że zapeszę. Wiem, głupie.
Stary 2015-02-01, 19:06   #77
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dana- ja uwielbiam proste rzeczy także łóżko jest najprostsze

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...25/#/S69002426

Ania- wow jaki tort jestem pod wielkim wrażeniem

Truskafffka
- ja mam tylko spodnie ciążowe i chciałabym żeby tak zostało

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:07   #78
diatoma
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze by bylo zebys byla na czczo zeby sie skrzep nie zrobil. Napij sie rano duzo wody bo rroszke krwi upusCza

Truskafka no tak tylko jak dziecko jest na piersi to przyjmuje sie ze ta piers musi starczyc
U nas np banan uczuli a wprwadzilam go dzien po brzoskwini i nie wiedzialam bo czym mial wysypke taka jestem madra ale czlowiel
Sie uczy na bledach najlepiej wlasnych

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:08   #79
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Bianeczka ja w 3 sok jakblkowy rozwodniony. Ni tylko nie mow ze jak dziexko jest na piersi to sie tak samo traktuje. To ze Ty tak zrobilas nie znaczy ze ktos ma tak zrobic . Ja 3 miesiecznemu bym nie dala stalego pokarmu . Bo napisalas takim tonem jakby to bylo wlasciwe i najlepsze.

Truskafka poczytaj lepiej jakie sa zalecenia. Na piersi dziecko powinno byc pol roku i tylko na piersi. MM to co innego . Mniej kup dziecko robi ma zatwardzenia czesciej itd. A na piersi normalne moze byc byc na wet 10 kup. Na MM dziecko trzeba przepajac a jak piersia to nie . Sa roznice inwczej uklad pokarmowy jest przystosowany.

Moj sie urodzil miesiac za wxzesnie i tak mialam wyrzuty sumienia ze. W 4 miesiacu dalam marchewke potem jablko
Mnie tak zaleciła lekarka. Poza tym skad możesz wiedzieć, jaki ton ma mój "wpis", siedzisz koło mnie i słyszysz jak to mówię, albo moje myśli? To mnie zawsze śmieszyło w forach. Jak ktoś nie używa miliona ikonek z mrugającym oczkiwm, szerokim uśmiechem, to zaraz jest oskarży o bóg wie co. O ile dobrze przeczytałaś, to jest tam napisane, że JA BYM PODAŁA TAK SAMO W OBU PRZYPADKACH. Ty sobie możesz robić inaczej i też nie musi nikt tak robić, proste prawda? Po to jest to forum aby każdy wyrażał swoje zdanie więc się nie spinaj, bo nie każda wypowiedź musi być atakiem. A o takie rzeczy najlepiej dopytać lekarza albo położnej, bo to siętak szybko zmienia, że czasem ciężko nadążyć. Poza tym, co to za brednie o przepajaniu, zatwardzeniach przy MM. Karmiłaś MM? Wybacz, ale zaparcia i kolki to jest raczej domena karmienia piersią. Wiele moich koleżanek karmiło i tak i tak i jedynym problemem przy MM jakie dziewczyny miały, to były sytuacje, gdy dziecko miało skazę a nie piło mleka hipoalergicznego. Kupki były zwykłe, bez problemu. JA rozumiem, ze jest wielkie parcie na KP, ale nie zrzucajcie całego zła na MM.

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2015-02-01 o 19:16

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 19:09   #80
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dana- ja uwielbiam proste rzeczy także łóżko jest najprostsze

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...25/#/S69002426

Ania- wow jaki tort jestem pod wielkim wrażeniem

Truskafffka
- ja mam tylko spodnie ciążowe i chciałabym żeby tak zostało
Bardzo ładne - też uwielbiam prostotę we wnętrzach.
Cytat:
Dobrze by bylo zebys byla na czczo zeby sie skrzep nie zrobil. Napij sie rano duzo wody bo rroszke krwi upusCza

Truskafka no tak tylko jak dziecko jest na piersi to przyjmuje sie ze ta piers musi starczyc
U nas np banan uczuli a wprwadzilam go dzien po brzoskwini i nie wiedzialam bo czym mial wysypke taka jestem madra ale czlowiel
Co ma śniadanie do skrzepów? To jest jakaś pseudo teoria.
Stary 2015-02-01, 19:13   #81
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Idź do lekarza, bo to bardzo niebezpieczne. Ja też miałam infekcję, dostałam antybiotyk na dwa dni do picia i globulki dowcipne.

Tak, też tak mam, chociaż baaaaardzo rzadko. Nagle przychodzi taki dzień, że czujesz się jak przed. Miałam parę razy i też mnie to strasznie niepokoiło, ale następny dzień przeważnie przywracał porządek dnia Torcik mega!

Czuję się, jakbym połknęła wiadro wody, ale nie może się dalej przelać i czuje taki ponton powietrzny w środku A odbicie się graniczy z cudem.
Bianeczka ja wlasnie taki ponton czulam ostatnie 2 tyg masakra bylam az ociezala

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Ja kupilam 2 pary spodni bo wszystko przed ciazowe mnie cisnelo teraz rozgladam sie za bluzkami bo nie lubie opietych bluzek a prawie wszystkie juz takie na mnie sa

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A ja do 4 miesiaca karmilam piersia potem wprowadzilam deserki najpierm marchewka potem juz z jablkiem i tak stopniowo dalej sloiczki od 4 miesiaca
Stary 2015-02-01, 19:19   #82
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakąś blokađę przed kupowaniem ciuchów ciążowych i ubranek dla dziecka bo boję się, że zapeszę. Wiem, głupie.
Ja też jeszcze nic nie kupiłam

Co do karmienia to ja się nie znam, ale gin mi dała książeczkę o żywieniu i według zaleceń na kp inne posiłki najlepiej wprowadzać dzieciom koło 5-6 miesiąca. I najlepiej nie zaczynać od słodkiego.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:24   #83
bianeczkaa
Zakorzenienie

Czarownica, fajne wyrko. Sama o takim myślałam, ale miałam jużdrewniane i denerwuje mnie w nich, że z czasem zaczynają skrzypieć :/ My kupiliśmy tym razem tapicerowane, ze skrzynią. Mam gdzie prasowanie chować :P

Mąż zjada kanapkę z konserwą, też bym zjadła ale srogo bym tego załowała

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nic nie kupiłam

Co do karmienia to ja się nie znam, ale gin mi dała książeczkę o żywieniu i według zaleceń na kp inne posiłki najlepiej wprowadzać dzieciom koło 5-6 miesiąca. I najlepiej nie zaczynać od słodkiego.
My początkowo chodziliśmy z mała do takiej super pediatry. Stara lekarka ale extra. Powiedziała nam, że jeśli dziecko chce jeść jedzenie dorosłych, to trzeba zacząć dawać. A dziecko samo zaczyna wyciągać raczki po to co rodzice jedzą Niestety babeczka miała problemy z biodrem i była mało kiedy dostępna wiec zmieniliśmy przychodnię, bo jej zmienniczka była tragiczna.

Wspólnie zamawiamy buty

Czas edycji: 2015-02-01 o 19:25
Stary 2015-02-01, 19:24   #84
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

Czyli kolejny dzień stracony..... Bo zanim dotrę do przychodni minie 2h. No ale jak trzeba to trzeba. dzięki
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:30   #85
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie piję dużo płynów i już jest lepiej, przestało piec. Na noc wezmę urosept, jak nie pomoze to pójdę do lekarza.
Mialam wracać do domu, ale jestem na razie przyklejona do kibelka więc zostanę jeszcze na noc u rodziców.

Ja tak mialam - mdlosci i bol cyckow przeszly. Dzisiaj mam gorszy dzien jesli chodzi o jelita ale to pewnie wina kupnego ciasta.
Tylko że urosept to tabletki ziołowe i ich działanie opiera się na długotrwałym stosowaniu, ja jakoś 2 miesiące temu miałam zapalenie pęcherza i leczylam właśnie uroseptem, przyjmowałam jakoś 1,5 tyg 3 razy dziennie potem tylko jedną dziennie i przeszło, ale tam jest zestaw ziół i raczej wątpię że wszystkie są dozwolone w ciąży,a jedna czy dwie dawki nie pomogą, bo zapalenie wróci. lepiej skonsultuj to z lekarzem, przepisze Ci coś odpowiedniego dla kobiet w ciąży. Ja jadłam właśnie żurawinę i piłam dużo wody i się wygrzewalam przy okazji, to takie domowe sposoby.

Cytat:
Ja nic nie kupuje, mam dużo legginsow, ciuchów oversize i na tym póki co bazuje, tym bardziej że jeszcze min 2 miesiące nie będę miała brzucha tylko trochę wydety. Jak mi wybije to może coś kupię, póki co nie potrzebuję
Stary 2015-02-01, 19:31   #86
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli kolejny dzień stracony..... Bo zanim dotrę do przychodni minie 2h. No ale jak trzeba to trzeba. dzięki
Nie wygłupiaj się i jedz normalne śniadanie! Grupa krwi ani kiła ci się od kanapki nie zmieni a z tymi skrzepami to jest jakas bzdura. Tylko więcej płynów wypij.
Stary 2015-02-01, 19:31   #87
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka, owieczka - dzieki . Ja bardzo lubię proste formy. Teraz mam drewniane ze skrzynia i takim materacem na stałe. Masakra zapadło sie po środku i skrzypi jak stara brama. Dobrze że sąsiad pod nami głuchy. Cóż 2 lata intensywnych starań zrobiły swoje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 19:34   #88
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bianeczka ja wlasnie taki ponton czulam ostatnie 2 tyg masakra bylam az ociezala

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ja kupilam 2 pary spodni bo wszystko przed ciazowe mnie cisnelo teraz rozgladam sie za bluzkami bo nie lubie opietych bluzek a prawie wszystkie juz takie na mnie sa

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A ja do 4 miesiaca karmilam piersia potem wprowadzilam deserki najpierm marchewka potem juz z jablkiem i tak stopniowo dalej sloiczki od 4 miesiaca
Kupiłam getry jedne i bluzkę z rękawem 3/4. Zamówiłam jedne spodnie, ale nie wiem jak wypadną w rozmiarze. Jeśli chodzi o karmienie, to mnie się zawsze wydawało, że jak piersia się karmi, to dziecko szybciej jest gotowe na przyjęcie takich pokarmów, bo częsciowo otrzymuje je z mlekiem matki.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-01, 19:35   #89
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tylko że urosept to tabletki ziołowe i ich działanie opiera się na długotrwałym stosowaniu, ja jakoś 2 miesiące temu miałam zapalenie pęcherza i leczylam właśnie uroseptem, przyjmowałam jakoś 1,5 tyg 3 razy dziennie potem tylko jedną dziennie i przeszło, ale tam jest zestaw ziół i raczej wątpię że wszystkie są dozwolone w ciąży,a jedna czy dwie dawki nie pomogą, bo zapalenie wróci. lepiej skonsultuj to z lekarzem, przepisze Ci coś odpowiedniego dla kobiet w ciąży. Ja jadłam właśnie żurawinę i piłam dużo wody i się wygrzewalam przy okazji, to takie domowe sposoby.
Ja to zapalenia nie mam bo już kiedyś miałam więc teraz jestem wyczulona na pierwsze objawy. Po prostu mocz dłużej musiałam przytrzymać i zaczęło trochę piec. Wypiłam 2l płynów i już nic nie boli. Urosept wiem że trzeba dłużej brać, bo często ten lek biorę. Pobiorę trochę profilaktycznie.
Stary 2015-02-01, 19:38   #90
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Ja nic nie kupuje, mam dużo legginsow, ciuchów oversize i na tym póki co bazuje, tym bardziej że jeszcze min 2 miesiące nie będę miała brzucha tylko trochę wydety. Jak mi wybije to może coś kupię, póki co nie potrzebuję
Teraz miałam zalecenie 4x1 uroseptu i do tego 3x1 żurawitu i niestety nie pomogło.

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości