![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozczarowana oświadczynami :(
Cytat:
Tak samo rodzaj zaręczyn. Mój Tż po zaręczynach przyznał mi, że chciał w domu ale wiedział, ze ja chciałam inaczej, Tak wiec zrobił inne zaręczyny. O to chodzi, żeby obydwie osoby były zadowolone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;50043669] pozornie może i odpowiada ale jakby się głębiej zastanowić to przecie on nie słucha co ona mówi, niby powinien ją znać a tu wyskoczył jak Filip z konopii z tymi rannymi, zaspanymi oświadczynami i mikroskopijnym pierścionkiem.
![]() no i nad tym Autorka powinna się zastanowić. Czy faktycznie chce być z facetem który takich spraw nie rozumie, czy nie będzie jej to przeszkadzało. Zapytałam TŻta i zdziwił się że pamiętam dokładnie moment zaręczyn, jakimi słowami mnie zapytał, co odpowiedziałam i że pamiętam datę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o biżuterię, to powiedziałam kiedyś, ze chciałabym pierścionek z dużym kamieniem. Jeśli sugerował się tym, co noszę na co dzień, to faktycznie mogło go to zmylić, bo mam bardzo różną biżuterię. W zależności od stroju czasem ubieram coś subtelnego, a czasem widocznego z daleka. Wydaje mi się, że TŻ postawił na bezpieczną klasykę, bo pierścionek z żółtego złota z jednym brylancikiem wciąż najbardziej kojarzy się z zaręczynami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Autorko, naprawde przemysl to, czy chesz wyjsc za tego faceta, czy jego charakter, postepowanie, zycie, zainteresowania i ogolnie wszystko, czy Ci odpowiada.
Owszem, dziewczynki marza o pieknych oswiadczynach z cudownym pierscionkiem, ale mysle, ze jesli oswiadcza sie TEN facet, to wszytsko schodzi na dalszy plan i najwazniejsze jest to, ze sie oswiadczyl.
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania co Ty. Według mnie Autorka jest zawiedziona bo oświadczył się " nie tak jak ona chciała". Nie było kwiatów,restauracji, czułych spojrzeń- inaczej, nie było jak w filmac romantycznych,które zapewne sie Autorka naogladala,marząc o tej wyjątkowej chwili. Tylko.chyba zapomniała jakiego ma partnera, który jest mało romantyczny ale szczery,aczkolwiek to moje spekulacje. Tekst autorki z tymi rubinami i szmaragdami,.pokazal ze liczyła na jakość a nie na.szczera.deklarqcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
ma zielone pojęcie
|
No i teraz pytanie, czy partnerowi autorki wątku odpowiadałyby zaręczyny np. w górach.
Poruszyłaś zresztą bardzo ważną sprawę – czy zaręczyny są dla obojga partnerów, czy mają być przyjemnością dla strony otrzymującej oświadczyny.
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
A czemu w ogóle oświadczyny mają wyglądać jak kobieta chce?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mówiłaś mu, że chciałabyś duży kamień to nie dziwię się, że się rozczarowałaś. Chyba, że stwierdził, że koniecznie musi być diament a wiadomo, one są drogie i tu duży nie wchodzi w grę. Rozmawiałaś z nim o tym? Wie, ze chciałaś, zeby zaręczyny inaczej wyglądały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Autorko, ja Cię rozumiem. Też byłabym rozczarowana, gdyby okazało się, że TŻ mnie nie zna. Dla mnie zaręczyny to wielka chwila, którą chce się celebrować. Tak samo jak wszelkie święta - jest okazja, to niech będzie inaczej niż zwykle, odświętnie właśnie. Nie chcę spędzać Wigilii jedząc pizzę z mikrofali w dresie i nie chcę mieć zaręczyn przy zlewie! Jak komuś się nie podoba wizja knajpy, to można spędzić cudowny dzień na spacerze w jakieś romantyczne miejsce (choćby na starowke/nad rzeke/w jakieś miejsce, z którego jest fajny widok), oświadczyć sie w jakimś zaułku albo nawet wrocic do domu, oświadczyć się i potem milo spędzić wieczor. Naprawdę, intymność mozna zapewnić bez piżamy i zlewu.
A co do pierścionka - odezwali się moi ulubieńcy spod znaku "baby lecą na kasę". Zapominacie, że miło, jak piescionek się podoba, jest w guście dziewczyny, ona może z dumą się nim chwalić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
też o tym pomyślałam. Ale to zazwyczaj marzenia kobiet są w tej sprawie 'wałkowane".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
.
|
na przykładzie małżeństwa znajomych powiem jedno - zastanów się, czy chcesz być cały czas jedyną osobą, która wszytko inicjuje i planuje. na dłuższą metę może być to mocno męczące.
![]() |
#73 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Serio, zastanów się, czy problemem są nietrafione zaręczyny i mało pasujący Ci pierścionek, czy jednak problem leży głębiej, np. w poczuciu, że Twój partner Cię nie zna, że zupełnie inaczej traktuje to, co dla Ciebie jest ważne.
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona chce w restauracji przy ludziach, dla niego to koszmar, będzie się wstydził to wybiera jakąś alternatywę. np robi kolację w jakiejś romantycznej scenerii aby byli tylko we dwójkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Jak Ci nie pasuja takie zareczyny, to zawsze moglas nie przyjac.
Mi by akurat taka forma zareczyn pasowala, pierscionek jak ma paragon mozna wymienic na inny, dac do przerobki jubilerskiej. Ty chcesz brac slub a komunikacja lezy i kwiczy. Jestes pewna ze znacie sie wystarczajaco dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004397 6]Autorko, ja Cię rozumiem. Też byłabym rozczarowana, gdyby okazało się, że TŻ mnie nie zna. Dla mnie zaręczyny to wielka chwila, którą chce się celebrować. Tak samo jak wszelkie święta - jest okazja, to niech będzie inaczej niż zwykle, odświętnie właśnie. Nie chcę spędzać Wigilii jedząc pizzę z mikrofali w dresie i nie chcę mieć zaręczyn przy zlewie! Jak komuś się nie podoba wizja knajpy, to można spędzić cudowny dzień na spacerze w jakieś romantyczne miejsce (choćby na starowke/nad rzeke/w jakieś miejsce, z którego jest fajny widok), oświadczyć sie w jakimś zaułku albo nawet wrocic do domu, oświadczyć się i potem milo spędzić wieczor. Naprawdę, intymność mozna zapewnić bez piżamy i zlewu.
A co do pierścionka - odezwali się moi ulubieńcy spod znaku "baby lecą na kasę". Zapominacie, że miło, jak piescionek się podoba, jest w guście dziewczyny, ona może z dumą się nim chwalić ![]() ![]() No tak, bo chwalenie jest najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą nieprzyjęcie zaręczyn = rozstanie. Jak sobie to wyobrażasz " kochanie chcę z Tobą być ale zaręczyny zorganizuj inaczej. a.... i pierścionek wymień, wtedy sie zgodzę" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
po drugiej stronie szafy
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5004397 6]Autorko, ja Cię rozumiem. Też byłabym rozczarowana, gdyby okazało się, że TŻ mnie nie zna.[/QUOTE]
Ja też. A jeśliby dodatkowo wiedział o moim guście i by nie zadbał o wyjątkowość tej chwili...to byłoby mi przykro, że mnie nie słucha i poczułabym się zlekceważona. I pewnie bym mu o tym powiedziała, w końcu z kim być szczerą, jeśli nie z facetem, z którym się chce być do końca życia? Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Też bym się nad tym zastanowiła...
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Od jakiegoś czasu zauważam tendencję do robienia z ludzi kompletnych idiotów, którym jak się nie powie czegoś wprost to mają prawo kompletnie nic nie wiedzieć, nic nie przemyśleć i udawać, że są jak dzieci we mgle. Ja rozumiem rozmowa i mówienie o oczekiwaniach, ale bez jaj. Jak wiem, że ktoś dla mnie ważny ma za trzy miesiące urodziny to próbuję wybadać, dowiedzieć się czego potrzebuje, słucham i zapamiętuję. Bo jest to dla mnie ważne i chcę kupić coś trafionego. W przypadku oświadczyn jest dokładnie tak samo. Przecież jak ja planuję dla kogoś niespodziankę, to na mojej głowie jest to, żeby tej osobie było miło, nie odwrotnie.
'Bo ona nie powiedziała'. A dlaczego miała mówić? Skąd mogła wiedzieć, że on planuje oświadczyny. To on powinien wybadać czego ona chce, skoro planował to, co planował. No gość wyskoczył jak Filip z konopi, w bokserkach przy zlewie mimo, że Autorka wspomniała że marzą jej się góry. No to ok, nawet jeśli nie miał tych 300zł na góry to chyba łatwo się domyślić, że jednak ona chce czegoś wyjątkowego. I oczywiście zaczynają się dyskusje, że przecież fajnie, mi by się podobało, bo to romantyczne jak taka potargana.. To naprawdę jest nieważne. Jej się nie podobało i on powinien był to przewidzieć. To w końcu jej TŻ. Wyobrażam sobie sytuację odwrotną. Jestem z kimś półtora roku, a on po tym czasie wyskakuje mi z oświadczynami w restauracji z orkiestrą i wielkim bukietem. No serio zwątpiłabym, że on wie komu się oświadcza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta przyjmując zaręczyny PRZYJMUJE (albo nie) UCZUCIA a nie rzeczy materialne, czy jedzenie z winem do żołądka. Jeśli już przyjęła to trudno najwyżej fotek na fb nie będzie... nie ma co rozpaczać. Jeżeli problem leżałby gdzieś głębiej to myślę, że do zaręczyn nawet nie doszłoby bo po drodze by się pożarli nawzajem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że niektórzy za dużo się naoglądali komedii romantycznych i teraz wymagają od facetów właśnie takiej bajkowej otoczki, bo czym ja się pochwalę... a dla mnie to jest tak oklepane, że cieszę się, że moje zaręczyny były w łóżku
![]() Pamiętam opowieści koleżanek o zaręczynach. Jedna zaręczyła się leżąc w trawie, a pierścionkiem było źdźbło trawy ![]() ![]() Dopiero potem dostała właściwy pierścionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Facet mógł nie zrobić na złość, ale jak słyszał tekst o górach, to mógł połączyć jedno z drugim i zajarzyć, że chodzi o coś innego niż zwykle. Albo nie zajarzył, co słabo wróży, albo jest olewusem, co jeszcze gorsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie rozmawiałam z nim o tych nieudanych oświadczynach, bo nie chciałam mu robić przykrości. Liczyłam na to, że jak zajmę się przygotowaniami do ślubu, to rozczarowanie samo mi przejdzie, a za jakiś czas będę się śmiała z całej sytuacji. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
A mi się marzy właśnie że wstaję rano a mój Tż pada przede mną na kolano i bierze mnie za żonę taką jaką jestem, rozczochrana, niewyspana itd.
![]() ![]()
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-02-01 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sensem jest wspólne wspólne życie, a nie duperelki typu "w gust nie trafił" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
dokładnie,
mój TŻ mi się oświadczył w restauracji, na szczęscie bez cyrków i klękania, bo ogólnie nie lubie takich ceregieli.Dobrze też,że siedzieliśmy w środku, a bylo ciepło i wszyscy inni siedzieli na zewnątrz, niby romantycznie, bo na wycieczce w Rzymie, ale ja wolałabym takie oświadczyny w hotelu na przykład z szampanem (ale tylko dla mnie, bo TŻ nie pije alko) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.