|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Świąteczne piosenki
Mariah Carey "All I Wants for Christmas" i oczywiście Desu "Kto wie" ma ktos moze te piosenki swiateczne jesli tak to prosze wyslac mi na meila bede bardzo wdzieczna
muj meil to zaraza72@wp.pl
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa ostatnio to ściągnęłam sobie świąteczny album Franka Sinatry, i po wstępnym przesłuchniu stwierdzam, iż bardzo mi odpowiada
.
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Moje typy zimowo-świątecznych piosenek:
- Dido - "Christmas Day" - Sarah McLachlan "Song for a winter's night" - Kris Delmhorst "Words fail you" (to nie jest typowo świateczne - nie ma dzwoneczków w tle, ani nic, ale ja mam z tą piosenką typowo zimowe skojarzenia) - Barenaked Ladies & Sarah McLachlan "God rest you merry gentlemen" - Avril Lavigne & Chantal Kreviazuk "Oh, Holy Night" - Wham "Last Christmas" ![]() - John Lennon "So this is Christmas" i cudownie poprawiające humor "Feliz navidad" w wykonaniu Jose Feliciano
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
A ja lubie "Mistletoe and wine" Cliffa Richarda.Poza tym są całe tabuny świątecznych piosenek,które uwielbiam!
Tak przy okazji: czy Paul Mccartney ma jakąś świąteczną piosenkę? Pytam, bo moja siostra wymyśliła,żeby ją jakoś zdobyć,a ja nawet nie wiem jaki ona ma tytuł.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
MIAL BY KTOS MOZE TE PIOSENECZKI
Dido - "Christmas Day" Avril Lavigne & Chantal Kreviazuk "Oh, Holy Nigh,, posze niech ktos wysle mi na meila .... oraz jeszcze desu ,,kto wie ,, moj meil zaraza72@wp.pl |
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Moje typy to:
Driving home from Christmas -Chris Rea All I want for Christmas- Mariah Carey Kto wie..-De Su It's Xmas time- nie mam pojęcia kto to śpiewa... I piosenka wykonywana przez Band Aid, zarówno stara wersja jak i zeszłoroczna
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja uwielbiam tą przedświateczna komercje.
A moje debesciaki to "Driving home from Christmas" Chris Rea, John Lennon "So this is Christmas". A tak wogóle to nie ge sie juz doczekac Świat Bożego NArodzenia.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi narobiłyście smaka na świeta....... juz sobie sciagam te pioseneczki o których piszecie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja też sobie ściągam z netu piosenki świąteczne. Mam już Dido - "Christmas Day", Wham "Last christmas", reszta się ściąga, Pozdrawiam i dzięki za inspiracje! |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostaję nerwowych drgawek jak słyszę Last Christmas
uuuuuch... jakoś zdzierżyć nie mogę...Moje ulubione zimowe standardy to Lennon "So This Is Christmas" i "Mistletoe And Wine" C. Richardsa. A nikt nie wspomniał o mojej ukochanej pioseneczce "Santa Claus Is Coming to Town" ![]() Paul MCCartney miał gwiazdkowa piosenkę - "Wonderful Christmastime". Lubię staroirlandzkie Auld Lang Syne (w zasadzie noworoczne), i przepadam za naczelnym smętkiem pt. "Lonely This Christmas" tajemniczego zespolu sprzed lat o znawie Mud
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej dziewczyny! dzieki Wam czuję już taaaaki świąteczny nastrój, że razem z koleżankami zrobiłyśmy sobie dziś "przyspieszone święta"
dostałam od nich piekne prezenty, cały dzień nuciłam Franka Sinatra (kocham go
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam wszystkie Christmas Songs, więc nie będę ich już powtarzać, bo wymieniłyście wszystkie moje ulubione
dodam tylko, że "Driving home for Christmas" zawsze budzi we mnie nostalgię, bo pasuje do mojej sytuacji. chociaż bywały i takie Święta, że pasowało do nich "Last Christmas" mam też płytę z polskimi kolędami w wykonaniu Zajazdu i podobają mi się takie żywe, skoczne interpretacje. w ogóle kolędy są piękne... i nastrój świąteczny... widziałam też niedawno śliczne świece i podstawki pod świece utrzymane w świątecznym klimacie, takie piękne, że aż się nie mogłam zdecydować, które wybrać, pewnie skończy się na kilku sztukach dla mnie, dla mamy albo i dla babci
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Także ją uwielbiam i pewnie będę jej słuchać w świąteczne wieczorki
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Smoczyco
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj.... niedoczytałam, że ktoś już to powiedział.... Sorki....
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co gorsza przed swietami ten kawałek jest wałkowany w każdej radiostacji po kilkanascie razy dziennie, brrr.Ja bardzo lubie Randy Travisa "Jingle Bell Rock" to moj ulubiony swiateczny kawałek, który na dodatek można zatanczyc , lubie tez swiąteczne swingi w wykonaniu Michaela Buble, 2000 Miles Pretenders a z polskich kolędy w wykonaniu Soyki Stanisława
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie takie koledy czy tez swiateczne piosenki ktore mozna uslyszec na ulicy gdzies w stanach ????? takie zawsze mi sie podobaly a nie wiem gdzie mozna je znalezc
jak by ktoras z was miala to bede ogromnie wdzieczna ze przeslanie beata735.k@wp.pl |
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze świątecznych lubię "All i want for Christmas" M. Carey, "Winter Wonderland" Macy Gray, "Santa baby - nie wiem czyje, bo słucham z Ally McBeal no i ulubione "Please come home for Xmas" Bon Jovi.
A nie mogę znieść "Last Christmas" Wham - aż mnie skręca jak to słyszę.
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zbiór piosenek świątecznych, które UWIELBIAM wygląda tak:
* Celine Dion - Happy Xmas * Celine Dion - The Magic Of Chrismas Day * Celine Dion - White Christmas * Cliff Richard - Mistletoe and wine * Britney Spears - My Only Wish (This Year) * Dean Martin - Jingle Bells * Jessica Simpson - I Saw Mommy Kissing Santa Claus (Live Rockefeller 30 Nov 2004) * Jewel XMas - Silent Night * Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You * Mariah Carey - Christmas (Baby Please Come Home) * Mariah Carey - O Holy Night * Mariah Carey - Santa Clause is coming to town * Martina McBride - Have Yourself A Merry Little Christmas * Martina McBride - Silver Bells * Shania Twain - White Christmas * Jessica Simpson - Rejoyce The Christmas Album (to cała płyta). Resztę waszych propozycji, których nie mam, już sobie zapisałam i będę zaraz ściągać Jesli coś mi sie spodoba (napewno) to od razu trafi do mojego świątecznego zbioru
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
podbijam watek i mam pytanie: ta plytke Ally sciagnelyscie z netu czy kupilyscie? ja nie moge jej nigdzie znalezc w necie
![]() ja polecam od siebie Kylie Minogue -Santa Baby Blink182 -I wan't be home for christmas
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ze swojej strony dorzuce:
-Anne Murray -Winter Wonderland -Bing Crosby- Let it snow -Roger Whitaker - Twelve Days Of Christmas -The Judds - What Child Is This
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim
Wciągnęło mnie słuchanie świątecznych piosenek To może teraz troche polskich Roan "Kolor nadziei"- pamiętacie to jeszcze? Lady Pank "Święta Święta" Lady Pank "Puste miejsce przy stole" Lady Pank "zimowe graffiti" Anna Maria Jopek / Jeremi Przybora "Na całej połaci śnieg" Grzegorz Turnau / Justyna Steczkowska "Kolęda płynie z wysokości" Czerwone Gitary "Leć, kolędo, leć" Czerwone Gitary "Jest taki dzień" Anna Maria Jopek "Bo w tej piosence jest stale zima" Kasia Stankiewicz "Chciałabym byc aniołem" Kasia Kowalska - Magia tych świąt Edyta Górniak & Krzysztof Antkowiak "Pada śnieg" nie wiem dlaczego od razu pomyślałam o "Zakazanym owocu" Piasek, Szcześniak, Badach, Lampert "Na święta kolęda dwoch serc" jakoś tak to leci Rynkowski, Lipnicka, Kozidrak "Jeśli tylko tego chcesz" Znacie jeszcze jakieś fajne? Jak sobie przypomne jeszcze coś to dam znać oczywiście
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc polskich takich piosenek nie znam...z wyjątkiem kolęd
ale coraz częściej już sobie puszczam te świąteczne piosenki.....ech..już niedługo święta a właśnie rpzypomniała mi sie jedna piosenka ..."Christmas time" The darness ...choć zespołu nie lubię to piosenka im "wyszła"
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm polskie kolędy. Bardzo smutne i melancholijne. Zdecydowanie wolę amerykańskie świąteczne piosenki, które są żywe i radosne i pozytywnie nastrajają do świąt
Natomiast nasze polskie kolędy, jak dla mnie, są dobre do sluchania np. w wigilię przy kolacji z rodziną, albo w kościele
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie racja...takie smutnawe ...choć uwielbiam "Cichą noc" w praktycznie każdym języku...bo tego się raczej nie da zepsuć (choć cuda się zdarzają
)
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek bo szukam piosenki polskiej nie wiem czy jest o świętach ale w tekście ( który tez pamiętam jak przez mgłe) jest cos o saniach ,"... z kopyta rwie..." i dalej nie pamietam
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm.... nie znam sie za bardzo na polskich piosenkach, ale często w radio puszczają De Su - Kto wie. Może o to Ci chodzi...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

muj meil to 

.

A moje debesciaki to "Driving home from Christmas" Chris Rea, John Lennon "So this is Christmas". 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)