|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe :-) część I!
Umowilam się do gina na 24 marca, jeszcze tyyle czekania
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny ☺24 marca ja mam też wizytę pierwsza
wg kalkulatora w internecie termin mam na 15 listopada, mój pierwszy cykl staran😁
Edytowane przez Fiziamizia__ Czas edycji: 2015-03-05 o 21:40 |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Fiziamizia, witaj
1 cykl... szczęściara gratuluję...
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Ale po stracie bliźniąt. ..
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję, to musi być ciężkie
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Tym razem wszystko się uda, musi!
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
cynamon i fiziamizia - to i tak dobrze bo ja ide po was trzy dni pozniej
Wy bedziecie wiedziec a ja pelna stresow i obaw bede przez te trzy dni . Mam nadzieje ze to szybko zleci bo ja odliczam juz
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Ja tak samo i chyba zrobię betę w przyszłym tyg żeby chociaż trochę się uspokoić
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Czyli jednak nie jestem pierwsza, dobrze, że mnie przeniesiono
![]() Jesli chodzi o moja "antykoncepcję" to te metodę wykorzystaliśmy raz. Zawsze sie zabezpieczaliśmy. Ale okazało sie, że moja torbiel poprzestawiała mi wszystko... I wyszło! Nie ukrywam, że było to nieodpowiedzialne, ale moze wlasnie o to chodziło. Powoli widzę ze wszystko sie układa, złapałam świetny kontakt z mamą, chyba wszystko to ma jakis cel! |
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Fiziamizia,
Witaj i gratuluję ![]() Ja rok temu też straciłam bliźnięta
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie ze moge pic magnez taki do rozpuszczania w wodzie?
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Fiziamizia__ - na pewno wszystko bedzie dobrze
Współczuje Wam dziewszyny straty swoich pociech , wiem co to znaczy w tamtym roku urodziłam w 25 tc żyła miesiąc no a pozniej same sie domyslacie dlatego bardzo sie boje teraz ![]() Rodzice mi mowili jak pojde do tego ginekologa za rowne 3 tyg to żebym o tym powiedziala i żeby dal mi skierowanie do szpitala żeby załozyli mi szef - bo mnieli tak samo . Ale mnie to strasznie stresuje bo ten powie że nie ma takiej potrzeby i tak dalej ;/ a w 6 msc bede przymierac strachem , bo mam za krótką szyjkę . No i nie wiem na pewno sie zapytam , ale moim zdaniem na szef za szybko, zobaczymy co powie , zreszta i tak poszukam i zmienie na innego ginekologa . Cynamon - poczytaj na ulotce co pisze , bo mi sie wydaje że nie bardzo ![]() I tak wgl jak można dodać sygnature bo nie wiem ;/ Edytowane przez Kropka2015 Czas edycji: 2015-03-06 o 10:05 |
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, jak nie masz zaufania do gina to koniecznie go zmień. Ja mieszkam od 2 lat w Niemczech, poprzednia ciążę prowadzilam w Polsce, wiec teraz obawiam się troszkę bo tego nowego gina znam tylko ze "zwyklych" wizyt, opinie ma dość dobre ale nie mam pojęcia jak to wszystko wyjdzie w praniu.
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Kropka,
A to miałaś córeczkę ![]() Szef lub pessar mogą założyć tak po 15 tyg. Cynamon, Ja biorę magnez. Lekarz mi kazał :/ |
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, Dziewczyny!
Podczytuję Was od początku i postanowiłam się przyłączyć. Jestem w 6 tygodniu ciąży. Teoretycznie TP wychodzi na 03.11. Wizytę u gina mam 17.03. To moja druga ciąża. W zeszłym roku urodziłam małego łbuziaka .Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za bezproblemowe ciąże! )))
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
cynamon - co do gina nigdy teraz nie mam i nie bede miała zaufania. Idę jak narazie sprawdzić czy wszytsko dobrze i wgl pozniej popytam sie o jakiegoś dobrego ginekologa. Tego do ktorego teraz ide to ten ktory prowadzil moja 1 ciąże to polecala mi kolezanka ale ona nie miala komplikacji z ani jednym dzieckiem a ma juz troje znaczy sie 3 w drodze .
Jednen z najlepszych lekarzy najprawdopodobniej zmarł wiec sama juz nie wiem gdzie i jak .. ![]() Em_jK ; (A nie wiedziałam własnie , bardzo dziekuje za informacje . ![]() Co do magnezu to ja brałam magnelle , która jest też dla kobiet w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- izz_85 : No to cichutkie gratulacje Witam bardzo serdecznie Również Tobie życze nudnej i bezproblemowej ciąży Dziewczyny a męczą Was jakieś wczesne objawy przyznawać się
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Izz,
Witaj i gratuluję ![]() Kropka, Mnie męczą od czasu do czasu mdłości. A tak stałe to ciężkie piersi, sikanie co pięć minut dosłownie i zmęczenie
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
U mnie tak samo tylko dochodzi okropny ból kregosłupa , wzdecia
no i jedno co mnie nie pokoi to ból brzucha .. Teraz to ze mnie zrobiła się panikara ![]() A to dopiero początki
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez siusiam co chwile, piersi urosly ale to na plus:P i to by było na tyle póki co
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Kropka, nie martw się bólem brzucha to normalne, no chyba ze jest nieznośny.. to wtedy bym to skonsultowala z lekarzem. Mnie jako tako nie boli, ale tak poprostu czuje go, czasem cos tam ciągnie, zakluje
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Witam w klubie sikających co 5 min.
Ciągnięcie macicy jak na okres jest normalne, można no-spę, jak jest mocno dokuczliwe. U mnie na razie mdłości wieczorne. W tamtej ciąży całymi dniami mnie mdliło i cały czas żołądek na supełek. Pierwszy trymestr przeżyłam na kanapkach z serkiem topionym i pomidorem i coli na jazdę samochodem. Ciekawe, jak teraz będzie
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciąży nie mialam żadnych mdłości ani nic takiego, teraz mam takie dziwne uczucie ze jestem ciagle głodna, ale nie na wszystko mam ochotę co jadlam wcześniej, mam nadzieje ze się nic nie zaczyna
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Chciałabym narazie nieśmiało dołączyć. Dziś test pokazał dwie kreski w 28 dc przy cyklach 31-32 dni. Beta 24,32. Trochę się boję bo na przełomie listopada i grudnia też zobaczyłam dwie kreski ale 3 dni pozniej zaczęłam krwawic i poronilam samoistnie.
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Można dołączyć? Dziś zrobiłam betę - wynik 100, mimo że test wyszedł wczoraj negatywny dziś 28 d.c. Mam już dwuletnią córeczkę A termin wg OM wyszedł mi na 13 listopada
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie i serdecznie wam gratuluję!
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie! Misiak, daydreamer - trzymam kciuki za bezproblemowe ciąże
![]() Dzisiejsza beta 3030 ))). Czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, aż mi dziwnie, że tak bez wielkich mdłości . Chociaż pewnie i tak, co się odwlecze... . Miłego dnia! |
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!!
Trochę nie pisalam a tu proszę ile nowych mamuś Ja juz jestem po drugiej wizycie i na ekranie zobaczyłam plamke żółta i pęcherzyk pewnie pisalam wcześniej:P zrobiłam badania zlecone przez gina i we wtorek 10.03 mam kolejna wizyte. Mam nadzieje, że zobaczę już moje maleństwo bo niezle mi daje popalic a na ekranie się chowa wg kalendarza jestem w 7 tyg czyli 6tydz i jutro 4 dzień. Narazie to nasiliły się objawy, sikam często, jem często, wzdęcia, ciągle uczucie tej wilgoci tam na dole i ta senność....Nie wymiotuje na szczęście ale zdarza się, że rano i na wieczor jest mi słabo. Byle do naszych wizyt umówionych Będę miała więcej czasu w tyg to więcej po piszę
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny
Ja też staram sie o dziecko ale jak na razie nie wychodzi. Ale w tym miesiącu mój okres coś sie spóźnia...Mam cykle 30 dniowe, dziś mój 34 dc i nadal nic...@ nie ma testy wychodzą negatywne. Nie wiem co sie dzieje... w dzień spodziewanej @ mialam trochę krwi na papierze a do tej pory nic...Co o tym myślicie?Dodam że mam testy z allegro, może one są jakieś felerne...sama już nie wiem
Edytowane przez Bella176 Czas edycji: 2015-03-09 o 08:19 |
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Bella, kup test w aptece, albo zrób betę, trzymam kciuki!
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
India gratulacje
![]() Mały śpi, a ja właśnie rozpoczęłam sezon kawkowania na balkonie ))) Jest pięknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

wg kalkulatora w internecie termin mam na 15 listopada, mój pierwszy cykl staran😁
gratuluję...

Witam bardzo serdecznie