|
|
#61 | |
|
ja.
|
Dot.: Paweł Kukiz na prezydenta?
Cytat:
wystukano na kalkulatorze. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem czy pójdę na drugą turę. Nie mam na kogo głosować. Na początku miałam jakiś zew obywatelskiego obowiązku wobec kraju, a teraz to już mi koło tyłka lata, jeden i drugi kandydat beznadziejny.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chociaż głosował na Kukiza to zastanawiam się czy nie iść i nie głosować na Bronisława z przyczyn chytrych
![]() no bo tak - wygra Bronisław, posiedzi kadencje w zasadzie nic nie robiąc i tyle go widzieli bo na trzecią kadencje już nie da rady - a Kukiz niech robi co miał robić na jesieni wygra Duda - załóżmy, że wygra te wybory, nie będzie robił nic przez parę lat i wygra kolejne bo w zasadzie z tym głosowanie na prezydenta to z reguły tak, że jak jest cicho to sobie jest i niech sobie będzie - pokaże się tu i tam, nie będzie łaził po krzesłach i szukał szogunów, pokaże się z żoną, córcią... a tak - Bronek sobie posiedzi na fotelu, Duda sobie zaplecza na drugą kadencje nie zrobi i w kolejnych wyborach będzie i PO i PIS z głowy jeżeli w międzyczasie sytuacja się dobrze rozwinie a to, że Kukiz nie wygrał teraz a zrobił sobie ogromny elektorat to w zasadzie tylko na plus myśląc w przód - bo pewnie sporo osób, które teraz siedziały w domu i myślały, że i tak guzik i szkoda iść to na jesieni wyjdą z domów bo będą wiedziały, że jednak wygrana kogoś z PO/PIS już nie jest taka pewna jak mogłoby się wydawać
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2015-05-12 o 22:33 |
|
|
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najbardziej jestem zawiedziona ludźmi. Nie czaje, dlaczego wciąż głosują na popis :/ Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2015-05-12 o 22:54 |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice 6-latków nazbierali podpisów od groma a Komor napalił sobie nimi w kominku. Chyba zagłosuję na Dudę (choć nienawidzę PISu), bo Komor co potrafi, to już wiemy, niech się teraz ktoś inny zaprezentuje. Słaba szansa, że będzie gorzej, a jak jest cień szansy, że lepiej, to być może warto? |
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ciągnie Polskę na dno.robi co mu tam ten rudy zdrajca z Brukseli każe za uścisk i poklepanie po plecach przez Merkelową. aż przebiera nogami by lasy polskie sprzedać! ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
'bo prezydent jest stabilny i ma prezencję a TVN24 powiedzieli ze Kukiz to pijak i narkoman' |
||
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
ja tez tego nie ogarniam! niestety ale tj starszy elektorat. tzw żelazny elektorat-emeryci 'bo prezydent jest stabilny i ma prezencję a TVN24 powiedzieli ze Kukiz to pijak i narkoman'[/QUOTE] Moja własna rodzicielka (od lat za PO) dowiedziawszy się, że głosowałam na Kukiza powiedziała najpierw, że to przez takich jak ja wygra Kaczor, a zaraz potem przestała się odzywać ![]() Ona biedna jest tak wystraszona przez TVN24, że co to będzie jak PIS znów przy władzy będzie, że zagłosowałaby na Komora nawet jakby nas wszystkich sprzedał do obozów pracy w Korei. Swoją drogą, bawi mnie argumentacja. Myślałam, że głosowałam na Kukiza, żeby przez takich jak ja, Kukiz wygrał, a tu się okazuje, że to była taka dodatkowa opcja głosowania na Kaczora (który nie startuje). |
|
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
#historiaztyłkawzięta |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Haha u mnie to samo ale odwrotnie: "przez takich jak Ty wygra PO"!
Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2015-05-12 o 23:33 |
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A zabawne jest to, że wiecznie zżymała się na babcię (jak żyła), że ona jest beton, że nic nie klei i głosuje na PIS a każda gadka kończy się draką. Teraz robi dokładnie to samo tylko opcja inna. Ciekawe, czy ja też będę taką zgagą za parę lat. Wspaniale jest u męża w rodzinie. W obrębie jednego domu, babcia zagłosowała na Komora, ojciec na Dudę a mama na Kukiza i mogą ze sobą żyć w zgodzie w jednym domu. |
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie oszukujmy się ale Bronisław zwyczajnie kulturowo nie wyrabia na tym stanowisku a Dudzie raczej takie wyczyny nie grożą - a spora część z tych co głosują bardziej się wstydzi za to jego łażenie po krzesłach niż ogarnia co on w ogóle podpisał (tj. Duda - z lepszym ogarnieciem kultrowym - będzie wydawał się "porządniejszy" no bo trudno nie wypaść lepiej a podpisywać i tak będzie co będzie chciał i pewnie połowy wyborców ani się o tym nie dowie ani się nawet nie zainteresuje podjęciem próby ogarnięcia) druga sprawa - wolę kilka lat z nim i w międzyczasie działania zmierzające do zakończenia POPIS (tutaj wielki ukłon w stronę Kukiza bo dla mnie i jedni i drudzy to taki sam problem) niż ryzykowanie, że Duda się zasiedzi na dwie kadencje cokolwiek się by nie robiło - to nie skończy się w rok ale lepiej żeby skończyło szybciej niż za 10 lat
|
|
|
|
#73 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tego mu nie daruję ![]() Wysłać często niespełna 6-latki do kompletnie nieprzygotowanych szkół i nauki z beznadziejnego elementarza, napisanego w ciągu kilku miesięcy, gorszego merytorycznie niż ten Falskiego sprzed ponad 100 lat. Cytat:
Widziałam prywatne lasy, ogrodzone kilometrami siatki- jeśli tego chce społeczeństwo, to niech głosuje. |
||
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde prawie wszędzie za granica kukiz zyskał ponad 50% ...
Eh fajnie by było w końcu kogos innego, naturalnego. Wysłano przez tapatalk |
|
|
|
|
#75 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chyba, że wejdzie w koalicję z prawicą, to inna sprawa. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda Kukizowi się nie udało, będę głosować na Dudę. Czemu nie na Bronka? M.in. dlatego, że ówczesny prezydent odpowiada za
- za podniesienie wieku emerytalnego - za podwyższenie podatku VAT - za podniesienie akcyzy na paliwo - za podniesienie VAT-u na ubranka dziecięce - za o-ZUS-owanie "umów śmieciowych" - za koszty utrzymania kancelarii większe, niż Królowej Brytyjskiej - za regulacje w każdym aspekcie gospodarki - za twierdzenie, że ostatnie wybory zostały przeprowadzone rzetelnie - za wygonienie z Polski 2 mln ludzi oraz za inne wybitne czyny dla Polski, np. - za międzynarodowe kontakty - z Szogunami itd, skopiowane z neta bo ktoś idealnie to wypunktował. Oczywiście w mediach nasz prezydent uchodzi za cudownego, w końcu nie będą go krytykować w TVN a i uwielbiam to straszenie, że Duda to marionetka, ludziom dzisiaj wszystko można wmówić, zwłaszcza to, że jak Duda zostanie prezydentem to będzie wojna z Rosją Pomijam już ostatnią kradzież pomysłów pana Kukiza przez Bronisława jak tzw. JOW-y a wcześniej był przeciwko. Człowiek chorągiewka
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
W II turze zagłosuję z niechęcią na Komorowskiego z kilku przyczyn:
- Komorowski nie jest fanatykiem religijnym w przeciwieństwie do Dudy, który chce zabronić zapłodnienia in vitro, antykoncepcji i blokować ustawę o związkach partnerskich - obiecuje po 500 zł od dziecka dla biednych gdzie nawet prezydent nie ma mocy by takie coś wykonać, a mówił, że jak nie dotrzyma obietnic to i tak zrezygnuje z prezydentury więc zakładając, że dotrzyma słowa (co do rezygnacji z prezydentury jeśli nie dotrzyma słowa) to i tak zrezygnuje z bycia prezydentem, więc nie wiem po co na niego głosować, jeśli słowa co do rezygnacji nie dotrzyma to tym bardziej nie wiem po co na niego głosować - jest w PiSie, a PiS wiadomo co wyczyniał, 2 lata raptem a więcej g*wna narobił niż PO przez bodaj 8 lat - jest za nim Kaczyński i Macierewicz co może skutkować pogorszeniem kontaktów z Rosją a w obecnej sytuacji jest to moim zdaniem niebezpieczne - Duda mądruje się w specjalistycznych zagadnieniach o których nie ma pojęcia (embriologia, klimatologia) wygadując totalne głupoty Wiem, że Komorowski też jako prezydent jest kiepski, ale nie aż tak bardzo jak byłby Duda, dlatego ja oddam głos na Komorowskiego. Jakby ktoś chciał mi zarzucać łykanie propagandy czy cokolwiek to od razu dodaję, że nie oglądam telewizji, a informacje o świecie itd. czerpię z różnych portali, blogów, for, z różnych stron tematycznych itd. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-05-13 o 17:19 |
|
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Luzik pan Putin nie jest zainteresowany Polską, na razie to z Ukrainą ma problem. |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Wybory i tak wygra Duda! Zauważcie że na Kukiza (20%) i Korwina (3,5) głosowali praktycznie tylko ludzie młodzi, a oni czerpią wiedze z internetu, a w nim Komorowski odgrywa role błazna i pośmiewiska. Co raz na YT na głównej lądują kolejne kompromitujące wpadki Bronisława. Sam będe głosował na Dudę, gdyż nasz obecny prezydenciunio ma za dużo za uszami. Jest dołsownie antyobywatelski. W sumie ja uważam że Pis i PO to jedna sitwa, tyle że jedni udają bardziej pobożnych a drudzy, bardziej tolerancyjnych. A tak już poza tym biorąc pod uwagę aktywność naszych prezydentów po 90 roku i zaangażowanie w sprawy obywatelskie to czy tego chcecie czy nie najlepszym prezydentem był właśnie pisowiec śp. Lech Kaczyński.
Jeśli chodzi o funkcję reprezentacyjną(tak pół żartem pół serio), obu panów i potencjalne pierwsze damy można porówna tutaj: ![]() ps. To że PBK używał za każdym razem kartki i nigdy nie mówił spontanicznie jest wiadome od dawna ale dziś podczas spaceru ulicami przeszedł samego siebie. Podczas rozmów z ludźmi za jego plecami stał sufler i mówił co ma powiedzieć.. to już przestało być śmieszne. To jest żałosne. Edytowane przez konrad88 Czas edycji: 2015-05-13 o 19:41 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie tylko podpisać się mogę pod tym, co napisała LadyDeMadeline . Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-05-13 o 21:19 |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
No a jak można na PiS głosować? Z takimi pomysłami jak karanie za in vitro, podlizywaniem się Rydzykowi, ze Smoleńskiem, z Macierewiczem?
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie nie, z jednego powodu: masz do wglądu partię, która miała realne 8 lat na zmiany wszelkie "ku dobru", bo mogła przegłosować każdy pomysł , gdzie nie tylko kolesie byliby "w raju", ale i wielu ludzi. Nie jest normalne, jak wiele osób wyjechało z prostego powodu- jak wygląda sytuacja z pracą młodych ludzi itd. itp.
Mam zamiar w II turze obu skreślić, bo nie na nich głosowałam, ale nigdy, nigdy już na PO nie zagłosuję. Ale pooglądam debaty i być może wybiorę "mniejsze zło" i dla mnie nie jest nim p. Komorowski. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Nie głosowałam na Pis, ale dla mnie punktem odniesienia jest moje rozczarowanie wyborcy PO kiedyś. A ponieważ zajmowałam się kiedyś manipulacją i możliwościami manipulacji, gdy ktoś nie widzi tego- to trudno. Niech dalej na PO głosuje. |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ile razy można głosować na mniejsze zło?
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Madana, PiS przez 2 lata zrobił moim zdaniem więcej złego, niż PO przez 8 lat, to raz, dwa, że rządy PO przypadły na czas kryzysu. Nie tłumaczy to ich. Wiem, że PO rządzi beznadziejnie. Ale uważam, że z PiSem będzie jeszcze gorzej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.