Paweł Kukiz na prezydenta? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 22:20   #61
_Beata _
ja.

Dot.: Paweł Kukiz na prezydenta?

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Powtarzam pytanie - czy z tej okazji macie zamiar olać wybory i pozwolić aby Bredzisław "rządził" kolejne 5 lat? Wszyscy byli tacy przeciwko niemu, a jak przyszła druga tura to "mam w dupie bo żaden się nie nadaje". Wierzyliście że Kukiz przejdzie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

XDDDDDD
nie mam ochoty głosować na żadnego z nich, jeden błazen, drugi kukła na sznurkach. już chociażby Jarubasa w duecie z Komorem bym wolała i zagłosowałabym na J.

wystukano na kalkulatorze.
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 22:22   #62
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja nie wiem czy pójdę na drugą turę. Nie mam na kogo głosować. Na początku miałam jakiś zew obywatelskiego obowiązku wobec kraju, a teraz to już mi koło tyłka lata, jeden i drugi kandydat beznadziejny.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 22:31   #63
eyo
Zakorzenienie

a ja chociaż głosował na Kukiza to zastanawiam się czy nie iść i nie głosować na Bronisława z przyczyn chytrych

no bo tak - wygra Bronisław, posiedzi kadencje w zasadzie nic nie robiąc i tyle go widzieli bo na trzecią kadencje już nie da rady - a Kukiz niech robi co miał robić na jesieni
wygra Duda - załóżmy, że wygra te wybory, nie będzie robił nic przez parę lat i wygra kolejne bo w zasadzie z tym głosowanie na prezydenta to z reguły tak, że jak jest cicho to sobie jest i niech sobie będzie - pokaże się tu i tam, nie będzie łaził po krzesłach i szukał szogunów, pokaże się z żoną, córcią... a tak - Bronek sobie posiedzi na fotelu, Duda sobie zaplecza na drugą kadencje nie zrobi i w kolejnych wyborach będzie i PO i PIS z głowy jeżeli w międzyczasie sytuacja się dobrze rozwinie

a to, że Kukiz nie wygrał teraz a zrobił sobie ogromny elektorat to w zasadzie tylko na plus myśląc w przód - bo pewnie sporo osób, które teraz siedziały w domu i myślały, że i tak guzik i szkoda iść to na jesieni wyjdą z domów bo będą wiedziały, że jednak wygrana kogoś z PO/PIS już nie jest taka pewna jak mogłoby się wydawać

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2015-05-12 o 22:33
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 22:51   #64
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Powtarzam pytanie - czy z tej okazji macie zamiar olać wybory i pozwolić aby Bredzisław "rządził" kolejne 5 lat? Wszyscy byli tacy przeciwko niemu, a jak przyszła druga tura to "mam w dupie bo żaden się nie nadaje". Wierzyliście że Kukiz przejdzie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

XDDDDDD
Tak, mam taki zamiar. Komor jest tragiczny i w życiu mojego głosu nie dostanie, ale też nie dałabym rady zakreslic krzyżyka przy kolesiu, który ma poglądy od których mi niedobrze. To chyba będzie pierwszy raz, kiedy nie zaglosuje. Masakra po prostu.

Najbardziej jestem zawiedziona ludźmi. Nie czaje, dlaczego wciąż głosują na popis :/

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2015-05-12 o 22:54
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:00   #65
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Tak, mam taki zamiar. Komor jest tragiczny i w życiu mojego głosu nie dostanie, ale też nie dałabym rady zakreslic krzyżyka przy kolesiu, który ma poglądy od których mi niedobrze. To chyba będzie pierwszy raz, kiedy nie zaglosuje. Masakra po prostu.

Najbardziej jestem zawiedziona ludźmi. Nie czaje, dlaczego wciąż głosują na popis :/
Też mam ten dylemat. PISu po prostu nienawidzę, a PO lubiłam, póki nie zaczęli odwalać chały. Komor zachowuje się, jakby ten kraj to był jego prywatny folwark. Jak się po latach okazuje Platforma ma tyle z obywatelskością wspólnego, co nic.
Rodzice 6-latków nazbierali podpisów od groma a Komor napalił sobie nimi w kominku.

Chyba zagłosuję na Dudę (choć nienawidzę PISu), bo Komor co potrafi, to już wiemy, niech się teraz ktoś inny zaprezentuje. Słaba szansa, że będzie gorzej, a jak jest cień szansy, że lepiej, to być może warto?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:07   #66
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eyo
no bo tak - wygra Bronisław, posiedzi kadencje w zasadzie nic nie robiąc i tyle go widzieli bo na trzecią kadencje już nie da rady
w tym problem że on dużo robi.podpisuje.sprzedaje na lewo i prawo.
ciągnie Polskę na dno.robi co mu tam ten rudy zdrajca z Brukseli każe za uścisk i poklepanie po plecach przez Merkelową.
aż przebiera nogami by lasy polskie sprzedać!

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:

ja tez tego nie ogarniam! niestety ale tj starszy elektorat. tzw żelazny elektorat-emeryci
'bo prezydent jest stabilny i ma prezencję a TVN24 powiedzieli ze Kukiz to pijak i narkoman'
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:15   #67
DariaKom
Zakorzenienie

[/COLOR]

ja tez tego nie ogarniam! niestety ale tj starszy elektorat. tzw żelazny elektorat-emeryci
'bo prezydent jest stabilny i ma prezencję a TVN24 powiedzieli ze Kukiz to pijak i narkoman'[/QUOTE]

Moja własna rodzicielka (od lat za PO) dowiedziawszy się, że głosowałam na Kukiza powiedziała najpierw, że to przez takich jak ja wygra Kaczor, a zaraz potem przestała się odzywać
Ona biedna jest tak wystraszona przez TVN24, że co to będzie jak PIS znów przy władzy będzie, że zagłosowałaby na Komora nawet jakby nas wszystkich sprzedał do obozów pracy w Korei.

Swoją drogą, bawi mnie argumentacja. Myślałam, że głosowałam na Kukiza, żeby przez takich jak ja, Kukiz wygrał, a tu się okazuje, że to była taka dodatkowa opcja głosowania na Kaczora (który nie startuje).
Stary 2015-05-12, 23:20   #68
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Mnie się Komorowski kojarzy z wujasem, co grilla na działce urządza i popija prosto z puszki czarnego Specjala
Taki polski "Uncle Ben".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:21   #69
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość

Moja własna rodzicielka (od lat za PO) dowiedziawszy się, że głosowałam na Kukiza powiedziała najpierw, że to przez takich jak ja wygra Kaczor, a zaraz potem przestała się odzywać
ja miałam cudowną kampanię w domu, bo mój papeł rozwieszał plakaty Jarubasa na podwórku a z kolei babcia robiła wojnę podjazdową bo "tylko Duda!" i rozpoczęła kampanię żeby przekonać do tego mojego brata. gdyby wybory były z tydzień później to pewnie kupiłaby farbę w sprayu i domalowywała wąsy

#historiaztyłkawzięta
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:32   #70
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
[/COLOR]

Moja własna rodzicielka (od lat za PO) dowiedziawszy się, że głosowałam na Kukiza powiedziała najpierw, że to przez takich jak ja wygra Kaczor, a zaraz potem przestała się odzywać.
Haha u mnie to samo ale odwrotnie: "przez takich jak Ty wygra PO"!

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2015-05-12 o 23:33
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 23:41   #71
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ja miałam cudowną kampanię w domu, bo mój papeł rozwieszał plakaty Jarubasa na podwórku a z kolei babcia robiła wojnę podjazdową bo "tylko Duda!" i rozpoczęła kampanię żeby przekonać do tego mojego brata. gdyby wybory były z tydzień później to pewnie kupiłaby farbę w sprayu i domalowywała wąsy

#historiaztyłkawzięta
Cytat:
Haha u mnie to samo ale odwrotnie: "przez takich jak Ty wygra PO"!
Moja już z wolna zaczyna się odzywać. Póki co temat głosowania jest tematem tabu, bo ona nie może zrozumieć, że można mieć inne poglądy, albo zmienić poglądy, albo zwyczajnie mieć dość.
A zabawne jest to, że wiecznie zżymała się na babcię (jak żyła), że ona jest beton, że nic nie klei i głosuje na PIS a każda gadka kończy się draką. Teraz robi dokładnie to samo tylko opcja inna. Ciekawe, czy ja też będę taką zgagą za parę lat.

Wspaniale jest u męża w rodzinie. W obrębie jednego domu, babcia zagłosowała na Komora, ojciec na Dudę a mama na Kukiza i mogą ze sobą żyć w zgodzie w jednym domu.
Stary 2015-05-13, 00:40   #72
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
ciągnie Polskę na dno.robi co mu tam ten rudy zdrajca z Brukseli każe za uścisk i poklepanie po plecach przez Merkelową.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

'bo prezydent jest stabilny i ma prezencję a TVN24 powiedzieli ze Kukiz to pijak i narkoman'
tyle, że to co podpisuje ktoś mu podtyka więc kwestia wyeliminowania podtykającego, inna sprawa, że im dłużej Bronisław jest na świeczniku tym w zasadzie pozycja tych na górze gorsza bo on zwyczajnie ich ośmiesza

nie oszukujmy się ale Bronisław zwyczajnie kulturowo nie wyrabia na tym stanowisku a Dudzie raczej takie wyczyny nie grożą - a spora część z tych co głosują bardziej się wstydzi za to jego łażenie po krzesłach niż ogarnia co on w ogóle podpisał (tj. Duda - z lepszym ogarnieciem kultrowym - będzie wydawał się "porządniejszy" no bo trudno nie wypaść lepiej a podpisywać i tak będzie co będzie chciał i pewnie połowy wyborców ani się o tym nie dowie ani się nawet nie zainteresuje podjęciem próby ogarnięcia)

druga sprawa - wolę kilka lat z nim i w międzyczasie działania zmierzające do zakończenia POPIS (tutaj wielki ukłon w stronę Kukiza bo dla mnie i jedni i drudzy to taki sam problem) niż ryzykowanie, że Duda się zasiedzi na dwie kadencje

cokolwiek się by nie robiło - to nie skończy się w rok ale lepiej żeby skończyło szybciej niż za 10 lat

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 01:13   #73
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Cytat:
Też mam ten dylemat. PISu po prostu nienawidzę, a PO lubiłam, póki nie zaczęli odwalać chały. Komor zachowuje się, jakby ten kraj to był jego prywatny folwark. Jak się po latach okazuje Platforma ma tyle z obywatelskością wspólnego, co nic.
Rodzice 6-latków nazbierali podpisów od groma a Komor napalił sobie nimi w kominku.

Chyba zagłosuję na Dudę (choć nienawidzę PISu), bo Komor co potrafi, to już wiemy, niech się teraz ktoś inny zaprezentuje. Słaba szansa, że będzie gorzej, a jak jest cień szansy, że lepiej, to być może warto?

Tego mu nie daruję
Wysłać często niespełna 6-latki do kompletnie nieprzygotowanych szkół i nauki z beznadziejnego elementarza, napisanego w ciągu kilku miesięcy, gorszego merytorycznie niż ten Falskiego sprzed ponad 100 lat.

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość

Wszyscy się obudzą po fakcie i będą w szoku, że rowerkiem po lesie nie pojeżdżą. Tym bardziej ich dzieci.
Widziałam prywatne lasy, ogrodzone kilometrami siatki- jeśli tego chce społeczeństwo, to niech głosuje.
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 07:58   #74
chwast
Zakorzenienie

Kurde prawie wszędzie za granica kukiz zyskał ponad 50% ...

Eh fajnie by było w końcu kogos innego, naturalnego.

Wysłano przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 15:24   #75
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Kurde prawie wszędzie za granica kukiz zyskał ponad 50% ...

Eh fajnie by było w końcu kogos innego, naturalnego.

Wysłano przez tapatalk
U Jankesów (największa emigracja) wygrał Duda. Ja na Kukiza nie zagłosuję, JOWy oznaczają demokrację w stylu Wielkiej Brytanii (UKIP - 12,6%) czy Francji (Front Narodowy - 13,6%), czyli trzecia partia dostaje 1 mandat na 650 możliwych czy 2 mandaty na 577 możliwych.

Chyba, że wejdzie w koalicję z prawicą, to inna sprawa.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 15:32   #76
201704110957
Konto usunięte

Szkoda Kukizowi się nie udało, będę głosować na Dudę. Czemu nie na Bronka? M.in. dlatego, że ówczesny prezydent odpowiada za
- za podniesienie wieku emerytalnego
- za podwyższenie podatku VAT
- za podniesienie akcyzy na paliwo
- za podniesienie VAT-u na ubranka dziecięce
- za o-ZUS-owanie "umów śmieciowych"
- za koszty utrzymania kancelarii większe, niż
Królowej Brytyjskiej
- za regulacje w każdym aspekcie gospodarki
- za twierdzenie, że ostatnie wybory zostały
przeprowadzone rzetelnie
- za wygonienie z Polski 2 mln ludzi
oraz za inne wybitne czyny dla Polski, np.
- za międzynarodowe kontakty - z Szogunami
itd, skopiowane z neta bo ktoś idealnie to wypunktował. Oczywiście w mediach nasz prezydent uchodzi za cudownego, w końcu nie będą go krytykować w TVN a i uwielbiam to straszenie, że Duda to marionetka, ludziom dzisiaj wszystko można wmówić, zwłaszcza to, że jak Duda zostanie prezydentem to będzie wojna z Rosją moje ulubione. Serio? Pan Putin jak będzie chciał na nas zawojować to nie będzie to zależne jaki prezydent będzie rządzić. Przepraszam pan Bronisław będzie naszą tarczą
Pomijam już ostatnią kradzież pomysłów pana Kukiza przez Bronisława jak tzw. JOW-y a wcześniej był przeciwko. Człowiek chorągiewka
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 16:02   #77
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyDeMadeline Pokaż wiadomość
Szkoda Kukizowi się nie udało, będę głosować na Dudę. Czemu nie na Bronka? M.in. dlatego, że ówczesny prezydent odpowiada za
- za podniesienie wieku emerytalnego
- za podwyższenie podatku VAT
- za podniesienie akcyzy na paliwo
- za podniesienie VAT-u na ubranka dziecięce
- za o-ZUS-owanie "umów śmieciowych"
- za koszty utrzymania kancelarii większe, niż
Królowej Brytyjskiej
- za regulacje w każdym aspekcie gospodarki
- za twierdzenie, że ostatnie wybory zostały
przeprowadzone rzetelnie
- za wygonienie z Polski 2 mln ludzi
oraz za inne wybitne czyny dla Polski, np.
- za międzynarodowe kontakty - z Szogunami
itd, skopiowane z neta bo ktoś idealnie to wypunktował. Oczywiście w mediach nasz prezydent uchodzi za cudownego, w końcu nie będą go krytykować w TVN a i uwielbiam to straszenie, że Duda to marionetka, ludziom dzisiaj wszystko można wmówić, zwłaszcza to, że jak Duda zostanie prezydentem to będzie wojna z Rosją moje ulubione. Serio? Pan Putin jak będzie chciał na nas zawojować to nie będzie to zależne jaki prezydent będzie rządzić. Przepraszam pan Bronisław będzie naszą tarczą
Pomijam już ostatnią kradzież pomysłów pana Kukiza przez Bronisława jak tzw. JOW-y a wcześniej był przeciwko. Człowiek chorągiewka
Nie jestem opowiedziana za którymś, ale napisałaś o tym że Komorowski dał nasze Polskie pieniądze Ukrainie na zakup broni?, nasze pieniądze te co płacimy my, każdy z nas co pracuje w Polsce, dał sobie ot tak, dużo milionów, jest o tym na you tubie, i autor filmu zaznacza na początku żeby oglądać od razu bo co chwilę jakieś władze film mu ściągają i musi wrzucać go od początku, mnie się to strasznie nie podoba.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 16:09   #78
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
U Jankesów (największa emigracja) wygrał Duda. Ja na Kukiza nie zagłosuję, JOWy oznaczają demokrację w stylu Wielkiej Brytanii (UKIP - 12,6%) czy Francji (Front Narodowy - 13,6%), czyli trzecia partia dostaje 1 mandat na 650 możliwych czy 2 mandaty na 577 możliwych.

Chyba, że wejdzie w koalicję z prawicą, to inna sprawa.
W Stanach z reguły wygrywa kandydat PiS, w końcu tam jest masa ludzi z Podkarpacia.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 16:47   #79
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Nie jestem opowiedziana za którymś, ale napisałaś o tym że Komorowski dał nasze Polskie pieniądze Ukrainie na zakup broni?, nasze pieniądze te co płacimy my, każdy z nas co pracuje w Polsce, dał sobie ot tak, dużo milionów, jest o tym na you tubie, i autor filmu zaznacza na początku żeby oglądać od razu bo co chwilę jakieś władze film mu ściągają i musi wrzucać go od początku, mnie się to strasznie nie podoba.
Bo lista dokonań Bronisława jest tak długa, że szkoda pisać. Już pomijam sprzedawanie lasów. Ale ludzie i tak polecą na niego glosować bo wydaję się taki nieszkodliwy itd. Propaganda jak widać działa na ludzi w PL i to mocno.
Stary 2015-05-13, 17:15   #80
201605090949
Konto usunięte

W II turze zagłosuję z niechęcią na Komorowskiego z kilku przyczyn:
- Komorowski nie jest fanatykiem religijnym w przeciwieństwie do Dudy, który chce zabronić zapłodnienia in vitro, antykoncepcji i blokować ustawę o związkach partnerskich
- obiecuje po 500 zł od dziecka dla biednych gdzie nawet prezydent nie ma mocy by takie coś wykonać, a mówił, że jak nie dotrzyma obietnic to i tak zrezygnuje z prezydentury więc zakładając, że dotrzyma słowa (co do rezygnacji z prezydentury jeśli nie dotrzyma słowa) to i tak zrezygnuje z bycia prezydentem, więc nie wiem po co na niego głosować, jeśli słowa co do rezygnacji nie dotrzyma to tym bardziej nie wiem po co na niego głosować
- jest w PiSie, a PiS wiadomo co wyczyniał, 2 lata raptem a więcej g*wna narobił niż PO przez bodaj 8 lat
- jest za nim Kaczyński i Macierewicz co może skutkować pogorszeniem kontaktów z Rosją a w obecnej sytuacji jest to moim zdaniem niebezpieczne
- Duda mądruje się w specjalistycznych zagadnieniach o których nie ma pojęcia (embriologia, klimatologia) wygadując totalne głupoty

Wiem, że Komorowski też jako prezydent jest kiepski, ale nie aż tak bardzo jak byłby Duda, dlatego ja oddam głos na Komorowskiego. Jakby ktoś chciał mi zarzucać łykanie propagandy czy cokolwiek to od razu dodaję, że nie oglądam telewizji, a informacje o świecie itd. czerpię z różnych portali, blogów, for, z różnych stron tematycznych itd.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-05-13 o 17:19
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 18:18   #81
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
W II turze zagłosuję z niechęcią na Komorowskiego z kilku przyczyn:
- Komorowski nie jest fanatykiem religijnym w przeciwieństwie do Dudy, który chce zabronić zapłodnienia in vitro, antykoncepcji i blokować ustawę o związkach partnerskich
- obiecuje po 500 zł od dziecka dla biednych gdzie nawet prezydent nie ma mocy by takie coś wykonać, a mówił, że jak nie dotrzyma obietnic to i tak zrezygnuje z prezydentury więc zakładając, że dotrzyma słowa (co do rezygnacji z prezydentury jeśli nie dotrzyma słowa) to i tak zrezygnuje z bycia prezydentem, więc nie wiem po co na niego głosować, jeśli słowa co do rezygnacji nie dotrzyma to tym bardziej nie wiem po co na niego głosować
- jest w PiSie, a PiS wiadomo co wyczyniał, 2 lata raptem a więcej g*wna narobił niż PO przez bodaj 8 lat
- jest za nim Kaczyński i Macierewicz co może skutkować pogorszeniem kontaktów z Rosją a w obecnej sytuacji jest to moim zdaniem niebezpieczne
- Duda mądruje się w specjalistycznych zagadnieniach o których nie ma pojęcia (embriologia, klimatologia) wygadując totalne głupoty

Wiem, że Komorowski też jako prezydent jest kiepski, ale nie aż tak bardzo jak byłby Duda, dlatego ja oddam głos na Komorowskiego. Jakby ktoś chciał mi zarzucać łykanie propagandy czy cokolwiek to od razu dodaję, że nie oglądam telewizji, a informacje o świecie itd. czerpię z różnych portali, blogów, for, z różnych stron tematycznych itd.
To sobie dobrze poczytaj co pan Bronisław już narobił i co dalej planuje :/ Jak widać niewiele czytasz. To co piszesz mogłam poczytać w ostatnim Newsweeku, sorry taka prawda. Też nie popieram Dudy, ale nie mam jakieś dziwnej alergii na Pis, nie obawiam się Dudy, ani Kościoła, który i tak ma coraz bardziej słabnącą pozycję. Bronisław przez kolejne 5 lat zrobi jeszcze więcej złego niż Duda. A za niedługo do lasu nawet nie wejdziesz bo wszystko będzie sprzedane. Ale jak to mówią polak mądry po szkodzie, czyli pogadamy za kolejne 5 lat.

Luzik pan Putin nie jest zainteresowany Polską, na razie to z Ukrainą ma problem.
Stary 2015-05-13, 18:22   #82
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyDeMadeline Pokaż wiadomość
To sobie dobrze poczytaj co pan Bronisław już narobił i co dalej planuje :/ Jak widać niewiele czytasz. To co piszesz mogłam poczytać w ostatnim Newsweeku, sorry taka prawda. Też nie popieram Dudy, ale nie mam jakieś dziwnej alergii na Pis, nie obawiam się Dudy, ani Kościoła, który i tak ma coraz bardziej słabnącą pozycję. Bronisław przez kolejne 5 lat zrobi jeszcze więcej złego niż Duda. A za niedługo do lasu nawet nie wejdziesz bo wszystko będzie sprzedane. Ale jak to mówią polak mądry po szkodzie, czyli pogadamy za kolejne 5 lat.

Luzik pan Putin nie jest zainteresowany Polską, na razie to z Ukrainą ma problem.
Ale ja wiem o tym co pisałaś wyżej, po prostu w mojej ocenie Duda i PiS wypadają i tak dużo gorzej od Bronka i PO.
Stary 2015-05-13, 19:29   #83
konrad88
Raczkowanie

GG do konrad88

Wybory i tak wygra Duda! Zauważcie że na Kukiza (20%) i Korwina (3,5) głosowali praktycznie tylko ludzie młodzi, a oni czerpią wiedze z internetu, a w nim Komorowski odgrywa role błazna i pośmiewiska. Co raz na YT na głównej lądują kolejne kompromitujące wpadki Bronisława. Sam będe głosował na Dudę, gdyż nasz obecny prezydenciunio ma za dużo za uszami. Jest dołsownie antyobywatelski. W sumie ja uważam że Pis i PO to jedna sitwa, tyle że jedni udają bardziej pobożnych a drudzy, bardziej tolerancyjnych. A tak już poza tym biorąc pod uwagę aktywność naszych prezydentów po 90 roku i zaangażowanie w sprawy obywatelskie to czy tego chcecie czy nie najlepszym prezydentem był właśnie pisowiec śp. Lech Kaczyński.
Jeśli chodzi o funkcję reprezentacyjną(tak pół żartem pół serio), obu panów i potencjalne pierwsze damy można porówna tutaj:

ps. To że PBK używał za każdym razem kartki i nigdy nie mówił spontanicznie jest wiadome od dawna ale dziś podczas spaceru ulicami przeszedł samego siebie. Podczas rozmów z ludźmi za jego plecami stał sufler i mówił co ma powiedzieć.. to już przestało być śmieszne. To jest żałosne.

Edytowane przez konrad88
Czas edycji: 2015-05-13 o 19:41
konrad88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 21:17   #84
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja wiem o tym co pisałaś wyżej, po prostu w mojej ocenie Duda i PiS wypadają i tak dużo gorzej od Bronka i PO.
A ja jako żywo nie zrozumiem, jak młodzi ludzie mogą zagłosować na PO i Komorowskiego, nie rozumiem. I może dlatego, że kiedyś w 2007 r. zagłosowałam na PO - i już nigdy tego błędu nie popełnię. A głosowałam na nich- powtórzę.

W sumie tylko podpisać się mogę pod tym, co napisała LadyDeMadeline .

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-05-13 o 21:19
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 21:24   #85
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
A ja jako żywo nie zrozumiem, jak młodzi ludzie mogą zagłosować na PO i Komorowskiego, nie rozumiem.
Kontrkandydatem jest Duda, jest PiS. I wszystko jasne.
Stary 2015-05-13, 21:27   #86
_vixen_
Zakorzenienie

No a jak można na PiS głosować? Z takimi pomysłami jak karanie za in vitro, podlizywaniem się Rydzykowi, ze Smoleńskiem, z Macierewiczem?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 21:30   #87
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Kontrkandydatem jest Duda, jest PiS. I wszystko jasne.
Dla mnie nie, z jednego powodu: masz do wglądu partię, która miała realne 8 lat na zmiany wszelkie "ku dobru", bo mogła przegłosować każdy pomysł , gdzie nie tylko kolesie byliby "w raju", ale i wielu ludzi. Nie jest normalne, jak wiele osób wyjechało z prostego powodu- jak wygląda sytuacja z pracą młodych ludzi itd. itp.

Mam zamiar w II turze obu skreślić, bo nie na nich głosowałam, ale nigdy, nigdy już na PO nie zagłosuję.
Ale pooglądam debaty i być może wybiorę "mniejsze zło" i dla mnie nie jest nim p. Komorowski.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
No a jak można na PiS głosować? Z takimi pomysłami jak karanie za in vitro, podlizywaniem się Rydzykowi, ze Smoleńskiem, z Macierewiczem?
Nie głosowałam na Pis, ale dla mnie punktem odniesienia jest moje rozczarowanie wyborcy PO kiedyś. A ponieważ zajmowałam się kiedyś manipulacją i możliwościami manipulacji, gdy ktoś nie widzi tego- to trudno. Niech dalej na PO głosuje.
Stary 2015-05-13, 21:33   #88
_vixen_
Zakorzenienie

Ile razy można głosować na mniejsze zło?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 21:38   #89
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Ile razy można głosować na mniejsze zło?
Każdy ma do oddania 1 głos, Ja po prostu już nigdy nie oddam głosu na PO. To już wolałabym obu skreślić, ale nie na PO.
Stary 2015-05-13, 21:39   #90
201605090949
Konto usunięte

Madana, PiS przez 2 lata zrobił moim zdaniem więcej złego, niż PO przez 8 lat, to raz, dwa, że rządy PO przypadły na czas kryzysu. Nie tłumaczy to ich. Wiem, że PO rządzi beznadziejnie. Ale uważam, że z PiSem będzie jeszcze gorzej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości