![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przesada z kosmetykami?
Bardziej mi chodzi o to czy jest coś czego nie wiem? Czy na przykład peeling trzeba stosować, bo coś tam. Bo widzę, że wszystkie wypowiadające się osoby uważają to za punkt obowiązkowy. Więc chce wiedzieć, czy to jest taka podstawa jak np używanie szamponu czy pasty do zębów :P Bo ja nigdy w życiu nie stosowałam żadnych peelingów do niczego.
Mój cytat o normie odnosił się do ilości kosmetyków przez nas stosowanych, no ale wiadomo, że są pewne standardy jak np szampon czy mydło, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;50819977]Tysiac piecset sto dziewiecset. Co to za dziwaczne pytanie w ogole? To ze Ty masz 3 kosmetyki na krzyz, nie oznacza, ze jest to regula.[/QUOTE]
Ale się ciepiesz Tez mnie zdziwiło to "wiecej" Ja mam mniej. Obie moje współlokatorki maja mniej, podobnie byle wspollokatorki Moja mama ma mniej Siostra ma wiecej, ale ma problemową skórę i to same apteczne kosmetyki, niektórym bliżej nawet do lekow. Takze przylaczam sie do pytania- skąd pomysl, ze "przecietna kobieta" ma wiecej kosmetyków niz autorka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Mixum fixum
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;50833922]Bardziej mi chodzi o to czy jest coś czego nie wiem? Czy na przykład peeling trzeba stosować, bo coś tam. Bo widzę, że wszystkie wypowiadające się osoby uważają to za punkt obowiązkowy. Więc chce wiedzieć, czy to jest taka podstawa jak np używanie szamponu czy pasty do zębów :P Bo ja nigdy w życiu nie stosowałam żadnych peelingów do niczego.
Mój cytat o normie odnosił się do ilości kosmetyków przez nas stosowanych, no ale wiadomo, że są pewne standardy jak np szampon czy mydło, prawda? ![]() Ja stosuję peeling, żeby się pozbyć się suchego naskórka i żeby balsam lepiej się wchłonął . Jeżeli Tobie jest niepotrzebny, to wcale nie musisz go na siłę używać ![]() Edytowane przez Mixiakova Czas edycji: 2015-03-27 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;50833922]Bardziej mi chodzi o to czy jest coś czego nie wiem? Czy na przykład peeling trzeba stosować, bo coś tam. Bo widzę, że wszystkie wypowiadające się osoby uważają to za punkt obowiązkowy. Więc chce wiedzieć, czy to jest taka podstawa jak np używanie szamponu czy pasty do zębów :P Bo ja nigdy w życiu nie stosowałam żadnych peelingów do niczego.
Mój cytat o normie odnosił się do ilości kosmetyków przez nas stosowanych, no ale wiadomo, że są pewne standardy jak np szampon czy mydło, prawda? ![]() Peeling jest po to, zeby zluszczyc martwy naskorek. Jeśli nie odczuwasz potrzeby zluszczenia no to nie robisz peelingu. Ja odczuwam
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam kanał nissiax83 - doświadczona kosmetolog Pytająca napisała ze ma dosyć duży biust, wiec rozumiem, ze używa dodatkowo kosmetykow do biustu. U przeciętnej dziewczyny z miseczka B w tym wieku biust jest jędrny ![]() Spece od marketingu wciskają nam wszystko i każdy musi rozważyć czy to kupuje, czy nie. Ostatnio okazało sie ze substancje zawarte w dezodorantach mogą powodować raka piersi, dlatego nie przesadzajmy z kosmetykami, bo nigdy nic nie wiadomo. ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Farmakopea, wroc do mojego pierwszego postu i zacytuj mi, gdzie napisalam, ze przecietna kobieta ma wiecej kosmetykow, prosze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to za dużo kosmetyków, tylko co z tego? Każdy używa tyle, ile mu pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;50835453]Farmakopea, wroc do mojego pierwszego postu i zacytuj mi, gdzie napisalam, ze przecietna kobieta ma wiecej kosmetykow, prosze.[/QUOTE]
A nie, faktycznie "tyle" Co nie zmienia faktu ze to sporo. Moim zdaniem wiecej niż przecietna kobieta posiada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Co jest złego w kremie do biustu albo pod oczy? Skórę trzeba nawilżać bez względu na wiek.
Codziennie stosuję balsam do ciała, krem do stóp, dłoni, krem do twarzy, pod oczy i na szyję. Czasami używam oleju kokosowego na całe ciało + smaruję nim usta na noc. Jak mam czas rano to wklepuję jakieś ujędrniające smarowidło. Wieczorem zawsze nawilżające. Krem pod oczy czy na szyję nie musi być przeciwzmarszczkowy czy liftingujący, mi wystarczy działanie mocno nawilżające. Piling robię kawowy na całe ciało, do twarzy mam oddzielny, stosuję 1-2x w tygodniu. Dla mnie takie "smarowanie" się jest tak oczywiste jak umycie zębów. A 10minut więcej w łazience to nie tragedia. W sumie nie dziwi mnie ten wątek bo nie raz na żywo spotkałam się z kobietami, które na co dzień nawet kremu do twarzy nie używają (20+). Dla mnie to dziwne, ale cóż, każdy dba o siebie jak uważa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
20 latka uzywajaca kremiw dla 40 latek wbrew powszechnych opiniom nie przyspiesza starzenia skory, a tylko jest strata kasy, bo skora wchlania z kosmetykow to co jej potrzebne.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to używasz wręcz mało kosmetyków, autorko wątku
![]() ![]() Co do odwiecznego problemu używania kolorówki na wizażu przez 'naturalsów' skomentuję to tak: heheszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, absolutnie, nie jest to przesada-to, co teraz ,,włożysz" w skórę, za kilkanaście lat ,,wyjmiesz".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Codzienne używanie kremu do rąk jest dla mnie niezbędne, bez tego są ja tarka i pękają. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;50841990]Ależ owszem mam taką skórę ![]() Może jakbyś używała balsamów codziennie to przesuszenia by się nie zdarzały :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeciez zeby kazdy myje, a jakby nie myl to by oszczedzil kilkanascie minutvdzuennie ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Odnosnie stosowania kremow przeciw zmarszczkowych kiedy zmarszczek nie ma. Pragne zaznaczyc ze te kremy sa PRZECIW zmarszczka, a nie NA zmarszczki
![]() Lepiej zapobiegac niz leczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam do całego ciała owocowe z Joanny, a do twarzy z avon clearskin. I jeszcze jedno pytanie do autorki: czy widzisz jakieś negatywne skutki podczas, gdy nie używasz tych wszystkich kosmetyków? Edytowane przez Azmika88 Czas edycji: 2015-03-28 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Ciekawe jaka bylaby reakcja na moja kosmetyczke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie taka ilość kosmetyków nie jest przesadą, aczkolwiek od czasu do czasu robię sobie od kremów i balsamów krótką przerwę, przeważnie latem. Nie piszę oczywiście o kremach z wysokim filtrem przeciwsłonecznym za dnia. Zdarzało się jednak, że gdy latem szłam z maseczką na twarzy spać na noc, rano budziłam się z nieprzyjemną i swędzącą wysypką. Nawet dla mojej skóry ze skłonnością do przesuszania się było to za dużo szczęścia na raz.
Co do podkładów, to nie za bardzo chce mi się je nakładać latem, skoro kremowanie twarzy kremem z wysokim filtrem trzeba co kilka godzin powtarzać. No i co? Krem, na to fluid, zmywanie tego co kilka godzin i aplikacja ponowna? Jak Wy sobie z tym radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Mixum fixum
|
Cytat:
![]() Po co zmywać podkład co kilka godzin? Latem stosuję taki, który nie spływa mi z twarzy i dopiero pod wieczór zmywam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Mixum fixum
|
O. Dobrze wiedzieć, ale chyba nie zaryzykowałabym jej nałożenia na całą noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Mixiakova - Są takie:
https://polki.pl/uroda_twarz_galeria...lg_id=10017465 Mam świra na punkcie ochrony przed słońcem. I tego, żeby kremy z filtrem skutecznie działały, oczywiście. A do tego potrzebna jest ich reaplikacja w ciągu dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Marszałkini II RP
|
Według mnie Autorka nie używa dużej ilości kosmetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Znowu nie działa cytowanie. Odnośnie kremów z filtrem to ja cały rok używam kremu matującego z filtrem 15. Nakładam go przed wyjściem po prostu. A bardzo rzadko w lato spędzam na zewnątrz cały dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zasiedzenie
|
Ten watek mnie przekonal do uzywania kremu do biustu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.