Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-30, 20:56   #61
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Elllmi, tak, z roztopionych świecówek, do kolorowania.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:00   #62
Lenova
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Blanka mnie dziś przetyrała, dwójki jej wychodzą dolne.W końcu!
Zapisałam ją do neurologa też, bo mam wrażenie że bunt buntem ale u nas jest jest chyba coś z nadwrażliwością, taką ogólną Może przesadzam ale wolę to sprawdzić.

Niechcieja mam takiego że szok a musze konstrukt magisterki napisać :/

Blanka ma 12,5kg, 86cm i stopę 24

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie tez wizaz ze uchhhh

wpadam tylko chwilowo, skąd Wy czas macie i energie? Nie mam pojecia co sie ze mną dzieje ostatnio, spałabym wszedzie i o kazdej porze, włosy sie tłuszcza i ukladac nie chcą, paznokcie pękają, cera masakryczna, skóra ciągle przesuszona mimo że balsamuje i naprawde duzo pije.... Uprzedzam stwierdzenie -nie jestem w ciązy Ale sie nie ogarniam...
Mówisz o mnie ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:09   #63
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurza mnie tez wizaz ze uchhhh

wpadam tylko chwilowo, skąd Wy czas macie i energie? Nie mam pojecia co sie ze mną dzieje ostatnio, spałabym wszedzie i o kazdej porze, włosy sie tłuszcza i ukladac nie chcą, paznokcie pękają, cera masakryczna, skóra ciągle przesuszona mimo że balsamuje i naprawde duzo pije.... Uprzedzam stwierdzenie -nie jestem w ciązy Ale sie nie ogarniam...

Przeleciałam Was na szybcika, MENEQ powodzenia w nowym miejscu

Co do świat- w pierwszy dzien tz ma dniówke, wiec pewnie wybede z młodym do moich rodziców, w drugi dzien mamy o 18 ta osiemnastkę mojej kuzynki to szalec nie mam zamiaru. Tztowi rybe po grecku bo sobie zazyczył a on rzadko zachciewajki ma- to niech zna moją dobroc dla siebie "sałatkę teściowej", na obiad w jeden dzien szarpane kotlety a w drugi gulasz jakis coby przy garach nie stac. Schab upieke i dwa kawałki ciasta kupie, finito.

Bartolini ma 16 kg, 93 cm, stopa 25.
Sylwia ja ostatnio też tak mam, i chyba sprawdzę tarczycę.

16 kg?
Ale mam mikruska z tymi niecałymi 11.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:10   #64
elllmi
Zakorzenienie

Sylwia, a co to za sałatka teściowej?
Misia, u Ciebie mi coś mignęło o babce limonkowej - daj przepis, bo fajnie brzmi

a macie jakiś fajny przepis na sałatkę z selerem naciowym? bo kupiłam, miałąm gdzieś przepis i mi wcięło

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:24   #65
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Misia, u Ciebie mi coś mignęło o babce limonkowej - daj przepis, bo fajnie brzmi

a macie jakiś fajny przepis na sałatkę z selerem naciowym? bo kupiłam, miałąm gdzieś przepis i mi wcięło
co roku robię taką- http://www.mojewypieki.com/przepis/b...no---limonkowa

a co do selera-
cały filet z kury w przyprawach do piekarnika, jeden pęczek selera, żurawina suszona, prażony słonecznik i majonez

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:35   #66
Delicjanka
Zakorzenienie

Wzielam ketonal bo mnie napierdzielac zaczyna jaj nie przejdzie do jutra to w srode lekarz :/ ... zrobil mi sie taki jakby guz ale juz schodzi ajjj.....

Ja robie karpatke i nie wiem co dalej co by twz jie stac w kucjni a posiedziec z A i tztem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 21:43   #67
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
co roku robię taką- http://www.mojewypieki.com/przepis/b...no---limonkowa

a co do selera-
cały filet z kury w przyprawach do piekarnika, jeden pęczek selera, żurawina suszona, prażony słonecznik i majonez

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 22:20   #68
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50866821]na ile czasu? i która to już jego specjalizacja?

ooo dzięki za przypomnienie o zielonym cieście, spróbuję

altacet, ale jednak jeśli nie przejdzie to lekarz

bałwanka wielkanocnego ulepią

wizaż, sesese

----------------

Patrzcie, co dziewczynkom zrobiłam na ostatniej fotce widać, że jednak wierzch niefajny jest, nie wiem czemu, może za mało kredek? ale ogólnie fajna rzecz i dziewczynom się spodobalo bardzo.[/QUOTE]

Druga zaczal, poprzednia zostawil, chce z pacjentami pracowac. Teraz pewnie zrobi spec. do konca aczkolwiek nie z interny tylko jakiejs dziedziny pokrewnej (taka tu zasada panuje). Ale stale mowi o ortopedii ;-) Czas pokaze
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 06:26   #69
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
To lipa ja w swoim ace 2 wzielan i sie przydalo z kolei mo tzt na jakiegis super lg i nie wzial :/// co do opon moj tzt zmienil w sobote juz nanletnie. Ba szczescie kupowalismy nowe w tamttm roku to koszt odszedl
My na razie jeszcze nie zmianiamy bo śnieg ma padać, zreszta ja nie mam. Teraz zimówki kupowałam no i już letnie muszę. Ale to nic ź ma w czerwcu do zapłaty: przegląd samochodu, ubezpieczenie samochodu (1200) i ubezpieczenie domu.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Iwfka zobacz sobie ile na allegro stoja nowe s3 a pozniej zastanow sie czy na pewno chcesz wladowac w ten telefon prawie pol tysiaca. Nie oplaca sie. Za te kase dostaniesz fajny telefon + te s3 mozesz sobie sprzedac, ktos ogarniety na pewno kupi. No ale Twoja decyzja.

Debrah niezle bebechy ma . Co do pepco to na bank tak jest ;/ chyba tylko legginsy zazwyczaj sa pelnowartosciowe.
Już za późno bo dzisiaj wybieram. Poza tym ie chciałąbym innego bo z tego jestem mega zadowolona.
Co do leginsów w pepco ja nie mogę tam dla Oli kupić bo ona taka okrągła i pampersa jeszcze ma a większość z tych leginsów płytka strasznie. Pomijając ze rozmiar na 4 lata biore jak już coś tam kupuję.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mieszkanie jest swietne, walczymy z naszymi rzeczami, ktore nie chca sie zmiescic w szafach ;-) nie mamy jeszcze gazu, cieplej wody, pralki, klimatyzacji ani swiatla w czesci pomieszczen. Mieszkamy na czwartym (pl trzecie) pietrze a widok z okna jakbysmy byli na parterze, okolica cicha, obok mamy dom starcow, ale do gwarnego centrum spacerem 10min, parkow do wyboru do koloru, dzieci multum, sasiadow jeszcze nie poznalismy, jutro idziemy sie przywitac. Jesli tylko tz bedzie odpowiadac praca, to chcielibysmy tu zostac.
No to super. Życzę żeby szybko Was popodłąćzali do mediów
Cytat:
Co szykujecie na swięta? wczoraj byłam w biedrze 250zeta wydane na jakies mąki kasze, chemie;////// a mięsa nie mam żadnego;/ a my z tzetem tez nie chcemy nic robic tak jk na BN.
Ja wczoraj podobnie, też mięsa zero z tym że ja pół świnki w zamrżalniku mam i wędliny/kiełbasy porobione. Kurde wiecie jak to wygoda. Co na obiad, otwieramy zamrażalinik i do wyboru do koloru.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
little, little a Wasze dzieci od malego podrozowaly? U nas jest problem z siadaniem w foteliku, zwlaszcza odkad pare tygodni temu zmienilismy samochod, ale jak juz siadzie, to jest w porzadku. Oglada, spi albo z nami rozmawia lub spiewa i tanczy.

U nas tez lipa z pogada: wisnie zakwitly a od srody non stop deszcz zapowiadaja i nici z pikniku pod wisniami ;-(
Moja różnie czasem bez niczego jedzie, czasem tylko bajka nas ratuje.
Współczuje pogody. Wyobrażam sobie te wiśnie
Cytat:
hej

jestem na bieżąco, nadrobiłam po weekendzie

pytanie mam na początek: można gdzieś w czeluściach internetu znaleźć darmowe ebooki "Gry o tron"? przeczytałam pierwszy tom i mnie wciągnęło, a nie mam od kogo pożyczyć
Już chyba znalażłas bo jakby co to mam wszystko
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50866821]

Patrzcie, co dziewczynkom zrobiłam na ostatniej fotce widać, że jednak wierzch niefajny jest, nie wiem czemu, może za mało kredek? ale ogólnie fajna rzecz i dziewczynom się spodobalo bardzo.[/QUOTE]
Super Jakiś przepis ?
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Blanka mnie dziś przetyrała, dwójki jej wychodzą dolne.W końcu!
Zapisałam ją do neurologa też, bo mam wrażenie że bunt buntem ale u nas jest jest chyba coś z nadwrażliwością, taką ogólną Może przesadzam ale wolę to sprawdzić.
Dopiero dwójki jej wychodzą. A "5" ma już?
Cytat:

Ja robię tak: seler w krążki i sparzam, kurczakw kosteczkę podsmażam, z 5 jajek, kukurydza i żurawina; no i majonez + smietana. Pyszna

Ale wczoraj u mnie gradem upierdzieliło, masakra.
Oliwka ma faze na śpiewanie piosenek, znaczy mi każe śpiewać a ona rusza się do muzyki i nuci. Gardło mnie co wieczór boli ale nie narzekam. Najlepiej że w kościele jak spiewamy to ona tez nuci i głowa buja.
Kurde baty mi się należą, wczoraj sie zdenerwowałam i nawet trochę ostrzej do Oliwki wieczorem powiedziałam bo zasnąć długo nie mogłam, a ona biedna sie pewnie jeszcze czasowo nie przestawiła.
nie iwem jakas nabuzowana chodze cały czas, zęby zaciskam żeby nie krzyczeć na Mała bo nawet nie ma powodu, z Tż zaczepki szukam, nie wiem jakąs melise musze zarzywac czy coś.
Albo sie Świętami steresuję i tym ze z mamą Tż będzie miał konakt pierwszy raz od jej wyprowadzki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 06:52   #70
Lenova
Wtajemniczenie

Iwfka-no dopiero dwójki bo jej szły nie po kolei , najpierw były jedynki a potem czwórki , dwójki górne , trójki i teraz idą dwójki dolne .Piątki to może za rok wyjdą:P no ale u nas ogólne późno się zaczęło bo dopiero na roczek były pierwsze zęby .

Co do Świat to ja w ogóle tego nie czuje , mogłoby ich nie być , nic nie planuje nic nie szykuje . Ale oczywiście moja mama mnie męczy żebym zaczęła sprzątać i myć okna

A i moje dziecko samo odstawiło smoka! Pewnego wieczoru przed snem wcale się nie upominała i chyba zapomniała
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 07:17   #71
sylwietta1988
Zakorzenienie

Lenova, to ty nie wiesz, ze sensem świat sa czyste okna? gdzie sty sie uchowała

Cytat:

a taka: swieza papryka czerwona i zielona, kurczak w gyrosie obsmazony, ryz, ogórek konserwowy i cos jeszcze tylko nie pamietam co a pracy nadaje to wieczorem ci sprawdze, no i do tego musztarda+majonez. A tesciowej bo skąds moja tesciówka go przywlokła

DEBRAH
tarczyca? a czemu?

IFWKA
, tez tak mam, wqrw jak tylko oczy otworze, tez mi sie zdarzy na małego huknąc a potem rycze, chyba menopauza mi sie zaczyna

Ej, na bieząco nie odpisuje, ale czytam w miare mozliwosci i wysnulam wniosek- HOPE łerarju????
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 07:22   #72
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Ja właśnie pędzę do pracy.
Lenova, ja też nie czuje ze idą święta. Okien nawet nie mam zamiaru myć bo po prostu nie mam kiedy.
Jedynie co mnie cieszy to to że spędzimy z mężem w końcu czas razem.
Stary 2015-03-31, 07:35   #73
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Sylwietta-ja też już jakiś czas temu wysunęłam ten sam wniosek co ty. Hope odzywała się w k. A czemu tu nie pisze to nie wiem. Ale długo jej nie było.
HOPE -odezwij się

Ja wczoraj wyglancowałam pokój bo nuda mnie dopadła. Dziś tylko przeniose moje ciuchy do szafki małego a jego do mojej i finito-nic już nie robię przez następny rok
Co za dużo to i świni nie zdrowo

A Marsi gdzie? Jak Twój kręgosłup kochana?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 08:01   #74
Ewik86
Zakorzenienie

Heloł

Lenova ciekawa jestem czy z tym smokiem to już na zawsze - oby U nas ze smokiem będzie na pewno o wiele trudniej niż z pieluchą. Na razie się jeszcze za to nie biorę.

Wy tu ciągle o jakimś sprzątaniu. Że niby święta, że trzeba okna myć? Pffff nie znam takiej zależności odkąd jestem na swoim i mam dzieci

Też zauważyłam, że Hope zamilkła. Odezwij się

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 08:22   #75
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej ja dzis zamierzan wyglancowac lazienke. Wczoraj pierwszy raz cielam drzewp pila elektryczna haha ;d z noga lepiej ale chyba pojde do lekarza bo jednak to byla noga po przejsciach.

Musze pochwalic od 5 dni Amelka ma suchego pampa w nocy. W ogole w szoku jestem jak latwooo poszlo nam z odpielucuowaniem.

hope odezwij sie !!!!

Silver no i pewnie szooda robic pprzadki jak zaras wyprowadzka ;*

Ej czy tylko my juz nie grzejemy w domu? ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-03-31, 08:33   #76
sylwietta1988
Zakorzenienie

u nas odpieluchowanie w czarnej dooopie, maly w nosie ma nocnik, nie woła jak mu sie chce tylko jak zrobi i chodzi wyłacznie o dwojeczke, siku to nawet nie marze....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 08:54   #77
Delicjanka
Zakorzenienie

To musi przyjsc moment stwierdzan to po A. Owszem sadzalam ja na nocnik- czasen bez spiny dla mnie to bypo bez sensu bo widzialan ze ona jeszcze nie potrzebuje tak tego no i nadszedl dzien co sama rano zawolala siusiu na nocnik i tak lata

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-03-31, 08:57   #78
nancykenator
Zakorzenienie

Witajcie z rana
My dzis wstalismy o 7:15
Za to 2 pobudki w nocy,a to ostatnio nowosc bo juz przesypial cale noce.
U nas zimno :-/

Hope gdzie jestes?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 08:58   #79
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

dzisiaj do nas teście zawitają
ja jako idealna synowa zrobiłam pyszny obiad i ciasto

co do mycia okien, jest grupa na fb, umyj okna dla Jezusa

Deli
brawo dla Amelki!

hope odezwij się!

Hania w nocy strasznie kaszlała, aż zwymiotowała taki odrywający bardzo jest ten kaszel:/

Aniołki[*][*]25.01.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 09:00   #80
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik przybij pione z tymi oknami,ja odkad zaszlam w ciaze to ani razu nie mylam okien,1 w roku w wakacje robi to tz
Stary 2015-03-31, 09:00   #81
Delicjanka
Zakorzenienie

A co na obiad misia? Ja idealna synowa nie jestem hahaha ponoc ostatnio zamknelam specjalnie drzwi na zamek przed T. Hahahaha nie to ze jest amelka i sama pptrafi sobie otworzyc, wiec jak mam nie zamykac...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-03-31, 09:05   #82
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Iwfka-no dopiero dwójki bo jej szły nie po kolei , najpierw były jedynki a potem czwórki , dwójki górne , trójki i teraz idą dwójki dolne .Piątki to może za rok wyjdą:P no ale u nas ogólne późno się zaczęło bo dopiero na roczek były pierwsze zęby .

Co do Świat to ja w ogóle tego nie czuje , mogłoby ich nie być , nic nie planuje nic nie szykuje . Ale oczywiście moja mama mnie męczy żebym zaczęła sprzątać i myć okna

A i moje dziecko samo odstawiło smoka! Pewnego wieczoru przed snem wcale się nie upominała i chyba zapomniała
A to u mnie ze zębami tez nie było jakoś szybko bo w grudniu jedynki dolne a nastepne za pół roku. Teraz własnie tylko 5 zostały.
Też świąt wogóle nie czuje. Okna często myję bo lubie miec czyste więc jakoś przed świętami nie mam spiny. Gorzej mi z tym że żadnej dekoracji światecznej sobie jeszcze nie zrobiłam. Ale po nocach lalki szyje i nie mam czasu.
Super z tym smokiem, ja nie wiem chyba nie doczekam, teraz wzmożone zapotrzebowanie nawet na smoczka obserwuje.
Cytat:
IFWKA, tez tak mam, wqrw jak tylko oczy otworze, tez mi sie zdarzy na małego huknąc a potem rycze, chyba menopauza mi sie zaczyna
No nie iwme własnie co mi się dzieje. obiecuje sobie codzinnie że będę spokojna a potem szlak mnie trafia w momencie.
Cytat:
u nas odpieluchowanie w czarnej dooopie, maly w nosie ma nocnik, nie woła jak mu sie chce tylko jak zrobi i chodzi wyłacznie o dwojeczke, siku to nawet nie marze....
U nas dwójeczka na nocnik i woła sama ale siku to jak utrafi. Najbardziej jej się podoba sikania na stojąco w wannie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2015-03-31, 09:06   #83
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
A co na obiad misia? Ja idealna synowa nie jestem hahaha ponoc ostatnio zamknelam specjalnie drzwi na zamek przed T. Hahahaha nie to ze jest amelka i sama pptrafi sobie otworzyc, wiec jak mam nie zamykac...
krem z groszku i schab po cygańsku z pieczonymi ziemniakami
a na deser karpatka

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2015-03-31, 09:06   #84
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
hej

dzisiaj do nas teście zawitają
ja jako idealna synowa zrobiłam pyszny obiad i ciasto

Deli
brawo dla Amelki!

hope odezwij się!

Hania w nocy strasznie kaszlała, aż zwymiotowała taki odrywający bardzo jest ten kaszel:/
Nie jestem znawcą w syropach ale nam ostatnio lekarka na odrywający kaszel zaleciła Prospan ( w ulotce jest napisane że to na kaszel suchy i mokry), kiedyś też stosowałam SolBaby tussi i też sobie fajnie radził. Może spróbuj?
Może dziewczyny jeszcze się wypowiedzą w temacie,ale na szybko te dwa mi przychodzą do głowy. Oba są z naturalnych składników.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 09:39   #85
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Sylwia ja ostatnio też tak mam, i chyba sprawdzę tarczycę.

16 kg?
Ale mam mikruska z tymi niecałymi 11.
Dokładnie polecam Sylwi też sprawdzić tarczycę. Tylko nie samo TSH, bo to nic nie mówi tylko całość. TSH, ft3, ft4, Anty-TPO, Anty-TG. Pierwsze 3 mogą być, ok a np. przeciwciała będą wysokie co będzie oznaczać Hashimoto, którego następstwem jest niedoczynność. I pamiętajcie, że norma jest dla wszystkich młodych i starych. Dla nas młodych TSH powinno być do 2.5 i górne granice normy ft3 i ft4

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie jestem znawcą w syropach ale nam ostatnio lekarka na odrywający kaszel zaleciła Prospan ( w ulotce jest napisane że to na kaszel suchy i mokry), kiedyś też stosowałam SolBaby tussi i też sobie fajnie radził. Może spróbuj?
Może dziewczyny jeszcze się wypowiedzą w temacie,ale na szybko te dwa mi przychodzą do głowy. Oba są z naturalnych składników.
Sol Baby tussi z swojejstrony polecam. U nas dał radę przy okropnym kaszlu. Teraz mamy chrypkę i daję małej Sol baby gardło i też daje radę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 09:47   #86
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
My dzis wstalismy o 7:15
Za to 2 pobudki w nocy,a to ostatnio nowosc bo juz przesypial cale noce.
U nas zimno :-/

Hope gdzie jestes?
Szybko się człowiek przyzwyczaja do dobrego prawda?

Cytat:

Cytat:
Ewik przybij pione z tymi oknami,ja odkad zaszlam w ciaze to ani razu nie mylam okien,1 w roku w wakacje robi to tz

Ja już nie wiem co na obiady robić. Nie cierpię gotować, a odkąd TŻ poszedł do nowej pracy muszę to robić Dziś naleśniki z serem, jutro mięso ze skrzydła w przyprawie gyros + frytki, a co w czwartek? Może coś polecicie prostego i szybkiego? Tylko nie spaghetti, bo było w sobotę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 10:01   #87
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem co na obiady robić. Nie cierpię gotować, a odkąd TŻ poszedł do nowej pracy muszę to robić Dziś naleśniki z serem, jutro mięso ze skrzydła w przyprawie gyros + frytki, a co w czwartek? Może coś polecicie prostego i szybkiego? Tylko nie spaghetti, bo było w sobotę
kurczak z brokułami + frytki.
Serek pleśniwoy panierowany albo nie w bułce tartej i lekko podsażony +dżem najlepiej żurawinowy i frytki
placki ziemniaczane - ja robię w piątek.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2015-03-31, 10:26   #88
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik ja i Kuba bedziemy jesc schab z cebulka i papryka. Tz karczekz musztarda. Do tego peczak.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Dziewczyny,czy sa wsrod nas dzieci,ktore nie jedza same? A te ktore jedza,czy dalej sie przy tym brudza?
Stary 2015-03-31, 10:31   #89
elllmi
Zakorzenienie

hej

coś mnie naszło i poszłam do spowiedzi dzisiaj; tak daaawno nie byłam i miałam niezłego stracha, jak czekałam w kolejce normalnie czułam się jak przed wizytą u dentysty

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Już chyba znalażłas bo jakby co to mam wszystko
a w jakim masz formacie? w pdf?
i dzięki za przepis

Cytat:
a taka: swieza papryka czerwona i zielona, kurczak w gyrosie obsmazony, ryz, ogórek konserwowy i cos jeszcze tylko nie pamietam co a pracy nadaje to wieczorem ci sprawdze, no i do tego musztarda+majonez. A tesciowej bo skąds moja tesciówka go przywlokła
dzieki
myslałam, że jak teściowej, to z jakimś specjalnym składnikiem będzie

Cytat:
Musze pochwalic od 5 dni Amelka ma suchego pampa w nocy. W ogole w szoku jestem jak latwooo poszlo nam z odpielucuowaniem.
super
u nas też już tak było, a teraz od nowa zasikany po nocy na maksa, bo pije jak szalony na wieczór

Cytat:
jakbym mojego brata słyszała jak mam ostatnio myła okna

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:

Dziewczyny,czy sa wsrod nas dzieci,ktore nie jedza same? A te ktore jedza,czy dalej sie przy tym brudza?
Filip je sam; a co do brudzenia, to zależy co je i jaki ma nastrój; ostatnio pięknie zjadł rosół z makaronem, nawet jednej plamki na koszulce nie miał, a innym razem upapra sie jak świnka, więc nie ma reguły najgorzej jak go najdzie na jedzenie jak Elmo (nasladuje naszego psa)

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

przegląda któraś z Was tą stronkę http://www.lovingit.pl/ ? uwielbiam, cudne wnętrza

śnieżyca u nas kupiłam sobie na święta baleriny

Stary 2015-03-31, 10:32   #90
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A to u mnie ze zębami tez nie było jakoś szybko bo w grudniu jedynki dolne a nastepne za pół roku. Teraz własnie tylko 5 zostały.
Też świąt wogóle nie czuje. Okna często myję bo lubie miec czyste więc jakoś przed świętami nie mam spiny. Gorzej mi z tym że żadnej dekoracji światecznej sobie jeszcze nie zrobiłam. Ale po nocach lalki szyje i nie mam czasu.
Super z tym smokiem, ja nie wiem chyba nie doczekam, teraz wzmożone zapotrzebowanie nawet na smoczka obserwuje.

No nie iwme własnie co mi się dzieje. obiecuje sobie codzinnie że będę spokojna a potem szlak mnie trafia w momencie.

U nas dwójeczka na nocnik i woła sama ale siku to jak utrafi. Najbardziej jej się podoba sikania na stojąco w wannie

Yae co ktorys raz mowi, ze chce w toalecie albo wrecz jest samoobsluga od poczatku do konca, ale o odpieluchowaniu mowy nie ma. A dzis mnie zalatwila: bylysmy w lazni i zazywajac relaksujacej kapieli nagle wstala i na pelen regulator: ROBIE SIUSIU (oczywiscie po japonsku), ale chyba wszystkie panie obok wziely to za ostrzezenie tylko ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości