za ma³o seksu w zwi±zku - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-11-10, 11:01   #61
Kavala
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 811
Dot.: za ma³o seksu w zwi±zku

Cytat:
Napisane przez ona1982
O w³a¶nie, przynajmniej spróbowali¶cie co¶ ustaliæ, doszli¶cie do jaki¶ wniosków. Mam nadziejê, ¿e to jedno popo³udnie i wieczór w tygodniu znowu was do siebie zbli¿y
My te¿ próbujemy sie dogadaæ, ale zawsze koñczy siê to k³ótni±. On twierdzi, ¿e mnie kocha, ¿e go podniecam, ¿e chce siê ze mna kochaæ, tylko nie wie czemu tak rzadko.. i jeste¶my w punkcie wyj¶cia.
Kavala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-10, 11:03   #62
ona1982
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 162

Cytat:
Napisane przez Kavala
My te¿ próbujemy sie dogadaæ, ale zawsze koñczy siê to k³ótni±. On twierdzi, ¿e mnie kocha, ¿e go podniecam, ¿e chce siê ze mna kochaæ, tylko nie wie czemu tak rzadko.. i jeste¶my w punkcie wyj¶cia.
Mo¿e naprawdê teraz pod tym wzglêdem jego potrzeby s± nie wielkie, w ka¿dym razie mniejsze od Twoich.

Anna

Dostêp do netu ograniczony(zmiana miejsca zamieszkania- w koñcu)
ona1982 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-10, 11:28   #63
Kavala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona1982
Mo¿e naprawdê teraz pod tym wzglêdem jego potrzeby s± nie wielkie, w ka¿dym razie mniejsze od Twoich.
Na to wygl±da. Tylko jako¶ ci±gle nie mogê odpêdziæ my¶li, ¿e jak le¿a³by tak ko³o ponêtnej, m³odszej i atrakcyjniejszej laski z wiêkszypi cyckami, to nie ule¿a³by d³ugo bez ruchu.
Stary 2005-11-10, 11:37   #64
ona1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kavala
Na to wygl±da. Tylko jako¶ ci±gle nie mogê odpêdziæ my¶li, ¿e jak le¿a³by tak ko³o ponêtnej, m³odszej i atrakcyjniejszej laski z wiêkszypi cyckami, to nie ule¿a³by d³ugo bez ruchu.
Tylko nie wmów siebie tego! Je¶li czujesz, ¿e mog³aby¶ co¶ zrobiæ ze swoim wygl±dem, wizerunkiem, by pokazaæ mu siê z innej strony ni¿ ta któr± widzi od d³u¿szego czasu zrób to. Wydaje mi siê, ¿e sama przy tym mia³aby¶ sporo zadowolenia. Na pewno to nie zaszkodzi. Me¿czy¼ni to wzrokowcy, niech Twojemu szczêka opadnie na pod³ogê, gdy zobaczy Ciebie w nowym stroju, fryzurze, makija¿u i z pewno¶ci± siebie wypisan± na twarzy. Chocia¿ nie wiem, mo¿e ju¿ próbowa³a¶ tego sposobu.

Temat, o którym dyskutujemy mêczy mnie od jakiego¶ czasu, dos³ownie jakby mnie dotyczy³ osobi¶cie, chocia¿ mogê sobie go tylko wyobraziæ i sytuacjê w jakiej siê znalaz³y¶cie. Rozmawia³am z kole¿ankami i one opowiadaj± czasem, ¿e ich ¿onaci koledzy zwierzaj± siê czasem z tego, ¿e po latach ¿ona przestaje dbaæ o siebie, staje siê nieatrakcyjna i nie poci±ga do tego stopnia, ¿e ma³¿onkowie ¶pi± w oddzielnych ³o¿kach, nie odchodz± z powodu dzieci. Ale czy rzeczywi¶cie tak jest? Bo mi siê nie wydaje, ¿e kobieta po ¶lubie szybciutko zapomina o dbaniu o siebie. Chocia¿ mo¿e to trzeba mieæ w nawyku, we krwi.

Anna

Stary 2005-11-10, 11:46   #65
Kavala
Rozeznanie

Z tym dbaniem faktycznie jest ró¿nie. Gdy nie byli¶my jeszcze ma³zeñstwem, nie pokazywa³am mu siê bez makija¿u. Zawsze by³am "odszczelona". Teraz jest to czasami niewykonalne, to fakt. Na pewno ma to du¿y wp³yw. Trudno mi oceniæ siebie obiektywnie, czy siê zmieni³am. Muszê to przemy¶leæ. Teraz lecê do pracy.
Stary 2005-11-10, 14:40   #66
kasia191273
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 342

ale czy faceci dbaja o siebie???? Na pewno nie bardziej od nas, choæby¶my i w nat³oku obowi±zków troszkê przystopowa³y w porównaniu z tym, co kiedy¶! Ja siê zgadzam, ¿e faceci to wzrokowcy, ale wkurza mnie, ¿e mnie- choæ mam pracê, studia, dom na g³owie i jako kobieta si³± rzeczy ulegam zmianom fizycznym ³atwiej ni¿ facet ( hormony, ci±¿a itd.)- ka¿e siê dbaæ o siebie, zaskakiwaæ nowymi fryzurami, makija¿ami, lataæ na fitness ( pomijam osobist± z tego przyjemno¶æ) , natomiast on chodzi sobie z za d³ugimi w³osami, bo nie chce siê do fryzjera, chuderlawy, bo z natury taki, a na si³owniê siê nie chce, blady, bo s³oneczka nie lubi, ciuchów te¿ by nowych nie kupowa³, gdyby nie moja inicjatywa- i po prostu taki sam w sobie musi mi siê podobaæ! Podczas gdy ja mam masê obowi±zków wobec w³asnego wygl±du, ¿eby mu sie zdawaæ ponêtn±...
kasia191273 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-10, 15:13   #67
nineczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 385

czytalam kiedys taka ksiazke na temat intymnosci w zwiazku.. Autorka tej ksiazki napisala, ze kobiety zbyt czesto traktuja mezczyzne jak dziecko i przez to maja coraz mniej intymnosci bo jak kochac sie z wlasna matka. Napisala, ze kobiety matkuja, wybierajac mezczyznom ubrania, robiac jedzenie, pouczaja ich ciagle (skad ja to znam , mowia co i jak maja zrobic, czego i ile jesc itd. i wlasnie takie zachowanie powoduje, ze mezczyzni nie widza w tych kobietach kobiet. Autorka zaleca cos w rodzaju pozwolenia mezczyznie byc mezczyzna, a raczej doroslym czlowiekiem, ktory sam moze podejmowac wszelkie decyzje. Zaleca zostawienie facetowi na glowie obowiazkow, ktore niby my nie potrafimy wykonac a oni jako ci silniejsi i madrzejsi zrobia to lepiej.. oczywiscie autorka nie uwaza, ze kobiety sa glupsze tylko wlasnie wskazuje na to, zeby kierowac sie tzw kobieca madroscia aby stworzyc od nowa intymnosc w zwiazku. Ksiazka jest dosc kontrowersyjna.
tytul "The Surrendered Wife" Laura Doyle.. pewnie w Polsce tez jest.
nineczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-11-10, 16:59   #68
bisskit
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 228

hej hej!
postanowi³am dodaæ swoja wypowied¼, bo zewsz±d s³ychaæ- jak to ju¿ zauwa¿y³a inna Wiza¿anka- ¿e to faceci na okr±g³o maja ochotê na seks, a kobiety s± zacofane pod tym wzglêdem i oziêb³e a to przecie¿ nieprawda

martienne droga!
zastanawia³am siê, jakie mo¿e byæ pod³o¿e Twojego problemu.
zgadzam siê, ¿e: problem w seksie---> problem w zwi±zku.
uwa¿am jednak te¿, ¿e bywa i odwrotnie, znaczy problem w zwi±zku---> problem w seksie.
nie jest moim celem wmówiæ Ci, ¿e macie jaki¶ problem albo emitowanie z³ej energii w ogóle mam nadziejê, ¿e nie macie ¿adnego problemu! potraktuj to po prostu jako g³os w dyskusji

w moim przypadku by³o tak:
z moim eksem uk³ada³o nam siê wspaniale, by³am w nim szaleñczo zakochana, a on mnie wci±¿ zapewnia³ o swojej love dodam, ¿e robi³ to nie pod przymusem, tylko sam z siebie i z w³asnej woli, przekonywuj±co i przez przesz³o rok poza tym za s³owami sz³y konkretne czyny, by³ opiekuñczy, troskliwy, w ogóle ach i och

tylko po jaki¶ 6 miesi±cach zupe³nie przesta³o nam siê uk³adaæ w ³ó¿ku. to znaczy mi siê uk³ada³o ca³kiem dobrze, ale on kompletnie przesta³ mieæ orgazm oczywi¶cie jako osoba ogólnie lubi±ca "te rzeczy" i w dodatku jeszcze zakochana, stawa³am prawie na g³owie, ¿eby jednak sprawiaæ mu jak±¶ przyjemno¶æ. tym bardziej, ¿e nie potrafi³am siê ju¿ cieszyæ seksem, widz±c, ¿e wcale go to nie bawi. jak to babka, ca³y czas próbowa³am o tym rozmawiaæ i w dodatku jeszcze obwinia³am siê za ten op³akany stan rzeczy...

no i stresowa³am siê tym i obni¿a³am sobie samoocenê:/

a¿ w koñcu (po 11 miesi±cech)wyci±gnê³am od niego, ¿e tak naprawdê to wcale mnie nie kocha :heartbreak:!! tylko tak mówi³, bo uwa¿a³, ¿e z nikim mu nie bêdzie tak dobrze, jak ze mn± czyli ogólnie lenistwo i chêæ u³o¿enia sobie ¿ycia, i nieszczero¶æ, tfu!

oczywi¶cie nie chcê przez to powiedzieæ, ¿e Twój T¯ to taki sam facet, bo mam nadziejê, ¿e tak wcale nie jest! piszê to po to, ¿eby podkre¶liæ, ¿e problem nie le¿y mo¿e w samym seksie (wiêc moim zdaniem droga do rozwi±zania problemu nie wiedzie przez seksuologa albo domys³y o homoseksualizmie ), tylko... no w³a¶nie, nie wiadomo gdzie...

w ka¿dym razie, radzê Ci go poszukaæ i absolutnie nie stresowaæ siê sfer± seksu, bo mo¿e po prostu seks jest tu odzwierciedleniem innego problemu

uff, ale siê rozpisa³am, mam w±tpliwo¶ci, czy sensownie, ale co tam
bisskit jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-10, 22:20   #69
Kavala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona1982
Gdy przeczyta³am wzmiankê o kochanku to szczêka mi opad³a. ...
Nie, nie zrobi³abym tego, chocia¿ czasami my¶lê jak by³oby, a konkretnie ciekawa jestem czy zdo³a³abym podnieciæ kogo¶ innego. Ju¿ sama nie wiem co o tym wszystkim s±dziæ. Dzisiaj jak siê spotkali¶my po pracy to ju¿ mi od razu asekuracyjnie powiedzia³, ¿e jest baaardzo zmêczony i nie mam na co liczyæ.
Stary 2005-11-10, 23:39   #70
Smile_Smile
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 876

"Ze my kobiety jak tylko cos jest nie tak, to zaraz wysylamy wszystkich do lekarza itp."
Mysle ze twoj m±¿ ma jakis problem. Zna go. Lecz wstydzi sie o nim powiedziec.
Smile_Smile jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-11, 00:34   #71
nan
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 467

Cytat:
Napisane przez nineczka
czytalam kiedys taka ksiazke na temat intymnosci w zwiazku.. Autorka tej ksiazki napisala, ze kobiety zbyt czesto traktuja mezczyzne jak dziecko i przez to maja coraz mniej intymnosci bo jak kochac sie z wlasna matka. Napisala, ze kobiety matkuja, wybierajac mezczyznom ubrania, robiac jedzenie, pouczaja ich ciagle (skad ja to znam , mowia co i jak maja zrobic, czego i ile jesc itd. i wlasnie takie zachowanie powoduje, ze mezczyzni nie widza w tych kobietach kobiet. Autorka zaleca cos w rodzaju pozwolenia mezczyznie byc mezczyzna, a raczej doroslym czlowiekiem, ktory sam moze podejmowac wszelkie decyzje. Zaleca zostawienie facetowi na glowie obowiazkow, ktore niby my nie potrafimy wykonac a oni jako ci silniejsi i madrzejsi zrobia to lepiej.. oczywiscie autorka nie uwaza, ze kobiety sa glupsze tylko wlasnie wskazuje na to, zeby kierowac sie tzw kobieca madroscia aby stworzyc od nowa intymnosc w zwiazku. Ksiazka jest dosc kontrowersyjna.
tytul "The Surrendered Wife" Laura Doyle.. pewnie w Polsce tez jest.
Jest w tym trochê racji. Rzeczywi¶cie kobiety czasem maj± tendencjê do traktowania mê¿czyzny jakby by³ jeszcze jednym dzieckiem, zamiast traktowaæ go jak doros³ego cz³owieka. Widywa³am takie pary nie raz i chocia¿ panowie nie wygl±dali na nieszczê¶liwych, to rzeczywi¶cie mo¿e mieæ takie skutki psychologiczne. Chocia¿ jedno i drugie ociera siê nieco o manipulacjê. Nie lubiê takiego podej¶cia i takich "gierek". Po prostu trzeba traktowaæ doros³ego faceta jak doros³ego faceta, a nie udawaæ, ¿e siê go tak traktuje (tak odbieram rady autorki ksi±¿ki, mo¿e nies³usznie).
nan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-11, 13:31   #72
Kavala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile
"Ze my kobiety jak tylko cos jest nie tak, to zaraz wysylamy wszystkich do lekarza itp."
Mysle ze twoj m±¿ ma jakis problem. Zna go. Lecz wstydzi sie o nim powiedziec.
Te¿ sobie tak pomy¶la³am. Mo¿e jaka¶ choroba ginekologiczna to jest i on boi siê ciebie zaraziæ????
Stary 2005-11-13, 17:47   #73
MoniaK
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 990

Rany, dziewczyny jak ja was dobrze rozumiem i wspó³czujê
Z moim eksem by³o identycznie. Na pocz±tku cud miód, ale po kilku miesi±cach koniec. Niektóre z was pewnie nie wyobra¿aj± sobie jak mo¿na spaæ z facetem w jednym ³ó¿ku ka¿de pod swoj± ko³dr± (bo jemu zimno ) i seks raz na dwa miesi±ce. By³ starszy o 6 lat, du¿o pracowa³ wiêc podobnie jak u Was
W pewnym momencie jednak wiedzia³am, ¿e to koniec, ¿e on nigdy mnie nie kocha³ i by³am tylko "fajn±, ¶liczn±, m±dr±, porz±dn±" (o ironio to jego s³owa) z któr± by³ bo by³o mu wygodnie. Nie byli¶my d³ugo razem bo jakie¶ pó³ roku, ale czy w tak krótkim czasie mo¿na siê znudziæ drug± osob±?
Oczywi¶cie pyta³am go dlaczego tak siê dzieje i otrzyma³am odpowied¼, bo on tak ju¿ ma i z ka¿d± poprzedni± dziewczyn± by³o tak samo. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale dobrze ¿e nie jeste¶my ju¿ razem bo brak seksu to by³ tylko pocz±tek koñca
MoniaK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-13, 18:27   #74
alraune
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 281
GG do alraune
za ma³o seksu w zwi±zku

Hmmmm - tak sobie czytam i mam pytanie - Maritenne, jaki jest Wasz stosunek do posiadania dzieci? a szczególnie Twojego faceta? Bo mojemu te¿ od pewnego czasu "spada libido" i dopóki nie po³±czy³am faktów i po prostu siê nie wygada³ po pijaku, to zachodzi³am w g³owê, o co chodzi. A fakty s± takie, ¿e co rusz ktos z naszych znajomych ma dziecko, ostatnio najlepszy przyjaciel Lubego zostal tatusiem (wpadli celowo ze swoj± ¿onk±, kilka tygodni przed ¶lubem bo nie mogli siê doczekaæ) i Misiak zacz±³ schizowaæ - bo on sobie bycia ojcem zupe³nie narazie nie wyobra¿a.
I tu ¿adna logiczna argumentacja pod tytu³em, ¿e przecie¿ 6 lat temu, jak zaczynali¶my byæ razem to jak króliczki i bez ¿adnego zabezpieczenia tententego, a od roku to on bez gumki raz sie zdecydowa³, bo spalili¶my sobie jointa i sie wyluzowa³, a ¿eby nie by³o, od 5 lat bra³am pixy, od 2 miesiêcy juz nie biorê, bo a) po kiego wa³a mam braæ gdy u¿ywamy i tak gumek, b) po prostu mam do¶æ ³ykania dzieñ w dzieñ dodatkowych tabletek, szczególnie, ze anty to ine jedyne leki, które biorê.
Fakt, nie jest mo¿e tak drastycznie jak w pzypadkach, które opisuj± dziewczyny - seks raz, 2 razy w miesi±cu bior±c pod uwagê, ¿e nie mieszkamy razem, to ¿adna tragedia, zaniepokoi³am siê gdy bêd±c razem na wakacjach dopiero 2 dni po przyje¼dzie uda³o mi siê go "zmusiæ" - oczywisæie te¿ pod wp³ywem ¶rodków odurzaj±cych (tym razem alkoholu), wtedy te¿ siê przyzna³.... No ale i tak to nie zmienia faktu, ¿e gdybym nie wykaza³a isê incjatyw±, to pewnie czêstotliwo¶æ obni¿y³a siê dwukrotnie albo i wiêcej, bo Misiak jest tak sparali¿owany wizj± potencjalnej ci±¿y, ¿e musi byc dosc ostro "rozbawiony", ¿eby jako¶ zacz±æ dzia³aæ. O tyle, o ile jest dobrze, ¿e chêtnie zabiera sie do pieszczot, które s± "nieryzykowne" - ale to chyba tylko i wy³±cznie wynika z tego, ze dla niego petting nie jest jedynie form± gry wstêpnej - a dla wielu facetów petting i wszelkie zabawy to w³a¶nie wstêp i jak ju¿ zaczn± to musz± skoñczyæ (wiec w takiej sytuacji woleliby w ogóle nie zaczynaæ)....

Tylko broñ Bo¿e - nie traktujcie mojej wypowiedzi jako pewnika - po prostu jest to jedna z mo¿liwych interpretacji...

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2005-12-13 o 14:07 Powód: Post po poscie!!
alraune jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-13, 19:22   #75
kasia191273
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 342

ale nie rozumiem- facet nie chce uzywac prezerwatyw i dlatego unika seksu? No bo jesli uzywa, to chyba az tak bac sie ciazy nie trzeba?
kasia191273 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-13, 19:31   #76
ona1982
Zadomowienie

Mój te¿ boi siê ci±¿y, bo narazie to nie ten moment, wywróci³oby to nasz ¶wiat do góry nogami, ale w ka¿dego miesi±ca z dr¿eniem serca czekamy a¿ dostanê okres, bo znowu zaszaleli¶my, pu¶ci³y hamulce i zda¿y³o siê bez gumki. Hmm nie wiem czy strach mo¿e a¿ tak wp³yn±æ na libido, po¿ycie dwojga osób. Chcia³abym wiedzieæ dlaczego tak siê dzieje, ¿e mê¿czy¼ni unikaj± zbli¿eñ. Dzisiaj da³am ch³opakowi do przewertowania ten temat i on nie chcia³ wierzyæ, ¿e naprawdê mo¿na kochaæ siê z tak± czêstotliwo¶ci±. A potem zastanawiali¶my siê wspólnie, z jego ust pada³o, ¿e mo¿e to nuda w zwi±zku, zniechêcenie albo po prostu"ten typ tak ma", co nie znaczy, ¿e kobieta powinna rezygnowaæ z mê¿czyzny, który tak nieczêsto chce siê z ni± kochaæ, skoro ma np wiele innych zalet.

Anna

Stary 2005-11-13, 19:55   #77
MoniaK
Zakorzenienie

Mój typ tak mia³, wola³ pracê, wola³ inne zajêcia ode mnie
Podejrzewam, ¿e napewno jest to jaka¶ g³êbsza sprawa i powinno siê skonsultowaæ to z lekarzem, bo to jest powa¿ny problem. Dla mnie to nie jest do koñca normalna sytuacja.
Stary 2005-11-13, 20:40   #78
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839

moj chyba jest wyjatkiem ,lat prawie 33 ,roboty po uszy, stres i praca typu:"wyscig szczurów" ,zwiazek prawie 7 lat i nadal sie na mnei rzuca

zapytalam go jaki moze byc powód takie zachowania facetów ,odpowiedzial:"ma kogos na miescie" .

znam przypadek faceta ktory zdradzal zone miala pretensje do niego ze nie chce sie z nia kochac ,tak czesto jak przed romansem.
z drugiej strony faceci z romansem w domu sa aniolami i spelniaja wszytskie zachcianki ¿ony -sa tak na³adowani energii i adrenalina.

podziwiam wasza cierpliwosc a z drugiej strony nie rozumiem jak mozna trwac w takim zwia¿ku ale ¿ycze wszytskiego dobrego

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-13, 20:57   #79
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78
z drugiej strony faceci z romansem w domu sa aniolami i spelniaja wszytskie zachcianki ¿ony -sa tak na³adowani energii i adrenalina.
Bywa te¿ odwrotnie - znam sytuacje, gdy facet uwik³any w romans zachowywa³ siê wprost koszmarnie - chyba w nadziei, ¿e ona go wreszcie rzuci i nie bêdzie sam musia³ koñczyæ zwi±zku, albo ¿eby zwaliæ winê za jego rozpad na partnerkê na zasadzie "bo to z³a kobieta by³a", co usprawiedliwia jego szukanie "pocieszenia" poza domem. Ró¿nie bywa na tym ¶wiecie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 21:08   #80
nineczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 385

a ja uwazam, ze nie ma co pytac facetow lubiacych seks dlaczego niektorzy z ich gatunku stronia od seksu..bo ten co lubi powie, ze napewno ten, ktory niby nie lubi- tzn moze, nie ze nie lubi tylko ma go rzadko- po prostu musi zdradzac kobiete.. bo temu co lubi nie miesci sie w glowie, ze jego wspolziomek moze miec inne podejscie do seksu..
ale zagmatwalam..
nineczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-13, 21:15   #81
nan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nineczka
a ja uwazam, ze nie ma co pytac facetow lubiacych seks dlaczego niektorzy z ich gatunku stronia od seksu..bo ten co lubi powie, ze napewno ten, ktory niby nie lubi- tzn moze, nie ze nie lubi tylko ma go rzadko- po prostu musi zdradzac kobiete.. bo temu co lubi nie miesci sie w glowie, ze jego wspolziomek moze miec inne podejscie do seksu..
ale zagmatwalam..
Trochê w tym racji, pamiêtam jak jeden z moich by³ych powiedzia³ kiedy¶ (mówi³ w sensie ogólnym, ale ze swojej perspektywy), ¿e jak facetowi przestanie siê chceæ to chyba pora do piachu
Ja tam uwa¿am, ¿e to "lubienie seksu" przez mê¿czyzn i gadanie jakoby facet my¶la³ o seksie ile¶ tam set razy dziennie to bujdy na resorach. Nie ma co generalizowaæ, mê¿czy¼ni na pewno tak samo jak kobiety jedni maj± wiêksze potrzeby, inni mniejsze. ¯e ju¿ nie wspomnê, ¿e zmienia siê to w cyklu ¿ycia, pod wp³ywem warunków zewnêtrznych (np. przepracowanie, stres, zmartwienia). Nikt ich nie wyci±³ z tego samego szablonu, ¿eby siê miêdzy sob± nie ró¿nili, tak¿e i pod tym wzglêdem.
Stary 2005-11-14, 09:50   #82
Kavala
Rozeznanie

A ja mojemu T¿ w Pi±tek pokaza³am ten w±tek, szczególnie kilka co bardziej drastycznych wypowiedzi. Zaduma³ siê, trochê go zatka³o. Wyobra¼cie sobie, ¿e na drugi dzieñ zupe³nie inaczej siê zachowywa³. Ci±gle mnie przytula³ i ca³owa³. A ja za rad± jednej z was zrobi³am sobie now± fryzurê.... tylko, ¿e nie na g³owie! Powiedzia³am mu o tym i nie mogli¶my wytrzymaæ do wieczora. To by³ wspania³y weekend, co¶ siê wreszcie prze³ama³o. Mam nadziejê, ¿e tak zostanie. Takt, ¿e by³o du¿o wolnego czasu, zero stresu.... a teraz znowu praca. Ale zobaczymy. Ja te¿ spróbuje zachowywaæ siê inaczej, powiedzmy bardziej zalotnie. Poka¿cie mo¿e swoim T¿ ten w±te (mo¿na swoich postów nie pokazywaæ), mo¿e czyje¶ s³owa do nich bardziej przemówi±!
Stary 2005-11-14, 09:55   #83
ona1982
Zadomowienie

Kavala, nawet nie wiesz jak cieszê siêMo¿e Twój T¯ w koñcu zrozumia³ jak Ci zalezy na omawianej kwestii, mo¿e ciut siê przestraszy³. W ka¿dym razie widaæ zmianê w jego podej¶ciu a to tylko ¶wiadczy o tym, ¿e Kocha CIê.I oby wiêcej by³o takich weekendów.

Anna

Stary 2005-11-14, 11:55   #84
Akane
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez nan
Bywa te¿ odwrotnie - znam sytuacje, gdy facet uwik³any w romans zachowywa³ siê wprost koszmarnie - chyba w nadziei, ¿e ona go wreszcie rzuci i nie bêdzie sam musia³ koñczyæ zwi±zku, albo ¿eby zwaliæ winê za jego rozpad na partnerkê na zasadzie "bo to z³a kobieta by³a", co usprawiedliwia jego szukanie "pocieszenia" poza domem. Ró¿nie bywa na tym ¶wiecie
Dok³adnie - ja to akurat przesz³am na w³asnej skórze. Mia³am faceta typu "co z³ego, to nie on", wiêc o zerwaniu ze mn± przez d³ugi okres czasu nie by³o w ogóle mowy. Seks traktowa³ jak zaspokojenie w³asnych potrzeb, czu³am siê wielokrotnie jak panienka z burdelu. Gdy to ja oczekiwa³am blisko¶ci, s³ysza³am ¿e jestem nimfomank± (co by³o bzdur±, no chyba ¿e naleganie na seks przynajmniej raz w tygodniu jest obajwem obsesji na tym punkcie). Koniec koñców - ignorowa³ mnie, olewa³, doprowadza³ do ³ez, od czasu do czasu zapewniaj±c o tym, ¿e mnie kocha . Pewnie czeka³, a¿ nie wytrzymam tej hu¶tawki emocjonalnej i sama zakoñczê ten zwi±zek. Nie doczeka³ siê w i koñcu sam ze mn± zerwa³ stwierdzaj±c, ¿e to nie mi³o¶æ a przyzwyczajenie. I polecia³ do nowej panienki, z któr± kontaktowa³ siê jeszcze podczas trwania naszego zwi±zku. Tak¿e jestem przyk³adem, ¿e takie przypadki te¿ chodz± po ¶wiecie
Akane jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-14, 14:48   #85
alraune
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 281
GG do alraune

Cytat:
Napisane przez Kavala
A ja mojemu T¿ w Pi±tek pokaza³am ten w±tek, szczególnie kilka co bardziej drastycznych wypowiedzi. Zaduma³ siê, trochê go zatka³o. Wyobra¼cie sobie, ¿e na drugi dzieñ zupe³nie inaczej siê zachowywa³. Ci±gle mnie przytula³ i ca³owa³. A ja za rad± jednej z was zrobi³am sobie now± fryzurê.... tylko, ¿e nie na g³owie! Powiedzia³am mu o tym i nie mogli¶my wytrzymaæ do wieczora. To by³ wspania³y weekend, co¶ siê wreszcie prze³ama³o. Mam nadziejê, ¿e tak zostanie. Takt, ¿e by³o du¿o wolnego czasu, zero stresu.... a teraz znowu praca. Ale zobaczymy. Ja te¿ spróbuje zachowywaæ siê inaczej, powiedzmy bardziej zalotnie. Poka¿cie mo¿e swoim T¿ ten w±te (mo¿na swoich postów nie pokazywaæ), mo¿e czyje¶ s³owa do nich bardziej przemówi±!
wiecie co - bo z facetami to trza ³opatologicznie, tudzie¿ sposobami szkolnymi, czyli nauka przez przyk³ady...
alraune jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-14, 15:55   #86
Sanderek
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Wg mnie seks jest bardzo wa¿ny w zwi±zku... jak go nie ma, zdecydowanie jest co¶ nie tak. Zgodzê siê w pe³ni z wypowiedzi± wy¿ej... uzale¿enie od pornografii oraz robienie samemu sobie dobrze jest niestety czêstym przypadkiem u wielu mê¿czyzn. Bo przecie¿ seks z kobiet± to tyle zachodu... a tu 5 minutek i gotowe.........

Wydaje mi siê, ¿e powinna¶ tak naprawdê powa¿nie z nim porozmawiaæ, przedstawiæ ¿e seks jest dla Ciebie równie¿ czym¶ bardzo wa¿nym, nie tylko "sportem" ale mo¿liwo¶ci± bycia ze sob± naprawde blisko, sposobem pokazania uczucia oraz uwolnienia wszystkich emocjii.

Mo¿e to zabrzmi bardzo brutalnie... za co z góry przepraszam... ale ja nie chcia³abym byæ z mê¿czyzn± który woli swoj± rêkê odemnie. Gdyby rozmowa nie pomog³a i nic by siê nie zmieni³o... to pomimo mi³o¶ci oraz "s³owa kocham" nie by³o by dla mnie zwi±zku. Taki zwi±zek to toksyczny zwi±zek, zastanawiam siê jak mo¿na tak ¿yæ.
Sanderek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-14, 16:31   #87
MoniaK
Zakorzenienie

Sanderek, ja te¿ nie mog³am byæ z takim facetem i ju¿ nie jeste¶my razem... Jednak zaznaczam, ¿e to nie by³ jedyny powód koñca i brak seksu wynikn±³ z czego¶. Nie wiem dok³adnie z czego, z jego psychiki, z tego ¿e mnie nie kocha³, z przyzwyczajenia, z lenistwa (do tego przyda³by siê seksuolog lub psycholog bo to powa¿ny problem).
Trzeba tak¿e rozró¿niæ dwie sprawy: czym innym jest naturalna czêstotliwo¶æ i chêæ ka¿dego cz³owieka na seks, a czym innym unikanie go. To siê po prostu czuje i jest to cholernie niemi³e uczucie mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e on ju¿ z Tob± nie chce.
Stary 2005-11-15, 09:10   #88
joannap18
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)

Wiadomo¶ci: 168
za ma³o seksu w zwi±zku

Droga Martiene! Czyta³am Twoja wypowied¼ z niezwyk³ym zainteresowaniem... wiesz, ja mam odwrotny problem, tzn. mój m±¿ ma ca³y czas ochotê na sex, baaardzo czêsto (jak by tylko mo¿na by³o to nawet 2xdziennie ), ja natomiast nie mam takich potrzeb (tzn. nie tak czêsto). Trochê rozumiem Twojego faceta...to, czy chce siê kochaæ to zale¿y równie¿ od charakteru, s± ró¿ne osoby o róznym temperamencie. I na pewno nie chodzi o to, ¿e nie kocham mê¿a, czy, ¿e mnie nie poci±ga, wrêcz przeciwnie, ale zapewniam Ciê, ¿e po ca³ym dniu pracy, prowadzenia domu i zajmowania siê dzieckiem nie marzê o niczym innym, jak po³ozyæ siê i po prostu odpocz±æ...przytuliæ siê, porozmawiaæ, a nie ¿yæ ciagle pod presj±, ¿e "znowu sex". Chcia³abym tez czasami zatêskniæ za sexem, i kiedy tylko m±¿ trochê zwolni, ja tez mogê mu okazaæ, ze mnie poci±ga, ze chcê z nim byæ blisko.

Nie rozumiem tylko, jak Twój facet móg³ powiedzieæ, ¿e woli sam sobie zrobiæ, ni¿ kochaæ siê z Tob±. Czy on nie ma kompleksów??? No, drugi pwoód, jaki mi przyszed³ do g³owy, to romans, szczerze mówi±c, od razu to przysz³o mi na my¶l...Byæ mo¿e spotyka siê z kim¶ w pracy??? Nie wiem, to tylko moje domys³y, nie znam go, ¿eby to zagwarantowaæ, ale ....

¯yczê wytrwa³o¶ci i szybkiego rozwi±zania Waszego problemu!

W³a¶nie przegl±dam najnowszy "Twój styl" i na stronie 218 jest artyku³ pasuj±cy tematyk± do omawianej tutaj kwestii

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2005-12-13 o 14:09 Powód: Post po poscie!!
joannap18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-15, 12:26   #89
fidela
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Maritiene, chcialas znalezc kogos z podobnym problemem, zeby poczuc sie lepiej...no to wlasnie jestem, tylko final takiej sytuacji w moim przypadku nie jest radosny. W marcu tego roku zaczelam sie juz bardzo powaznie zastanawic co z moim chlopakiem jest nie tak - objawy identyczne jak u Twojego. Przeszukalam wszystkie fora i strony z poradami i dowiedzialam sie tylko ze nie jestem sama z moim problemem, tylko w sieci dotyczyl on glownie duzo starszych kobiet, zameznych z dziecmi i dlugoletnim stazem malzenskim. staz to ja mialam dlugi - 11 lat, ale malzenstwem nie bylismy i nawet razem na dobre nie mieszkalismy, wiec caly czas zylam naiwna nadzieje ze cos sie zmieni jak juz w koncu zamieszkamy razem (mieszkanie kupione-wprowadzalibysmy sie w tym momencie). jednak rzeczywistosc okazala sie brutalna. po moich naciskach na kolejna rozmowe, moj ukochany stwierdzil po prostu ze jestem cudowna i to nie moja wina, ale on sie chyba nie zmieni. no i sie w maju rozstalismy. oczywiscie, zwiazek byl dla mnie cudowny (pod wzgledem emocjonalnym), niczego nie podejrzewalam. o seksuologu myslalam i nawet bylam - tylko sama, zeby przekonac sie czy to przypadek do leczenia. no i otrzymalam diagnoze: pani partner juz pani po prostu nie kocha, a pania traktuje raczej jak siostre, dlatego nie odczuwa przy pani potrzeby seksualnej. to byl wielki bol uslyszec cos takiego i nikomu tego nie zycze, ale pani doktor miala chyba racje i dopiero to stwierdzenie troche mnie oprzytomnilo i zaczelam zyc na nowo. niestety nadal czekam na sprawdzenie sie powiedzenia, ze czas leczy rany, ale nie trace nadziei ze kiedys to nastapi....
nie wiem, Martiene, jak chcesz potraktowac te wiadomosc, to zalezy juz tylko od ciebie , ale wazne zebys i taka opcje wziela pod uwage. zycze powodzenia w postawieniu ostatecznej diagnozy, no i doprowadzenia sprawy do szczesliwego finalu
fidela jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-11-15, 23:14   #90
Brzuszek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 185
za ma³o seksu w zwi±zku

Ja po przestudiowaniu tego w±tku jestem pewna ¿e Twój facet ma problem!!
Mo¿e to chodzic o wiele rzeczy... mo¿e jaka¶ prostata, mo¿e inne schorzenia natury urologicznej, a mo¿e seksuologicznej... Mo¿e on siê czego¶ obawia, mo¿e nie osi±gnê³a¶ z nim orgazmu a jemu to doskwiera, ¿e nie umie Ciebie zadowoliæ... a mo¿e naprawdê uzale¿ni³ siê od "filmików i w³asnej rêki"...
Mam jeszcze jedn± my¶l w g³owie... ale jest ona kontrowersyjna... Znam ch³opaka, który tworzy³ udany zwi±zek z dziewczyn± przez rok... wszystko bylo ok, nawet sex... Ale tak naprawdê on by³ czy jest raczej ... gejem... by³ cz³owiekiem odwa¿nym i silnym psychicznie i zerwa³ z dziewczyn±, choæ kilku jego "kolegów" po¿eni³o siê dla ¶wiêtego spokoju i by nie byli wytykani palcami.... Co swoj± drog± jest wg mnie najwiêkszym ¶wiñstwem!!! (delikatnie mówi±c).
Ale mam nadziejê, ¿e w Twoim wypadku chodzi tylko o problemy natury ... jakiej¶ tam... inne ni¿ ten ostatni przyk³ad...

Cytat:
Napisane przez Kavala
Tylko jako¶ ci±gle nie mogê odpêdziæ my¶li, ¿e jak le¿a³by tak ko³o ponêtnej, m³odszej i atrakcyjniejszej laski z wiêkszypi cyckami, to nie ule¿a³by d³ugo bez ruchu.
Kochane moje... takie jest ¿ycie... Ka¿demu z nas codzienno¶æ powszednieje i je¶li jest co¶ nowego na horyzoncie (niekoniecznie lepszego) to mamy wra¿enie, ¿e jest najlepsze, bo inne, a nawet tylko dlatego ¿e nowe...
Wiêc je¶li Twój T¯ nie zainteresowa³by siê (ale w pewnych rozs±dnych granicach oczywi¶cie) t± ponêtn±, m³odsz± i atrakcyjn± babeczk±, to dopiero bym siê zdziwi³a i ba³abym siê, ¿e mo¿e z nim jest co¶ nie tak

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2005-12-13 o 14:10 Powód: Post po poscie!!
Brzuszek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.