Abonament czy karta???? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-23, 16:07   #61
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Abonament czy karta????

ja mam do czerwa 2006 podpisaną umowe z plusem i niestety jeszcze pół roku musze sie męczyć...na początku dostaje sie oczywiście nowy telefon który po jakimś czasie jest już dawno w tyle, jest jakaś promocja która konczy sie, ja miałam przez rok 400 minut do swojego TŻ a po tym czasie zostałam z mega cenami na połączenie(brak naliczania sekundowego), moja mama ma simplusa i teraz jest promocja na te darmowe minuty do 15 stycznia więc z jej telefonu dzwonie do TŻ, teraz już wybiore karte, chociaż orange ma tą nową promocje świąteczną że 6 miesięcy za darmo póżniej za 15 zł jest też darmowe gadanie do jednej osoby, ale to znowu umowa na 2 lata a ja mam koniec umowy dopiero w czerwcu...zresztą oboje musielibyśmy teraz wziąśc abonamenty w Orangu bo TŻ też ma plusa, ehh, czemu nie ma ciągle super promocji i czemu te umowy są takie dłuuugie...
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 16:16   #62
jaga_2001
Zakorzenienie

A ja mam abonament w plusie i place za niego 12,50 i mam w tym 100 smsow lub 25 minut, z tym, ze 1 minuta jest warta 4 smsy. Place tak tanio, bo juz po raz drugi podpisalam z ta firma umowe a dzieki temu uzyskalam 50% znizke na abonament

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 16:26   #63
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez khem
Ja mam telefon na karte od 3 i pół roku. Nigdy nie miałam telefonu na abonament i nie chce. Telefon na karte ma dla mnie 1 wielką zalatę - kontroluję to ile wydaję(zawsze mogę zadzwonić na infolinię - u mnie *111 - ile mi kasy pozostało i czy mogę szaleć czy juz powinnam się ograniczyć ), a jak się zdarzy, że nie "wydzwonię" całej kasy - przechodzi mi ona "dalej". Choć prawda, że telefony na abonament są duuużo tańsze (1zł netto ) to ja jednak wolę mieć wszystko pod kontrolą

teraz tez da sie sprawdzic ile zaplacisz za rozmowy w abonamencie tak przynajmiej jest w erze
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 18:02   #64
eklerka
Zakorzenienie

Napisali, że na święta jest w erze promocja. Trzeba doładować w ciągu tygodnia, to podwoją kwotę doladowania. Policzyłam, że jeśli doładuje za 50zł i kupię minuty po 29 groszy, to dostanę gratis 173 minuty lub 690 smsów Czas też migliby wydłużyć jeszcze o 6 a nie 3 miesięce
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 09:24   #65
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khem
I tu się pojawia problem Napisze Idea.. bedzie już nieaktualne Napisze Orange... to tak nie do końca, bo dopiero niedawno tam przeszłam (sms'a trzeba było wysłać, aby przejśc z Idei do Orange).
Nie daje mi to spokoju... dlaczego trzeba było wysłać sms'a aby przejść do Orange z Idei??? Ja nic nie robiłam! Eeee, coś przeoczyłam czy co?!
Jeśli Idee przejmuje Orange, to z całym dobrodziejstwem i klientami przecież ...??

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 09:33   #66
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Cool Dot.: Abonament czy karta????

Ja mialam telefon na karte w Simplusie a moj maz w Plusie abonamet plus20
maskra mial tylko 10 minut darmowych rozmow i 10 darmowych smsow, brak wyswietlaia numeru, za to su;luhe musialby placic 5 zl miesiecznie czy jakos tak, dwa bardzo szybko te 10 munut mijalo gdyz nie bylo tam naliczania sekundowego, siedzial w tym plusie ponad 5 lat, nawet telefonu nie zmienial. Gazedty go nie rajcuja. I jak przyszlo mu w ostatnim czasie kilka rachunkow po ponad 80 zl do tego jeden za 135 zl doszedl do wniosku ze to zdzierstwo i przeszlismy do ERY ja wzielam abonament 20 zl juz z VAT a moj maz 40 z VAT i jaka zaleta a wiec w mojej 20 mam 40 minut darmowych (nigdy ich nie przegaduje badz wymienne na smsy 1 min = 4 smsy, identyfikacja numeru darmowa sekundowe naliczanie, nie wygadane minuty przechodza na kolejny miesiac i rachunek 20 zlotowy )) az milo to wyglada, mojego meza 40 zlotowy abopnament ma 80 min darmowych i jak powyzej opisalam sekundowe naliczania, identyfikacja numeru a i 10 mms darmowych
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 11:00   #67
Izus86
Raczkowanie

GG do Izus86

Ja mam juz 2 lata i 3 miesiace karte z Orange MiX i powiem ze bardzo zadowolona jestem płace sobie co miesiac jeden rachunek ze stała kwotą a gdy mi braknie moge sobie uzupełnic karta z Popa obecnie mam sekundowe naliczanie i smsy za 24gr. W sumie ten mix to tak jak telefony na karte tylko ze mam rachunek zamiast karty doładowującej
Izus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 11:37   #68
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naila
Nie daje mi to spokoju... dlaczego trzeba było wysłać sms'a aby przejść do Orange z Idei??? Ja nic nie robiłam! Eeee, coś przeoczyłam czy co?!
Jeśli Idee przejmuje Orange, to z całym dobrodziejstwem i klientami przecież ...??
niby tak powinno być. JA wczorraj postanowiłam sobie kupić starter. Poszłam do Orange i mówię ze starter popa, czy orange go, bo nie wiem jak to sie teraz zwie. A kobita do mnie ze jest to i to

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 11:46   #69
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
chociaż orange ma tą nową promocje świąteczną że 6 miesięcy za darmo póżniej za 15 zł jest też darmowe gadanie do jednej osoby,
zawsze moze jedna z was kupić na kartę. O co chodzi że przez pół roku darmowo do jednej osoby? Właśnie dlatego kupiłam sobie startera z orange go(w popie nie było tej promocji-nie wiem czym to sie różni )i aktywowałam to ze płącąc 15 zł. mam do mojego TŻ rozmowy za darmo przez miesiąc.
Do tej pory byłam w tak-taku i nie powiem zebym nie była zadowolona. I dalej go mam. Oranga kupiłam tylko przez te darmówki.
Co jest wadą ery...Mój TŻ mieszka na wsi. Ma tel orange-ma zasięg, jego tato ma plusa-ma zasięg, ja mam erę-zasięgu nie mam.

Ale za to cenowo: taktak:SMS do wszystkich 20 gr., rozmowy 65 gr.
w orange do sieci 0,60 poza 0.80 zł, sms w sieci 0.15, poza 0.20. Więc w tak tak jest chyba taniej mi się zdaje. pozatym tez maja fajne promocje(za 5 zł. do jednego nr. przez pół roku można dzwonić za 0.19 zł. tylko ze dotyczy to tylko sieci)

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 11:53   #70
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Bridget bardzo dobrze napisała - a propos posiadania stałych dochodów. Telefon na kartę ma moja dużo młodsza siostra i taki system uwazam jest dobry dla młodych ludzi, dla studentów, którzy jeszcze nie zarabiają, i mogą kontrolować wydatki. Ja mam telefon na abonament, wcześniej w Plusie, od kilku lat w Idei, tfu Orange Ja mam własną działalność na firmę, kiedyś sie to nazywało Idea Meritum a jak nazywa się teraz to nie mam pojęcia... Ale jestem bardzo zadowolona z Idei/Orange - ostatnio przedłużałam z nimi umowę, ceny abonamentów spadły, ja mam sekundowe naliczanie przez cały czas od bardzo dawno, ceny połączeń nie są jakieś straszliwe, no i ważne że jest ta sama stawka przez cały dzień - ja nie mam telefony stacjonarnego i wszędzie dzwonie z komórki

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 13:29   #71
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

tez chcialam miec abonament nowy tel itp ale niewiem czy chcialo by mi sie placic co miasiac. z karta o tyle dobrze ze jak nie mam kasy to nie dzwonie
Stary 2005-11-25, 13:35   #72
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulina
aktywowałam to ze płącąc 15 zł. mam do mojego TŻ rozmowy za darmo przez miesiąc.
w simplusie sa za darmo rozmowy przez 2 miesiace do jednej osoby - aktywacja 5 zl
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 13:37   #73
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulina
Co jest wadą ery...Mój TŻ mieszka na wsi. Ma tel orange-ma zasięg, jego tato ma plusa-ma zasięg, ja mam erę-zasięgu nie mam.
plus ma chyba najlepszy zasieg, bo na Campusie UJ tylko Plus ma zasieg Orange czasami ale bardzo maly i przerywa. Era w ogole tam nie dociera
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-25, 16:12   #74
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulina
...
Więc w tak tak jest chyba taniej mi się zdaje. pozatym tez maja fajne promocje(za 5 zł. do jednego nr. przez pół roku można dzwonić za 0.19 zł. tylko ze dotyczy to tylko sieci)
Wydaje mi się, że chyba za 9zł a nie za 5, bo uznałam, ze bardziej mi się opłaca rozmawiać po 29groszy niż włączać za 9 zł na 9 miesiecy rozmowę do jednej osoby po 19gr.
Mogłam coś pomylić
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-28, 16:01   #75
angie21
Raczkowanie

GG do angie21
Smile Dot.: Abonament czy karta????

ja uzywam telefonu na karte uwazam ze dla mnie to jest jakas tam samokontrola!!
obawiam ze przy abonamencie nie moglabym sie kontrolowac a potem o zgrozo to mialabym juz problem!!!!!!!:ehem :
Stary 2005-11-28, 16:24   #76
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

teraz mam na karte bo mama nie chce przeplacac ale jak wyjade na studia (oby oby!! ) to zamieniam na abonament zeby nie bylo sytuacji ze musze zadzwonic koniecznie do domku a nie moge bo nie mam kasy na koncie...
Stary 2008-02-11, 12:26   #77
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

odswiezam
zastanawiam sie nad kupieniem w marcu telefonu na karte w orange czy to sie oplaca bardziej niz abonament? ( mam abonament w erze i nie jestem zadowolona) a moze mix?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości