![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sprzeczka z mężem o wózek
Cytat:
to ze dajesz dziecku prezent za 150 zł na święta nie znaczy ze masz kazdemu innemu dziecku taki dawac xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym niektórzy mają inne pojęcie rodziny i tego, co się dla nich powinno robić o czym już pisałam wcześniej z Lisbeth. Iksde iksde!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nieogarniętej rodzinie taka pomoc szkodzi, bo ich utwierdza w tym że wszystko spada z nieba. i mąż to rozumie, autorka (i inne wizażanki) niekoniecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Jazgotek iksde a ty nie ogarniasz ze za hajs ze sprzedazy wozka mozna wlasnemh dziscku cos kupic co
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
.
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;51089385]Dlaczego darmozjad? Bo autorka taką personę opisała - koleś machnął trzeciego dzieciaka nie mając nawet własnego mieszkania ani źródła stałego dochodu. I nie rozumiem w jakim sensie brak kolejnego prezentu miałby być dla niego karą. Jemu się ten wózek nie należy ani nikt mu go nie zabiera.[/QUOTE]
idąc tym tropem to sporo wizażanek jest darmozjadami, bo mieszka z rodzicami, stałej pracy brak i się rozmnażają. ![]()
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() już nie mówiąc, że autorka wyraźnie napisała, że dobrze im się żyje i te pieniądze NIE są im potrzebne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry wózek jest bardzo ważny. W złych tanich wózkach jest zwykle słaba amortyzacja, dzieckiem trzęsie, wózki są mało zwrotne, cięzko się prowadzą. Ja bym pewnie wózek dała, ale swoje bym myślała o bratu, bratowej i ich przemyślanym rozmnażaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie też jest taki niefrasobliwy. Ale dostał od nas komputer, który nam był niepotrzebny, a jego sprzedaż specjalnie by nas nie wzbogaciła. Bo rodzinie się pomaga, nawet jak jest nieogarnięta życiowo.
Wiemy, że mu się przydał. Że go nie sprzedał na alkohol czy papierosy.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, bardzo rozjaśniły mi one sytuację.
Mąż ma pogląd o moim bratu podobny jak część z Was: -wykorzystuje innych - pożycza nie oddaje - nie szanuje rzeczy które dostaje -jest lekkoduchem - zawsze mysli jakoś to będzie, ktoś mu pomoże, da - no bo przecież on nie ma, potrzebuje pomocy długo by wymieniać - mąż w rozmowie przytoczył takie fakty że rzeczywiście rozumiem czemu on nie chce tego wózka dać. Ba! Przytoczył nawet moje wypowiedzi w których sama twierdziłam, że pomaganie mojemu bratu mu szkodzi bo przyzwyczaja go do tego, że wszystko spadnie mu z nieba. I wiecie co, ja doskonale rozumiem mojego męża, bo sama komuś kto ma takie podejście do życia i niestety ale nie szanuje czyjejś pomocy nie dałabym niczego, ale to mój brat, a właściwie mały bratanek... Zarzuciłam także mężowi, że nie traktuje mojej rodziny tak jak swojej, ale mąż powiedział, że taki stosunek ma tylko do tego brata, dyby chodziło o kogokolwiek innego - nie byłoby problemu. Dlatego doszliśmy do porozumienia, że pożyczymy ten wózek ale tylko pod warunkiem, że będą go szanować, jeśli natomiast będzie inaczej, nie pożyczymy im już niczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
fajnie ze doszliscie do porozumienia ale jesteście mega niekonsekwentni i oczekujesz niemożliwego xD brat który jak sama mówisz leje na to co dostanie bo oczekuje ze i tak wszystko dostanie, ma uszanować wózek i oddac go w takim samym stanie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
lol, no wiadomo ze nie uszanuje tego wózka. nie ma się co oszukiwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
ale jednocześnie postawili sobie jasno granicę, której wcześniej nie było - jak wózek zostanie zdewastowany to koniec z jakąkolwiek pomocą dla brata.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ale przecież tam nie tylko brat jest, ale i bratowa.
Moze bratowa "uszanuje" ten wózek. Moim zdaniem bardzo dobre rozwiazanie. Bo jak się obiecało, to warto dotrzymać słowa, nawet jak sie obiecało w głupim odruchu czy "darmozjadowi".
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dobre rozwiązanie i fajnie, że się dogadaliscie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.