problemy społeczne | patologia | bieda | uzależnienia - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-01, 19:08   #61
201604130936
Konto usunięte

Dot.: patola | patologia | anomalia | bieda

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
za 150 lat mi sie odpali najpierw 12 h reklam

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

oglądam ten stadion

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

boze biedny dziadek, ale migo szkoda, wiem ze robi cos nielegalnego ale i tak mi go bardzo szkoda ;p

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

a egzotyczny pan nie ogarnął że to służby go śbigają xD
egzotyczny pan xD poprawnosc lvl expert xD
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 19:10   #62
201604181004
Konto usunięte

nie wiedziałam jak to ująć bo nie podali żadnych danych xD

boze jakie smutne ;<

jesuuuu weź to jest walka o przetrwanie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

zmusze dziś tz żebyśmy wszystkie odcinki jarmarku obejrzeli
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 19:14   #63
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość

Zastępczy zespół Munchausena. Bo sam zespół to jak człowiek zaburzony wywołuje objawy u siebie. Zastępczy to jak zaburzony wywołuje u osoby, którą ma pod opieką, która jest od niego zależna.
Wiem wlasnie, mialam edytowac, bo sprawdzalam, czy dobrze napisalam nazwe i mi sie rzucilo, ze 'zastepczy'. No ale wyjasnilas
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 19:43   #64
201604181004
Konto usunięte

w drugim odcinku ta rodzina z Monoglii taka fajna ten syn taki wygadany miły
Stary 2015-05-01, 19:59   #65
coffee
and cigarettes

http://niniwa22.cba.pl/index_pitawal.htm Różne teksty, trochę o mafii, trochę o różnych morderstwach, trochę z Polski, trochę ze świata.

Na przykład zabójstwo Orzechowskiej (dziennikarki) przez jej córkę: http://niniwa22.cba.pl/barbara_seidler_mrok.htm
Cytat:
"...Tego dnia byłam rozlazła, ale takie stany zdarzały mi się często... Gdy wróciłam ze szkoły, matka sprzątała po wyjściu hydraulików... Razem zjadłyśmy obiad, który przygotowała matka. Matka przy obiedzie powiedziała: ÂŤNie możemy żyć jak wrogowieÂť. Siedziałam i piłam herbatę, bolała mnie głowa, czułam w sobie wściekłość, że matka znów się mnie czepia. Powiedziała, że jeśli mi się u niej nie podoba, mogę mieszkać u ojca... Po obiedzie matka prała. Pralka stała w przedpokoju. Potem matka zawołała mnie. Chciała, żeby jej zdjąć z pawlacza w przedpokoju kocioł do gotowania bielizny... Weszłam na drabinę, sięgnęłam na prawo. Leżała tam siekiera. Kupiłam ją chyba w styczniu. Matka zwróciła mi za nią pieniądze, kupiłam jeszcze wtedy wiertło. Raz tą siekierą rąbałam schab. Stałam na drabinie, matka mówiła coś do mnie... Uderzyłam ją ostrzem w głowę. Po tym uderzeniu jeszcze stała. Zadałam jej więc następne uderzenie. Cały czas stałam na drabinie. Matka upadła najpierw na ręce. Osuwała się jakby, wolno się osuwała... Zadając matce ciosy byłam w jakimś dziwnymi stanie, którego nie potrafię nawet określić..."
Zabójstwo Kowalewskiego (aktora, co w Rejsie grał): http://niniwa22.cba.pl/mezczyzna_ktory_nie_mowil_r.htm
Cytat:
Policjanci stanęli bezradni wobec tej trójki. Myliły im się wydarzenia, daty. "Przez ostatnie kilka lat nadużywają alkoholu, a przez ostatni miesiąc pili non stop. Ich zeznania są niespójne, cała trójka nie potrafiła określić kolejności zdarzeń, upływu czasu, sprecyzować, z kim i kiedy pili" - napisała w końcu policjantka.
Opisy kilku zbrodni domowych: http://niniwa22.cba.pl/gietka_zbrodnia_domowa.htm
Cytat:
Bazyli N. ze wsi pod Sokółką zatłukł żonę lewarkiem, bo ona pierwsza zaczęła, przyduszając go poduchą z pierzem. Bazyli nie lubił tego, że ona handlowała ruską wódką, przecież miała rentę, on drugą, było swoje jajko, świniak, kombajn, syn też już na własnym. Przez ruską wódkę nie było nocy, żeby do okna nie pukali po towar, a według Bazylego noc jest od spania. Więc po incydencie z poduszką Bazyli kupił gaz obezwładniający za 10 zł na rynku w Białymstoku, wziął lewarek i poszedł żonę łupnąć, zostawiwszy okulary przed domem pod jabłonką, żeby nie spadły, jak się będą szamotać: - Psiknąłem gazem, żeby ją ogłuszyć, a tu nic, jaka cena, taki towar - przeciąga głoski na wysokich tonach mową podlaską. - To ją lewarkiem w głowę, a echo odbijało się takie jak w lesie, gdy się pałką tłucze o suche drzewo - pum, pum, pum. Posiedziałem, nie wstała. Jak koniec, to koniec - streszcza rzeczowo. W końcu ona pierwsza rękę podniosła, to on drugi, żeby było sprawiedliwie.
Maliszowie, małżeństwo, bieda, morderstwo dla rabunku: http://niniwa22.cba.pl/maliszowie.htm
Cytat:
Gdy tak głowiłem się dalej, w jaki sposób zdobyć konieczne pieniądze, wpadłem na pomysł obrabowania listonosza pieniężnego (...). Planowałem następująco: wyszukać kamienicę z długą ciemną sienią, skierować listonosza do sieni, uderzyć go kastetem, obrabować i zbiec. Takie wykonanie jednak po namyśle odrzuciłem, licząc się z tym, że uderzając tak silnie, aby oszołomić, można by go zabić, a tego nie chciałem i bałem się. Zresztą nie miałem żadnego kastetu (...). Zdecydowałem się, że jedynie spokojne będzie zwabienie listonosza do zamkniętego mieszkania z osobnym wejściem. Myślałem, że na wchodzącego zarzucę koc, zrabuję pieniądze i zbiegnę, potem jednak uznałem zarzucenie koca za złe, bo listonosz mógłby spod koca wyciągnąć rękę i mogłaby wywiązać się walka, w której mógłbym go uszkodzić, a tego nie chciałem. Wykombinowałem przeto, że uszyje się worek i zarzuci mu na głowę tak głęboko, aby mu obezwładnić ramiona. Natychmiast planami moimi podzieliłem się z żoną i streściłem jej wszystkie kombinacje tu opisane. Kiedy żona tłumaczyła mi, że te plany są przecież ryzykowne, ja jej powiedziałem, że wyszukam starego słabego listonosza, tak że wreszcie ją przekonałem i ona się zgodziła.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 20:03   #66
201604181004
Konto usunięte

wow coffee, kto to publikuje?
Stary 2015-05-01, 20:16   #67
coffee
and cigarettes

Cytat:
wow coffee, kto to publikuje?
Publikuje - w sensie?
Na stronie jest zbiór przeróżnych tekstów albo z czasopism (np. Polityki czy Neesweeka), albo z książek, które autor (jeśli dobrze rozumiem tę jego stronkę, to nazywa się Andrzej Krzemiński) zebrał.
Cytat:
IDEA: postanowiłem sprezentować co ciekawsze teksty, jakie mam na dysku od wielu lat. Pozbierane z archiwów gazet i pism, poskanowane z książek. Treści intrygujące, kontrowersyjne czy tylko dziwaczne.
Są też inne kategorie artykułów: http://niniwa22.cba.pl/ Może komuś się przyda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 20:18   #68
201604181004
Konto usunięte

a rozumiem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

btw

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82y_(miesi%C4%99cznik)
Zły - miesięcznik, który ukazywał się w Polsce w latach 90. XX w. Prezesem wydawnictwa była Małgorzata Daniszewska, żona Jerzego Urbana.

Pismo miało charakter gazety sensacyjnej koncentrującej się na sprawach kryminalno-sądowych i treściach makabrycznych. Nad tytułem figurowało ostrzeżenie: "Uwaga! Pismo zawiera treści drastyczne". Publikowało m.in nielegalnie zdobyte wyciągi z akt prokuratorskich razem ze zdjęciami ze szczególnie drastycznych spraw kryminalnych. 31 marca 2000 główny dystrybutor miesięcznika, firma Ruch S.A., zerwała umowę z miesięcznikiem, na skutek czego przestał on być wydawany.

Przykładowe tematy z okładek:

Kotlet z człowieka (9(20) z 1999)
Intymne życie syjamskich bliźniaków (9(20) z 1999)
Za co? (9(20) z 1999; zdjęcia ofiar trzęsienia ziemi w Turcji)
Raport z prosektorium (10(21) z 1999)
Wyuzdana cesarzowa (10(21) z 1999)
Polskie drogi (10(21) z 1999; zdjęcia z wypadków drogowych)

potwierdzam, rzeź. do ściągnięcia z chomika.
Stary 2015-05-01, 21:05   #69
201604191001
Konto usunięte

Było jeszcze coś takiego jak Detektyw. Za gówniarza czytałam to z wypiekami na policzkach, ale nie wiem na ile to było prawdziwe.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 23:02   #70
olenkasz
Zakorzenienie

weszłam na bloga kuratora. nie mogę uwierzyc.

mam jednak pytanie odnośnie do bloga tej matki adopcyjnej. on się zaczyna w styczniu 2010. tak ma być? czy coś zostało usunięte? bo jak zaczęłam czytać, to nie mogłam się odnalezc w historii. nie wiem, co tam się wcześniej działo.
Stary 2015-05-01, 23:14   #71
Tutli
Zadomowienie

Kurator wydał też książkę "Na marginesach życia", to chyba najmocniejsza rzecz, jaką czytałam w swoim życiu - jest tam opisana historia Pawełka.

Dobry pomysł na wątek, dzięki dziewczyny!

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 23:29   #72
Harmonija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś myslał, że cześć tereska i historia poboczna, odbywajaca się w życiu "aktorów" to wystarczające pato, to mamy sequel tej historii. Zabiedzony "amstaff" zeżarł zwołki matki Tereski na melinie
http://www.tvn24.pl/lodz,69/pies-zyw...ac,536013.html
Chodziłam po internecie, czytałam, łączyłam fakty i dopiero wizaż mi uświadomił, ze dobrze mi sie wydawało

dziekuje!

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 00:10   #73
201604181004
Konto usunięte

Tutli czy ksiazka jest bardziej rozbudowana od bloga?
Stary 2015-05-02, 00:23   #74
Tutli
Zadomowienie

Cytat:
Tutli czy ksiazka jest bardziej rozbudowana od bloga?
Trudno mi powiedzieć, blogi tego typu źle mi się czyta (szczególnie ten biały tekst na czarnym tle...), wolę formę książkową i nie porównywałam, czy książka ma coś ekstra względem bloga.

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 00:31   #75
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

mam jednak pytanie odnośnie do bloga tej matki adopcyjnej. on się zaczyna w styczniu 2010. tak ma być? czy coś zostało usunięte? bo jak zaczęłam czytać, to nie mogłam się odnalezc w historii. nie wiem, co tam się wcześniej działo.
Grudzień 2009 http://prawiejakmama.bloog.pl/kat,705414,index.html i klikasz starsze, starsze, starsze. I od dołu. Całość zostanie wyjaśniona gdzieś po drodze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-02, 00:40   #76
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

Judith wklejała link do instrukcji, jak czytać.
Tu pierwsza notka: http://prawiejakmama.bloog.pl/id,552...ogi,index.html
Tu listopad 2009 (na poprzednich stronach nowsze notki, kliknij na "nowsze"): http://prawiejakmama.bloog.pl/kat,70...e,3,index.html
Tu grudzień 2009: http://prawiejakmama.bloog.pl/kat,70...e,3,index.html

Albo tu: http://prawiejakmama.bloog.pl/m,2,pa...010,index.html Klikaj na "nowsze" jak dojedziesz do góry strony (bo czytasz notki od dołu do góry).
Stary 2015-05-02, 04:27   #77
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
a rozumiem

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

btw

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82y_(miesi%C4%99cznik)
Zły - miesięcznik, który ukazywał się w Polsce w latach 90. XX w. Prezesem wydawnictwa była Małgorzata Daniszewska, żona Jerzego Urbana.

Pismo miało charakter gazety sensacyjnej koncentrującej się na sprawach kryminalno-sądowych i treściach makabrycznych. Nad tytułem figurowało ostrzeżenie: "Uwaga! Pismo zawiera treści drastyczne". Publikowało m.in nielegalnie zdobyte wyciągi z akt prokuratorskich razem ze zdjęciami ze szczególnie drastycznych spraw kryminalnych. 31 marca 2000 główny dystrybutor miesięcznika, firma Ruch S.A., zerwała umowę z miesięcznikiem, na skutek czego przestał on być wydawany.

Przykładowe tematy z okładek:

Kotlet z człowieka (9(20) z 1999)
Intymne życie syjamskich bliźniaków (9(20) z 1999)
Za co? (9(20) z 1999; zdjęcia ofiar trzęsienia ziemi w Turcji)
Raport z prosektorium (10(21) z 1999)
Wyuzdana cesarzowa (10(21) z 1999)
Polskie drogi (10(21) z 1999; zdjęcia z wypadków drogowych)

potwierdzam, rzeź. do ściągnięcia z chomika.
O jezu, pamiętam jak to moi koledzy w podstawówce do klasy szmuglowali, do dzisiaj pamiętam jak zdjęcie odciętej głowy jakiegoś motocyklisty po klasie na geografii krążyło i ogólnie same flaki. U dyrka wylądowali.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 07:55   #78
201710120930
Konto usunięte

dziwny ten wątek
odrażający nie tyle przez treści tutaj wklejane co przez jaranie się nimi.
nie interesują mnie 'zabawne' komentarze które teraz pewnie nastąpią.
zastanawia mnie czy to podniecenie,bo je tutaj dostrzegam, nie jest najgorszą formą patologii. obrzydliwy wątek
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 08:16   #79
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
dziwny ten wątek
zastanawia mnie czy to podniecenie,bo je tutaj dostrzegam, nie jest najgorszą formą patologii. obrzydliwy wątek
Nie, nie jest. I zle postrzegasz.

Sent from my mind using the Force.
Stary 2015-05-02, 09:17   #80
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
dziwny ten wątek
Czekałam na taki komentarz. Chcesz wsadzić kij w mrowisko, próbuj dalej.
Stary 2015-05-02, 09:53   #81
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

ŁAJKA, zatem co tutaj robisz?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 09:54   #82
Harmonija
Rozeznanie

A co jest dziwnego w interesowaniu się takimi tematami? Ja lubie o tym czytać, mieć pojęcie, że takie rzeczy sie dzieją na świecie.
A nie tak jak moja pani od prawa (!) na zajęciach kłóciła się ze mną po seansie, że takie rzeczy jak w filmie "Pod mocnym Aniołem" to nie prawda i takie rzeczy się nie dzieją na prawde.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 10:12   #83
liselotta
lise-kotta

Niech ktoś mi powie, bo nie mogę tego znaleźć - jak się nazywało to pismo z opowiastkami w stylu: widział UFO albo "kobieta urodziła bliźniaki z rogami na czole" albo "mąż ukrył córkę w lesie, uratowały ją wilki"
Tylu był jakby "nieprawdopodobne historie" czy coś takiego. Pierwsza połowa lat 90tych. Rodzina mi zawsze zabierała tę gazetę sprzed nosa xD
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 10:35   #84
201604191001
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774092 ?

Sent from my mind using the Force.
Stary 2015-05-02, 10:54   #85
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Wprawdzie rzecz się nie działa w Polsce, a Irlandii, ale patologia straszna, zwłaszcza, że większość tej patologii działa się pod okiem księży i sióstr zakonnych. Pewnie nie jedna z was słyszała o pralniach Magdalenek.

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/49744...wyznania-kathy

"Przerażające wspomnienia Kathy O’Beirne, kobiety, której życie stało się piekłem. W dzieciństwie doznawała systematycznych upokorzeń ze strony własnego ojca; była wykorzystywana przez starszych kolegów. Niezdolna zwierzyć się komukolwiek ze swego dramatu popadła w apatię, z czasem też pojawiła się agresja. Psychiatrzy uznali ją więc za dziecko niezdolne do życia społecznego. W rezultacie tej diagnozy, jako ośmioletnie dziecko opuściła dom rodzinny, by trafić pod opiekę szeregu instytucji kościelnych i państwowych. Wszędzie tam była bita i upokarzana, zwłaszcza w pralniach u sióstr magdalenek…"
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 11:03   #86
201604181004
Konto usunięte

Ja tez duzo gorsze rzeczy lub takie same mialam na wykladach z pedagogiki z facetem ktory pracowal w poprawczakach i ksztalcil sie takze w strone resocjalizacji. Wiec, no coz, samo zycie
Stary 2015-05-02, 11:08   #87
Bananalama
jestę wieszczę

Polecam też w temacie książkę "Emma i ja" oraz film "Dom zły".
Opowieściami na blogu kuratora niestety nie jestem zaskoczona, pewna osoba z rodziny opowiadała mi o swoim dzieciństwie w takiej wiosze zapadłej i to co się tam działo, to jakaś masakra. Bicie, molestowanie, zamiatanie wszystkiego pod dywan...

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 13:46   #88
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Jeszcze mi się przypomniał film "Świnki".

http://www.filmweb.pl/film/Świnki-2009-470402

O chłopcu, który zaczyna się sprzedawać starszym facetom, żeby spełniać zachcianki dziewczyny.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-02, 13:48   #89
201604130936
Konto usunięte

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;5125211 8]Jeszcze mi się przypomniał film "Świnki".

http://www.filmweb.pl/film/Świnki-2009-470402

O chłopcu, który zaczyna się sprzedawać starszym facetom, żeby spełniać zachcianki dziewczyny.[/QUOTE]
Świnki sa strasznie odrealnione, spoiler: juz widze, jak chlopczyk postury 8 latka zostaje groznym alfonsem i werbuje innych do roboty, od ktorej sam zaczynal
Stary 2015-05-02, 15:54   #90
mairi
Wtajemniczenie

Cytat:
dziwny ten wątek

Też mam takie odczucie...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości