Bez studiów jestes nikim? Konflikt z matką - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 17:02   #61
coffee
and cigarettes

Dot.: Bez studiów jestes nikim? Konflikt z matką

Cytat:
Napisane przez Chmurciaa Pokaż wiadomość
Nigdy nie powiedziałam ,że to zle gdybym była kelnerką, powiedziałam ze jak już to fajną opcją byłoby zakonczenie kursów kelnerskich i pracy w powazniejszych lokalach niz dorabianie w jakims pubie.
Ale ponoć ważniejsze jest doświadczenie niż papier.
Myślisz, że jak będziesz mieć papierek z kursu, to pan Amaro Cię zatrudni w swojej restauracji, bez żadnego doświadczenia kelnerskiego?

Skoro uważasz, że fajną opcją jest bycie kelnerką w przyszłości - nie uważasz, że lepiej na te kursy kelnerskie zarobić pracując jako kelnerka niż jako de facto akwizytor?

Cytat:
OK SUPER, będe miała jedzenie za te 400 zł . A co z rachunkami, czynszem? Kupienie szamponów, pasty do zebow i produkty tego typu też kosztują, sam bilet miesieczny wychodzi 150 zł, o opłaceniu studiów nie mówie nawet.
Yyyy, no jak to co? Praca? Na pół etatu? Z elastycznym grafikiem? Weekendowa? Zdalna?
Gdzie Ty mieszkasz, że miesięczny kosztuje 150 złotych? W Krakowie semestralny kosztuje 180.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:09   #62
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbys przeczytała to co pisałam, to wiedziałabys ze tutaj nie chodzi o CZAS tylko PIENIĄDZE .
tylko z tego CC też specjalnie pieniędzy nie ma.
Nie ma sensu rzucać studiów (chyba, że zupełnie ci na nich nie idzie i nie zaliczysz roku), jak nie masz konkretnych planów.

Serio mówię - znajdź prace jako kelnerka w wakacje i przemyśl rzucanie studiów. Rzucić je możesz zawsze.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-05-08 o 17:10
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 17:54   #63
Chmurciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ale ponoć ważniejsze jest doświadczenie niż papier.
Myślisz, że jak będziesz mieć papierek z kursu, to pan Amaro Cię zatrudni w swojej restauracji, bez żadnego doświadczenia kelnerskiego?

Skoro uważasz, że fajną opcją jest bycie kelnerką w przyszłości - nie uważasz, że lepiej na te kursy kelnerskie zarobić pracując jako kelnerka niż jako de facto akwizytor?

Yyyy, no jak to co? Praca? Na pół etatu? Z elastycznym grafikiem? Weekendowa? Zdalna?
Gdzie Ty mieszkasz, że miesięczny kosztuje 150 złotych? W Krakowie semestralny kosztuje 180.
Wow 180 zł u nas normalne na 2 miasta wlasnie 150 kosztują Mieszkam w gliwicach
Chmurciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 18:05   #64
karolaine
Raczkowanie

Chmurcia, myślę, że pracę kelnerki możesz podjąć nawet i teraz na część etatu, wielu studentów, nawet dziennych, w ten sposób sobie dorabia. zwłaszcza, że teraz jest sezon, ogródki się otwierają, wiele restauracji/kawiarnii kogoś szuka. i sprawdz czy to praca dla Ciebie.
z dwojga złego wolałabym już chyba call center, w restauracjach najczęściej pracuje się po 12 godzin w systemie 2 na 2, przez większość czasu jesteś na nogach, to jest ciężka, fizyczna praca.
moim zdaniem to słaby pomysł na przyszłość i wydaje mi się, że te kursy kelnerskie to zwykłe wyciąganie kasy (może się mylę). podawanie talerzy i nakrywanie stołu to chyba nie jest jakaś wielka filozofia, żeby Cię tego nie nauczyli w kilka dni w miejscu pracy moim zdaniem nie warto marnować pieniędzy na kursy, które nic nie dają i nie są przyszłościowe.
Stary 2015-05-08, 18:11   #65
_Aneta
Zakorzenienie

Coffee pisała o sytuacji gdy studiujesz. Więc nie 150 tylko 75. A jak tylko autobusowy bez tramwajów (albo odwrotnie) to 67.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

A kwartalny 188 na busy i tramwaje na wszystkie miasta więc podobnie
Stary 2015-05-08, 18:21   #66
ilusska
Przyczajenie

GG do ilusska

Hey Ja skończyłam szkołę średnią i poszłam do pracy od razu. Ba! Nawet w czasie jeszcze nauki pracowała. Aktualnie pracuje na Infolinii jednego z największych Bankow w Polsce i powiem Wam że jestem baaaaaardzo zadowolona. Osobiście uważam że studia w Polsce po prostu nie ma sensu.. Ale najważniejsze jest to, co Ty chcesz robić. Na czym Ci zależy....
ilusska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 18:34   #67
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Coffee pisała o sytuacji gdy studiujesz. Więc nie 150 tylko 75. A jak tylko autobusowy bez tramwajów (albo odwrotnie) to 67.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

A kwartalny 188 na busy i tramwaje na wszystkie miasta więc podobnie
Nie wiem czemu autorka liczy normalny bilet, skoro studiuje.
Autorko, mieszkasz w Gliwicach a studiujesz gdzieś indziej? Koniecznie musisz mieć bilet na dwa miasta?
Czy mówisz o przyszłości, że jak będziesz się wyprowadzać, to do innego miasta niż uczelnia/praca?

W Krakowie normalny miesięczny na dwie strefy (na miasto Kraków i na okoliczne miasteczka/wsie) kosztuje 144 zł.
No, ale studenci raczej wynajmują mieszkania blisko uczelni (czyli nie w innym mieście) i mają zniżki, więc miesięczny kosztuje 47 złotych.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 18:49   #68
201604181004
Konto usunięte

mam nadzieje ze moje dziecko będzie inne xd

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ilusska Pokaż wiadomość
Hey Ja skończyłam szkołę średnią i poszłam do pracy od razu. Ba! Nawet w czasie jeszcze nauki pracowała. Aktualnie pracuje na Infolinii jednego z największych Bankow w Polsce i powiem Wam że jestem baaaaaardzo zadowolona. Osobiście uważam że studia w Polsce po prostu nie ma sensu.. Ale najważniejsze jest to, co Ty chcesz robić. Na czym Ci zależy....
pochlastałabym sie gdybym w wieku 50 lat musiała pracować na infolinii
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 19:03   #69
kennedy
Zakorzenienie

nie kazdy da rqde w takiej robocie. ja osobiscie zrezygnowalam bo mnie psychicznie wykonczyla.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 19:19   #70
Chmurciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu autorka liczy normalny bilet, skoro studiuje.
Autorko, mieszkasz w Gliwicach a studiujesz gdzieś indziej? Koniecznie musisz mieć bilet na dwa miasta?
Czy mówisz o przyszłości, że jak będziesz się wyprowadzać, to do innego miasta niż uczelnia/praca?

W Krakowie normalny miesięczny na dwie strefy (na miasto Kraków i na okoliczne miasteczka/wsie) kosztuje 144 zł.
No, ale studenci raczej wynajmują mieszkania blisko uczelni (czyli nie w innym mieście) i mają zniżki, więc miesięczny kosztuje 47 złotych.
Obstawiam najgorszą opcję :c Bo nie wiem jak to jest z ulgami jak się chodzi do szkoły licealnej. I niestety tak, Wydział mam w innym mieście :c I muszę dojezdzac, choc to tylko jakies 20 min busem .
Stary 2015-05-08, 19:22   #71
Chmurciaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
nie kazdy da rqde w takiej robocie. ja osobiscie zrezygnowalam bo mnie psychicznie wykonczyla.
Ja aplikowałam tylko na ds Doradcy Klienta. Czyli chyba nie będzie tak zle, nie muszę wciskac ludziom kitów przez telefon, no jedyne co bym mogła to dzwonić i sie pytac czy by umowy przedluzyc nie chcieli, ale wydaje mi sie ze to nie bedzie jakies naprawde wykaczajace, szczegolnie gdy ktos juz ma jakis pakiet na telefon i jest z niego zadowolony to bedzie chciał go przedluzyc , przynajmniej tak mi sie wydaje
Stary 2015-05-08, 19:22   #72
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Mnie nie tyle ta praca wykończyła, co chore wymogi firmy. A w CC to niestety często norma. Obsługiwałam przychodząca dla niby biznesmenów, buce jakich mało.
Stary 2015-05-08, 19:23   #73
Chmurciaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak samo. Mnie nie tyle ta praca wykończyła, co chore wymogi firmy. A w CC to niestety często norma. Obsługiwałam przychodząca dla niby biznesmenów, buce jakich mało.
Ja bede obslugiwac klientow indywidualnych, wiec moze będzie lepiej
Stary 2015-05-08, 19:25   #74
kennedy
Zakorzenienie

pracowalam dla operatora i dla bannku):
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 19:33   #75
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja aplikowałam tylko na ds Doradcy Klienta. Czyli chyba nie będzie tak zle, nie muszę wciskac ludziom kitów przez telefon, no jedyne co bym mogła to dzwonić i sie pytac czy by umowy przedluzyc nie chcieli, ale wydaje mi sie ze to nie bedzie jakies naprawde wykaczajace, szczegolnie gdy ktos juz ma jakis pakiet na telefon i jest z niego zadowolony to bedzie chciał go przedluzyc , przynajmniej tak mi sie wydaje
Akurat mam w Orange i jakiś czas temu kończyła mi się umowa. Sprawdziłam sobie najpierw na swoim koncie na stronie orange jakie mam opcje przedłużenia. Myślę, nawet spoko. Dzwoni babka. Oferuje mi o połowę gorsze warunki i usilnie wciska lumie. Mimo, że mówię - nie, dziękuję, chce telefon z androidem. Ona dalej. Dobra koniec gadki. Dzwoni kilka dni później, dodaje jeden pakiet (przy przedłużeniu przez neta też go miałam i jeszcze sporo więcej) i znowu ta lumia. Znowu tłumaczę. Dzwoniła w sumie chyba z 5 razy. Za każdym razem dodawała jakiś pakiet i wciakala tą nieszczęsna nokie. Za każdym razem powtarzałam - przez internet mam lepsza ofertę i nie chce nokii tylko xperie. Ale nokia przecież lepsza. Ale ja nie chcę. Ale ona ma to i tamto. No dobra, ale nie chce, zdecydowana jestem na inny telefon. Jak grochem o ścianę. W ostatniej rozmowie zaproponowała mi identyczne warunki jak przez internet. Myślę sobie, że wezmę u niej. Niech dostanie premię za tą wytrwałość . Ale okazało się, że przy przedłużeniu przez internet mam o 50 zł tańszy telefon. Tego już nie mogła mi zaoferować także to też nie takie proste.
Stary 2015-05-08, 20:05   #76
madirz
Raczkowanie

Cześć, dawno się nie udzielałam, ale jakoś poruszył mnie ten wątek

Jeśli wiążesz swoją przyszłość z branżą gastronomiczną poza granicami kraju, to może chciałabyś zostać menadżerem restauracji? To fajna ścieżka kariery, pod warunkiem że jesteś gotowa pracować w wieczory i weekendy do końca życia. Już od teraz zbierasz doświadczenie jako kelnerka w Polsce w wieczory i weekendy - i naprawdę nie są do tego potrzebne żadne kursy. Jesteś w stanie spokojnie to robić będąc na studiach dziennych (mam znajomych na medycynie którzy dają radę), zwłaszcza że masz wsparcie swojego partnera (bo zakładam że masz). Nie musisz też przecież robić magisterki, już na licencjat pracodawca patrzy inaczej, a jeśli chcesz robić jakąś ambitniejszą karierę, to czy w kraju czy zagranicą, przyda się pokazać, że nie tylko masz papierek, ale też potrafiłaś połączyć studiowanie z pracą. Niemniej jednak myślę, że wtedy jakieś zarządzanie bardziej by Ci się przydało.

Oprócz tego - jeśli jak pisałaś chcesz być kelnerką, to popieram jedną z przedmówczyń - idź do pracy w wakacje. A jak pójdziesz do tej pracy zagranicą, to poćwiczysz język, odłożysz trochę pieniędzy i przekonasz się czy taka praca jest dla Ciebie.

Nie wiem czy nie doczytałam, czy nie pisałaś, ale co robi Twój facet? Pracuje, zarabia czy studiuje? Jaką macie wizję na wspólną przyszłość?
madirz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 20:10   #77
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Po paru tygodniach szukania dostałam propozycje od Orange w telefonicznej obsłudze klienta, stawka podstawowa to 11 brutto(...) Bardzo jestem zdołowana tym faktem, szczegolnie kiedy nawet te 1800 netto mi wystarczy do szczęscia, bo będę mieszkać z chłopakiem którego bardzo kocham...
11 zł brutto to niestety nie jest 1800 na rękę
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 20:15   #78
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
No właśnie już uświadamiałam, że to 100 więcej brutto niż najniższa krajowa. Netto nawet 1400 nie ma. Nie wiem dalej czy ja czegoś nie ogarnęłam czy jak
Stary 2015-05-08, 20:19   #79
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie już uświadamiałam, że to 100 więcej brutto niż najniższa krajowa. Netto nawet 1400 nie ma. Nie wiem dalej czy ja czegoś nie ogarnęłam czy jak
dokładnie. z wiadomości poniżej zrozumiałam, że autorka myśli, że dostanie 1800 na rękę + jeszcze premię od podpisanych umów. no niestety nie jest tak kolorowo
Cytat:
dzisiaj moja "szefowa" powiedziała ze czasami niektorzy wyciągają 5 tys na miesiac w CC bo tak duzo umów podpisują, co dla mnie jest troche nierealne , ale zawsze jakaś premia od podpisanych umów do tych 1800 wpadnie).
Stary 2015-05-08, 22:07   #80
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna_Borata Pokaż wiadomość
Studia nie świadczą jakim się jest człowiekiem, ale w naszym popapranym kraju uważa się, że każdy musi je mieć.
W bogatych krajach typu Norwegia, Szwecja ludzie, po studiach mają godziwe zarobki, a w Polsce, nawet po cholernie ciężkich kierunkach nie mamy tej pewności. Nie gloryfikuję zagranicy i nie mówię, że tam jest idealnie, ale nasz kraj to jedna wielka porażka pod tym względem.
Wiem, że nic nowego nie powiedziałam
Na Twoim miejscu poszłabym dodatkowo do szkoły policealnej w interesującym Cię kierunku, rozwijała się może gdzieś poza CC.
tak u nas jest bo mentalność ludzi jest taka, że o razu idą na studia po których nic nie umieją, a potem się zastanawiają gdzie iść do pracy, no i, że się ludzie godzą na gorsze traktowanie czyli praca bezpłatna, tylko staż,

póki ludzie będą się na to godzić to nic się nie zmieni na lepsze,

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
11 zł do ręki to według kalkulatora brutto netto 7,88 zł na umowie zlecenie, 9 zł na umowie o dzieło, na zleceniu jest albo może być ubezpieczenie, a na dzieło nie

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-05-08 o 22:14
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 23:45   #81
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Oprocz tego co napisalam bedziesz jeszcze musiala wciskac ludziom drozsze umowy. Utrzymaniowka nie robi efektywnosci, musisz wiec robic tak aby ludzie placili wiecej niz obecnie. Uwierz, nie chca tego robic.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 09:55   #82
olenkasz
Zakorzenienie

nie dziwię się twojej matce.
jesteś zupełnie w lesie jeśli chodzi o swoje plany. a to call center... masakra. moi znajomi tam pracują. jeśli sądzisz, że nie możesz wylecieć na zbity pysk z dnia na dzień, bo nie wyrabiasz norm utrzymaniówki, to się grubo mylisz.
nie zapytam, dlaczego w wieku 23 lat nie masz żadnego doświadczenia, bo to aż żal.
Stary 2015-05-09, 10:55   #83
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
11 zł do ręki to według kalkulatora brutto netto 7,88 zł na umowie zlecenie, 9 zł na umowie o dzieło, na zleceniu jest albo może być ubezpieczenie, a na dzieło nie
w orange na CC dają umowę zlecenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-09, 10:59   #84
basiabasiabasiabasia
Przyczajenie

Oj to wcale nie jest prawda. Tyle wybitnych osob ma swietne zycie a nawet nie ma magistra. w tych czasach tytul magistra zostal bardzo zbrukany i tak naprawde o niczym nie swiadczy. kazdy glupi ma teraz skonczone studia - przez co ludzie madrz cierpia bo idioci robia sobie tytuly na prywatnych uczelniach. ostatnio chocby afera z prawem na uczelniach prywatnych trwajace 2 lata! 2 lata na prawo! Powodzenia i glowa do gory!
basiabasiabasiabasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 11:04   #85
ellish
Zakorzenienie

tak czytam posty autorki i współczuję Twojej mamie. Nie dziwie się jej.

Ty kompletnie nie wiesz kim chcesz zostać w przyszłości. Co znajdziesz w necie to od razu "może to, a może tamto?" (gastronomia, call center, protetyk słuchu)

na razie masz podejscie licealistki, ktora szuka miejsca dla siebie. I niestety mało ambitnej licealistki. Kelnerowanie, CC? W sumie nie sądziłam, ze ktoś taka pracę traktuje przyszłościowo. Raczej to praca na chwile, dla studentów.

W życiu bym nie zrezygnowała ze studiów.
No chyba, ze się wie, ze jednak go zupełnie coś innego pasjonuje.
Ja skończyłam polonistykę i w trakcie studiów poszłam na kosmetykę. Wiedziałam, ze chce pracować w tym drugim zawodzie, ale jednak nie rzuciłam polonistyki, tak na wszelki wypadek. I dobrze, bo jak się okazało papierek ze studiów mi się również przydał do przeprowadzenia szkoleń.

Autorko, radze skończyć studia i w trakcie szukać wlasnej drogi. Bo inaczej obudzisz sie z reką w nocniku.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2015-05-09 o 12:55
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 11:51   #86
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasiabasiabasia Pokaż wiadomość
Oj to wcale nie jest prawda. Tyle wybitnych osob ma swietne zycie a nawet nie ma magistra. w tych czasach tytul magistra zostal bardzo zbrukany i tak naprawde o niczym nie swiadczy. kazdy glupi ma teraz skonczone studia - przez co ludzie madrz cierpia bo idioci robia sobie tytuly na prywatnych uczelniach. ostatnio chocby afera z prawem na uczelniach prywatnych trwajace 2 lata! 2 lata na prawo! Powodzenia i glowa do gory!
Tylko, że tacy ludzie zazwyczaj rezygnują ze studiów bo mają jakiś plan na siebie. Mąż mojej koleżanki skończył zawodowke i sam przekracza pierwszy próg podatkowy . Ale on to zrobił świadomie. Wiedział co będzie robić i wiedział też, że studia mu się w tym do niczego nie przydadzą. No i spoko. A autorka sama nie wie co chce robić, jak, gdzie.
Stary 2015-05-09, 12:59   #87
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
dlaczego w wieku 23 lat nie masz żadnego doświadczenia, bo to aż żal.
a to mnie zaciekawilo. Jakie sie powinno miec doświadczenie w tym wieku? Zwłaszcza studentka dzienna.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2015-05-09 o 13:01
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 14:41   #88
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
a to mnie zaciekawilo. Jakie sie powinno miec doświadczenie w tym wieku? Zwłaszcza studentka dzienna.
no nie wiem, mam 23 lata skończone w marcu, studentka dzienna IV roku. cv mam, uwierz mi, porządne. trzy dobre i wartościowe zatrudnienia. doświadczenie. owszem, było ciężko, ale dało się.
siedziałam od rana do popołudnia w biurze, a potem leciałam na ćwiki. albo odwrotnie, rano ćwiki, wieczorem robota papierkowa.
uważam, że nie każdy może musi mieć takie doświadczenie jak ja, ale zupełnie żadne? nic? żadnych prac dorywczych?
przed swoimi biurowymi zatrudnieniami miałam masę robótek, było call center, była kasjerka, była ekspedientka w sklepie papierniczym.
no, dziwi mnie i już siedzenie na puponie w wieku 23 lat.
Stary 2015-05-09, 15:06   #89
SylwiaKaja
Rozeznanie

Jak dla mnie rzucanie studiów, zeby pracować akurat w cc (i to nie daltego, ze ktoś marzy o takiej pracy, tylko po prostu dlatego, że to się trafiło) nie jest dobrym pomysłem. Co do studiowania akurat filologii angielskiej, to raczej też myślę, ze to bardziej studia dla osób, które sa maniakami tego konkretnego języka i tej kultury. Tak zasadniczo to dobrze zdobywać doświadczenie na studiach, ale też jakiejś bardziej sensowne. Chyba, ze ktoś naprawde uważa, ze call center to jego pasja, chce piąć się w górę w tej dziedzinie i zostać jakimś team leaderem itd. Jednak takich osób jest mało. Nie chodzi o to, ze taka praca nic nie daje, bo daje umiejętności typu odporność na stres, no i zawsze to doświadczenie w sprzedaży. Jednak zanim rzucisz studia może popracuje tam trochę tak bardziej dorywczo, a potem dopiero rzucaj.
SylwiaKaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 17:21   #90
konwaliowa_eu
Raczkowanie

Mi się wydaje, ze nie chcesz studiować bo to po prostu cię nudzi, nie kręci cię.
dlatego rzucilas najpierw pierwsze a teraz chcesz rzucic drugie
Nie przejmuj się i idz za głosem serca
Sama mam podobne dylematy ale już zdecydowałam i wiem, że uniwersytet to nie miejsce dla mnie XD
konwaliowa_eu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości