![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!
witam was
![]() tutaj zamieszczam strone jednej z lepszych klinik w polsce jak sie domyslam , ktorzy wiedza co robia: http://www.laser-studio.pl/korekcja-blizn-rozstępów/ chetnie szukam klinik ,kotre urzywaja podobnego sprzetu co oni,czyli: światło lasera Nd –Yag,Lasera Diodowego , IPL RF oraz masażu metodą Endermologie.jestem z okolic katowic niemam zamiaru dojezdzac do Szczecina ,zapewne w innych klinikach beda mieli podobny sprzet ,jka bedziecie wiedziec cos wiecej piszcie smialo...pozdrwiam Paweł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Dot.:usuwanie keloidów (bliznowców) zapytania do dermatologa lub chirurga
Witam!
Szukam informacji na temat usuwania keloidów i przerośniętej blizny po oparzeniu (wnuczka 5 lat) . Od prawie 2 lat stosowane uciski, ubranko, maści, masarze itp . Nie ma wielkich zmian na dobre!!! Może laserowa korekta blizn ? wnuczka ma bardzo silne zdolności do zabliźniania ran i tworzenia bliznowców. Miała przeszczep skóry z nózki na ramię i źle (za głęboko) pobrano skórę z uda. Ma dużę biznę po przeszczepie na ramionku i wypukłe prostokątne narosłe bliznowce w miejscu pobrania skóry na udzie. Proszę o radę, Nie wiemy co robić? czy czekać i kedyś tam w przyszłości dokonać korekty , czy robić coś już??!!! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Witam,
również chciałam dowiedzieć się czegoś o usówaniu blizn. Dwa lata temu miałam problem z autoagresją i okaleczałam się. Mam teraz strasznie szpecące blizny na przedramionach, i chciałabym coś z tym zrobić. Stosowałam maść "Cepan", ale nie dała ona absolutnie żadnych efektów. Czy zostaje mi tylko laserowe usuwanie blizn? Jest ich bardzo dużo i obawiam się, że taki zabieg może dużo kosztować. Orientuje się może ktoś z Was jaka jest cena takiego laserowego usunięcia tych blizn? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
ja mam na nodze okolo 30 blizn po 2 ilizarowach i bo wielu innych poeracjac najwieksza ma ok 25 cm jaki moze byc koszt takiego zabiegu uwuwania ich
ps. masci nic nie daja tylko lekko wyjasniaja blizne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kamuflowanie Blizn Prosze o POMOC
Polecam Dermacol zakamfluje dosłownie wszystko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
zaczęłam czytać ten wątek i chcę się włączyć
blizny można poprawić poprzez wycięcie starej i zagojenie na nowo - dobre efekty, ale to też jest blizna tylko często praktycznie niewidoczna (jeśli zrobił to chirurg plastyk i zrobił to dobrze) można je również leczyć zachowawczo - wymagana dyscyplina - efekty zaskakujące polecam NZOZ specjalizujący się między innymi w leczeniu blizn www.medycyna.urody.pl pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć wizja pójścia do lekarza i kolejnego pytania "a skąd pani to ma?" mnie odstrasza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Niestety mam ten sam problem co Prowokacja i Esfira, jak byłam ok. rok temu u dermatologa pytać się gdzie i za ile można usunąć takie blizny, to powiedziała mi, że dobra jest klinika w Polanicy ( moja mam zresztą miała tam operację na oko, po wypadku, i efekty są takie, że dzisiaj prawie w ogóle nie idzie poznać że kiedyś miała poszarpaną powiekę ) ale z płatnością jest trochę gorzej, bo ok. 2 tys. za 5 cm kwadratowych, nie wiem jak ceny wyglądają na dzień dzisiejszy. Chciałabym się pozbyć tych blizn przed studniówką bo raczej nie wyobrażam sobie przyjść w sukience z długimi rękawami
![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze zalezy, czy chcesz usunąć, czy tylko zredukować laserowo (blizna się wyrównuje i przybiera bardziej "skórny" kolor). Na temat laserowego szukałam swojego czasu w necie i jest to zdecydowanie tańsze, ale nie wiem, czy efekty są takie dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A jaj mam tzw. bliznowca na szyi, po wycięciu czegos a'ala kurzajka, co pani doktor mi spaprała. Miałam po wycięciu stan zapalny, a teraz - szpecące, białe zgrubienie
![]()
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
No cóz, ja usunęłam bliznę po oparzeniu, bliznę ktora miała w sumie ponad 30 lat.
Chirurgicznie, w znieczuleniu miejscowym została wycięta, skóra naciągnięta, na razie wciąż mam szwy, a właściwie jeden duży, około 30 cm szew i mase stripów, może się nie rozejdzie ![]() Wcześniej próbowałam kremów i żaden nie pomógł wygładzić i rozjaśnić tej blizny. A była spora 30 cm pas, szerokości od 4 do 8 cm. Teraz tylko żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Jeśli kogoś interesuję coś wiecej, chętnie opowiem ze szczegółami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
hej Lulalu, mozesz mi podac troszke wiecej informacji, gdzie to robilas i za ile heh
![]() Tez mam co zamaskowac.., dzieki, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Witaj, robiłam to w białymstoku, w centrum damiana. nie musiałam leżeć po tym w szpitalu ani nic takiego, po zabiegu poł godzinki posiedziałam i do domu. Robiła mi to chirurg plastyk króra przyjeżdza z warszawy z podobnego centrum. Cena to chyba zależy od wielkości zabiegu, u mnie mimo wielkości blizny było to proste wycięcie i kosztowało 1 tys. Poza tym 140 zł wizyta. Zmiana opatrunków po zabiegu jest darmowa, zdjęcie szwów też free.
Znieczulenie z kilkunastu zastrzyków pod bliznę bolało, ponoć tam inaczej biegną nerwy, ale dało się wytrzymać. Trwało to 1,5 godziny. Za rok mam kolejne wycięcie w kolejnym miejscu, a jutro zdejmują mi ten wielki szew. Mam nadzieję że wszysko napisałam, nazwisko lekarza na stronie damiana. http://www.damianbialystok.pl/o_nasi_lekarze.htm Pozdrawiam i zyczę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
A czy moglabys wstawic zdjecia jak wygladala Twoja blizna a jak jest teraz? Poniewaz tez mam blizne po oparzeniu i jestem bardzo ciekawa efektu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Hej, jasne, jak tylko zrobię zdjecie. Co do wyglądu blizny poprzednio, to pewnie sama wiesz jak niechętnie się ją pokazuje, nie mówiąc już o zdjęciach. Ale może coś tam znajdę.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Wiem, sama mam ten problem i wiem co to znaczy. Ale bardzo bym prosila Cie o zdjecie, mozesz dac bez twarzy, zeby tylko bylo ja widac, bo ja sama przymierzam sie do jej usuniecia ale niewiem jaka metoda:/ Z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Emilia, trudno powiedziec czy zaplacilabys proporcjonalnie
![]() ![]() mozesz sprobowac ![]() powodzenia lula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
czytam wasze wątki i mam podobny problem...mianowicie mam bliznę na czole ok 7cm (kiedyś spadłam ze schodów i została mi blizna po tym wypadku)...noszę ją już od 20 lat i w koncu zdecydowałam się ją "usunąć"-"uniewidocznić". Pomóżcie i piszcie czy macie jakiegoś sprawdzonego chirurga plastyka w warszawie. Jakie ceny za zabieg?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania
Witam! Mam dwa pytania
Szukam informacji na temat osmotycznego ekspandera tkankowego - jaka jest różnica cenowa w porównaniu do zwykłego ekspandera ? Gdzie i za ile można go kupić ? Czy znajdzie się na forum ktoś, kto miał tą metodą korygowaną bliznę ? Szczególnie interesuje mnie Szpital Św.Barbary w Sosnowcu. A może znacie inne, godne polecenia miejsce. gdzie przeprowadza się korekcję rozległych blizn po oparzeniach ? Edytowane przez rodzic Czas edycji: 2008-01-23 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Ja napisalam do jednego lekarza cala liste pytan dot. usuwania blizny po wyrostku. Pan doktor mi odpisal, powiedzial, ze po jednym zabiegu blizna bedzie w kolorze skory, calkiem plaska, po ok 3-4 blizna bedzie prawie calkowicie niewidoczna. Stwierdzil to, bo obejrzeniu dokladnych zdjec.
Wierzyc mu czy nie ? ![]() Znacie jakiegos dobrego specjaliste ze Slaska badz Krakowa? (lub w ogole klinike) albo jakies forum dot chirurgii plastycznej i medycydny estetycznej gdzie moglabym sie dowiedziec o takie rzeczy? Bo tu widze jakies male poruszenie w tym temacie ![]() Jakie sa rodzaje laserow i czym sie roznia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mogłabyś mi podać namiar do tego chirurga? jakis mail-mówisz że na podstawie zdjęc moze postawić jakąś diagnozę? Pozdrawiam Karolina |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy moze, wlasnie dlatego pytam.
Ja po prostu szukalam po klinikach i pisalam do lekarzy - jesli chcesz, tez sprobuj w ten sposob. Ja jeszcze wyszukam kilku i do nich napisze, zobaczymy, co powiedza. Glownie zastanawia mnie, co to znaczy "prawie niewidoczna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Mam blizne po kolczyku w brwi czy mozna ja jakos usunac operacyjnie? Mam na mysli aqamid, poniewaz on wypelnia blizny a ta jest dosc gleboka, prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Dot.: Krem na blizny
niedlugo czeka mnie operacja i na blizny mam juz czysty kolagen przygotowany. moj kolega mial straszna blizne na dloni, poparzenie+glebokie rozciecie i po stosowaniu kolagenu bardzo ladnie mu sie to zasklepilo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny po ospie - jak usunąć?
Mam problem !! mam 17 lat i wlasnie przechodze ospe :| niektore "kropki" na twarzy przeistoczyly sie juz w strupki....dzis tak mnie irytowaly ze zdaralm okolo 4...odchodzily lekko..myslalam ze jak pomoge im odpasc moze szybkiej znikna?...potem mama nastraszyla mnie ze zostana mi blizny :O posmarowalam te miejsca pudrem w plynie i nie wiem co robic
![]() Jak myslicie zostana blizny?? prosze pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
do Lulalu: hej a mogłabys powiedziec jak teraz wygladaja miejsca po tej operacji?? Chciałabym sie takze dowiedzieć jak długo czekałaś na nia i kto operował ?? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
monia19, na zabieg czekałam 2 tyg-bo co 2 tyg przyjeżdża operująca lekarka-zapisałam się i przy następnej wizycie było wycinanie. Teraz jest całkiem dobrze- jest długa "szrama" ale prawie płaska- od paru miesiecy naklejam silon i spłaszczyła się i troche wybieliła, chociaż do efektu kiedy bedę całkowicie zadowolona jeszcze długa droga.
Operowała Chomicka Janda. Pozdrawiam lula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem na blizny
a na blizny spowodowane oparzeniem papierosa (wielkość 1cm x 1cm)
jaki polecacie krem? no scar czy cepan? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.