![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kobiety sukcesu ;)
Mi nic nie sprawia większej satysfakcji niż spełnienie zawodowe. Kocham swoją rodzinę i nie wyobrażam sobie, żeby jej nie było, ale generalnie chyba cierpię na pracoholizm i nie mogłabym być typową matką Polką. Tylko możliwości realizacji zawodowej nie zawsze są do spełnienia w naszym kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Idac troche dalej dochodzi tez torebka, na niektorych stanowiskach trzeba miec droga, bo nie wypada po prostu przyjść z jenny fairy. No i zeby, czasami pracuje ustnie, musze miec ładne zeby. Czasem mnie to rozwala jak widzę ludzi 25-35, czyli pracujących, a zeby kazdy innej długości, koloru, tu brakuje, tam czarny. Tzn nasi mechanicy i właściciele mogą robić co chca, bo sa swieci, ale nie dzial obslugi klienta. Aczkolwiek widze, że w Polsce wiecej sie wymaga, najmniej w Niemczech i UK. W UK zauwazylam, ze pijany pracownik na konferencji to nic zlego, wstyd, ale nie ponosi konsekwencji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Oglądałam kiedyś podobny test,co Tomek333.
Na przejściu dla pieszych stał mężczyzna ubrany w jakiś strój typu dres. Nic nie jechało, więc przeszedł na czerwonym świetle. Pozostałe osoby czekające na przejściu nie poszły za nim, tylko czekały dalej na zielone światło. Potem ten sam mężczyzna zrobił to samo, tylko ubrany elegancko w garnitur, krawat i tak dalej. Wtedy pociągnął za sobą sporą grupę osób, które za jego przykładem zdecydowaly się przejść na czerwonym świetle. W kolejnym teście mężczyzna wcielał się w rolę sprzedawcy w salonie samochodowym, znowu w dwóch wersjach ubioru. Jak się można domyślić, gdy byl w garniturze poszło mu znacznie lepiej, wzbudził większe zaufanie klienta i sprzedał samochód. ![]() Nie ma się co oszukiwać - świadomie czy nie wszyscy nawzajem oceniamy się po wyglądzie. Każdemu z nas na pewno zdarzyło się np. jadąc w autobusie czy tramwaju wyłapać w tłumie jakąś świetnie ubraną osobę i spojrzeć na nią przychylnym okiem, że super wygląda. I na odwrót - gdy jedziemy w tramwaju i dosiada się do nas np. facet w nieświeżych, wyciągniętych ciuchach, włosy tłustawe, zalatuje od niego potem, paznokcie czarne, to myślimy odruchowo: "Boże, co za brudas" i nie zastanawiamy się dalej, że może on ma bogate wnętrze, jest inteligentny i czyta dużo książek. Owszem, pierwsze wrażenie często jest mylne, ale w relacjach międzyludzkich często nie mamy szans na zrobienie drugiego wrażenia. A bardziej w głównym temacie dyskusji - uważam, że ze strony osoby rekrutującej byłoby nieprofesjonalne odrzucić kogoś tylko i wyłącznie ze względu na zdjęcie w cv. Ale jednak błędnie dobranym zdjęciem możemy zrobić sobie minusa, który potem odbije się na dalszej rozmowie. I nie chodzi tutaj o jakieś sztywne zasady typu: brak makijażu zawsze jest na minus, makijaż zawsze jest na plus. Jak to już chyba zostało wspomniane - chodzi o wygląd adekwatny do sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
dziś mamy kilku kandydatów z najpopularniejszej akcji stażowej w Polsce - dziewczyny przyszły ubrane raczej ładnie, zadbanie, a chłopak na sportowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy praca będzie wymagała eleganckiego ubioru, casualowego, luźnego, modnego czy dowolnego? Czy poza ubraniem nie było dysproporcji innych cechach kandydatów np siła fizyczna, wiek, doświadczenie? BYŁA, więc wybraliście kogo wybraliście POMINO stroju ( niedopasowanego ????) dlatego że znacznie był lepszy od innych kandydatów. No ale fajnie jest napisać bardzo "rebel" posta niż stwierdzić oczywiste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Podejrzewam, ze z Grasz o Staż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tobie odpowiedziałam że bez określenia stanowiska jest to bez sensu. Również chciałam dodać, że nie lubię rozmowy w stylu nplów i innych pseudopschologicznych niby trików, mam na nie alergie. Nie zdenerwowałaś mnie, nie mam na celu przekonywania nikogo że odpowiedni wygląd jest ważny, nie interesuje mnie życie zawodowe innych, cóż nie mam powodu nawet do zdenerwowania czy rozdrażnienia, nie zarzucaj mi więc bardzo niskich działań jakim jest "rzucanie się". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Mogę się przyłączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała. Przez kilka poprzednich lat robiłam nie to, co bym chciała. Życie się potoczyło tak, a nie inaczej. Ale dość tego. Swoją drogą trzeba iść i dążyć do realizacji swoich zamysłów, a nie udawać kogoś, kim się nie jest. Tylko dla kogoś.
Więc powoli odkrywam siebie. Szukam swojej drogi. Chcę się realizować. I chcę być kobietą sukcesu. Czy można więc dołączyć?
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Kawy? Zaraz do pracy.
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
ja dzis relaks w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Ja muszę się uczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam tylko na urlop w lipcu. A potem będę kombinować co dalej z moim życiem.
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
A to nie, na wyjazd się nie łapię. Może we wrześniu gdzieś w góry się wybiorę na weekend.
![]()
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
We wrześniu tez mam egzamin i potem w październiku też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki i uczymy się razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki. ja po 2 kierunkach studiów mam dość, nigdzie się chwilowo nie wybieram ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Dołączam do uczących się. Tzn. w środę jedziemy na wakacje, a po powrocie ostro planuję całe lato nauka, jest to związane można powiedzieć z moim rozwojem podyplomowym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
dacn jakie w pracy są osoby z nadwagą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.