![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torebki Louisa Vuitton
Cytat:
Ale wszystko jest kwestią wyboru, naturalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
ehhh....
już sama nie wiem ale dziwnie sie czuje jeśli porownujesz morderstwa, zabijanie ludzi do tego że ktos ma jedna torebke podrobke, a posiadanie nielegalnego programu już w pewnym sensie usprawiedliwiasz jako koniecznosc... na serio chyba lepiej już sie nie spierać bo nic dobrego z tego nie wynika, bo z jednej torebki dochodzimy do wielkich słów i porownan... i ciekawa jestem czy przez całe swoje życie nigdy ani Ty ani Ci bliscy nie kupili jakies rzeczy nie oryginalnej, i czy masz na swoim komputerze tylko legalne oprogramowanie czy programy do obrobki grafiki(jak sama napisałaś o które ciężko żeby były oryginalne) pixie nie ma sensu sie kłócić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlaczego usprawiedliwiam posiadanie nielegalnego oprogramowania (do pewnego stopnia), już wyłuszczyłam niżej (bywa niezbędne, w przeciwieństwie do kupna torebki). Zestawiłam różne niemoralne czyny, żeby lepiej unaocznić, o co mi chodzi: że kradzież to kradzież, mała czy duża. I jest nią również kopiowanie oprogramowania, usprawiedliwione, czy nie (podobnie jak zabójstwem pozostaje to, którego dokonamy na przykład w obronie koniecznej). Trza rzeczy nazywać po imieniu. Rzeczywiście, nigdy nie kupiłam podróbki żadnego towaru ani pirackiej płyty. Za moich bliskich odpowiedzialności nie ponoszę, więc nie widzę potrzeby rozmowy o nich i ich czynach (mogłabym odpowiadać tylko za swoje dzieci, których póki co nie mam). Zdarzyło mi się płyty (CD czy z programami) od kogoś kopiować (z oryginałów). Robiłam to jednak wyłącznie na własny użytek, nie czerpiąc z tego żadnych zysków ani za to nie płacąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
TURCJA
Tam jest tego masa. Oczywiscie 80% to podróbki. Ale w niektorych sklepach sa torebki LV oryginalne, nie tylko LV, np moja mama kupila sobie MIU MIU i pelno innych. Trzeba tylko trafic na jakis porzadniejszy sklep. Ja kupilam swoja LV za 90$. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
mnie też sie nie chce wierzyc w te 90$
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym nie twierdzę że w Polsce nie ma ludzi których stać na oryginalnego LV, rzecz w tym że i tak jesli sprezentują sobie taką torebkę to nikt się nie pozna. Zreszta mi to obojętne czy ma podróba czy oryginał...jak chce nosić niech nosi...a naewt zazdroszcze takiej osobie że umie wyjśc z podrobionym produktem i się tym nie przejmować...bo ja tak nie umiem...a nieraz mozna naprawdę fajne podróbki spotkać. Edytowane przez Jennifer Czas edycji: 2005-11-15 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Uwazam, ze w tym przypadku juz korzystniejsze sa podrobki takiego LV, bo to jest tez jakaś reklama i czy podrobka, czy oryginał, wymienia sie nazwe firmy LV. Teraz juz wiekszośc osob wie co to LV. Pare lat temu tak nie bylo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() "Wielcy dyktatorzy" nie są już tym, czym byli kiedyś. Oni pokazują pewne tendencje (mam na myśli pokazy "pret-a-porter", nie "haute couture", które -przyznasz sama- są już bliższe sztuce rzeźby niż kroju i szycia), które będą obowiązywały w danym sezonie, mają za zadanie nakręcić koniunkturę! "Dyktator mody" jest człowiekiem zatrudnianym przez właściciela korporacji (jak Marc Jacobs i John Galiano przez zarząd grupy LVHM) i nie ma władzy decyzyjnej, jedynie pewną ograniczoną nakazami sezonu swobodę twórczą. Giganty "szybkiej mody" (szybko zmieniające się kolekcje) jak Zara czy H&M oferują rzeczy zgodne z trendami, w dużym stopniu wzorowane na modelach "dyktatorów", bo taka jest polityka całego tego przemysłu! Zauważ, że wszystko w sieciowych sklepach (a takie zdominowały już rynek, na czele z rodzimym Reserved) jest do siebie podobne, konia z rzędem temu, kto znajdzie mi sklep, który oferuje stroje po przystępnych cenach, ostentacyjnie kontestujące trendy, nie będące jednak "artystowsko"-rustykalnymi siermiężnymi włosiennicami z workowego płótna w batik. I żeby to nie był lumpeks ani "szczęki" z poliestrową chińszczyzną na bazarze. A wiesz jak jest z biżuterią? Często znane marki odkupują wzory od niezależnych firm, które zatrudniają swoich projektantów. Dlatego znajdziesz identyczny pierścionek w sklepie Yes i W.Kruk, na przykład (biżuty wykonane według projektu przeznaczonego na wyłączność mają znacznie wyższą cenę). Z resztą z ubraniami jest bardzo podobnie, sieciowe firmy nie mają dziś fabryk, wszystko zlecają na zewnątrz (tkanie i szycie, czasem według własnych wzorów, a czasem według tych proponowanych przez producenta - dziś tacy producenci, którzy kontrolują cały proces powstania ciucha, od skoszenia lnu, po dostarczenie bluzki na wieszaczku do sklepu, to potentaci na rynku, a u jednego właśnie pracowałam). Nie stawiałabym w jednym rzędzie płaszcza z H&M mocno przypominajacego ten od Marc'a Jacobs'a (nie ja nazywam to "inspiracją", ale producenci) i podróbki torebki LV. Jeden ma metkę H&M i nie udaje że jest od Jacobsa (nikt się z resztą nie nabierze), a druga udaje coś, czym nie jest. I tu jest zasadnicza różnica. Jeśli sama projektujesz (gratuluję, poważnie! Pokażesz coś?), to powiedz mi, co byś czuła widząc na wystawie rzecz podobną do swojej z metką, dajmy na to, "Pixie", a co widząc rzecz ściśle odwzorowaną z metką "Farfocel", którą jednak nie Ty tam umieściłaś?... Jak już pisałam w innym wątku (odsyłam do linki poniżej), firma LV podróbki generalnie olewa, rzeczywiście, ale nawet nie dlatego, że jest to rodzaj reklamy. Klientka kupująca podrobioną torebkę i tak nie poszłaby po oryginalną. LV reklamy wśród "pospólstwa" (do którego sama się zaliczam, żeby nie było ![]() ![]() Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-11-16 o 03:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
A ja ostatnio w województwie łódzkim zauważyłam prawdziwą palgę torebek LV. Wcześniej kiedy widziałam takie torebeczki jakoś mi to nie przeszkadzało, ale teraz gdy co 5 dziewczyna ma taką torebkę, zaczyna mnie to poprostu bawić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
No tak ale to nie tyczy się tylko torebek LV.
Pamiętam jak kiedyś kupiłam kurtkę w terranovie bo tania była. Potem dziennie spotykałam około 6 osób w tej samej kurtce!! Naprawdę! Oni na tych kurtkach to majątek zbili ![]() Oczywiście kurtkę sprzedałam an allegro. A co do kopiowania tych ubrań to ta sama kurtka była sprzedawana w bonprix . IDENTYKO. To nie sklepy tworzą niepowtarzalny styl . Tylko my ![]() Swoją drogą muszę przyznac że kupując teraz coś taniego co jest w dużych partiach robione dłuuugo sie zastanawiam bo przeciez żadna z nas nie l;ubi spotykać swoich kopii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%procentach bo miałam dokładnie ten sam problem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwierz mi, że nie jest to moja wyobraźnia, wiele razy kradziono moje pomysły i nóż mi się w kieszeni otwierał, jak widziałam mój projekt na manekinie na wystawie w sklepie X, dla którego nomen omen pracować bym nie chciała.... ![]() A na koniec dam ci przykłady sklepów, w których znajdziesz oryginalna modę po cenie może średnio przystepnej, ale zjadliwej (w końcu dobra tkanina, szycie i marża robią swoje). Teraz coraz wiecej otwiera sie tzw galerii + showroom, gdzie wstawiają pojedyncze ciuchy projektanci. Dla takich idealistów jak ja, są one świetną alternatywą. Najstarsze z nich to: Eklekta, Polscy Projektanci. Pozdrawiam i jestem z Warszawy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
![]() Ktos tu napisał tak : " Najbardziej szmieszy mnie to jak widze panne w miejskim autobusie z torebką LV" :| Heh to jest żałosne :/ co z tego ze jezdzi autobusem? Posiadaczka torebki LV musi odraz być piękna mieć tipsy jeżdzić Ferrari i mieszkać w willi z basenem ?... Przyczepiacie sie do głupot..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ucinam temat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ile kosztują oryginały? Wejdźcie na stronkę i się przekonajcie:
http://www.eluxury.com/brands/louis_.../index.jhtml?S Ceny zazwyczaj są wyższe niż 600$... A bardzo popularny wśród podróbek model Speedy z serii Monogram Multicolore - 1800$: http://www.eluxury.com/browse/produc...SectionID=6000 Jak dla mnie pokazanie się z podróbką z logo LV to tandeta. Uwielbiam modę, oglądam pokazy, zdjęcia i po prostu nie wyobrażam sobie wyjścia na ulicę z wierną kopią torebki Louis Vuitton'a ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
o slynne torebki. lezka w oku mi sie zakrecila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
A wiecie że we Włoszech za chodzenie po ulicy z podróbką można dostać mandat? Głównie tyczy się to własnie torebek i uważam że to świetny pomysł, bo to przecież kradzież wzoru i loga, a ktoś kto to kupuje zazwyczaj o tym wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kiedys mialam, kupilam ze wzgledu na fason i koloy, bardzo podoba mi sie klasyczny canvas, lecz szybko sie jej pozbyłam. Wstyd mi po prostu bylo ja nosic. Nawet gdybym miala wystarczajaco duzo gotowki nie kupulabym nic LV, jako ze z gory tratkowano by ja jako podrobke..wiec po co.. Faktycznie niezbyt korzystna ta podrobkomania dla producenta. Wczoraj zauwalzylam pdrobki nowych cieni piatek diora.. uwage przyciagly fatalnie wytloczone wzorki na cieniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest tez jeden ze sposobów żeby nie kupić podróbki, poprosić o certyfikat, każdy oryginał taki certyfikat ma. I nie ma że zginął, gdzieś się zapodział czy coś... A w ogóle sprzedaż torebek LV jest reglamentowana, żeby podkreślić ich "luksusowośc", wiec nie może być aż tyle "oryginałów". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Kocham te marke, mam 3 torebki LV (i pewnie kupie wiecej)
Torebki sa przepiekne, tez czasami widze dziewczyny z podrobami( to bardzo koli w oczy) jak kupuje tylko nowe zapakowane ometkowane oryginaly (nie bede gosno mowic ile za to place bo juz raz uslyszalam ze jestem wariatka) Ale zgadzam sie tu z jedna wypowiedzia jezeli kogos nie stac na oryginal niech lepiej kupi tansza oryginalna torebke jakiejs innej marki bo podrobki sa na prawde obrzydliwe i to niestety widac ![]() A jesli chodzi o zbyt wyeksponowane logo no coz taki jest urok wlasnie louis vuitton i mowcie co chcecie ze brzydkie ladne czy tandetne ale louis viutton jest jedna z najbardziej prestizowych marek ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.