![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Kinga, tylko jak masz jakieś linki, to ja wstawię do pierwszego posta, bo tam juz zrobilam taki kacik przydatnych linkow
![]() Jeeezu, dobrze ze mowicie o tych materacach, bo ja wszedzie widze gryka-kokos i myslalam, ze taki sie kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
No popatrz, siedzisz sama w domu przeszukujesz pół interntu i nadal nie wiesz :s dobrze, że mnie dziewczyny wybiły z tej wizji ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
No tez czytalam o tych robakach i bylam przerazona. Dziewczyna opisywala ze wszystko bylo ok dzidzia zadowolona szczesliwa a tylko polozyla ja do lozeczka i jeden wielki krzyk. I dzialo sie tak tylko w tym lozeczku. Nawet nie chce sobie wyobrazac co ten bobas musial czuc :-(
#65 |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52078752]No popatrz, siedzisz sama w domu przeszukujesz pół interntu i nadal nie wiesz :s dobrze, że mnie dziewczyny wybiły z tej wizji ;p[/QUOTE]
Ja akurat w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
No można i w pracy, nowych wiadomości nigdy nie za wiele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
A tak z innej beczki. Dziewczyny mam problem z pralka. Nie wiem co sie dzieje ale strasznie brzydko z niej pachnie... Pranie wyciagam zaraz po wylaczeniu, do kazdego uzywam plynu do plukania i calgonu, zostawiam uchylone drzwiczki po praniu nawet zrobilam pranie na pusto i nic. Smierdzi taka wilgocia u Was tez sie tak zdarzalo??? Moze dlatego ze lato i na dworze goraco...
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to są w dalszym ciągu najpopularniejsze materace, i stosunkowo nie drogie. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie raczej z bebna. Chyba wstawie ja na 90st moze to cos da... albo na intensywne plukanie...
#70 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
Aż mam ciarki na samą myśl... Dobrze że jest to forum bo ja też nie miałam pojęcia że takie robale są możliwe ![]() I jak znam życie to skończyłabym z materacem z gryki.... A co do pralki to myślę że warto spróbować z tym pustym praniem w 90st. Sama czasem tak robie i jest okej ![]() Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-07-14 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż się ostatnio śmiał, bo pytam go jaki wózek kupuje jego kuzynka? A on mówi, że nie wie, ale znając ją to pewnie pójdzie do sklepu i weźmie ten który jej się wizualnie spodoba. A ja pytam ale jak to? A on "no bo ona nie czyta 'forumów' tak jak ty"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Huehue ;D no ja w połowie rzeczy podejrzewam, że też bym tak zrobiła, a teraz jakoś inaczej na to patrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Sprobuje z nia jeszcze pokombinowac
![]()
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeczytałam, że pytasz męża: jaki wózek kupuje dla synka? I myślę, hmm to już płeć znacie? ![]() Jeeezu ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Magdusia, kup sobie jakiś specyfik do pralki np. dr beckmann i z nim puść puste pranie. Ew. na te 90 stopni szklankę octu. Rozcieńczasz płyn do płukania przed wlaniem do komory? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie chyba wybór materaca będzie z głowy, bo mam dostać od przyjaciółki łóżeczko wraz z materacykiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki płyn specjalny, ale pachnie mi on octem więc w sumie chyba wszystko jedno to czy ocet ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nie rozcienczam leje normalnie prosto z butli...
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Tutaj akurat nie ma reguły, w tym drugim linku dziewczyna pisze o materacu, na którym wcześniej spały jej dzieci i nic się nie działo, a później wyszły. O ile materac nie był, zmoczony nie stał w wilgoci to ryzyko tych robaków jest dużo mniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie wizaż to też bym pewnie w większości dokonała złych wyborów zakupowych bo do głowy by mi nie przyszły te wszystkie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Magdusia, tak, w marketach, chyba nawet w rossmanie powinien być.
Rozcieńczaj płyn, bo on często zatyka różne elementy w pralce, bo je oblepia. Ja do 2/3 butelki dolewam 1/3 wody i dopiero taki płyn leję do pralki. Inna sprawa, że to po prostu opłacalne, bo masz więcej płynu, a ubrania i tak pachną mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Musze sobie zapisac i jak bede w miescie to popatrze.
Z tym plynem to w sumie racja. Czasami zdarza sie bardzo gesty i moze rzeczywiscie nie wyplukuje sie do konca z tych przewodow... Dziekuje slicznie dziewczyny za wszystkie rady ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-14 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Magdusia, mamy ten sam problem. Ja wczoraj mocniej wyczyściłam uszczelkę, ale jest takie miejsce tuz przy bębnie, takie maleńkie "prostopadłościany" z gumy no i to niezbyt wymyję. Postanowiłam że z gumy będę co mycie wodę zbierać bo pleśń tam się robi straszna
![]() ![]() Co do tego materaca to bym w życiu nie pomyślała! Teraz przeglądnęłam materace w Ikea na ich stronie i mają z pianką poliuretanową, najtańszy jest za 69zł. Swoją drogą nasz tez należałoby już wymienić, bo to stara gryka jest i ten materac to już ma lata, obszycie gdzieniegdzie popękało... Ale kurczę, teraz tyle rzeczy by się przydało wymienić czy kupić, zrobić remont i w ogóle, a kaski jakoś więcej nie ma ![]()
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to jednak nie tylko ja mam takie problemy na szczęście albo nieszczęście ![]() Jednak ☠☠☠☠owata ze mnie pani domu ![]() Ja tak zerkałam na Allegro i te zwykle piankowe mozna juz kupic za ok 40 zl. Tylko zastanawiam sie jak one beda sie sprawdzaly i czy maluchowi bedzie wygodnie. Czy moze lepsze sa lateksowe???
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Spoko. Ja na to wpadłam wczoraj
![]() Pianka chyba tańsza, na Allegro lateksowe widzę od około 130 zł ![]() http://www.sw-elzbieta.com/materac-dla-dziecka/ Tutaj piszą że pianka niezbyt, a co z tymi robakami jak taki kokosowo-gryczany ustawi się kokosem do góry?
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-07-14 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- W tym filmiku można zobaczyć jak te robaczki wyglądają w 2 minucie są https://www.youtube.com/watch?v=Il5et63_v8c |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Witam sie dziewczyny w nowym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
A ja nie mam czasu na razie, żeby szukać i porównywać. Dobrze, że jesteście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie sama nie wiem. Zobaczę jeszcze poczytam. Mamy jeszcze chwile czasu zeby sie zdecydowac. Tez ogladam Mammy Doriska ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.