![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacyjny problem starszych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
.
|
widzę, że czytanie wybiórcze jest. autorce najbardziej zależało na tym, żeby facet pomógł jej ogarnąć chociażby transport. nie oznacza to z automatu, że każdą wolną godzinę ma spędzać z nimi i turlać się sto kilosów. on odmówił nawet takiej prostej pomocy, która de facto zabrałaby mu na upartego połowę dnia.
![]() |
#65 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, że wygląda to na zawiść i zazdrość z twojej strony, że ktoś może jechać sobie na wakacje, a ty nie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam dzieci, nie jestem pedagogiem i nie wiem co jest złego w tym, że 8 letnie dziecko nie chce jechać na kolonie. Jak ja miałam te 8 lat to też nie chciałam. Nie chciałam też nigdy potem. Kolonie zawsze jawiły mi się jako coś w rodzaju obozu karnego, gdzie trzeba spać z kilkorgiem obcych dzieci w jednym pokoju, korzystać z jednej łazienki itd., przebywać z nimi non stop, 24h/24h, czyli niezbyt fajnie. Kto mi wyjaśni co jest takiego złego w tym, że 8 letnie dziecko nie chce jechać na kolonie, jakie będą tego konsekwencje w przyszłości? Oraz dlaczego to jest złe, że dziecko nie chce spędzać więcej niż 2-3 dni z babcią? Nie znamy tej babci, może jest wredna? Istnieją na świecie wredne babcie. Moim zdaniem to nie ma nic wspólnego z tym, że "dziecko jest za bardzo przy mamie chowane". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
elfir. boże. nie o to chodzi.
mam ochotę walnąć głową w mur ![]() taki to ma związek z tematem że FACET NIE DOSTAŁ URLOPU I TO NIE JEST ŻADEN DRAMAT BO MAŁO OSÓB DOSTAJE BITE 2-3 TYGODNIE W TYM SAMYM MOMENCIE ręce opadają. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
ja nie mówię o koloniach. ja mówię o tym że poza wakacjami z mamusią nic innego nie wchodzi w grę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Serio nie trzeba koniecznie jechać całą rodziną.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Przyczajenie
|
Widzę że trochę nieporozumień się wkradło
![]() Dzięki przede wszystkim za zrozumienie. Ciężko mi, nie wiem co z tym po wakacjach zrobię, bo tak jak piszecie to nie jest jedyny i główny tego typu problem... Dla Wyjaśnienia nieporozumień jakie się pojawiły w międzyczasie: 1. Nie pisałam że on jest zapracowany. Właściwie to nawet wcale obecnie nie pracuje. Te 3 dni w tygodniu to kurs po 2 godzinki dziennie :-/ i szukanie pracy, ale nie intensywne, bo to już ma z głowy i w miarę sensowna praca od sierpnia czeka. Zostaje tylko ten kurs i uczenie się w międzyczasie jako zajęcia... 2. Pisałam że starszy nie chce sam jechać na obóz. Do babci bardzo chętnie jeżdzi. 3. Babcia jak najbardziej pomaga i dzieci już u niej były i za te 3 tygodnie znów pojadą. Wakacje mają 9 tygodni. Po prostu nie mogą tam siedzieć aż tyle, od samego początku do końca wakacji. Mają tam zaplanowane 5 tygodni i bardzo chętnie tam przebywają. Pozostałe 4 spadają na rodziców ![]() Cytat:
Czy jeśli oboje pracujemy po 8 godzin na etacie - to jest istotne kto więcej zarabia - na kogo "spada" ten ciężar? I taj jak pisałam wyżej, on nie jest zarobiony... Cytat:
![]() Kompromisem było żeby pomógł wyjechać i EWENTUALNIE jeśli będzie mógł/chciał - to może też przyjeżdzać , bo blisko. Biorę pod uwagę zdanie, jeśli ono jest. Jeśli jest "nie mam pomysłu" - to przedstawiam swoje i ja planuję. Oczekuję wtedy ustaleń lub zgody, a nie marudzenia bez żadnych konstruktywnych propozycji z jego strony. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
no to dziwne, bo na samym poczatku zrozumialam ze do babci tez nie. wyslij je na 5 dni chociaz na wakacje i spedz te 5 dni z mezem. zamiast na klotniach i przepychankach to na odnowieniu sielskiej miłości. no kurde, to mają być wakacje a nie przepychanka kto więcej robi a kto sie obija bardziej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W normalnej rodzinie, ludzie sie kochają i za sobą tęsknią. Babcie moich dzieci, choć 1 czynna wciaz zawodowo, z wyteskniniem czekaja na odwiedziny wnuków. Bo UWAGA- kochają je. Na Piltasie pełen przekrój wiekowy- od wnuczek, córek, przez młode panie, po matki, babki a 1 to chyba nawet prababka. Pewne rzeczy się NIE wykluczają, a w klubach fitnes babia moze zostawić na godzine wnuki w sali zabaw. ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
I co postanowiłaś, autorko? Tzn. jakieś pierwsze przemyślenia co do tej sytuacji (po naszych odpowiedziach)? Zresztą, nie tylko sytuacji z wakacjami, ale generalnie postawy męża-ojca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ej drabs. Ale przeciez tu w ogole nie chodzi o to, ze facet nie chce jechac na cale dwa tygodnie i nie dostał urlopu, a o to, ze nie chce nawet ekipy zawieźć i przywieźć w dni, które i tak ma wolne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
farma - ja juz sie zgubilam o co chodzi w tym watku
facet pracuje 3 dni w tyg ale sie okazuje ze jest bezrobotny dziecko nie chce jechac ale sie okazuje ze chce jechac ja juz sie wycofuje z tego co powiedzialam wczesniej bo zaraz autorka nam powie ze dzieci ma jednak ósemkę a jej mąż tak naprawdę pracuje xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
.
|
Cytat:
![]() jeszcze lepiej - tak zawzięcie broniłyście faceta autorki, a tu proszę - strasznie się zmęczy przez 6h TYGODNIOWO na kursie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Ja myślałam, ze rozumiem, bo kiedys byłam z mamą na tak zorganizowanych wakacjach, w sensie tata zawiozl mnie, mame i rodzenstwo do Wisly (od nas to blisko), spędził jeden dzien pomagając sie wypakowac, później poszliśmy na jakies gofry i spacer i pojechał do domu, bo pracowal. Pozniej przyjechał na weekend, w sobotę tez cos tam robiliśmy, nocowal i w niedziele pojechaliśmy do domu. Taki układ. Dalo rade.
No i mój tata tez nie lubi wyjazdów, ale dla coreczek sie poświęcił na te dwa i pól dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co by było, jakby autorka zostawiła te dzieci mężowi pod opiekę, każąc zorganizować im czas wakacji, a sama wybyła na urlop na tydzień?
Bo dla mnie sytuacja wygląda tak: żona i dzieci to tylko kłopot, dajcie mi wszyscy święty spokój, to nie moje.Nie interesuje mnie, nie chcę, sama się nimi zajmij, skoro je urodziłaś
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-07-16 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
I ja żyję najwyraźniej w dziwnym świecie, bo takim, gdzie ludzie raczej lubią i cenią swoje łikendy (co dopiero 4dniowe...), gdy pracują na etacie, i nawet jak się nie ma urlopu to praca w systemie 3/7 jest jakąś formą luksusu i szanuje się te 4 dni, i chce się odpoczynku. Właśnie tym bardziej nie mogąc sobie pozwolić na wypas 2 tygodni kombinujesz z tym co masz, a ''większe pół'' tygodnia to jest ładny wynik, nie było mowy o jednym świętym wolnym dniu i olaboga, jak on ma wszystko ogarniać. To był żart, żeby ktoś pracował 3 dni i 4 musiał dochodzić do siebie. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-07-16 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pod warunkiem, że się chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Facet ma problemy zawodowe ,nie dostał urlopu ,musi byc w mieście 3 razy w tygodniu ,w dodatku co roku jeździ z wami na wakacje mimo tego że kompletnie za tym nie przepada -ale się zmusza. Teraz się zbuntował i nie chce jechać- a ty wielce obrażona i wściekła bo twój facet nie skaczę jak małpa w cyrku na każde twoje skinienie? ![]() Pogrubione ,serio czy to aż takie straszne ? Ja w życiu ze swoim ojcem byłam może z 3 razy na wakacjach ,zwykle podróżowaliśmy z mamą .Naprawdę raz możesz pojechać sama z dziećmi to nie jest żaden skandal. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Przyczajenie
|
Czytam i myślę na razie. Wynika z tego co czytam, że jednak nieszczególnie ta sytuacja wygląda z boku i na chłodno i jednak dobrze mi się wydaje że to już była przesada (i nie tylko to
![]() Myśl o oddzielnych wakacjach to już za mną jakiś czas chodziła, że chyba tego nie uda się nigdy porządnie zgrać. Do tej pory to dzieci były małe itp, więc to ja raczej odpuszczałam większe wyjazdy przez kilka ostatnich lat - było bardziej po jego myśli. Na przyszłość będę ten temat musiała chyba rozwiązać tak jak niektóre z Was piszą - czyli raczej osobno spędzanie czasu wolnego. Tylko pozostają jeszcze inne problemy z małą inicjatywą i zaangażowaniem...:-/ Cytat:
Tylko szkoda że wcześniej tego nie ustaliliśmy jak dorośli ludzie, nie gimnastykowałabym się wtedy z pomysłami, nie przesuwała swojego urlopu pod jego czas itp. Może udałoby mi sie załatwić coś ze znajomymi. A tak, to .. Cytat:
![]() Edytowane przez WakacyjnyProblem Czas edycji: 2015-07-16 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52108071] Teraz się zbuntował i nie chce jechać- a ty wielce obrażona i wściekła bo twój facet nie skaczę jak małpa w cyrku na każde twoje skinienie?
![]() Faktycznie, biedny chłop, bo żona oczekuje, że raz w roku spędzą razem, całą rodziną chociaż kilka dni urlopu. Niech się wypnie i na nią, i dzieci, bo taki zmęczony po tym kursie 2godz*3 razy w tygodniu. Należy mu się, a co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.