|
|
#61 | |
|
plum plum
|
Dot.: Feminizm a problemy w związkach damsko-męskich.
Cytat:
A co takiego niebezpiecznego jest w kobietach, że pozwala im mniej płacić? Jako kuc powinieneś być fanem zwiększonego przyrostu naturalnego i sensownego rozwiązania w tym kierunku.
|
|
|
|
#62 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Stawiam, że statystykę nabijają cudowni wyznawcy Allaha, których na szczęście u nas nie ma aż tak dużo jak w krajach skandynawskich.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jest ogromny popyt na pracę ze względu na duże obciążenia dla małych i średnich przedsiębiorstw oraz lobbing na rzecz dużych koncernów (jak ostatnio np. sprawa z Prowidentem) oraz nakładajace się na siebie podatki. Jeżeli by nałożyć teraz jakieś ograniczenia na to to zwyczajnie kobiety by miały ogólnie problem znaleźć zatrudnienie na takiej samej zasadzie jak zwiększenie płacy minimalnej zwiększa bezrobocie. By przyrost naturalny był wystarczy zmniejszyć i uprościć podatki. Tyle. A wtedy kobiety które by nie chciały nie musiałyby pracować (znam takie). Jeżeli by był większy popyt na pracę to zmieniłoby się to. "No mamy panią Anię i pana Tomka, pani Ania ma dobre kwalifikacje natomiast pan Tomek nie jest zbyt sumienny ponieważ zmienia co chwilę miejsce zatrudnienia" I część z pewnością by zaryzykowała z panią Anią mimo tego, że jest młoda i lada chwila może zachcieć się jej dzieci. A teraz gdy na każdę w miarę stanowisko jest ogrom osób, szef idzie do kadrowej i mówi "Masz tu 20 kandydatów. Znajdź mi facetów koło 30 z praktyką w zawodzie, resztę możesz wywalić". Jest jeszcze jedna sprawa, szczególnie ważna przy wyższych stanowiskach. Nie po to się kształci pracownika by ten gdy poczuje się w miarę bezpieczny robił się ciężarny. Dla rozwijajacej się firmy może być to zabójstwo. Więc się nie dziwę, ża pracodawca może czuć się oszukany. |
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- a nasza Jeldim mam nadzieję że nigdy nie doświadczy dyskryminacji, aby się przekonać, jak bardzo feminizm jest potrzebny. Że nigdy po zgłoszeniu gwałtu nie usłyszy, że po co piła, albo po co miała spódniczkę. Że nie straci stanowiska ze względu na ciążę. Że szklany sufit nie przeszkodzi jej w karierze.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
|
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie cały problem świata męskiego, wałkowanego od pewnego czasu w różnych magazynach, polega na tym, że facet ... nie ma wyboru. Facet ma być ... facetem, bo inaczej jest ciepłymi kluchami, łajzą nie radzącą sobie z życiem, kimś niegodnym kobiecej (i męskiej właściwie też) uwagi.. W teorii jasne, facet może być tą przedszkolanką, albo studiować jak rodzynek z 30 dziewcyznami, ale w praktyce to będzie postrzegany przez kobiety jaka taka przyjaciółeczka z penisem, a nie mężczyzna. Możesz się tutaj oczywiście zapierać, mówić, że to nieprawda, ale każdy facet wie jak jest. Jak wykonuje męską pracę, albo związaną z kierowaniem innymi, do tego są pieniądze to podświadomie reszta społeczeństwa go ocenia dużo lepiej bo w męskim świecie nie ma pobłażania dla płaczków, a rywalizacja jest od najmłodszych lat (kto strzeli bramkę na boisku, kto kogo zestrzeli, kto pierwszy poderwie dziewczynę, kto się "usamodzielni" i będzie np. miał prawko, auto itd .itp). Wiesz dlaczego często kibice płaczą po meczu ? Bo to jeden z niewielu momentów w życiu mężczyzny gdzie możesz sobie niezobowiązująco popłakać i nikt ci nie powie, że to niemęskie, matka Ci nie powie: "przestań się mazgaić" itd. Więc to co Ty piszesz ... nigdy nie nastąpi, to melodia przyszłości, chociaż w sumie nie wiem czy chciałbym do niej dotrwać. Nie bez przyczyny to kobieta ma lepsze predyspozycje do opieki nad drugim człowiekiem (jest do tej roli ewolucyjnie znacznie lepiej przystosowana - poczytaj na jakim poziomie są kobiece zmysły pozwalające na odczytywanie reakcji drugiego człowieka, a na jakim poziomie męskie) więc stawanie się męską-przedszkolanką jest tak samo mądrym pociągnięciem, jak kobieta pracująca gdzieś w kamieniołomie dźwigające kilkudziesięcio-kg kamienie... Kobieta dzisiaj już może wybrać sobie rolę. Może być "zwyczajną" kobietą, spełniającą się w jakimś typowym kobiecym zawodzie, ale może być też tzw. korpo-bitch, słynącą z twardości, nieustępliwości, rywalizującej z mężczyznami. I zauważ, że jeśli jakiś facet powie, że to dla niego niekobiece to zostanie od razu obrzucony wszelkimi możliwymi epitetami. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie interesuje mnie też co myśli społeczeństwo, bo preferuję ludzi myślących indywidualnie nie stadnie. Nie przekładaj proszę swojego myślenia na globalne myślenie i wyjdź trochę do ludzi o innym spojrzeniu na świat. Dla mnie Ty pierdzielisz farmazony. Nie wiem, co mają wspólnego z feminizmem... ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
- Yes, she is.
|
||
|
|
|
|
#69 |
|
jestę wieszczę
|
to zdanie pokazuje, jak bardzo Europa potrzebuje nadal feminizmu. Skoro kobieta nadal musi się starać o pozwolenie sposobami, których możemy się domyślać.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
O borze szumiący
|
|
|
|
|
#72 |
|
jestę wieszczę
|
Kupczenie seksem za podejmowanie samodzielnych decyzji ma tyle sensu, co płacenie za pobranie Internet Explorera.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu nawet jeden biskup w kazaniu stwierdził że gdy facet łapie się domowych obowiązków którymi powinna zajmować się kobieta to jest to winą genderyzmu bo facet ma być facetem a nie prasować czy gotować. Zresztą ja mam wrażenie że najbardziej anty nastawieni wobec działalności feministek są ci którzy jak kapłani wychowani się w poczuciu że oni nic nie muszą, kobieta ma posprzątać, ugotować i podstawić pod nos bo od tego jest i przez to czują się zagrożeni, że kobiety zerwą się ze smyczy i samemu trzeba będzie sprzątać, gotować a tu klops bo dwie lewe ręce się ma. |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze miałam ubaw jak w wiadomościach wszyscy przeciwnicy teorii gender krzyczeli PRECZ Z GENDERYZMEM. Nieznajomość pojęć nie popłaca ;D
Edytowane przez KociaAmbiwalencja Czas edycji: 2015-07-16 o 17:02 |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.polskatimes.pl/artykul/34...ideo,id,t.html |
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo trudne zagadnienie zostało poddane dyskusji. Nie mam pojęcia jak może wpływać feminizm na problemy w związkach damsko - męskich. Najprościej byłoby podać dane statystyczne dotyczące tego wpływu.
Mnie samemu feminizm nie kojarzy się z walką o równouprawnienie (ktore notabene uważam, że w krajach cywilizowanych takich jak Polska jest), tylko fanatyzmem, pewnego rodzaju ruchem społecznym dążącym do wywalczenia dla siebie przywilejów pod płaszczem walki z równością. To są tylko i wyłącznie moje wyobrażenia, zdaje sobie sprawę, że założenie feminizmu jest inne. Uważam, że wpływ na kształtowanie się moich poglądów ma środowisko i przekaz mass mediów, np. relacja z "Marszu szmat". Nie wiem czy to był rodzaj feminizmu, ale o ile cel szczytny i ważny, to było to niesmaczne widząc półnagie kobiety wykrzykujące czy noszące wulgarne hasła. Była poruszona kwestia kapłaństwa. Nie wiem dlaczego mężczyźni mogą być tylko kapłanami chrześcijańskimi, nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale myślę, że może to być taka tradycja (niepisana a może gdzieś skodyfikowana?) nawiązująca do 12 apostołów - mężczyzn. Zastanawia mnie również kwestia równości lub jego braku w Polsce. Czy mógłaby życzliwa osoba wskazać taki najbardziej rzucający się w oczy przypadek łamania równości? Widziałem przykład pytania pracodowacy o przyszłe potomstwo, uważam, że jest to pytanie niekulturalne, ale pytanie jak każde inne. Staram się rozumieć pracodawcę, który chce mieć pewność wobec trwałości pracy swojego pracownika, kieruje się swoim zyskiem ekonomicznym, nie ludzkimi emocjami. Jest to krzywdzące, ale niestety takie są prawa rynku. Pieniądz nim rządzi. pozdrawiam |
|
|
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Feminizm wiąże się z wieloma problemami. Nie tylko takimi, które są związane ze związkami damsko-męskimi. Największym problem feminizmu a zarazem niesamowitą głupotą, która powinna całkowicie ten ruch wyeliminować, jest założenie, że kobiety i mężczyźni są równi. Jest wiele innych bzdurnych niuansów o których nawet nie warto wspominać. Problem ze związkami to nic nowego, faceci nie boją się feministek, po prostu wolą być z kobietami. Dlatego, nie próbujcie się dowartościować, pisząc, że faceci się was boją. Nie boją się, po prostu wolą być z kimś lepszym. Traktowanie kobiety inaczej bo ma dziecko? Pytanie jej czy będzie je mieć? Nic w tym dziwnego nie ma. Tutaj jest wasza równość. Pracownik, niezależnie czy to kobieta czy mężczyzna ma zarabiać a nie przynosić straty. Jak będę miał do wyboru dwóch fachowców płci męskiej i żeńskiej, jeden będzie pracował non stop a drugi ucieknie na macierzyński to kogo wybiorę? Wybór prosty. Jeszcze większa równość będzie gdy w ogóle nie będzie macierzyńskiego a kobieta po porodzie i dojściu do siebie wróci do pracy. Edytowane przez LeszyToPaua Czas edycji: 2015-07-16 o 19:07 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Serio? Aż tak Ci zalazł ten chłopak za skórę, że aż musiałes się specjalnie dla niego wybitnie zarejestrować. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
Ktoś pozazdrościł Leszemu sympatii i poważania wśród kobiet na forum, polecam maść na wiadomo co
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
To jedziemy.
1.Szwecja Nie wiem skąd bierze dane PAP i czy nie mówimy o tym sondażu po którym Frondzie wyszło że w Polsce nie ma przemocy wobec kobiet. Bo katolicyzm. PAP regularnie relacjonuje konflikt Izraelsko - arabski oczami kobiety powiązanej z fundamentalistami islamskimi, ale przecież to nie ważne. W Szwecji obowiązuje szereg regulacji prawnych, funkcjonują setki sieci domów pomocy połączonych ze sobą systemowo. Inaczej definiuje się przestępstwa seksualne w kodeksie karnym itd. Do tego dochodzi problem z religiantami. 2.Francja Owszem we Francji żyje największa grupa imigrantów muzułmańskich, ale nawet tam ma zaledwie 10 procent całej ludności kraju. Ma to duży związek z kolonializmem, ale komuś kto mówi o kulturze białego człowieka pewnie nie trzeba tego tłumaczyć. Dumnym z takich osiągnięć cywilizacyjnych jak kolonie i obozy koncentracyjne jest w pisana w bycie krzewicielem "kultury białego człowieka". Kultury białego człowieka. 3. Gender gap Oczywiście można by skończyć na cytowaniu ekspertki z PricewaterhouseCoopers, że rynek pracy jest elastycznym narzędziem stworzonym przez ludzi i przez ludzi może, a nawet musi być on zmieniany. A to, że kobiety rodzą dzieci jest niezależne od nas i jak na razie nie zmienne. Wniosek więc jest oczywisty. To mityczny ukochany przez kuców rynek ma problem.W USA już w latach sześćdziesiątych okazało się, że brakuje milionów pracowników umysłowych. Szybko zorientowano się, że tymi pracownikami są kobiety wypchnięte do domu. Temat jest bardzo obszerny i tak naprawdę wymaga poświecenia więcej niż pięciu minut. I nie na oglądanie Janusza w studiu telewizyjnym. Jednak warto zapamiętać: to samo stanowisko = ta sama płaca. Coś tam miałam dodać jeszcze, ale chyba nie warto. |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze myślałam, że równość oznacza danie równych szans mimo różnic, a nie udawanie, że różnice nie istnieją
|
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
http://www.euroislam.pl/index.php/20...ikarze-prawde/ |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Bóg nie istnieje. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Zależy którym. Bo anglikańskim nie. Mężczyźni są bliżej bogini Amaterasu? Bogini Wenus? Bóstw ludzie powymyślali naprawdę tysiące. A kapłanki istniały od początków cywilizacji. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Jestem ateistką, feministką i liberałką. Psuję twoją teorię.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to pogaństwo więc się nie liczy. Ważne że arcybiskup Wasilewski był bardzo blisko Boga bo był facetem. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-07-16 o 20:57 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.