wesele - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-22, 10:45   #61
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: wesele

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ślub to dla większości osób bardzo ważna chwila, którą chce się dzielić z najbliższymi. A dziecko, co by nie powiedzieć, do najbliższych się raczej zalicza
- I ślubu...
- aaaaaaa,łęeeeeeeeeeeeeeee eee, maaaaaammaaaaaaaaaaaa
-..ję Ci miłość...
- eeeaeaaaaaammammaaaaaa
- ...wierność...
<głosy z kościoła> ... Zdzisiek weź go przed kościół... No już już, lili laj, lil laj, ciiii..
- ...i uczciwość... - <cholera, Brajanek tak płacze, już już, mamusia zaraz idzie, tylko ta cholera przysięga i mamusia utuli dziubusia>
- ... małżeńską...
<łup drzwi. Oczy rozbiegane, ojej czyje to tak płacze, Jadźka Jadźka słyszysz jaki bachor. Szszszsszsz łeeee łeeeee kolejne beczy>
- oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmieci <ufff, klep szybciej swoją kwestię, bo muszę lecieć do dziecka!!!>

KURTYNA.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2015-07-22 o 10:46
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:51   #62
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
- I ślubu...
-..ję Ci miłość...
- eeeaeaaaaaammammaaaaaa
- ...wierność...
<głosy z kościoła> ... Zdzisiek weź go przed kościół... No już już, lili laj, lil laj, ciiii..
- ...i uczciwość... - <cholera, Brajanek tak płacze, już już, mamusia zaraz idzie, tylko ta cholera przysięga i mamusia utuli dziubusia>
- ... małżeńską...
<łup drzwi. Oczy rozbiegane, ojej czyje to tak płacze, Jadźka Jadźka słyszysz jaki bachor. Szszszsszsz łeeee łeeeee kolejne beczy>
- oraz, że Cię nie opuszczę aż do śmieci <ufff, klep szybciej swoją kwestię, bo muszę lecieć do dziecka!!!>

KURTYNA.
Normalnie byłyśmy kiedyś na tym samy ślubie chyba. Plus mały koniecznie chciał zobaczyć co ksiądz ma pod sutanną i pokazać wszystkim, że potrafi robić koziołki. I nie, serio nawet silny facet miał problem z utrzymaniem go (a przecież chyba nie chodzi o to, żeby dziecko zmaltretować, oby tylko się uspokoiło).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 12:58   #63
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ano. Ja byłam z Młodym na takim występie filharmoników dla dzieci. Fajne to było, ale Młody zainteresowany może 10 minut, potem latałam z nim po sali, szukałam go pod stołami i musiałam odciągać od faceta, który zarządzał sprzętem i komputerem. Żebym zaraz nie trafiła na wątek ozm, to tylko dodam, że to był właśnie taki luźny koncert dla dzieciaków z okazji Dnia Dziecka, dzieci tańczyły, inne mamy goniły swoje młodsze tak, jak ja, a muzycy opowiadali o instrumentach i grali kaczuszki (ku największej uciesze zebranych). Do kościoła na godzinną mszę (bo ślub to chyba trochę dłużej niż tak standardowo) na pewno bym się nie porwała. Tak już myślałam, że gdybym musiała teraz uczestniczyć z nim w jakiejś tego typu uroczystości, to tylko z drugą osobą, która łaziłaby z nim poza kościołem. To jest taki wiek, nie wina dziecka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 13:18   #64
Czarna2000
Inez

Myślę, że w dalekiej przyszłości zabrałabym dziecko na ślub cywilny i potem na obiad. Na wesele tylko na chwilkę. Mimo to w pełni rozumiem rodziców.
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 13:22   #65
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Normalnie byłyśmy kiedyś na tym samy ślubie chyba. Plus mały koniecznie chciał zobaczyć co ksiądz ma pod sutanną i pokazać wszystkim, że potrafi robić koziołki. I nie, serio nawet silny facet miał problem z utrzymaniem go (a przecież chyba nie chodzi o to, żeby dziecko zmaltretować, oby tylko się uspokoiło).
Ja byłam na weselu na którym dziecko (ale nie mlodych) darło się przez całą mszę a rodzice go nie wynieśli z kościoła wyobraź sobie film ze ślubu na którym non stop słychać ryk dziecka i ciiiiiiiiiii! rodzicow.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 13:29   #66
bandra
Fuck google, ask me!

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ja byłam na weselu na którym dziecko (ale nie mlodych) darło się przez całą mszę a rodzice go nie wynieśli z kościoła wyobraź sobie film ze ślubu na którym non stop słychać ryk dziecka i ciiiiiiiiiii! rodzicow.
Czad
Uwielbiam dzeci, pracuję z nimi, ale naprawdę są miejsca, w które nie powinny być na siłę ciągnięte. Brawo dla rodziców, ktorzy nie pomyśleli, że przeszkadzają i nie wyszli.

bandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 15:35   #67
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

To mi przypomina ze bylam na slubie i dziecko swiadkowej latalo po kosciele. Ojciec ja probowal brac na rece to ryczala i chciala do mamy xD

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 16:49   #68
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
- I ślubu...
-..ję Ci miłość...
- eeeaeaaaaaammammaaaaaa
- ...wierność...
- ... małżeńską...

KURTYNA.
No i?

Sama przecież pisałam, że jeśli rodzice się na coś takiego zdecydowali, pewnie mieli swoje powody. Ja sobie jednak nie wyobrażam, żeby mojego dziecka miało zabraknąć na moim ślubie. Cały nasz ślub trwał może 15 minut. Syn spokojnie siedział na kolanach mojego taty.

I tak jak rozumiem, że ktoś mógł podjąć taką decyzję znając swoje dziecko, tak nie bardzo ogarniam kierunek, w którym zmierza momentami ta dyskusja. Bo wychodzi na to, że jak rodzice chcą dzielić ten dzień z najbliższymi osobami, to muszą mieć ku temu poważne argumenty, a samo "chcenie" to zdecydowanie za mało
Stary 2015-07-22, 17:01   #69
lza_slonca
Zakorzenienie

ale nikt nie wspomina tu o więzi emocjonalnej dziecka z rodziną..po co się przerzucać, że u teścia, że u wujka, stryjka, ciotki Zeni czy Helutki..jeśli dziecko ma silną więź z matką to w chwili stresu (nie muszę chyba pisać, że dziecko jest mądrzejsze niż obcy ludzie) będzie jej a nie kogoś innego potrzebować. Koniec. Kropka. Amen.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 17:03   #70
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No i?

Sama przecież pisałam, że jeśli rodzice się na coś takiego zdecydowali, pewnie mieli swoje powody. Ja sobie jednak nie wyobrażam, żeby mojego dziecka miało zabraknąć na moim ślubie. Cały nasz ślub trwał może 15 minut. Syn spokojnie siedział na kolanach mojego taty.

I tak jak rozumiem, że ktoś mógł podjąć taką decyzję znając swoje dziecko, tak nie bardzo ogarniam kierunek, w którym zmierza momentami ta dyskusja. Bo wychodzi na to, że jak rodzice chcą dzielić ten dzień z najbliższymi osobami, to muszą mieć ku temu poważne argumenty, a samo "chcenie" to zdecydowanie za mało
15-minutowy ślub to inna sprawa, ja myślałam, że mówimy o ślubie kościelnym ze mszą, kazaniem i tego typu interesującymi dla dziecka rozrywkami.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 17:30   #71
inwytka
Raczkowanie

Wszystko zależy od dziecka
My braliśmy ślub jak nasze dziecko miało 11 miesięcy. Była na ślubie i początku wesela, potem poszła spać do hotelu nad salą weselną. A jak spała, to przychodziły do niej ciocie, babcie itp. żeby sobie odpocząć. Tylko, że w owym czasie córka miała wywalone na to, kto się nią zajmuje. Byleby znała tę osobę
Teraz jako 3 latka, no way. Już widzę oczyma wyobraźni, jak wyrywa się w kościele dziadkom i upaćkana czekoladą czy innymi ciastkami (bo pewnie w ten sposób chcieliby ją spacyfikować) biegnie do mnie i odciska swoje łapki na mojej sukience a potem całe wesele mam ją na swoich kolanach lub muszę się nią zajmować, bo stresuje się całym zamieszaniem.
nie, nie nie, teraz pewnie do ślubu by nie doszło

Także ten, rodzice pewnie dobrze znają swoje dziecko i dobrze robią zostawiając z opiekunką

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 20:15   #72
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Bo wychodzi na to, że jak rodzice chcą dzielić ten dzień z najbliższymi osobami, to muszą mieć ku temu poważne argumenty, a samo "chcenie" to zdecydowanie za mało

Nie, jak rodzice CHCĄ, to nie ma problemu, na swój własny ślub mogą zabrać kogo im sie tylko podoba.

Rozchodzi sie o bulwers, że rodzice NIE CHCĄ zabierać dziecka na ślub. Bo jak to tak, dziecko z opiekunką zostawić, wyrodni
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-22, 21:14   #73
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość

Nie, jak rodzice CHCĄ, to nie ma problemu, na swój własny ślub mogą zabrać kogo im sie tylko podoba.

Rozchodzi sie o bulwers, że rodzice NIE CHCĄ zabierać dziecka na ślub. Bo jak to tak, dziecko z opiekunką zostawić, wyrodni
ja tu bulwersu nie widze
po rpostu np ja nie rozumiem takiego punktu widzenia wiec jestem zdziwiona - zwlaszcza, ze argumenty o niegrzecznym (potencjalnym) zachowaniu dziecka do mnei nei trafiaja - no ale rodzice zrobia jak chca, kazdy ma troche inny ounkt widzenia
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości