![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OKRADZIONA przez pracowników Poczty Polskiej :(:(:(
najprawdopodobniej to nie jest "dzielo" listonoszy ale ludzi, ktorzy zajmuja sie rozdzielaniem przesylek. ostatnio gdzies czytalam, ze jak w W-wie otworzyli nowa rozdzielnie to przez pierwsze tygodnie prawie wszystkie przesylki byly porozdzierane, znajdowano w budynku rozdzielni puste, porozdzierane koperty ...
jedyna metoda - pakowanie pancerne, o ktorym juz dziewczyny pisaly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde do czego to dochodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Mąż mojej kuzynki pracuje na poczcie jako ochroniarz.
Dal mi pare wskazowek, co robic, aby miec wieksza pewnosc ze paczka dojdzie. 1. pod zadnym pozorem nie wysylać paczek w piatek ani sobote (podobno paczki przetrzymywane przez weekend na poczcie sa nie dosc bezpieczne). 2. oklejac jednym kolorem i rodzajem tasmy, dokladnie, nawet listy babelkowe w miejscu zaklejenia klejem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Okazuje sie, że piąta paczka pochadząca z wymianki na wizażu również została okradziona, wczoraj się nie zorientowałam, bo nie byłam pewna ile tubek kremu miało być, ale dziś sprawdziłam na kramiku i okazuje się, że powinno być "Pięć tubek po 20 ml kremu na dzień Oceanic AA Oligovital" a są tylko trzy!
Czyli na 6 paczek 5 okradzionych! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Doszukuj się swoich praw- na pewno coś znajdziesz- zgłoś na poczcie że paczki zostały okradzione- porób zdjęcia- itd- przecież to kradzież!!! Mogłaś to zrobic jak je dostałaś... No cóż tanich rzeczy Ci nie ukradli... Ja będę wysyłała dziubki z Łaciatego- 50- hehehheh- i mam nadzieję że mnie nie okradną
![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. listy wysyłać jako polecone, najlepiej z priorytetem 4. po zaklejeniu tasma poprosic pracownika poczty, ktory przyjmuje taki list o adnotacje na tasmie, ze przesylka zabezpieczona i dodatkowo jeszcze zlozyc samemu swoj autograf na tasmie w ten sposob, aby bylo potem widac, ze tasma byla rozerwana. Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl? Moze stworzyc taki zbior zasad pt. "Co zrobić, aby Twoja przesyłka dotarła bezpiecznie do adresata" i umiescic na naszym targowisku żeby inni wiedzieli i mogli skorzystać z tych porad? - tu ukłon w stronę administratora forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
ehhh ciarki mnie przechodza jak slysze o "POCZCIE" POLSKIEJ. Kiedys na allegro sprzedawalam telefon za pobraniem 600zl i poprostu sie rozpłynela w powietrzu, mimo wszelkich pism i odwolan otrzymałam 60zł odszkodowania i przeprosiny od PP z wyjaśnieniem ze zdarzają sie takie rzeczy :/:/
szokkkkk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Basiu to chyba te warszawskie rozdzielnie są takie beznadzieje,na 50 transakcji na wizażu i ok 130 na allegro ode mnie jeszcze paczka do nikogo nie zaginęła://
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
No właśnie- nasz polski monopol- hmy- szkoda że nie ma drugiej firmy- która od początku zachęcałaby ludzi swoją rzetelnością i uczciwością... Ale chyba się nie doczekamy- a ja nie wgłębiałam się jeszcze w system UPS czy FedEx
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Basiu, widzę że jesteś z W-wy, czy czasem nie z Ochoty? Bo moją pocztę (tez nie obsługuje listonoszy) - również po cichu podejrzewam o kradzież. Wysyłałam Hexxanie fluid Pupy, a że nie miałam koperty bąbelkowej i zbliżała się godzina zamknięcia poczty, to przesyłkę pakowałam na poczcie, jeszcze się pytałam urzędniczki, czy koperta na pewno nie za mała i czy wszystko zgodne z ich wymogami, bo to była moja pierwsza wymiana (i ostatnia, szkoda moich nerwów). Przesyłka do Hex nie dotarła, po paru tygodniach stresów dostałam na szczęście odszkodowanie, ale tak sobie po cichu myślę, że urzędniczce spodobało się eleganckie srebrno-czerwone kartonowe opakowanie fluidu... Ale jeśli to była przesyłka do Ciebie, a na Twojej poczcie nie ma listonoszy, to te paczuszki nawet tam nie trafiły.
Ale może to któryś z urzędów pośrednich taki łasy na kosmetyki - skąd szły te paczki? Może jest jakiś czarny szlak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
PaniKota, ile dostałaś odszkodowania? I ile chciałaś dostać? Jeśli można wiedzieć. Bo ja jestem w trakcie reklamacji, więc ciekawa jestem, jak to jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Czesto mi się zdarza ze jak dostaje katalogi są porozrywane jakby ktoś chciał zobaczyć co jest w środku.Kiedys tez nie otrzymałam próbek kremów , które zostały mi wysłane(moja mama je dostała ale mieszka w innej miejscowaści)Miałam duzo takich sytuacji, zawsze przesyłki sa naderwne.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne, co z tego wynika, to nauczka, żęby zawsze obejrzeć kopertę z każdej strony przed jej pokwitowaniem. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - nie kwitujesz odbioru i pobieraz od listonosza awizo, z którym następnie udajesz się na pocztę i tam w obecności kontrolera sprawdzasz zawartość przesyłki. Niestety, na poczcie, a głównie w sortowniach, złodziei jest bez liku i zawsze trzeba być przygotowanym na to, że ta właśnie przesyłka może być felerna. Taka nasza durna postpeerelowska rzeczywistość ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Ja wszystkie listy polecone oklejam taśmą i stempluję pieczatka z moimi danymi.
Stempluję z przodu, gdzie powinien byc adres nadawcy, oraz 2-3 razy na zaklejeniu koperty z tyłu, potem to ostemplowane zaklejenie oklejam jeszcze taśmą klejącą przezroczystą w taki sposów, żeby końce tasmy zachodziły na pierwszą stronę i nachodziły na adres odbiorcy. Wszystkie moje listy polecone doszły cało i bezpiecznie, a wysyłam bardzo dużo. Do mnie na szczęście tez wszystko dochodzi, ale w Olsztynie PP zatrudnia stałych listonoszy, a moja poczta jest typowo osiedlową (osiedle malutkie) i do mnie listy polecone przynosi tylko i wyłącznie jedna osoba, a paczki przywozi inny Pan z poczty głównej. Edytowane przez Madlaine Czas edycji: 2005-11-16 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkam w Barlinku w zachodniopomorskiem i też zdarzyło mi się kilka razy dostać porozrywane koperty, szczególnie z kartami świątecznymi z Niemiec, raz nie dotarły do nas pieniadze przesłane w takiej kartce, ostatnio nie otrzymałam próbek ziaji choc firma zapewniła mnie, że je wysłała. Paczki często dochodzą w opłakanym stanie a na poczcie wiecznie muszę się wykłucać jak coś wysyłam bo tym wrednym babom nigdy nic nie pasuje...
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Basieńko strasznie Ci współczuję. Ja wczoraj też otrzymałam otwartą kopertę. Co za bezczelność! Niestety nie skapnęłam się o tym przy listonoszu, bo dostałam 4 przesyłki i tak jak mi Pan wręczył tę furę to się po prostu podpisałam. Ale na szczęście nic nie zginęło- cóż może dlatego że w środku była tylko jedna rzecz. Ja jak wysyłam paczki, czy listy to je dodatkowo zaklejam taśmą i się na nich podpisuję- taki napis przez taśmę i kopertę. Tego to już na pewno nikt nie otworzy, a nawet jakby to od razu będzie widać i osoba która coś takiego otrzyma na pewno to zauważy. To chyba dobry sposób, bo z tych rzeczy które ja wysyłałam to nikomu jeszcze nic nie zginęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A propos listonoszy - mój był na urlopie, zastępował go jakiś młodziak i wtedy nie dostałam zdjęć od ciotki (a wysyłała sporo odbitek, więc trochę ją to kosztowało) a dostawałam korespondencję jednego z Państwowych Funduszy, który mieści się na innej ulicy (i to głównej ulicy mojej dzielnicy). Jakim ćwokiem albo chamem trzeba być, żeby do prywatnego mieszkania dostarczyć pisma do urzędu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Basiu, ja już napisałam Ci kilka PW i wściekłość mnie ogarnęła!!!!!!!!!!!!!!!
Cieszę się, że fakt zgłosiłaś, jeśli ja mam też wysłać gdzieś skargę to napisz. Czuję się taka bezsilna ![]() ![]()
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby było jaśniej i na przykładzie: jakieś 2 miesiące temu poszłam na pocztę na Filtrową z 4 przesyłkami z wymian, czy próbkami perfum, juz nie pamiętam. Stanęłam, tak, jak zawsze to robię, do okienka z listami. Doszłam, rozkładam, a pani w okienku mi na to, co jest w kopertach. Ja na to wielkie oczy i mówię spokojnie, że zawartość dopuszczona do obrotu pocztowego, nie przekraczająca masy, jaka kwalifkuje przesyłke jako poleconą. A pani mi na to, że oni mają nowe zarządzenie z centrali, że nie wolno im "zawartości handolwej" przyjmować w listach poleconych, bo ostatnio za dużo odszkodowań musieli zapłacić. A zawartością handlową według pani jest wszystko, co nie jest papierem. W końcu i tak stanęło na moim, bo zażadałam kopii tego postanowienia, a ani pani z okienka, ani kierowniczka poczty... nie mogła go znależć... ![]() W każdym razie z tej historii morał taki, że poczta doskonale zdaje sobie sprawę, ilu pracuje w niej złodziei i dochodzi do tego, że już im się nie opłaca poleconych przyjmować, bo za okradziony/ukradziony polecony muszą oddać do ~110 zł, a za paczkę ~60.
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Normalnie aż mnie zatkało jak to przeczytałam-normalnie szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam tylko, że "wylot" koperty w której wysłałam kosmetyki zakleiłam przezroczystą taśmą, na której podpisałam się w ten sposób, że część mojego imienia i nazwiska była na kopercie a część na taśmie. I to nie pomogło ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.