![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Sorce pw odczytane i dopisane.
Nawet nie mowcie mi i hm'ie dalej mi wisi zamowienie ale juz na tylko lekko tysiaka xD w tym 6spodni ![]() ![]() Malpka- ja obsatawiam Adasia ![]() ![]() Pogoda jak z d...:-/ bleee a tu jeszcze do pracybyrzeba isc. Dobrze ze jutro na 6h i 3dni wolnego ![]() Ostatnio mam bardzo zmeczony organizm no komoletnie Nic Mi sie Nie Chce. Najchetniej to bym spala. |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do diet itp to ja od porodu nie miałam w gębie nawet jednego kryształka białego cukru. czuję się jak narkoman na głodzie ![]() no i muszę się jakoś ograniczyć, bo za dużo białych buł wcinam. jak nie mam czasu a muszę coś na szybko złapać to idzie biała buła z dżemem, wędliną albo sama. dupa zaraz będzie jak szafa trzydzwiowa. Nawet nie wiem ile ważę po porodzie ![]() to chyba jednak nie klątwa, tylko moje nerwy. Wczoraj K. zażyczył sobie po żłobku jechać do babci. jak go nie było cały dzień to i ja spokojna i mała spokojniutka jak aniołek. za to od północy ciągle się wierci, stęka, pręży, warczy... nie wiem co jest, czy brzuch jej dokucza czy co. a nic nowego wczoraj nie jadłam Cytat:
Wczoraj obkupiłam małą w legginsy na allegro i w h&m i Lolkowi parę rzeczy zamówiłam z 5-10-15 gratuluję samochodu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmmm mam kilka rzeczy i rozmiarówka standardowa ![]() Komplety na chrzciny ladne, mi sie taki za 30 zł podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Mi sie ten podoba http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p ten tez super ale raczej nie na chrzciny? dres super ale już mam http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||||
Zadomowienie
|
wręcz przeciwnie, nie mogę narzekać, ale to też ma swoją cenę.
Kurtka ![]() ![]() aaa nie ma co pokazywać, spektakularnej metamorfozy nie zrobił, zdjął z długości i objetości, pocieniował, doprowadził do porządku to co zostało z grzywki i od razu czuję się lepiej ![]() dowody miłości ![]() Cytat:
![]() a ja Twin Peaks ![]() historia z pasikonikiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak wizyta u lekarza? nowe okna wstawione, ocieplenie sie robi, środek przygotowany pod instalacje, wczoraj facet zaczął elektrykę, nowa kanaliza tez juz jest, w przyszłym tyg instalacja pod odkurzacz centralny bedzie montowana, cała wodna i grzewcza plus gaz do zrobienia, moze we wrzesniu wejdzie facet z wykonczeniówką ![]() Cytat:
![]() Demeter, szalejesz z zakupami ![]() ![]() ![]() Sorce, czytałaś nową Camillę? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My juz w domu. "wrócili my"- jak mówi KAcper dzis o 00.30 a od rana juz wynoszenie z K. pokoju mebli, bo tż ocieplac podłoge bedzie i malowanie w chałupie....az sie boję! Alez miałam dzis akcje...|K czazsem miewał zaparcia, ale to postekał troche, czasem czoopka dałam i szło...a dzis...masakra 2 czopki i nic, a on stęka, jęczy, płacze, ze nie umie kupy zrobić....po 2 czopkach i 3 godzinach stękania, a potem płaczu pojechalismy do przychodni, zbadała go, brzuch twardy- zalega w jelitach, kazała lewatywe kupić w aptece...i w domu zrobic.. i bądz człowieku mądry, K w histerie, ja nie umiałam tego zrobic, wszystko mi wylatywało....w koncu dałam trzeci raz czopka i jak by nie posazło mielismy na IP jechac, ale tz włożył go do wanny i poszło z wielkim bólem. Normalnie myslałam, że będę płakac znim...A jak K. się cieszył, w końcu mu ulżyło...kurde nie wiem z czego to, pije dużo, je owoce i warzywa minimalnie smazonego i tłustego... Małpka a ty na l4? Boszzz mi dieta by sie przydała...waże tyle, co zaraz po porodzie...nigdy tyle nie wazyłam...ale jak zyc bez lodów? Mnie tez niekończace porcje gubia .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
ta w granatowe kwiatki ładniejsza ale na chrzciny tamta lepsza Cytat:
![]() ja nie Sorce ale czytałam i polecam. mam w pdf jakby ktoś chciał Cytat:
co do lodów to również i moja zguba. teraz nie jem ale przed porodem nażarłam się na zapas, nawet po 3 rożki pod rząd ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku ja poprosze pdf.
Jade do pracy, od 8 kwitlysmy w Prokocimiu na wizycie u diabeloga. Na szczescie jest lepiej wiec z nadzieja zmierzamy ku lepszemu.Ale jobla dostawalam, jak widzialam jak Panie rejestratorki maja czas na kawe zeby ruszyc dupe z karta. A teraz slucham zadymy w tramwaju, jak sie babcie kloca. Ech kultura kwitnie.
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Klementyna, wspolczuje tej akcji - my mielismy tak raz, na szczescie w wannie poszło i ulżyło K i nie musielismy jechać na IP. Despa, NFZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę zakupów online, ja z tych co musi pomacać zanim kupi. Chyba, że mam pewniaka.
Klementynka, współczuję. Pewnie K. łakoci nie je jakoś dużo... szwagierki syn przepadał na sokach marchewkowych i czekoladzie. Alliw, jam Sorce ![]() Tyś jest kryminałowa dziewczyna to może czytałaś Katarzynę Bondę? Bo też mam i czeka w kolejce ![]() Potraficie w pdf czytać? Kurde, ja tylko papier! Kupiliśmy Fi latawce, żeby puszczać nad morzem. Wczoraj trochę wiało więc poszlismy na taki pobliski...hm...teren niezadrzewiony (dziki park z łąkami gdzie był obóz nazistów- kręcili tu tez sceny z listy Schindlera). Jakie dziecko było zasmucone, że nie ma wody i morza bo przecież nad morzem mieliśmy puszczać. Potem caly czas powtarzał, że w Krakowie słaby wiatry i musimy jechac nad morze ![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj odebrałam wyniki glukozy i się załamałam bo znowu cukrzyca ciążowa :-( a tak czułam ze nie bedzie.
Z Filipkiem juz dobrze ale byliśmy jeszcze 2 razy w szpitalu, za pierwszym razem niestety okazało się ze cos zostało i lekarka dalej mu igła wyciagala. Musieliśmy go trzymać na sile aż się popłakałam jak prosił tatuś puść. Za trzecim razem to bał się wejść do gabinetu. I teraz za tydzien jeszcze raz do okulisty. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bidny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie dopadła choroba hashimoto - teraz się bujam co miesiąc do endokrynologa.
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj też prawie płakałam z K. Sorce sęk w tym, że czekolady nie je wcale, sporo kasz sie u nas je, owoców, warzyw...Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że na wakacjach czasem pijał Kubusie lub Leonki moze tych słodkich soków za duzo?
o masz |Ci los same ciązowe choróbska... |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||||
Zakorzenienie
|
Małpko, będzie numer z gwizdkiem jak tam siedzi jednak Klaudia
![]() ![]() Cytat:
jak się zważysz i tu napiszesz, to mnie ostrzeż ![]() ![]() Cytat:
![]() nie da się. bo co to za życie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i pogłaski dla Filipka... te badania okulistyczne z gmeraniem, to horror...
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Pani po godz 197 po 2 -138. Na tym wydruku norma po godz była do 200 a po 2 do 140, wiec najpierw w gabinecie powiedział że nie mam (ale to było na szybko bo weszłam tylko po wyniki między pacjentkami) a wieczorem zadzwonił i powiedział że sprawdził i od 2013r norma po godz jest do 182 więc mam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
polska służba zdrowia. mnie już nerwica bierze, bo cały tydzień próbuję się dodzwonić do poradni na badanie bioderek i oczywiscie sygnał jest ale nikt nie raczy podnieść słuchawki. kolejki są po3 miesiące a pierwsze badanie ma być w 4-6 tygodniu ![]() ![]() Cytat:
![]() trzeba było z Filipem do nas przyjechać, tu wieje od tygodnia i to porządnie Cytat:
chociaż z drugiej strony od ugryzienia Karola przez psa minęło już prawie 2 miesiące a on dalej na każdego siniaka i zadrapanie na nodze, mówi, że to pies go pogryzł. no ale w końcu zapomni Cytat:
![]() ![]() tak w ogóle to chłop mnie wystraszył, bo spytał czy nie wydaje mi się, że mała jest jakaś osłabiona. sam nie wiedział czy tak jest czy przewrażliwiony po Karolu. ona akurat była spiąca ale ogólnie to i mi się wydawało, że nic nie rośnie, bo ma nogi i ręcę jak patyki, w ogóle się nie obtłuszcza ![]() ![]() ![]() Cytat:
a u nas cyrki się dzieją. chłop się musi ukrywać przed Karolem, żeby Zuzię wziąć na ręce. pełna konspiracja. jak tylko mały się czymś zajmie w innym pokoju, to ten leci do niej choć na chwilę wziąć na ręce bo Lolek mu nie pozwala ![]()
![]() |
#77 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() tak ja zwolnieniu od 20 maja ![]() Cytat:
![]() ja też besz lodów zyc nie mogę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#78 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() biedny Fi ![]() Cytat:
![]() i ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdrosny jest aż tak? U nas chyba też zazdrość czy taki etap - sama nie wiem. Kuba się na mnie strasznie 'rzuca' a dokładnie skacze po mnie, kopie i się cieszy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Byou jak kurtka? Tez sobie zamówiłam taką http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0251407001.html I opaski dla Z ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Simona Becetta zapisałam do wypożyczenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Filipek ostatnio mnie podsumował: wywaliło Ci brzuch bo dzidziuś rośnie. Tż 30 min leżał na podłodze i się śmiał. Filipcio ma ostatnio serie pytań o dziecko: A główkę ma? A uszka ma? A kolanka ma? A buzię ma? A brzuszek ma? Widziałam się z Despą w piątek, jej Emilka tak mówi, że mam wrażenie, że Filip za rok jej nie dogoni ![]() A, Despa Filipa wysikuje się teraz jak dziewczynkę - na stojąco już w ogóle nie ma bata ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-08-03 o 08:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie witajcie. To ja Kasia. Czy ktos mnie pamieta. Mialam lekko zakrecony weekend ale piwo id iwco zaliczone hehe.
Jeszcze 7nocek i lece po Milusia Kochanego juz sie doczekac nie moge. Ale bd mial niespodzianke jak sie obudz w srode rano xD. Ogolnie pogoda Doluajca Pada i Pada wczoraj bylo e miare ladnie tom zaliczyla maly spacer do przedszkola zanisoalm ciuszki i potem do sklepu. Znowu kase wydala a tam prawie pustki :-/ Pozdrawiam Czyatam zza krzaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
MBZ♥
|
Żyjecie?
![]() Kasia u nas naladujesz aku słońcem ![]() Demeter fajne te komplety ![]() Kurtka ekstra ![]() ![]() ![]() Kwiatuszku ![]() ![]() ![]() Sorce mam nadzieję, że tsh wróci na dobry tor ![]() Monicca współczuję ![]() Despa super wiadomość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
ale co to za życie
![]() ![]() rano chwila na oucie a potem do wieczora siedzimy na chacie... i Michałowi to się nie podoba, a Olca to się nic nie podoba ![]() poka, poka się! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Hej!
Juz sie cieszyłam ze lato bez komarów a tu właśnie jeden mnie podgryza :/ Alliw- w końcu nie pojechaliśmy wtedy do lekarza, poczekaliśmy aż nasza dr wróci z urlopu i byliśmy wczoraj.. Mały suchy strasznie.. Alergia raczej wykluczona.. Prawdopodobnie winna jest pogoda.. Mamy kapać raz/dwa w tygodniu, nie za długo. I dostaliśmy krem robiony w aptece.. posmarowałam go na wieczór, rano zobaczę czy jest lepiej.. Monicca- współczuje ![]() ![]() U nas takie upały ze idzie sie udusić :/ jutro jedziemy nad wodę z dzieciakami.. Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2015-08-04 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Pani a Ty jakie miałaś wyniki po glukozie ze Cie ominęła?
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
![]() wersja z trampolami - ![]() ![]() ![]() zawsze mi się wydaje, że masz powyżej 175 cm ![]() ![]() ślizgnęłam się( a i wyszło mi cukrzycowo 149... czyli na starych zasadach mam cukrzycę, na nowych ocieram się o nią...)... lekarz zlecił dwustopniowe badanie, a teraz obowiązuje trójstopniowe. w klinice stwierdzili, że na granicy. żebym kontrolowała cukier i uważała. w sumie chyba tylko dwa razy miałam lekko przekroczone. nie wiem jak to się stało... Ugotowani :/
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-08-05 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() co do lodów to i ja mogłabym 3 pod rząd zjeść a później jeszcze jednego ![]() ![]() ale laska z ciebie ![]()
#89 |
Zadomowienie
|
Jezuuuuuu dajcie tlenu!
Nie wyrabiam juz a jutro ma być jeszcze cieplej :/ Pojechaliśmy dziś na plaże.. Piękna! Czysta, cała dla nas (tylko jedna babeczka leżała). Reszta zbiegła sie na zawody na drugiej plazy. Rozłożyliśmy sie, nakarmiłam małego, zaczęłam odpoczywać a tu nagle Ewa w ryk.. Ugryzła ja osa w palec :/ płakała, wisiała na mnie, "mama tulu, boli, dom!" No i po przygodzie.. Na szczęście opuchlizna szybko zeszła a w domu podusia z chłodnym pingwinem ja uspokoiła ![]() Dziś rano Olaf juz super, ładna skóra. Jest poprawa- cieszy! Byou- super wyglądasz! |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
MBZ♥
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Pani, właśnie narazie do trampek espadryli czy balerinek ![]() ![]() Jola współczuję ![]() U nas reż plaga os:/ Przyturlalysmy się do domu. Basen na balkonie już czeka. Do jutra jesteśmy same :/ciężko się przestawić po długim urlopie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.