|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Usuwanie SMSów przez TŻ.
Jakby mi ktos sprawdzal telefon, to tez bym usuwala wiadomosci. Tego sie po prostu nie robi. Nie i juz. Macie pojecie czym jest prywatnosc? Czy w zwiazkach juz czegos takiego nie ma?
Zaraz rozowe paski wyskocza ze swoimi historiami, jak to wiele razy w ten sposob odkryly, ze chlopak/narzeczony/maz je zdradza
Edytowane przez 3be020e1638e56070af0544f5de5b7e1ebae7a0d_66453eabeaad3 Czas edycji: 2015-08-10 o 23:00 |
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;52371449]Jakby mi ktos sprawdzal telefon, to tez bym usuwa wiadomosci. Tego sie po prostu nie robi. Nie i juz. Macie pojecie czym jest prywatnosc? Czy w zwiazkach juz czegos takiego nie ma?
[/QUOTE] Tak samo, jak się nie zdradza. Nie i już. Ale są ludzie, którzy to robią. Był tu gdzieś niedawno długi wątek o prywatności. |
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;52371449]Jakby mi ktos sprawdzal telefon, to tez bym usuwala wiadomosci. Tego sie po prostu nie robi. Nie i juz. Macie pojecie czym jest prywatnosc? Czy w zwiazkach juz czegos takiego nie ma?
Zaraz rozowe paski wyskocza ze swoimi historiami, jak to wiele razy w ten sposob odkryly, ze chlopak/narzeczony/maz je zdradza [/QUOTE]Usuwałabyś wybiórczo tylko od jednej niewinnej osoby? |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52371072]Czyli podsumowując:
1. Facet odnowił kontakt ze swoją dawną kochanką. 2. Kontakt jest bardzo częsty i intensywny - codziennie po kilkanaście smsów. 3. Wybitnie się z tym ukrywa: a) pisze z nią wyłącznie w pracy, gdzie cię nie ma b) kasuje wszystkie dowody, żebyś nie zobaczyła c) nie powiedział ci o odnowieniu kontaktu 4. Dużo siedzi "w pracy". 5. Częściej się kłócicie. 6. Jest ciebie bardzo pewny, bo przecież go kochasz do szaleństwa i byś się z nim nie rozstała. Moim zdaniem on cię zdradza, gwoździem do trumny byłoby tylko zabieranie telefonu nawet do kibla, ale biorąc pod uwagę 3. a) i b) nie musi. (...) [/QUOTE] (Niestety dla autorki) idealne podsumowanie. |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tego poglądu, że telefon to rzecz święta. No kurde, mieszkam z facetem, nazywam go swoim partnerem, widzieliśmy się w wszystkich możliwych sytuacjach, mówimy sobie o wszystkim ale telefonów nie możemy sobie ruszać? Bez jaj...
Nie mam nic przeciwko, kiedy mój chłopak przeczyta smsa który akurat do mnie przyszedł i w drugą storne też to działa bo nie mamy przed sobą nic do ukrycia. Śmieszy mnie to całe gadanie o prywatności, bo będąc z kimś w związku, mieszkając z tą osobą i dzieląc z nią łóżko i kibel gdzieś ta prywatność zanika i nie ma co udawać że jest inaczej. I śmieszą mnie odpowiedzi "może to tylko flirt, tylko odskocznia"
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52371542]Usuwałabyś wybiórczo tylko od jednej niewinnej osoby?
W sumie zrobilabym cos bardziej praktycznego i mniej czasochlonnego - szyfr blokujacy telefon. [/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Proszę, tutaj był obszerny wątek na temat przeglądania komórki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=820915 A tutaj może wróćmy do sprawy, zamiast po raz setny rozpoczynać tę samą dyskusję. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Liptonka Czas edycji: 2015-08-11 o 08:17 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Kobieta z klasą
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;52371942]Czytajac czyjegos smsa naruszasz prywatnosc nie tylko osoby, ktora tego smsa dostala, ale tez tej, ktora go wysylala. Rozumiem, ze twoj partner ma wyrabane w to, czy czytasz jego smsy, ale niekoniecznie wyrabane ma nieswiadoma osoba wysylajaca. Jak tak mozna, ludzie no, szanujmy sie[/QUOTE]
Ty tak serio? Wpierd... anie się komuś w związek to chyba także brak szacunku, czy może się mylę? Autorko, niestety w sytuacji, która wyłania się z Twoich postów zabawy w sentymenty pt. prywatność komórki, urażone ego paniusi, bo nie do Ciebie pisała, jak mu to powiedzieć, aby go nie urazić można sobie darować. Jest kilka powodów: 1. Nie usuwa się smsów, aby kogoś nie zmartwić, po prostu nie robi się tego co mogłoby partnera zmartwić. 2. Skoro nie wie, że przeglądasz telefon, to niby jak mogłabyś się zmartwić błahostką? Pewnie odchodzi ostry flirt, że aż telefon się klei. 3. Panna na bank wie o Tobie, dlatego tez magiczna granica godziny 16 i wolnych weekendów nie jest przekraczana. 4. Dla Ciebie zbyt zestresowany pracą, dla niej jednak czas ma? Dziwne. 5. Argument powalający na kolana i totalnie odstający od rzeczywistości: on nie jest typem zdrajcy no i sam został skrzywdzony.... Proszę Cię, albo się zdradza, albo nie. Wynika to z charakteru, zasad i wychowania. Nic nie ma wspólnego z tym, że ktoś został skrzywdzony lub nie. Jeżeli ma k***wski charakter, to wyjdzie z czasem, bez względu na przeszłość. Żal mi Ciebie. To normalny mechanizm, że próbujemy wątpliwości tłumaczyć na korzyść obwinionego, łudzimy się, że przecież on by nie mógł, to pewnie ta niedobra kobieta się do niego przyczepiła ( i np. pisze o ojcu alkoholiku ... ) Niestety wygląda to źle. Na Twoim miejscu zrobiłabym pokazówkę w stylu wiem na pewno, że masz jakąś na boku. Nie Twoja sprawa skąd, wiem i już. Natychmiast do niej dzwoń przy mnie i kończ, albo wynocha. Jeżeli będziesz wystarczająco pewna siebie i nie dasz się omamić słówkami postawisz na swoim. Może znajomość nie zabrnęła jeszcze zbyt daleko. Nie ma Cię do wieczora, więc mogli się gdzieś spotkać i ktoś mógł ich widzieć. Tego nie wiesz, ale ja zagrałabym va bank.
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;52371449]Jakby mi ktos sprawdzal telefon, to tez bym usuwala wiadomosci. Tego sie po prostu nie robi. Nie i juz. Macie pojecie czym jest prywatnosc? Czy w zwiazkach juz czegos takiego nie ma?
Zaraz rozowe paski wyskocza ze swoimi historiami, jak to wiele razy w ten sposob odkryly, ze chlopak/narzeczony/maz je zdradza [/QUOTE]Tylko od jednej osoby? Dziwne, że nie usuwa akurat od kumpla z podstawówki. Cytat:
Mojemu TŻtowi sporadycznie zdarza się przeczytać mojego smsa, na zasadzie, że przyszedł sms, ja mam brudne ręce/robię coś i on pyta czy mi przeczytać. Ale nie ma mowy o tym, że siada i trzepie mi cały telefon od A do Z. Chociażby dlatego, że nie musi ze szczegółami znać np. intymnych problemów mojej kolezanki, bo ona pisze to do mnie, a nie do niego. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Facet chciał być taki sprytny i przebiegły - pokasował smsy, a zapomniał wyczyścić rejestru połączeń, ups.
Nie pytałabym o nic. Powiedziałabym wprost, że wiem. Jak będzie Cię mamił opowieściami w stylu "nie chciałem, żebyś była zła" - to znaczy, że jest coś na rzeczy. Jeśli facet nie chce, żeby kobieta była zła, to się pewnych rzeczy, za plecami, NIE ROBI. W sumie to nie wiem, nad czym tu rozkminiać. On i tak Cię oszukuje. Kasuje wiadomości i robi z Ciebie idiotkę, bo myśli, że nie wiesz.
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Też bym była za opcją odzyskania lub możliwością "przechwycenia" smsów. Będziesz miała 100% pewności, mocny dowód w ręce, nikt Ci nie zamydli oczu, nie zarzuci bezpodstawnego braku zaufania. Jeśli masz taką możliwość to spróbuj najpierw pobawić się w hackera :P
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
U mojej znajomej też tak było. Kiedy leżał w szpitalu to ostro smsowal z nią. I ona zadowolona że związek rozkwitał. Po jakims czasie dowiedziała się że pisal też do innej w tym samym czasie, potem po sprawdzeniu bilingów okazalo sie że to smsowanie bylo znacznie dłuższe i intensywniejsze niż by wskazywał status koleżanki. Potem wyszły na jaw inne rzeczy.
Tak więc uważaj bo kobieca intuicja jest silna. |
|
|
|
|
#75 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę już o tym czytałam, ale takie hackowanie to wyższa szkoła jazdy, wymagająca przede wszystkim spokoju i czasu, więc musiałabym trafić na moment, kiedy zostawi telefon na dłuższą chwilę. A o to, niestety, nie tak łatwo. Nie mówię, że chodzi z telefonem przy tyłku non stop - jasne, zostawia go czasem gdzieś tam, na stole i robi coś w kuchni. Ale mimo wszystko, potrzebowałabym minimum godziny względnie świętego spokoju. --------------- W tych nowszych telefonach nie ma już podziału na wysłane/odebrane - jest po prostu folder wiadomości w formie konwersacji między dwiema osobami. I cały taki folder z nią jest zawsze usunięty. [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52371072] (...) To jeszcze nic nie znaczy. Mógł sobie założyć inną pocztę, specjalnie na nią. Może tę pocztę sprawdzać tylko w pracy. Albo w domu, gdy nie ma cię przy nim. Na twoim miejscu spróbowałabym napisać do niej z jego telefonu podając się za niego. Albo włącz mu "Znajdź moich przyjaciół" czy coś takiego ![]() [/QUOTE] Jeśli sobie taką założył to i tak nie mam szans się o tym dowiedzieć, bo zapewne robi to tylko w pracy... A co masz na myśli z tym "Znajdź moich przyjaciół"? [1=3be020e1638e56070af0544 f5de5b7e1ebae7a0d_66453ea beaad3;52371449]Jakby mi ktos sprawdzal telefon, to tez bym usuwala wiadomosci. Tego sie po prostu nie robi. Nie i juz. Macie pojecie czym jest prywatnosc? Czy w zwiazkach juz czegos takiego nie ma? Zaraz rozowe paski wyskocza ze swoimi historiami, jak to wiele razy w ten sposob odkryly, ze chlopak/narzeczony/maz je zdradza [/QUOTE]Nie zamierzałam się usprawiedliwiać, ale skoro rozkręciła się tu dyskusja na temat tego całego sprawdzania, to powiem tak: a co TY zrobiłabyś na moim miejscu? Zauważasz przypadkiem, że w rejestrze Twojego TŻ jest kilkanaście usuniętych SMSów z byłą dup_ą. Oczywiście, najpierw biczujesz się, że zobaczyłaś niechcący ten rejestr, a potem zapominasz o sprawie, bo przecież "prywatność"? Nie zaczynasz się zastanawiać, drążyć, mieć natrętnych myśli? Jasne! ![]() Nie czuję się dobrze z tym, uwierz. Ale nie sprawdzam tego telefonu "na zaś", ot tak, bo nie mam zaufania; bo guzik mnie obchodzi jego prywatność, bo jestem wścibska. Sprawdzam, bo zaczęłam mieć powody, aby to robić. Cytat:
Takiej akcji chyba bym nie dała rady odstrzelić, za słaby charakter mam, a on za mocny - on zacznie mi mówić, że chyba jestem nienormalna, że nie ma nikogo, że nie-nie-nie i zdarta płyta. Muszę mieć dowód. Edytowane przez all_is_full_of_love Czas edycji: 2015-08-11 o 10:16 |
||||
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Autorko a jak teraz na co dzień wyglądają Wasze relacje?
on nie zauważył, że jesteś smutna i zmartwiona? nie pyta o to? co to tego, że potrzebujesz godziny to mój kumpel sprawdził do wszystko w nocy jak spała, na spokojnie nie wiem jaki Twój TŻ ma sen i czy wtedy byś miała szansę by to sprawdzić Edytowane przez Liptonka Czas edycji: 2015-08-11 o 11:03 |
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
A bywało już tak (w innych sytuacjach konfliktowych)?
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak rozmawiamy o Nas, czy np. o planach na dalszą przyszłość to raczej obraca to coś w stylu: "Oj tam, przecież nie wiadomo co będzie za x lat". Nocy bym się obawiała; za duża szansa, że się nie uda. Raczej moment, kiedy wyjdzie do sklepu/coś załatwić, nie biorąc telefonu, bo się "nie opłaca". Nie, nie bywało... Tzn. z nim się bardzo ciężko kłóci i rozmawia. On nie lubi rozmawiać o problemowych sprawach, najczęściej po prostu milczy, podczas, gdy ja mówię i próbuję rozwiązać jakoś sytuację. A jeśli dochodzi do kłótni, to ZAZWYCZAJ też ja inicjuję zgodę (bo zwyczajnie nie lubię cichych dni, wolę porozmawiać i zapomnieć o sytuacji - jemu przychodzi to trudniej i ciężko jest nam wtedy dojść do kompromisu). |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
I co zamierzasz z tym wszystkim zrobić, autorko?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam podobny przypadek, kilkanaście smsów w ciągu dnia, potem prawie 100... usuwanie wiadomości, kod na tel, wszędzie hasła. Aż się okazało, że sobie życia bez koleżanki nie wyobraża ![]() Nie wiadomo, jak jest w tym przypadku, ale ja z doświadczenia wiem, że zwykle nie wychodzi z tego nic dobrego. Ty zaczynasz mieć wątpliwości, podejrzenia. On się ze wszystkim kryje. Jak nie ogarniecie syfu, który powstał to się rozstaniecie. Zapytaj go, ciekawe co odpowie. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz te plany na przyszłość ... to w jaki sposób to wypowiada mnie by zaniepokoiło trochę... ale może jestem przewrażliwiona
jak obawiasz się nocy to może poproś go, albo coś wymyśl, żeby zrobił jakieś zakupy czy coś w tej kwestii ze spacerem |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Dam sobie jeszcze dwa, trzy dni. W międzyczasie zobaczę, jak rozwinie się sytuacja z SMSami (czy wciąż przychodzą w takich ilościach i czy wciąż są usuwane). Poczytam też o tych programach, ale nie wiem, czy będę z nich korzystać, zwłaszcza, że nie za bardzo mam możliwość. I najprawdopodobniej jeszcze w tym tygodniu z nim pogadam. Najprawdopodobniej zaaranżuję to jakoś na zasadzie "chciałam zadzwonić od Ciebie do X i zobaczyłam (...)".
Jeszcze to do mnie nie dochodzi, że jest niezwykle prawdopodobne, że już za niedługo może skończyć się mój czteroletni związek. Otworzyłyście mi trochę oczy, Dziewczyny, dzięki. |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem też to, że czekasz na ten dowód, trudno jest przekreślić z dnia na dzień związek i swoje wyobrażenia o ukochanej osobie, ale może tak być, że bezpośredniego dowodu nigdy nie uzyskasz, a jeżeli on Ciebie zdradza to szkoda kolejnego roku na niego. Sama czekałam, intuicja nie dawała mi spokoju, w końcu odeszłam, dopiero od znajomych po zerwaniu się dowiedziałam co wyczyniał za moimi plecami. Mam nadzieję, że będzie miał chociaż tyle szacunku do Ciebie, że w razie konfrontacji szczerze porozmawiacie i dowiesz się prawdy. Pisz tutaj w chwili słabości, wiele osób wie co czujesz, to zawsze jakieś wsparcie. Trzymaj się! |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Musisz się postarać być teraz silna by to na spokojnie ogarnąć, w rozmowie z nim bez emocji, krzyków, pretensji , tylko spokojnym tonem jakbyś niczego się nie domyślała zapytać, zobaczysz jego reakcje, czy będzie nerwowa, czy od razu zacznie naskakiwać na Ciebie i obracać tą sprawę w innym świetle, czy jeszcze inaczej, dasz rade Autorko
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego też daję sobie te kilka dni. Kto wie, może zapomni usunąć, może zostawi telefon na dłużej, może... |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez WandaAlicja Czas edycji: 2015-09-03 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Jest dużo aplikacji, do przekierowywania SMS-ów na Androida lub iPhone'a, więc możesz takie coś zainstalować. Pamiętaj jednak, że Twój chłopak lub jego koleżanka mają prawo poinformować prokuraturę o takich działaniach, a Art. 267 Kodeksu Karnego określa jednoznacznie, że uzyskując informację dla Ciebie nieprzeznaczoną podlegasz grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, przede wszystkim chcę pogratulować Ci trzeźwego myślenia
Co do usuwania wiadomości. To nigdy nie zwiastuje niczego dobrego. Szczególnie, że usuwa wyłącznie konwersacje z tą dziewczyną. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie się sprawy
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, chyba bym nie mogła tak. Nie wiem, gdzieś te granice jednak dla mnie są (chociaż nie wiem, czy to nie hipokryzja z mojej strony)... Jedyna opcja to te programy, wciąż rozważam. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.