![]() |
#61 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Wasza opinia
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;52411966]Kiedy przyszła pani ciężarna i postanowiła że ona wchodzi bo się pali i wali a najprawdopodobniej nie chciało jej się czekać.[/QUOTE]
A ona weszła na zwykłe pobranie krwi, czy na krzywą cukrową? Pytam, bo mnie zdanie laborantki w tej kwestii zainteresowało.
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;52411966]To nie było tak, że ja przyszłam i od samego progu machałam książeczką. Ej bo mi się należy itp. Kiedy przyszła pani ciężarna i postanowiła że ona wchodzi bo się pali i wali a najprawdopodobniej nie chciało jej się czekać. Aczkolwiek centymetr tapety nałożyła i o butach na obcasie nie zapomniała. Więc wtedy postanowiłam się upomnieć. I owszem korona by mi z głowy nie spadła, o ile sama czułbym się wtedy dobrze. A tak nie było. Bo niestety nie tylko ciężarnym się to zdarza. A krew oddaje honorowo. I nie wymagam, aby traktowano mnie z przywilejami. Robię to z własnej nieprzymuszonej woli. Podobnie jak kobiety, które w ciąże zachodzą. Popieram sunprice w ciąży jesteś bo chcesz. A co do ludzi starszych czy chcesz czy nie to i tak kiedyś się zakwalifikujesz do tej grupy. Popieram również opinię cava. Nie po to urywam się z pracy żebym i tak czekała. Bo czasem jest tak, że do tej pracy wrócić muszę. I mam ograniczony czas.
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Przepraszam pomyliłm się bo źle spojrzałam. To była odpowiedż cava na wypowiedż loloo. A ja zgadzam się z lolooo.[/QUOTE] Baba babie zgotowala ten los ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
po drugiej stronie szafy
|
A to też do kitu argument, bo ciężarówki są bardzo różne, tak jak ogólnie ludzie są różni. Nie każda będzie się chamsko domagała przepuszczenia wszędzie, tak jak nie każda będzie kulturalna.
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
nooo elve, ciężarne są różne. teraz jedna w poznaniu pije denaturat w ósmym miesiącu i trąbią o tym w tv xD. nie no, ogólnie raczej jestem za tym żeby ustępować ciężarnym, ja źle znoszę upał bez ciąży, w ciąży to będzie dramat i będę miała lato wycięte z życiorysu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
o ludzie
![]() ![]() to może ja jako matka kiedyś będąca w ciąży się wypowiem ![]() ![]() ![]() ![]() raz tylko 2 babki takie ok 50 jak weszłam do laboratorium dostały paraliżu jakby ducha zobaczyły ![]() ![]() ![]() i fakt ciąża nie choroba, ale jakoś mnie rodzice wychowali, że tak trzeba, a empatii w sobie też trochę mam więc ustępuję ![]() a tym, które dzieci nie mają to życzę bezproblemowych ciąż, mocy do 9 miesiąca itd. ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2015-08-14 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Ustępuję miejsca tylko kobietom w ciąży, z widocznym brzuchem i starszym osobom. Nie ustępuję matkom z małymi dziećmi i z wózkami oraz starszym ludziom, którzy zadzierają laskę do góry i biegną ile sił w nogach, a przy wejściu do autobusu traktują wszystkich z łokcia. Widziałam takie sytuacje. Ja mimo,że jestem młodą osobą to mam kręgosłup po operacji i często spotkałam się z chamskim zachowaniem ze strony właśnie takich pań, które za wszelką cenę chcą dopaść siedzenia w autobusie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że wpuszczam, przypuszczam . Nie wyobrażam sobie tego że siedzę w tramwaju a obok mnie stoi kobieta w zaawansowanej ciąży albo staruszka. W kolejkach bywa różnie, zależy jak stoję z czasem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Jeśli będę w ciąży to mam samochód i prawo jazdy. Taka moda na to ustępowanie i przepuszczanie. Wczoraj jadąc pociągiem jedna matka z dzieckiem zajęła cały przedział. I nie zważała że ludzie stoją. Bo jej się należy. Więc chyba to powinno działać w obydwie strony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;52436155]Jeśli będę w ciąży to mam samochód i prawo jazdy. Taka moda na to ustępowanie i przepuszczanie. Wczoraj jadąc pociągiem jedna matka z dzieckiem zajęła cały przedział. I nie zważała że ludzie stoją. Bo jej się należy. Więc chyba to powinno działać w obydwie strony[/QUOTE]
Nie wszystkie kobiety w ciazy maja samochod i prawo jazdy, wiesz? Skoro ci przeszkadzalo stanie w pociagu to moglas podejsc do babki i zapytac o miejsce, serio matki z dziecmi nie gryza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
po drugiej stronie szafy
|
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;52436155]Jeśli będę w ciąży to mam samochód i prawo jazdy. [/QUOTE]
W zaawansowanej czasem ciężko się jeździ, brzuch potrafi przeszkadzać i stopy potrafią masakrycznie puchnąć, zwłaszcza prawa od pedału gazu. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Oj bywają, niestety. Święte krowy, bo z dzieckiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
To wszystko zależy od postawy takiej osoby- jeśli na siłę domaga się miejsca i stara się wymusić na mnie pewne działania to nie ustępuję. A jeśli zachowuje się normalnie, to sama z siebie chcę jej to miejsce odstąpić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;52436155]Jeśli będę w ciąży to mam samochód i prawo jazdy. Taka moda na to ustępowanie i przepuszczanie. Wczoraj jadąc pociągiem jedna matka z dzieckiem zajęła cały przedział. I nie zważała że ludzie stoją. Bo jej się należy. Więc chyba to powinno działać w obydwie strony[/QUOTE]
No pacz, ja też mam samochód. I co druga Wizażanka pewnie ma. A co zrobisz, jeśli brzuch Ci tak urośnie, że nie będziesz w stanie prowadzić pojazdu? ![]() A co do mody na ustępowanie i przepuszczanie ciężarnych w środkach lokomocji....ta moda nazywa się dobre wychowanie lub kindersztuba, jak mawiała moja babcia. Jest to moda ponadczasowa, klasyk wręcz. Elve, byłaś pierwsza^^
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-08-17 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Inez
|
Ostatnio trochę jeździłam busikiem z miasteczka na plażę. Busy były nie duże, przejścia wąskie, raczej jeżdżą plażowicze więc od nikogo jakiegoś specjalnego ustępowania nie wymagam. Żadna ciężarna ani staruszka się tam nie pojawiła także dramatu nie ma.
Za to były matki z dziećmi. I ja nie każę stać tym dzieciom, byli pierwsi, normalnie płacą, spoko. Ale wątpię, żeby jakaś mama wykupywała dziecku dwa bilety, żeby mogło zająć dwa miejsca ![]() Sytuacja I: Na ostatnich czterech siedzeniach siedzi rodzinka. Młodzi ludzie z dzieckiem. Didek może dwa lata. Trzy osoby zajmowały cztery miejsca. Dziecko praktycznie leżało na mamie, widać, że zmęczone, chce się przytulić. Na pojedynczym siedzeniu z przodu siedziała babcia dziecka. W ten sposób 3 osoby + dziecko zajmowali 5 miejsc. Kiedy mama wzięła by dziecko na kolana i udostępnili by te nadprogramowe miejsca zajęli by 3 siedzenia. Wkurza mnie coś takiego, bo ludzie musieli stać, a takim busikiem to trochę rzuca. Sytuacja II: Znowu na tym ostatnim siedzeniu siedzi matka z dzieckiem. Obydwoje pod oknami, obok matki torba/kosz na plażę, a obok dziecka nadmuchany materac czy coś takiego. Chłopiec grał sobie spokojnie na telefonie i osoby stojące go nie ruszały w ogóle a wcale. Był w takim wieku, że już coś powinien z tego wiedzieć ![]() ![]() Sytuacje, w których mama mogłaby wziąć dziecko na kolana całkowicie pomijam, bo tego było sporo. Uważam, że ciężarnym, staruszkom czy matkom z maleńkim dzidziusiem należy ustąpić, ale trochę wkurzają mnie kilkulatki ze smartfonem. A co sądzicie o takich specjalnych miejscach dla matek z dziećmi na parkingach przy sklepach? Czytałam jakiś stary wątek i było tam o tym wspomniane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Moim zdaniem, wprowadzenie do kodeksu drogowego uprzywilejowanych miejsc parkingowych dla matki z dzieckiem zakrawałoby na paranoję, biorąc pod uwagę znikomą liczbę parkingów w stosunku do liczby aut. Idąc tą drogą, trzeba by też wprowadzić oznaczone miejsca dla staruszków i innych "potrzebujących". W efekcie szeregowy kierowca miałby znikomą szansę znalezienia dozwolonego miejsca parkingowego. Proszę mi wierzyć, że zaparkowanie auta np. przed dworcem głównym w Gdańsku graniczy z cudem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Inez
|
Cytat:
Ja jakoś w ogóle mam awersję do wszelkich miejsc "szczególnych" ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że sklepy chcą się jakoś "przypodobać" tej konkretnej grupie i stawiają specjalne miejsce parkingowe. Być może jest to miłe i sympatyczne, że ktoś o tym pomyślał. Jednak też mi się wydaje, że z dzieckiem można sobie poradzić na normalnym miejscu. Zdarzyło mi się jeździć z dziećmi na zakupy i jakoś wszystkie przeżyły. I szczerze też mam nadzieję, że kodeks tego nie zacznie egzekwować. Wtedy trzeba też zrobić tak jak mówisz całej reszcie i na prawdę parkingu braknie. Czemu by nie zrobić miejsca dla osoby, która planuje zrobić ciężkie zakupy i nie chce daleko nieść, albo nie umie parkować i trzeba jej trochę więcej miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie przydałoby się coś innego. W Niemczech często widziałam specjalne wózki z miejscem na niemowlęcy... nie wiem koszyk? Fotelik? Takie coś dla niemowląt do samochodu. Można to przyczepić i nie bać się że dziecko spadnie. W Polsce czegoś takiego nie widziałam. Mnie także wkurzają ludzie, którzy zajmują więcej niż jedno miejsce. Czasem nawet rozumiem, w małych busach miejsca są odpowiednie dla szczupłej, niskiej osoby. Wysocy siedzą dziwnie bokiem (mój eks siadał przy przejściu i nogi miał w przejściu właśnie, bo inaczej się po prostu nie dało), ale czasem widzę wcale nie tak dużych facet siedzi w szerokim rozkroku na dwóch miejscach (pewnie mają takie wielkie przyrodzenie, że złączyć nóg się nie da).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
po drugiej stronie szafy
|
Miejsca parkingowe dla matek u mnie w miejście są pod Lidlem, parking do ogromnych nie należy, ale miejsca dla inwalidów i dla matek są przy ścianie budynku i wielgachne
![]() ![]() Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Kiedyś ustąpiłam miejsca jakiejś starszej pani, a ta posadziła tak dwunastoletniego mniej więcej byczka, który uznał to za rzecz zupełnie naturalną, że on płaszczy d...a jego (chyba) babcia stoi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.