Przegiąłem i chyba ją wystraszyłem. Pomożecie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-03, 11:21   #61
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Dot.: Przegiąłem i chyba ją wystraszyłem. Pomożecie?

Oj chłopie, przesadziłeś z eskalacją dotyku, przekroczyłeś granice jej komfortu, okazałeś tej dziewczynie nadmierne zainteresowanie, a może i seksualną desperację, to nie jest atrakcyjne.

Co teraz? A cholera wie. Ja bym przez pewien czas zachowywał się w stosunku do niej tak jak normalny kolega, nie wracałbym już do tematu, tylko normalnie z nią rozmawiał po koleżeńsku, przełamując stopniowo lody, które powstały. Jeśli dziewczyna znów poczuje się przy Tobie bardziej komfortowo, to próbowałbym ponownie coś ugrać, ale już znacznie subtelniej.

Poczytaj sobie to:
http://www.uwodzenie.org/czy-twoj-do...bledow-dotyku/
Stary 2015-09-03, 11:47   #62
ZielonyBezmozg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
I co ona na to?
Niby wysłuchała mnie do końca, ale jakoś tak uciekała wzrokiem, pokiwała głową, prawie się uśmiechnęła, powiedziała, że w porządku czy inne nic się nie stało i już jej nie było.

Serenadki to luźny pomysł. Ot, dziki przebłysk poczucia humoru w fatalnej sytuacji
ZielonyBezmozg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 11:58   #63
zlad
Raczkowanie

Błagam, nie rób tego, miej swój honor. Skoro już przeprosiłeś, to zrobiłeś wszystko, dalsze płaszczenie będzie już żenujące i z pewnością do niczego Cię nie doprowadzi. Tak jak napisałem wcześniej, po prostu bądź taki jak przedtem i nie rób z siebie męczennika, jak nie chce z Tobą spędzać czasu, to musisz to przyjąć na klatę i się z tym pogodzić.
zlad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:03   #64
madeline25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zlad Pokaż wiadomość
Błagam, nie rób tego, miej swój honor. Skoro już przeprosiłeś, to zrobiłeś wszystko, dalsze płaszczenie będzie już żenujące i z pewnością do niczego Cię nie doprowadzi. Tak jak napisałem wcześniej, po prostu bądź taki jak przedtem i nie rób z siebie męczennika, jak nie chce z Tobą spędzać czasu, to musisz to przyjąć na klatę i się z tym pogodzić.
Popieram - przeprosiłeś, ok. Nic więcej raczej nie da się zrobić. Takie kajanie się też nie będzie za dobre.
madeline25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:18   #65
ZielonyBezmozg
Przyczajenie

Trzeba mieć mnóstwo samozaparcia, by zrezygnować z takiej kobiety. Ja nie mam

Myślę o niej, śnię o niej, ciągnie mnie do niej. Wiem, że brzmię jak gimnazjalista, dawno już wyrosłem z takich jazd, no ale.. widocznie zdziecinniałem w chwili, kiedy ją poznałem.
Wczoraj, w ramach zajmowania myśli, spotkałem się z dziewczyną, która łazi za mną od jakiegoś czasu, ale tak, jak wcześniej była dla mnie dość atrakcyjna, tak stała się zupełnie aseksualna. Chciała się wprosić na "kawę". Normalnie nigdy bym nie odmówił, a tu proszę.

Dobrze, że wziąłem dzisiaj urlop na żądanie. Za nic bym się nie skupił.

Edytowane przez ZielonyBezmozg
Czas edycji: 2015-09-03 o 12:23
Stary 2015-09-03, 12:21   #66
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZielonyBezmozg Pokaż wiadomość
Nie rezygnuj z niej, ale nie rób z siebie desperata, daj sobie na wstrzymanie, bo inaczej ostatecznie zniechęcisz ją do siebie. Poudawaj normalnego kolegę przez jakiś czas, nie wracaj już do tamtej sprawy i czekaj, aż dziewczyna odzyska do Ciebie zaufanie i będziecie normalnie rozmawiać. Dopiero wtedy możesz coś próbować.
Stary 2015-09-03, 12:25   #67
kasiatoya
Rozeznanie

Cytat:
Rezygnować?
Zrozum, że totalnie zawaliłeś sprawę i to nie kwestia zrezygnowania tylko nie eskalowania w niej strachu przed Tobą i niesmaku.
Im bardziej będziesz za nią łaził tym bardziej ona będzie czuła się niekomfortowo. A jak już poczuje się naprawdę zagrożona to zrezygnuje z tej pracy byle tylko nie mieć z Tobą kontaktu.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:30   #68
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Niby wysłuchała mnie do końca, ale jakoś tak uciekała wzrokiem, pokiwała głową, prawie się uśmiechnęła, powiedziała, że w porządku czy inne nic się nie stało i już jej nie było.
Czyli spławiła Cię.
Wcale nie jest w porządku skoro przez Ciebie ucieka na wcześniejszy autobus... Teraz niewiele zrobisz i najlepiej żebyś usunął się w cień.

Kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Poszłam z kolegą na kawę, a ten zaczął się do mnie kleić... Stoliki były odgrodzone od siebie, bardzo fajne, kameralne miejsce, do tamtej pory je uwielbiałam, bo można było w spokoju porozmawiać bez ludzi nad głową.
Prawie weszłam w ścianę za mną Z prawej stolik, za stolikiem ściana, za mną ściana, z lewej ściana, przede mną on, nie miałam jak wyjść, modliłam się, żeby ktoś przeszedł obok, bo nie wiedziałam co mam robić... Wcześniej było bardzo miło, rewelacyjnie nam się rozmawiało, patrzyliśmy sobie w oczy, bardzo romantycznie, a tu takie coś Może nie chciał źle, później mnie przeprosił, ale już nie chciałam mieć z nim nic wspólnego. Później sobie wyrzucałam, że to moja wina, bo niepotrzebnie utrzymywałam kontakt wzrokowy, ale teraz po latach wiem, że nie miał prawa - nie to nie i basta. A do tej kawiarni nigdy więcej nie poszłam

A Wy byliście w jakimś odludnym miejscu, ciemno, obcy facet i samochód musiała się czuć sto razy gorzej niż ja i w tej sytuacji nie dziwię się, że Cię unika. Tyle się słyszy o świrach, gwałtach itp. że teraz woli dmuchać na zimne.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:35   #69
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Poszłam z kolegą na kawę, a ten zaczął się do mnie kleić...
Ale z Twojej strony było to wyjście czysto koleżeńskie czy też były wcześniej jakieś dwuznaczności między Wami, tylko gość po prostu przesadził i przekroczył granice Twojego komfortu?
Stary 2015-09-03, 12:38   #70
kasiatoya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bardzo_Szary_Kot Pokaż wiadomość
Ale z Twojej strony było to wyjście czysto koleżeńskie czy też były wcześniej jakieś dwuznaczności między Wami, tylko gość po prostu przesadził i przekroczył granice Twojego komfortu?
Jakie to ma znaczenie? Jakby flirtowała wcześniej to znaczy, że mógł ją obmacywać nawet jeśli wyraźnie się od niego odsuwała wchodząc w ścianę?
Stary 2015-09-03, 12:43   #71
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Obmacywać nie, ale mógł subtelnie eskalować dotyk i badać jej reakcję. I albo iść dalej, albo wycofywać się, jeśli reakcja była taka sobie. Samo dotykanie nie jest złe, każdy związek od tego się zaczyna. Grunt, żeby nie przesadzić i poruszać się w strefie komfortu kobiety
Stary 2015-09-03, 12:50   #72
kasiatoya
Rozeznanie

Cytat:
Obmacywać nie, ale mógł subtelnie eskalować dotyk i badać jej reakcję. I albo iść dalej, albo wycofywać się, jeśli reakcja była taka sobie. Samo dotykanie nie jest złe, każdy związek od tego się zaczyna. Grunt, żeby nie przesadzić i poruszać się w strefie komfortu kobiety
Jak kobieta wchodzi w ścianę to eskalowanie dotyku nie jest ani subtelne ani nie bada reakcji...

Nie wiem jak inne kobiety ale wygląda na to, że ja jestem niedotykalska bo panowie którzy usiłowali "subtelnie eskalować dotyk" na pierwszych spotkaniach albo spotkaniach koleżeńskich odpadali w przedbiegach często łącznie z urwaniem jakiegokolwiek kontaktu.
Za to z ciepłymi uczuciami wspominam mężczyzn którzy wykazywali się elementarną cierpliwością i wyczuciem.
Autor wątku nie wykazał się ani cierpliwością, ani wyczuciem, u mnie byłby spalony.
Stary 2015-09-03, 12:57   #73
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No i jakie ma znaczenie, czy wcześniej flirtowali? Napisała, że było romantycznie, więc pewnie flirtowali. Ale to nie znaczy, że koleś ma prawo ją dotykać kiedy ona wyraźnie sobie nie życzy, a wręcz się go obawia. I to bez różnicy wielkiej czy rzecz dzieje się na randce, czy nie.

"Eskalowanie dotyku" - rodem z poradników podrywu Są kobiety, które wcale nie chcą być dotykane na początku znajomości, a dotykanie ich na siłę, żeby sprawdzać granice, jest chamskie i tyle.

Autorze. Przeprosiłeś, ona Cię zbyła, nie dała się odwieźć, nie czuje się z Tobą komfortowo.
Jedyna szansa to utrzymać z nią koleżeński kontakt, jak się spotkać to w większej grupie, pokazać się z lepszej strony. W żadnym razie nie proponować przebywania w samochodzie, co jej tylko przypomni całe zdarzenie. Może po jakimś czasie to wspomnienie jej trochę wywietrzeje z pamięci i spojrzy na Ciebie przychylniej.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 13:18   #74
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę o niej, śnię o niej, ciągnie mnie do niej. Wiem, że brzmię jak gimnazjalista, dawno już wyrosłem z takich jazd, no ale.. widocznie zdziecinniałem w chwili, kiedy ją poznałem.
Wczoraj, w ramach zajmowania myśli, spotkałem się z dziewczyną, która łazi za mną od jakiegoś czasu, ale tak, jak wcześniej była dla mnie dość atrakcyjna, tak stała się zupełnie aseksualna. Chciała się wprosić na "kawę". Normalnie nigdy bym nie odmówił, a tu proszę.

zrezygnowac? ale z czego zrezygnowac? Ty nie rozumiesz, ze sprawa jest obecnie zamknieta? ona Cie nie chce i koniec. amen. to nie Ty masz rezygnowac z niej, ona juz dawno zrezygnowala z Ciebie. jakbys wobec mnie sie tak zachowal, to przy nastepnej propozycji podwozki czy kawy zagrozilabym policja i oskarzeniem o stalking.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 13:31   #75
zlad
Raczkowanie

Cytat:

Widzę kolega ma syndrom "jedynej". Odpuść ją sobie na moment, daj jej spokój na jakiś czas, sądzę, że z 2-3 tygodnie co najmniej, daj odpocząć od siebie, przestań być nachalny.

Ty natomiast w tym okresie ogarnij się, przeanalizuj swoje zachowanie na chłodno i wyciągnij wnioski. Po drugie zastanów się, czy faktycznie ona jest "TAKĄ" kobietą. Tak uczciwie oceń, co o niej wiesz, bo na razie to jest to Twoja koleżanka z pracy od miesiąca, więc wiesz tylko, że Ci się podoba zewnętrznie i nie drażni Cię jej zapach perfum i głos. Być może jest schizofreniczką, być może ma HIV, być może ma osobowość borderline, być może kiedyś miała na imię Andrzej, być może jest lesbijką, i jest jeszcze wiele być może, które czynią ją kobietą w ogóle nie "TAKĄ".

Popracuj nad sobą, jak się trochę ograniesz, poprzestawiasz trybiki w swojej mózgownicy, być może poznasz kogoś w międzyczasie, to wróć do rozmów z nią, nienachalnych i zaproponuj jej wówczas jakieś piwo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-03, 13:34   #76
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Wyjście było typowo koleżeńskie (przynajmniej mi zostało tak przedstawione), ale w trakcie okazało się, że mamy dużo wspólnego, bardzo dobrze się rozmawiało, spodobał mi się i spojrzenia zaczęły się przeciągać. Ale przesadził, nie przestał i tak to się skończyło.

Edit: Co ciekawe - nie jestem jakaś niedotykalska, fakt wtedy byłam dosyć młoda, to też pewnie miało znaczenie, ale on miał 2 metry wzrostu, ważył ze 100 kg, silny i wysportowany, a ja choć też jestem wysoka, to wtedy ważyłam połowę tego, co on, i to jeszcze spotęgowało strach, wydawał mi się 5x większy ode mnie Brrr.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę

Edytowane przez Jall
Czas edycji: 2015-09-03 o 13:40
Jall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 15:29   #77
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Oj chłopie, przesadziłeś z eskalacją dotyku, przekroczyłeś granice jej komfortu, okazałeś tej dziewczynie nadmierne zainteresowanie, a może i seksualną desperację, to nie jest atrakcyjne.

Co teraz? A cholera wie. Ja bym przez pewien czas zachowywał się w stosunku do niej tak jak normalny kolega, nie wracałbym już do tematu, tylko normalnie z nią rozmawiał po koleżeńsku, przełamując stopniowo lody, które powstały. Jeśli dziewczyna znów poczuje się przy Tobie bardziej komfortowo, to próbowałbym ponownie coś ugrać, ale już znacznie subtelniej.

Poczytaj sobie to:
http://www.uwodzenie.org/czy-twoj-do...bledow-dotyku/
Nie mogę z tego linku, który zamieściłeś Wizażanki, poczytajcie to. Kisnę z "to nie jest alfa".
"Nie chodzi o obmacywanie jej, ale ona musi wiedzieć na pewnym poziomie, że Twoje zamiary wobec niej są seksualne." - taaa, powodzenia.

Kolego, musi być oczywisty powód, z którego musisz czytać takie poradniki, więc nie doradzaj innym.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 15:37   #78
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Hehe, znam takich, którzy nie chcą czytać - wiesz, ile przyjaciółek dzięki temu zyskali?
Stary 2015-09-03, 20:32   #79
ZielonyBezmozg
Przyczajenie

Ja nie wiem, czy czytanie poradników nie jest przypadkiem sensowniejsze niż rejestrowanie się na kobiecym forum
Stary 2015-09-03, 20:33   #80
kasiatoya
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie wiem, czy czytanie poradników nie jest przypadkiem sensowniejsze niż rejestrowanie się na kobiecym forum
Dlaczego tak uważasz?
Stary 2015-09-03, 20:39   #81
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
w Twoim przypadku to najsensowniejsze będzie chyba nie zbliżać się do kobiet...
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 20:45   #82
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Hehe, znam takich, którzy nie chcą czytać - wiesz, ile przyjaciółek dzięki temu zyskali?
póki co, to Ty jesteś przyjaciółką
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 21:24   #83
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Póki co, to się przekomarzasz jak mała dziewczynka :P

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Czytaj, czytaj. Nie słuchaj dziewczyn, które będą Cię próbowały do tego zniechęcić. One Cię będą logicznie przekonywać, że to jakieś bzdury, a w konkretnej życiowej sytuacji i tak nie pokierują się logiką, tylko emocjami
Stary 2015-09-03, 22:49   #84
ZielonyBezmozg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlad Pokaż wiadomość
Widzę kolega ma syndrom "jedynej".
Wiesz, stary, ja nawet wklepałem w google to hasło. Z ciekawości. Pierwszy lepszy link- http://www.podrywaj.org/blog/syndrom_jedynej_od_kuchni

Ja jednak podziękuję, wolę kobiece forum. Którędy do najbliższego wątku o kosmetykach?
Stary 2015-09-03, 23:44   #85
skazana_na_bluesa
.

tia. ciekawe, kto więcej wie o psychice kobiet - jeden koleś, który leczy swoje kompleksy czy x lasek na forum, które mogą przedstawić swój punkt widzenia.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 11:10   #86
zlad
Raczkowanie

Tylko że syndrom jedynej odnosi się do mężczyzn a nie do kobiet, więc akurat w tym względzie facet ma więcej do powiedzenia niż kobieta chyba, co nie? Ja syndrom jedynej przerobiłem, więc chyba mam kompetencje się w tej kwestii wypowiadać. Natomiast nie wiem czy kobieta przerobiła syndorm jedynej, mam co do tego duże wątpliwości.

W każdym razie, moim zdaniem szanse na cokolwiek więcej z tą kobietą są bardzo małe, a Tobie się wkręciło, że ona jest TAKĄ kobietą i musisz ją za wszelką cenę zdobyć. Otóż po Twoim wyskoku i jej następczym zachowaniu, widoki naprawdę są marne. Najlepsze dla Ciebie będzie odpuszczenie i poszukanie sobie innej partnerki. Ty oczywiście możesz w to dalej brnąć i dalej się poniżać... kto wie może i to na zdrowie Ci wyjdzie, wtedy być może zrozumiesz pewne prawdy życiowe. Między innymi taką, że nie z wszystkimi kobietami uda Ci się stworzyć związek, nawet jeśli tego tylko Ty byś chciał. Nauczysz się również, że czasem trzeba odpuścić. Nauczysz się cierpliwości, a także tego że poniżanie się do niczego dobrego nie prowadzi. Z tą mądrością z następną kobietą zachowasz się już znacznie lepiej.

Edytowane przez zlad
Czas edycji: 2015-09-04 o 11:20
Stary 2015-09-04, 12:53   #87
kasiatoya
Rozeznanie

W którym momencie autor się poniża?
Przeprosiny za fatalne zachowanie to poniżenie?
To, że ktoś się komuś bardzo podoba to też jest poniżające, czy ujawnienie uczuć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-04, 14:39   #88
nereidadriada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiatoya Pokaż wiadomość
W którym momencie autor się poniża?
Przeprosiny za fatalne zachowanie to poniżenie?
To, że ktoś się komuś bardzo podoba to też jest poniżające, czy ujawnienie uczuć?
Wszystko. Życie jest poniżające.
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 15:08   #89
Orimonka
Raczkowanie

Szczerze, to dziewczyna zachowuje się nie tylko, jakby była po prostu zniesmaczona lub zła, ale jakby się Ciebie po prostu bała.
Strasznie mi jej żal, bo w tym aucie musiała się czuć kompletnie bezsilna, lub za wszelką cenę chciała pozostać miła. Ode mnie być usłyszał, że jeszcze raz mnie dotkniesz, a złamię Ci nos.

Jeśli tak tą dziewczynę uwielbiasz, zrób jej przysługę i nie zwracaj więcej tyłka. Jeśli jesteś rzeczywiście fajnym, normalnym, zabawnym i ciekawym facetem, sama się po czasie zorientuje. Teraz najprawdopodobniej przed Tobą ucieka i nie może na Ciebie patrzeć - nie utrudniaj jej tego.
Orimonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 15:41   #90
ZielonyBezmozg
Przyczajenie

A jak poradniki definiują syndrom "ta-dziewczyna-bardzo-mi-się-podoba"?

Że jestem fajny, normalny, zabawny i ciekawy? No pewnie. Pozostaje tylko jakoś ją o tym uświadomić.

Cytat:
za wszelką cenę chciała pozostać miła.
Oj, gdyby chciała.... nie byłoby tego wątku...
Rozmarzyłem się

Edytowane przez ZielonyBezmozg
Czas edycji: 2015-09-04 o 15:52
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości