Jak PiS zmieni konstytucję - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 15:24   #61
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Jak PiS zmieni konstytucję

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Akurat te obietnice mogą zrealizować. To obiecywał też Prezydent. Na początek uchwalą ustawy o emeryturach, zasiłkach i kwocie wolnej a potem gładko przejdą do ustaw religijno - światopoglądowych. Wtedy dopiero będzie komedia albo dramat - nie wiem co bardziej.
A co do zmiany Konstytucji to oprócz większości konstytucyjnej w sejmie i senacie muszą jeszcze przekonać obywateli.
Dlatego nie mam obaw,bo zmiana Kontytucji + referendum zatwierdzające = brak jakiejkolwiek zmiany.
Taaa i co potem powiedział? "Ups sory to nie leży w kompetencjach prezydenta" szkoda że wcześniej jakoś mu to nie przeszkadzało w składaniu takich obietnic
Poza tym żeby komuś dać te 500 zł to najpierw trzeba je innemu zabrać, więc jak widać niepracującej patologii w tym kraju jest najlepiej, bo przecież zabiorą tym co mają np. wyższe zarobki a nie tym którzy nie mają "nic"
Stary 2015-10-30, 15:26   #62
alaba71
Raczkowanie

Ale tak będzie. PIS wyglupi się tym że albo zrobi co obiecał czym narazi się tym co głosowali na nich tylko na złość Po.Lub nie spełniając obietnic narazi sie swojemu elektorowatowi. Nie daje szansy kukizowi i nowoczesnej za 4 lata.Wiec wygra lewica i wiecej głosów dostanie Korwin.
alaba71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 16:01   #63
MalarskiSen
BAN stały

Wtedy trzeba będzie uciekać.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 16:15   #64
alaba71
Raczkowanie

Nie wiem jak wy ale jestem pewna że gdyby wybory powtòrzono pis by przegrał. Myślę że wiele osób nie poszło do wyborów nie sądząc że wygra PiS -moje znajome.Gdy się dowiedziały żałowały że nie poszly
Stary 2015-10-30, 17:46   #65
MalarskiSen
BAN stały

No dla mnie każdy kto nie bierze udziału w wyborach powinien się wstydzić bo ludzie za taką możliwość życie oddawali.
Stary 2015-10-30, 21:03   #66
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Taaa i co potem powiedział? "Ups sory to nie leży w kompetencjach prezydenta" szkoda że wcześniej jakoś mu to nie przeszkadzało w składaniu takich obietnic
Poza tym żeby komuś dać te 500 zł to najpierw trzeba je innemu zabrać, więc jak widać niepracującej patologii w tym kraju jest najlepiej, bo przecież zabiorą tym co mają np. wyższe zarobki a nie tym którzy nie mają "nic"
No to jest oczywiste,że wszyscy za to zapłacimy. Wejdą pewnie 2 nowe podatki: bankowy i marketowy. Czyli banki podniosą opłaty za konta i inne a markety ceny żywności.
Alkoholicy i reszta ferajny dostanie do raczki 500zł,bo z tego co czytam główne kryterium jest dochodowe.
Nie ma co - zmiany idą...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
No dla mnie każdy kto nie bierze udziału w wyborach powinien się wstydzić bo ludzie za taką możliwość życie oddawali.
Powinno być tak jak w Belgii np.,gdzie jest przymus głosowania. Jak nie głosujesz i nie usprawiedliwisz się odpowiednio to płacisz karę.
Stary 2015-10-30, 21:18   #67
Imperialista
BAN stały

Zawsze lubię ból pupy na Czerskiej:
http://wyborcza.pl/1,75968,19104715,...-w-sejmie.html

Szkoda, że nie wszedł Korwin, Wipler, Bosak i Kowalski, wtedy dopiero byłby płacz.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 21:56   #68
alaba71
Raczkowanie

To że Korwin nie wejdzie było do przewidzenia. Polacy nie są aż tak głupi. I nie ma tak wielu rasistów a to elektorat Korwina. Nie sądzę żeby kiedykolwiek przekroczył próg bo część rasistów zabiera PiS. Może za 4 lata jak Polacy zobaczą w pełnej krasie jaka to partia. Lecz to też będzie małe przekroczenie progu. Wiadomo na głosy kobiet nie ma co liczyć. Chyba jakieś wyjątkowe przypadki. Nie spotkałam źadnej kobiety która by się przyznała że na niego głosowała. To wstyd.
Stary 2015-10-30, 22:20   #69
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
To że Korwin nie wejdzie było do przewidzenia. Polacy nie są aż tak głupi. I nie ma tak wielu rasistów a to elektorat Korwina. Nie sądzę żeby kiedykolwiek przekroczył próg bo część rasistów zabiera PiS. Może za 4 lata jak Polacy zobaczą w pełnej krasie jaka to partia. Lecz to też będzie małe przekroczenie progu. Wiadomo na głosy kobiet nie ma co liczyć. Chyba jakieś wyjątkowe przypadki. Nie spotkałam źadnej kobiety która by się przyznała że na niego głosowała. To wstyd.
Stronę wcześniej pisałaś, że za 4 lata ludzie wybiorą Korwina i Lewicę no chyba, że to był sarkazm, którego nie poczułam.
Stary 2015-10-31, 08:44   #70
alaba71
Raczkowanie

Chodziło mi że Lewica wygra a Korwin może się dostać do sejmu bo zagłosuje na niego trochę ponad 5 procent. Tak może być choć jeśli chodzi o JKM nie jestem do końca przekonana.Ten sejm może być najciekawszy podejrzewam że niedługo się pokłóca
Stary 2015-10-31, 09:42   #71
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Chodziło mi że Lewica wygra a Korwin może się dostać do sejmu bo zagłosuje na niego trochę ponad 5 procent. Tak może być choć jeśli chodzi o JKM nie jestem do końca przekonana.Ten sejm może być najciekawszy podejrzewam że niedługo się pokłóca
No ba, pis się podzieli na wyznawców Jarka i tych co go chcą usunąć.
Stary 2015-10-31, 10:01   #72
Imperialista
BAN stały

Korwin przegrał przez złą kampanię wyborczą i tyle. Struktury regionalne się nie spisały. Są gminy wiejskie, gdzie było po 6-10%, więc niektórym chciało się agitować.
Stary 2015-10-31, 11:02   #73
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Korwin przegrał przez złą kampanię wyborczą i tyle. Struktury regionalne się nie spisały. Są gminy wiejskie, gdzie było po 6-10%, więc niektórym chciało się agitować.
Być może masz rację. Ja za to mam jeszcze inną teorię. Trochę przypomina mi się 2005 rok i wybory sejmowe kiedy ludzie głosowali zarówno na PiS jak i na PO z przeświadczeniem,że to praktycznie to samo a po wyborach i tak się połączą. Co z tego wyszło to wiadomo.
Teraz jest podobnie. Wyborcy radykalni i młodzi głosowali na Korwina i Kukiza jako na tą samą partię i w domyśle w sejmie mieli się połączyć. Tyle tylko,że JKM zabrakło niewiele ale jednak.
Inna sprawa,że tak naprawdę nawet jakby JKM wszedł to prędzej by się z Kukizem pobili niż dogadali,ale to szczegół
Stary 2015-10-31, 12:08   #74
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:

Korwin może miałby szanse gdyby o strzelaniu do ludzi w każdym wywiadzie i debacie nie wspominał.

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Być może masz rację. Ja za to mam jeszcze inną teorię. Trochę przypomina mi się 2005 rok i wybory sejmowe kiedy ludzie głosowali zarówno na PiS jak i na PO z przeświadczeniem,że to praktycznie to samo a po wyborach i tak się połączą. Co z tego wyszło to wiadomo.
Teraz jest podobnie. Wyborcy radykalni i młodzi głosowali na Korwina i Kukiza jako na tą samą partię i w domyśle w sejmie mieli się połączyć. Tyle tylko,że JKM zabrakło niewiele ale jednak.
Inna sprawa,że tak naprawdę nawet jakby JKM wszedł to prędzej by się z Kukizem pobili niż dogadali,ale to szczegół
Kukiz zabrał Korwinowi wyborców, nie przedstawił żadnego programu a jedynie mówił "zgadzam się tym co mówił Pan Korwin ". Ogólnie Kukiz mi tak działa na nerwy ,że ... Ehh
Stary 2015-10-31, 13:07   #75
stopisis
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
I po co pisać takie głupoty, po co?

Spełnią obietnicę, kwota wolna od podatku ma będzie podwyższona, 500 zł na dziecko, i lekki wzrost emerytur.

kilka dni temu Trybunał Konstytucyjny orzekł, że kwota wolna od podatku w Polsce jest za niska, (brawo, tylko dlaczego przez 8 lat siedzieli cicho, i nagle przyznali rację pisowi) dziś wynosi około 3 tysiące na rok, pis chce podnieść na 8 tysięcy na rok przy tym automatycznie wzrosną najniższe emerytury i renty, bo nie będzie potrącany od nich podatek.

Piszesz/piszecie aby dac komuś 500 zł to innemu trzeba zabrać, to prawda ale tylko po części, dlaczego?

Dziś przedsiębiorstwa zagraniczne i konsorcja nie płacą w Polsce podatku, i zyski transferują do swoich krajów, mówi o tym pis, kukiz, i zamiast zapłacić podatek w kraju dzieki którym się wzbogacają, okradają go, i po części z tego zamiast Polakom przeznaczyć te pieniądze choćby na polityką rodzinną - 500 zł, wypłacają w euro ale Niemcom czy Francuzom, okradają was.

januszszewczak.wordpress. com/2015/10/28/tylko-polskie-firmy-placa-podatki/

Pisanie bzdur o podatku bankowym czy supermarketach to mit, banki zarobiły 16 ,mld złotych, początkowo pis chciał zabrac im około 5 mld a teraz około 2 mld, podobnie będzie z supermarketami a to grosze, sama polityka prorodzinna te 500 zł będzie kosztowała ponad 20 mld zł, a pieniądze na to będą zebrane od tych zagranicznych firm o których pisze Szewczak, link podałam wyżej, a Polak nie odczuje straty, a wręcz zysk, po kasa zostanie rzucona na rynek POLSKI.

Pisanie, że patologia otrzyma 500 zł to kolejna brednia, na pierwsze dziecko otrzyma rodzina biedniejsza a na każde kolejne otrzyma KAZDY nawet lekarz czy prawnik więc proszę tu nie pisać o patologii.
Zresztą te pieniądze będą podlegać kotroli, jeśli "patologia" będzie marnotrawić, przepijać, czy wydawać inaczej niż na dzieci,będzie świadczenie wstrzymane albo obniżone.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19103173,500-zl-na-dziecko-co-kryje-sie-w-kluczowym-projekcie-pis.html

Zmierzamy w końcu KU cywilizacji. Nie głosowałam na pis, jedynie ze względów światopoglądowych, ale program gospodarczy mają bardzo dobry. Co do światopoglądu nie wiem co zrobią i ze strachu przed tym oddałam głos na inną partię, w nadziei że wejdą z tą partią w koalicję i koalicjant trochę ich przytrzyma aby za bardzo z kościłoem nie trzymali.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Nie wiem jak wy ale jestem pewna że gdyby wybory powtòrzono pis by przegrał. Myślę że wiele osób nie poszło do wyborów nie sądząc że wygra PiS -moje znajome.Gdy się dowiedziały żałowały że nie poszly
Inteligentnych masz znajomych, od miesięcy było wiadomo, że pis wygra, tylko nie wiadomo było czy będzie miał większość, sondaże od kilku mieisęcy dawały ponad 10 procent przewagi nad platformą.

Jestem pewna że jakby powtórzyli to ponownie pis by wygrał.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Mnie się osobiście wydaje, że po staremu pofatygować się do urny jest lepiej.

Martwi mnie wygrana PIS i nie wiem co naszym krajem kierowało by dać im aż takie poparcie, to jest głupota i ciemnogród. ;/
Od kilku dni są przy władzy a już w kółko "samolot, samolot" naprawdę to jeszcze kogoś obchodzi? Czas na reakcję to był 5 lat temu a nie dzisiaj.
Co do konstytucji to nie jestem pewna ale nie wystarczy mieć 2/3 głosów, musi zostać jeszcze przyjęta zmiana przez trybunał konstytucyjny a coś mi się obiło o uszy,że już coś zostało odrzucone co wcześniej Komorowski uchwalił ale nie wgłębiałam się w temat bo po wynikach wyborów prawie dostałam wylewu i kilka dni dochodziłam do siebie.
PO największym błędem jest brak relacji partia-obywatel. Polityka jak Angela Merkel powiedziała jest bardzo trudna i wymaga wielu trudnych decyzji i dlatego czasami czujemy się pokrzywdzeni choć jakieś kroki były wykonane na naszą korzyść . Jak myślicie, dlaczego PO broniło się przed obniżeniem wieku emerytalnego ? Bo nie od dziś wiadomo , że większość naszego społeczeństwa to starsi ludzie a przyrost naturalny leży i płacze, nas na to zwyczajnie nie stać. I nie, nie jestem za tym by osoby na rencie/emeryturze mogły dorobić nieograniczoną ilość pieniędzy do niej, dlaczego ktoś kto dostaje pieniądze ma zająć etat, który ja mogę dostać ? To nie jest w porządku bo takie osoby swoją średnią krajową już mają a inni za nią się muszą utrzymać.
Jedynie pomysł z gimnazjum mi się spodobał, fakt to jest całkowicie zbędne, szkoda pieniędzy na to bo nie znam nikogo komu by te 3 lata nie poszły w d*pe za przeproszeniem. Pamiętam w 1lo pisaliśmy sprawdziany na każdym przedmiocie i miałam klasę naprawdę zróżnicowaną w osoby ze wsi, po inne miasta po rodzinne miasto a wszyscy jednakowo na 0 albo 1 pkt napisaliśmy. Czyli nie nauczyli nas zupełnie niczego.
I podstawowe pytanie : Gdzie się podziała Pani Szydło? Bo ciągle Jarka widać i słychać.
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, oglądam TV codziennie i jeszcze a nie razu nie usłyszałam o samolocie czy smoleńsku.

Wymień proszę kraju w którym jest wiek emerytalny w wieku 67 lat, UK chyba jest i Szwecja? Gdzie jeszcze? Niemcy mieli ale obniżyli. Ludziom w Polsce po 50tce ciężko znaleźć pracę, a co dopiero po 60tce, kto zatrudni staruszka?

Społeczeństwo dopiero przejrzało na oczy,bo ile można PO SLD PSL a teraz PONTON nowoczesna. pl i w kółko to samo, i być wasalem Angeli Merkel.
stopisis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 13:45   #76
alaba71
Raczkowanie

Kukiz myślę będzie patrzył pis na ręce. Mogą zrobić wszystko mają prezydenta i większość. Za 4 lata nie będą mogli powiedzieć nie mogliśmy.Podejtzewam że będzie rozłam a Kaczyński aby zachować większość wykupi od Kukizowi posłów np.Winnicki.Klub Kukiz przestanieiistnieć pis obiecał na początku 500 zł na każde dziecko. Obejmować miał każdą rodzinę.Potem program miał być dla drugiego dziecka. Następnie dodano że tylko dla mało zarabiających. Teraz mówią o przełożeniu na 2017 rok.Chyba najważniejsze będzie odzyskanie wraku. Jak myślicie ile powstanie nowych pomników? 100 czy więcej?
Stary 2015-10-31, 15:18   #77
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Podejtzewam że będzie rozłam a Kaczyński aby zachować większość wykupi od Kukizowi posłów np.Winnicki.
Winnicki będzie Brutusem, ale nie PiSowskim czy Korwinowskim.
Stary 2015-10-31, 15:37   #78
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze lubię ból pupy na Czerskiej:
http://wyborcza.pl/1,75968,19104715,...-w-sejmie.html

Szkoda, że nie wszedł Korwin, Wipler, Bosak i Kowalski, wtedy dopiero byłby płacz.
Korwin ok, może nawet Wipler by uszedł, no ale sorry Bosak to zakłamany chłopaczek i taki z niego antysystemowiec jak ze zmnie ksiądz, a Kowalski jako głos mordowanych na stadionach niech lepiej siedzi na tych stadionach i skoro jest ich głosem to niech wyjaśni im znaczenie słowa patriotyzm, bo wielu z tych ludzi nie wie co to słowo oznacza.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 15:39   #79
StarFighter
BAN stały

U Ciebie też z patriotyzmem na bakier
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 17:48   #80
MalarskiSen
BAN stały

stopisis Troll .
Stary 2015-10-31, 18:12   #81
alaba71
Raczkowanie

Czemu uważasz stopisis za trolla. Wyraża swoje zdanie a po wyniku wyborów widać że pewna ilość Polaków takie ma.Zagłosowali na Pis. Pewnie sporo tylko aby zagłosować przeciw Po ale część bo uwierzyła. Ludzie wybierali takich tyranów jak Hitler . Wszystko zależy od tego na ile dasz sobie wmówić i co
Stary 2015-10-31, 19:56   #82
MalarskiSen
BAN stały

Bo ma 9 wiadomości na koncie i napisała bzdure totalną, moim zdaniem po to aby wywołać kłótnie.
Stary 2015-10-31, 21:12   #83
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Czemu uważasz stopisis za trolla. Wyraża swoje zdanie a po wyniku wyborów widać że pewna ilość Polaków takie ma.Zagłosowali na Pis. Pewnie sporo tylko aby zagłosować przeciw Po ale część bo uwierzyła. Ludzie wybierali takich tyranów jak Hitler . Wszystko zależy od tego na ile dasz sobie wmówić i co
Co ma Hitler do PO i PiSu?
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 21:17   #84
MalarskiSen
BAN stały

Pewnie to co nożyczki do ciąży ;P

Edytowane przez MalarskiSen
Czas edycji: 2015-10-31 o 21:18
Stary 2015-10-31, 21:20   #85
Imperialista
BAN stały

Polacy mają wspaniałą cechę, że u nas nie mógłby być dyktator jak Hitler czy Stalin. Mniej więcej od Kazimierza Wielkiego nie było kogoś, kto miałby pełną władzy. Wyjątek to PRL, ale oni się nie liczą z powodu sowieckich bagnetów.
Stary 2015-10-31, 21:24   #86
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Polacy mają wspaniałą cechę, że u nas nie mógłby być dyktator jak Hitler czy Stalin. Mniej więcej od Kazimierza Wielkiego nie było kogoś, kto miałby pełną władzy. Wyjątek to PRL, ale oni się nie liczą z powodu sowieckich bagnetów.
Jednak był de facto dyktator - Piłsudski.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:27   #87
MalarskiSen
BAN stały

Tu się zgodzę, przecież my każde postanowienie władzy rozdmuchujemy rok czasu, to ma swoje + i - bo fajnie, że mamy to prawo odezwania się ale ile błahych spraw jest wałkowanych w kółko jak np. krzyż w kościele, szkole, kto ile przeklina w aferze podsłuchowej (bo nasi rodacy nigdy nie przeklinają )i inne rzeczy, które nie dotyczą naszego życia codziennego bo to co i oni mówili to i wszyscy wiedzą, albo sprawa 6-latków w szkole... Tragedia, po prostu tragedia , w szkole taki 6-latek to siedzi i się patrzy przed siebie po prostu z szoku, ja widziałam te dzieciaki i wszystkie z roześmianą buźką, są oswajane ze szkołą i uczone na takim samym poziomie jak w przedszkolu - moja eks wychowawczyni prowadzi taką klasę . Więc na uj drążyć ?
Stary 2015-11-01, 01:02   #88
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym powiedział tak jak Noane,że Józef Piłsudski miał pełnię władzy w Polsce. A ostatni jedynowładca przed Marszałkiem to raczej Zygmunt August a nie Kazimierz Wielki.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości