![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe żone 2015 i przyszłe PM 2016 cz.2 ;)
Według mnie Kreta jest boska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Było super na Krecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Fotki ze ślubu oczywiście i fotografka mnie zawiodła.
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Bo zrobiła takie zdjęcia, że goście lepsze mi powysyłali. Miała usunąć świecenie się czoła Tż i nic z tego nie zrobiła. Połowy zdjęć nie dostałam - część zdjęć z gośćmi i np. nie ma w ogóle zdjęć tortu. Więc jutro muszę złożyć reklamację.
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Ale za tą cenę co płaciłam dla samej fotografki to nic dziwnego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
A ile płaciłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Łącznie za kamerę i foto płaciłam 1800 zł. Dla fotografki było 600 zł. Chciałam kogoś innego, ale Tż i matka uprali się, że trzeba po taniości - chytry dwa razy traci jak mówi stare przysłowie.
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A no 600 zł to faktycznie bardzo mało, trzeba patrzeć na ceny ale z rozsądkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dlatego właśnie ja nie chciałam oszczędzać na takich rzeczach. Pochwal się w klubie. Może nie jest tak źle jak mówisz
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ja mogę już do klubu?
![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
zaprosze cię. jest za mało osób udzielających się tam by robić głosowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Natknęłam się dziś na kolekcję sukien Anny Kary na 2016 rok..
![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Mnie się kompletnie nie podoba tam ani jedna suknia
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Jednak kolekcja nie jest tak zachwycająca jak wydawało mi się na pierwszy rzut oka.. Kilka modeli bym chętnie zobaczyła, ale rzeczywiście nie ma szału
![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Przepraszam i jeszcze raz przepraszam, że tak dawno mnie nie było, ale życie mnie pochłonęło całkowicie, nie miałam ostatnio zbyt wiele wolnego czasu.
Podróż poślubna na Zakhyntos, intensywny powrót do pracy i ciągłe małżeńskie sprawy na głowie wygrały ze mną i dość długo ociągałam się z napisaniem relacji. Muszę jeszcze dodać, że sesję plenerową mamy dopiero w tą niedzielę. Jak jest same widzicie ![]() Zacznę może od piątku (28 sierpień): Wstaliśmy razem z TŻ, zjedliśmy porządne śniadanie i za chwilę uciekłam na paznokcie do mojej kosmetyczki. Na dłoniach i stopach zrobiła mi syrenkę na kremowym podkładzie (lakiery hybrydowe, zdjęcie poniżej). Po wizycie miałam chwilę, by wstąpić jeszcze do koleżanki, która ze względu na żałobę, nie mogła przyjść do mnie na wesele. Wypiłyśmy razem kawę, zjadłyśmy ciasto, pogadałyśmy i dostałam w międzyczasie chyba z 10 telefonów od TŻ, że powinnam już dawno wrócić. Pożegnałam się z koleżanką, pojechałam do domu. Zebraliśmy się u nas razem ze świadkiem oraz kuzynką TŻ, wzięliśmy wszystkie potrzebne rzeczy i pojechaliśmy na salę. Na sali działał już nasz przyjaciel florysta. Pani właścicielka zapytała nas na wejściu, ile razy się już dzisiaj pokłóciliśmy. Ja spojrzałam na TŻ i z przerażoną miną odpowiedziałam jej „Ani razu, a powinniśmy?!”. Ona tylko się zaśmiała i dodała, że z jej doświadczenia wie, że pary zawsze kłócą się w piątek przed ślubem. No więc my jesteśmy inni i się nie kłóciliśmy. Ja z kuzynką TŻ zajęłam się rozkładaniem winietek i pudełeczek z podziękowaniami dla gości, świadek pomagał floryście w rozwieszaniu dekoracji na ścianie za parą młodą oraz zajął się ustawianiem planu stołów na tablicy. Mój TŻ jeździł w kółko załatwiać jeszcze parę potrzebnych nam rzeczy. W międzyczasie o 18.00 wyskoczyliśmy na spowiedź do kościoła. Na Sali skończyliśmy o 21 (tego nie było w planie)! ![]() ![]() Sobota (29 sierpnia): Pobudkę miałam o 7.00, wzięłam prysznic, ubrałam na siebie zwykłą sukienkę, trampki i pojechałam najpierw do bankomatu pod którym w cholerę nie wiadomo po co stała kolejka ludzi, a że byłam już kilka minut do tyłu, powiedziałam że biorę dzisiaj ślub i jest mi niezmiernie z tego powodu śpieszno i muszę koniecznie zostać przepuszczona ![]() Na 8.30 miałam fryzjera. Posiedziałam na fotelu do 9.40, zaraz przyszła moja mama i siostra (świadkowa). Po skończonej fryzurze, pobiegłam do domu (zakład fryzjerki jest na przeciwko domu rodziców), tato przygotował mi jajecznicę na śniadanie i o 10.00 przyjechała makijażystka. Tato pomógł jej przytargać na górę pokaźnych rozmiarów kufer na kółkach (choć bardziej przypominał on szafę niż kufer). Wspólnie z Panią Małgosią ustaliłyśmy styl makijażu (na próbny make-up zabrakło mi czasu, więc byłam całkowicie zdana na jej wyczucie). W międzyczasie mama i siostra wróciły od fryzjerki i wpadła ekipa foto-filmowa. Makijaż całe szczęście wyszedł naprawdę pięknie, chociaż jak patrzyłam na siebie w lustro to miałam dziwne uczucie, że całkowicie odmienił rysy mojej twarzy (twarz wydawała się mi jakaś taka bardziej zaostrzona, nie wiem jak określić to uczucie). Była już godz. 11.40, moja siostra wzięła się za malowanie siebie (sama doskonale radzi sobie z makijażem), ja sobie pochodziłam po domu bez celu, coraz bardziej czułam ten nadchodzący moment. ![]() O godz. 13.00 przyjechała z powrotem ekipa foto-filmowa, w domu panowało powszechne zamieszanie. Mama ubierała się, tato dopiero brał prysznic, siostra też się ubierała i tak o mnie wszyscy zapomnieli. No tak bywa, więc przebrałam się w bieliznę ślubną, a sukienkę pomogła mi założyć … Pani fotograf! Zaraz przybiegła ubrana świadkowa, pomogła mi się dopiąć z tyłu, założyła buty i biżuterię, w międzyczasie ekipa cyknęła kilka fotek i nakręciła kilka ujęć. O 13.50 przyjechał kolega ślubnym autem po świadkową, zabrał ją do Młodego. Nie wiem co tam się działo, ale słyszałam z opowieści, że było jeszcze gorzej niż u nas. Chwilę zaraz zaczęła się schodzić moja najbliższa rodzina. O 14.15 przyjechał TŻ pod rękę ze świadkową. Nie potrafię opisać uczucia, jakie ogarnęło mnie, gdy go zobaczyłam. ![]() Po błogosławieństwie pojechaliśmy pod kościół, gdzie powoli zaczęli się schodzić nasi goście. Równo o 15.00 zaczęła się msza. Wszyscy łącznie z TŻ byli już w kościele, ja razem z tatą czekałam przy wejściu na odpowiedni moment i ruszyliśmy razem w stronę ołtarza przy utworze „Alleluja” śpiewanym przez wybitnie utalentowaną byłą uczennicę mojej teściowej. Dodam jeszcze, że jak już stałam tak z tatą przed tym wejściem, to w tym momencie puściły mnie wszystkie nerwy. Czułam spokój i opanowanie. Zero ucisku na żołądku. ![]() Po życzeniach czekaliśmy jeszcze chwilę, aż wszyscy się ogarną z transportem i ruszyliśmy przez całe moje małe miasteczko. Szyby były opuszczone, ja machałam do wszystkich bukietem, nasz kolega puścił na cały regulator „Without you” Mariah Carey, śpiewaliśmy, machaliśmy, a za nami cały konwój trąbił. Mega było. Dojechaliśmy na salę, szampan, obiad i pierwszy taniec. Układu uczyliśmy się w szkole tańca, 5 lekcji, 5 godzin i zatańczyliśmy do „Mirrors” Justina Timberlake’a. Układ wyszedł praaaawie idealnie. Wszystko pamiętaliśmy od A do Z, z tym, że TŻ kilka razy nadepnął mi na suknię w taki sposób, że do końca nie mogłam zrobić tej rzeczy, którą w danym momencie powinnam była zrobić. Ale nie przejęliśmy się tym i z uśmiechem na twarzy tańczyliśmy dalej. Po tańcu to już była zabawa do białego rana. Orkiestra spisała się na medal. Goście świetnie się bawili. Było mnóstwo zabaw, młodzi chętnie brali w nich udział, były przyśpiewki przy stolikach, fajne oczepiny (welon złapała dziewczyna świadka, a muszkę kolega tż). Tort był pyszny, jedzenie rewelacyjne (nie spotkałam się z żadną negatywną opinią, tylko taką że za dużo i nie dało się wszystkiego spróbować). Furorę zrobiła też paląca się pieczona świnka, którą przywieziono na salę w rytm muzyki z janosika. Poprawiny były również rewelacyjne. Frekwencja wynosiła 99 %. Znowu było jedzenie, tańce i zabawy. Tylko szkoda, że do 20.00, bo kiedy nadeszła ta chwila, nikomu się wcale nie chciało już do domu jechać. Było mi bardzo smutno, że to już po wszystkim… ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Pati tak ładnie opisałaś Wasz dzień, że niemal sama się wzruszyłam. Gratuluję i dużo miłości życzę.
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pięęękne pazury miałaś ![]() aaaaaaaaaaaaa ja chce już zdjęcia od foto!!! nawet nie pamietam już jak moje pazury wyglądaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Piękna relacja! Gratulacje!
![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ale super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Wczoraj udało nam się zrobić plener nareszcie.
![]() Dodam jeszcze, że za moim ciosem podążyła moja bliska kuzynka. Jeszcze na kilka dni przed moim ślubem, rozmawiałyśmy razem i ona stwierdziła, że małżeństwo to nie dla niej, ona nigdy by się na to nie zdecydowała i trochę mi się dziwi, że już po 4 latach związku wychodzę za mąż, bo dla niej to za wcześnie. Ja oczywiście miałam to wszystko gdzieś, bo przez te 4 lata z TŻ poznaliśmy się wzajemnie na wylot, kochamy się bardzo i nie miałam żadnych wątpliwości odnośnie naszej decyzji o zawarciu małżeństwa. A tu proszę! Dokładnie 3 tygodnie po naszym dniu, ona oznajmia mi, że wspólnie z jej narzeczonym mają już termin na wrzesień w przyszłym roku. No dla mnie to był szok i nie rozumiem skąd nagle taka zmiana poglądu?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Piękna i wzruszająca relacja, jeszcze raz gratuluję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Nie no gdzie tam. Po prostu po błogosławieństwie pojechaliśmy razem z młodym do kościoła i tam on poszedł pod ołtarz, a ja zostałam z tatą na zewnątrz. Mi nie bardzo chodziło tu o zachowanie pełnej tradycji prowadzenia córki przez tatę do ołtarza, a jedynie o sam tak jakby symbol. Powiem szczerze - nawet nie miałam pojęcia, że tak się nie robi i w sumie nikt mnie z bliskich w tym nie uświadomił, chociaż wszyscy znali scenariusz. Widocznie w moich stronach nie jest to jakieś dziwne połączenie obu tradycji. Oglądałam też zdjęcia mojej koleżanki z pracy, która miała ślub tydzień przede mną i tak samo było u niej.
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
No właśnie jak byłam ostatnio na weselu to też coś takiego widziałam (młodzi podjechali razem pod kościół a potem weszli do niego razem, z tym że pan młody poleciał do ołtarza i czekał tam na pannę młoda) i szczerze powiedziawszy byłam tym bardzo zdziwiona, ale widzę, że to nie tylko tam takie zwyczaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak miałam w zamiarze. Choć jeszcze dokładnego scenariusza nie ma. Nawet nie wiedziałam, że tak się nie robi...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Mnie też prowadził Tata, ale dla mnie bardzo ważny i wzruszający był ten element zaskoczenia, dlatego mąż mnie zobaczył dopiero przed ołtarzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem. To błogosławieństwo jak rozwiązaliście?
![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
W zasadzie to nie mieliśmy błogosławieństwa, moi rodzice nie chcieli. Mieliśmy mieć coś na zasadzie błogosławieństwa dzień przed ślubem, ale skończylo się tak, że tylko nas wyprzytulali :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.