![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Radość z szycia 😉
Naamarelle super! Rzeczywiście niespodzianka. Teraz tylko szyć i szyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Namarel to komputerowa?
Wow super! Maz powiedZial ze jak mi sie spodoba to kupimy nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ale fajna niespodzianka! Aż się wzruszyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
powiem wam że ja też się wzruszyłam
![]() teraz będę szyć i szyć.. dziś wypróbuje jak Werka pójdzie spać, ma wyświetlacz taki mały ale chyba się wyświetlają na nim ustawienia jakie sobie tam włączę, chyba.. :d
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Namarel a materiały masz?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze materialu, na jedne spodnie dresowe wystarczy i na drugi komin z czapka tez ale juz nie w tej wersji kolorystycznej :/ turkus mi sie skończył.. A ten komin co uszylam to nie wiem czy nie ciasny o 2cm będzie no ale cóż.. Jest piękny
![]() babcia chce mi dać ⏠na materiały dla Werki żeby od niej miała materiał a ja jej uszyje co jej będę chciała i uwazala za potrzebne, bo moja babcia w szoku ze nigdy nie szyam a gacie wyszly eleganckie ![]() ![]() ale nie ma porównania stara maszyna a nowa.. Takze jak poćwiczysz dusiolka to smialo kupuj nowa ![]() a Ty jaki masz model od T.?
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-09-21 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Namarele super ze maszynę dostaas! 😉 przetestowana juz?
To pokaz co tam jeszcze uszylas oprócz komina, bp piszesz ze turkus Ci sie skończył, to musiało cos powstać 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ewka tak komin na niej testowalam, super szyje i nie ma porównania
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dobra moze durne pyt ale jak sie wyzywa gumkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wszywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka ja miałam zacny plan wszycia gumki jak ściągacz, kupiłam taka na 4 cm i chciałam z tego samego materialu co gatki obszyc ta gumkę i wszyc w spodnie ale cos pokiełbasilam
![]() musze poszukać na yt czegos żeby mi ladnie to wyszlo..
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-09-22 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Namarele wycinasz prostokąt obw (może być mniejszy o jakies 2cm) x szerokość sciagacza x2. Jak chcesz żeby wyszło 5cm to x2 plus 1cm na zszycie wiec wytnij z 11. Skladasz na pol prawa str do prawej krotszymi bokami do sieboe I zszywasz. Wywracasz na prawa strone, skladasz jakby na pol (wychodzi ci okrągłe to) i w środek wkladasz gumę. Nakladasz na spodnie i przyszywasz, potem tylko odwijasz i gotowe. Tak samo jak ze sciagaczami w nogawkach tylko gumę wkladasz. Nie wiem czy rozumiesz? Albo jak wycinasz spodnie to u góry zostawiasz więcej potem wkladasz gumę, wywijasz material i zszywasz.
Pamiętaj ze ściągacze w nogawkach jak i pas nusza byc odrobine węższe niż wyjdzie Ci szer w pasie czy nogawek. I guma tez odrobine mniej niż obwód pasa bo przeciez die rozciąga i musi trzymać portki w pasie. Nie wien czy jasno napisałam, pisz czy rozumiesz 😉 ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Aaaaa musze kupic pudrowy róż, turkus i szary a mam tyle materiałów. Tz mnie udusi 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
kumam ewka o co chodzi, dzięki. Ja jakieś zaćmienie miałam i nie zszyłam gumki wtedy i próbowałam ją wszyć
![]() wczoraj zrobiłam większe zamówienie, materiały, nici, nożyczki nawet łatki ozdobne ![]() ![]() i wrzucam wczorajsze wypociny, ochraniacz i komin który pasuje :d
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-09-23 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Komin jest super, ładnie wygląda takie połączenie turkusu z pandami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Namarele to ochraniacz do lozeczka? Co dałaś w środek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
T. Miała flizeline niepotrzebna i akurat idealnie wystarczyło na dwa ochraniacze po 180 cm
![]() alb pandy z turkusem sa super, chciałam szyć z szarym ale dobrze ze zrezygnowałam ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-09-23 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
witam sie i ja
dzieki jelonkowi (chyba) lece do lidla w sobote polowac na maszyne- lepiej zeby mi sie udalo bo inaczej baaaardzo sie wkurze. Patrzac na Wasze dziela to wszytko sie wydaje takie proste- cudowne zludzenie ![]() mi niestety nie ma kto wylozyc podstaw szycia wiec zostaje internet, tylko skad czasu wyskrobac jak mi do cory jakas mega maruda sie przyczepila, ale co tam bedzie jak bedzie ![]() co do wczesniejszych dziel to ja jednak tez mialam przygode z szyciem- jak bylam mala to tez tak jak Justyna robilam dla lalek sukienki, bluzeczki- ze skarpet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Pepa spokojnie, ja tez nie miałam nikogo żeby się spytac i w necie szulalam 😉 daj znać czy dorwalas maszynę 😉
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Namarele fizeline w środek dałaś ?????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Pepa ja mam nadzieję, że dorwę maszynę. Męża wyślę z samego rana, niech poluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Jelonek, w komentarzu na jednym blogu wyczytalam takie cos:
"Dobry wieczór, przepraszam, że się tak tu wtrącę ;-) To do wszystkich zainteresowanych SC: dzwoniłam na infolinię LIDLa i dowiedziałam się, że następnego dnia po rozpoczęciu oferty jest opcja telefonicznego zamówienia produktów do swojego sklepu. Po prostu szukają danego towaru w swoich magazynach, a jeśli jest dostępny rezerwują na konkretne nazwisko i jest do odebrania w Waszym sklepie ![]() tylko to byl post z 12.2013, ale jakby nie poszlo to mozna sprobowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Tak flizeline dalam, a co?
Pepa jak nie kupisz rano maszyny to pojedz drugi raz później kolo 18 bo towar czasami wyglądają dwa razy w lidlu ;p
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Namarele to dużo miaalas tej fizeliny? Bo ona przeciez jest cieniutka..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ona byla taka grubsza i wlozylam w jeden pasek o wys 23 cm i szer 60 cm- 4 takie paski z flizeliny i jest akurat
![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza dostawa
![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Naamarelle fajne kolorki. Co planujesz z tego uszyć? Ja już się jaram, że jutro kupię maszynę. Jak mi się nie uda to się chyba załamię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Namarel fajne materialy, te dwa w esyfloresy to i ja chcialam przygarnąć ale w ostatecznosci gdzie indziej zamowilam. Wszystko jest tylko brak ostrych nozyczek ;/ a wiecie ze podobno moj maz cos tam potrafi zrobic na maszynie? ;d tesciowie go wydali hehehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
A wiecie ze ciągle mysle co zrobić? Na pewno ze 3 pary gaci, zolty to gruba dresowka, jakiś komin na zimę szerszy i czapkę, sobie tez chciałam komin
![]() dusiolka ja kupiłam na dresowka.pl na promocji nożyczki za 14 zl i sa super ![]() w lidlu tez maja być nożyczki ;p dusiolka to instruktaż mąż może ci dać ![]() jelonek ale jak rano nie zdążysz to próbuj wieczorem drugi raz :p
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Namarele fajne materiały 😉 ja tez będę cos zamawiać 😊 wracamy właśnie do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Mąż mi upolował maszynę! Musiał walczyć ze stadem babek, niektóre stały już od 7 pod Lidlem. Czeka na mnie lśniąca w domu, a ja siedzę na zajęciach i tylko o niej myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.