Inni używający/podkradający/odgapiający Wasze perfumy :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 12:21   #61
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Inni używający/podkradający/odgapiający Wasze perfumy :)

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
jaka obrona majestatu? jakie tupanie? czy ty w ogóle rozumiesz o czym jest ten wątek? bo nie ma tutaj ani jednej twojej wypowiedzi odnoszącej się do tematu.
"nie osłabiaj się, bo zemdlejesz..." żenujące.
EOT z mojej strony.

Liselotto
, szkoda klawiatury....
Stary 2016-07-22, 12:42   #62
201610111032
Konto usunięte

Odkopuję wątek

Ja na szczęście nie mam problemu w pracy z koleżankami, a tym bardziej z bliskimi osobami jak przyjaciele czy rodzina. Zdarzyła się sytuacja, że mojej mamie spodobały się perfumy, których sama używałam i które bardzo mi się podobały. Oddałam jej flakonik. Co prawda z bólem serca ale stwierdziłam, że jak nie ten to będzie inny, a mamie sprawiłam radość. Od tamtego czasu minęły już prawie trzy lata i ani razu nie miałam na sobie tego zapachu.

Pamiętam też, że w tamtym roku kumpela z pracy kupiła sobie klasyczną Chloe i zaczęła się namiętnie psikać w ilościach hurtowych. Tak się składa, że też je posiadam. Od tamtego czasu "przejadł" mi się ten zapach do tego stopnia, że tylko przestawiam flakonik z miejsca na miejsce. Nie wiem dlaczego tak mam ale nie potrafię pachnieć tym samym co osoby z bliskiego otoczenia. I jak na złość w nowej pracy też jest koleżanka, która dzień w dzień pachnie Chloe. Chyba, czas pożegnać się z tymi perfumami.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 02:32   #63
ktrznn
Raczkowanie

Ja bym się nie bulwersowała i nie dostawała zawału, gdyby mi ktoś wziął z półki flakon i wykonał kilka psików. Jakbym miała niedużo jakiegoś trudno dostępnego zapachu powiedziałabym wprost, że ten oszczędzam i wybierz sobie inny do testów. Inna sprawa, że sama bez pytania nie robię nic ponad bezdotykowe oglądanie kolekcji i zadawanie pytań, a swoje o kimś takim bym pomyślała.

Zdarza mi się zapytać czy mogę "wziąć sobie" jeden psik na bloterek, ale to w przypadku kiedy wiem, że zapach nie jest drogi albo trudno dostępny (tak poznałam sporo avonu, oriflame, YR), a właścicielka nie jest osobą niezamożną, tak, że każdy psik byłby dla niej potencjalnie stratą. No i o ile ma te perfumy ewidentnie wyeksponowane. Zawsze noszę też w torebce kilka koncówek stampli róznych zapachów, więc jak ktoś nawiązuje rozmowę i ochoczo pokazuje mi swoje zbiory, namawia do testów daje w rewanżu coś od siebie do testów

Co prawda nie noszę przy sobie flakonów, ale gdyby mnie spotkała historia jak autorkę starałabym się spokojnie, w tonie żartu, ale jednak stanowczo i niezłomnie nie pozwalać na takie sytuacje. Co innego jakby siedziały cztery koleżanki i każda sobie zrobiła testowego psika - wtedy to dla mnie żaden problem, nawet regularnie. Ale chamstwa i heheszkowatego "daj daj" <zlewanie się moimi perfumami> bym nie zniosła.

No i widzę, że mam trochę inny stosunek niż większość do zapachów. Dla mnie zapach jest kwestią intymną w tym sensie, że poza domem raczej pryskam się w toalecie (ale nie chowam się w kabinie ), ale jak ktoś pyta to odpowiem, cierpliwie powtórzę. z odgapianiem też nie miałabym problemu
czasami zdarzają się komentarze pokroju jak można tyle wydawać na perfumy (np. po sprawdzeniu kosztu), ale nie rusza mnie to
ktrznn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości