![]() |
#61 |
Nindżopesz
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Bozia mnie pokarała, kupiłam krem pod oczy, którego nie polecono mi w Barze bo nie miałam ochoty polować na Fitomed i mi pod oczami spuchło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Imo styl się ma albo się go nie ma. Ubrania tylko go podkreślają. Nie żartuję ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Zawsze do usług ![]() Ale to poważna sprawa, bo portki pomimo noszenia i prania co tydzień w celu wypłukania barwnika nadal można postawić ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Nindżopesz
|
Dementuję! Ja mam za dużo cm nawet przy rozmiarze XS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie po każdym to widać I nie każdemu to potrzebne - mnie - tak. Ile znam naprawdę stylowych osób? W swoim pobliżu? JEDNĄ znajomą mam taką. No i jeszcze jeden gość. Albo wprost przeciwnie ![]() Chodzi o wygląd - nie tylko o ubrania. Wygląd - czyli to, co inni oceniają. Można się z tym nie zgadzać, ale nie sposób zaprzeczyć, że takie zjawisko istnieje. I można czerpać z niego siłe. Pewność siebie - itd. DWA RAZY panienki w perfumerii powiedziały mi dzień dobry i podeszły do mnie - raz, jak miałam na sobie kobaltową sukienkę, drugi raz - awangardową sukienkę dzieloną w pionie, w połowie - czarno białą. I mam zamiar wyglądać tak, żeby robić wrażenie, jakiego sobie życzę. Na sobie też. Wygląd wreszcie - to sposób ekspresji. I tu wolę (u siebie) konsekwencję niż raz tak - raz tak. Nie każdemu mogą pasować te słowa - mnie bardzo potrzebne były akurat
![]() |
#67 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Bo od razu dopowiem, że ja to bym tak chciała wyglądać jak Redzia + 10 kilo ![]()
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiem i ja co myślę o kobietach narzekających an swoją figurę, ja im wierzę, natomiast nie wierzę, że one potrzebują chwalenia. To jakaś bzdura dla mnie. Przecież nie po to narzekam żeby mnie chwalono heloł? ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobra lecę na czilałt i mój prywatny ZEN Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-29 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Nindżopesz
|
Muszę bronić nierozumianych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
![]() cycki zdrowe ![]() ![]() ![]() nadrobię później, a może nawet jutro, bo teraz idę się komponować, a później Gwiezdne Wojny ![]() i byłam dziś macać obagi, chcę jeszcze jednego i sobie chyba sprawię, ale najpierw oddam korsa do reklamacji i jak rozpatrzą pozytywnie to zwrot kasy i nowy obag i jakaś inna skórzana, o!
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
To chyba bardziej chodziło o to, że te ubrania wyglądały stylowo i bardzo zdecydowanie - ta awangardowa manifestowała niezależność, kobaltowa - taką kobiecą pewność siebie i pradowość
![]() Obie były bardzo rzucające się w oczy - przez kolor. Oczywiście, że wyrzucę (sprzedam) kobaltową, jeśli zdecyduję się na awangardę, bo tej drugiej już nie mam ![]()
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale rozumiem o co Ci chodzi ![]() Wiesz, tak obserwowałam wczoraj, stojąc na przystanku, panny z SGH, które wyszły na przerwę. I tylko jedna wyróżniała się z tłumu prawie identycznie i "stylowo" ubranych. A wyróżniała się dzięki czerwonej czapce z pomponem. I nasunęło się mi pytanie czy te wystylizowane dziewczyny miały swój styl czy styl narzucony przez stylistki/blogerki/koleżanki? Styl powinien nas odróżniać od reszty, tak mi się wydaje. Ju, dla mnie jesteś osobą STYLOWĄ. Ty możesz tego nie czuć, ale ja Cię tak odbieram. Mnie się wydaje, że Tobie chodzi bardziej o wizerunek. I bardzo dobrze. Skompletowanie odpowiedniej garderoby, w której świetnie wyglądamy i czujemy się dobrze, bardzo poprawia samopoczucie. Imo styl dodaje pewności siebie, ale i odwrotnie - pewność siebie tworzy styl. W przeciwnym razie ubranie staje się przebraniem. A na zakończenie przydługich dywagacji rzucę genialnym Pratchettem: "Mnisi Luzu, których niewielki, ekskluzywny klasztor ukryty jest w swobodnej, luźnej dolinie w dolnych partiach Ramtopów, przeprowadzają specjalną próbę dla nowicjuszy. Miody człowiek wprowadzony zostaje do pokoju pełnego ubrań wszelkiego typu, i zapytany: „Yo, mój synu, która z tych rzeczy będzie najbardziej stylowa?”. Poprawna odpowiedź brzmi: „Hej, ta, którą wybiorę!”." ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() A co to są te obagi? Oświećcie mnie proszę ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
niecnotliwa dziewica
|
Takie gumowato plastikowe torby z uszami ze sznurka.
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Aha, czyli crocsy na zakupy?
![]() Mnie się one nie podobają ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I masz całkowitą rację - styl powinien być wyróżnikiem, 50 osób (jak w gimnazjum naprzeciwko) ubranych w czarne skóry i dżinsy oraz te, jak im tam, sneakersy czy "adidasy" to nuda, nie styl. Innych kolorów - brak. Wzorów - brak. Torby - nie widać. Czerń niewątpliwie jest powszechna przez dwie cechy : jest niesłychanie wygodna i jest jej najwięcej w sklepach. No ale z drugiej strony - komu nie pasuje? Komu nie pasują dżinsy?To już nie jest styl, to dobrowolny mundurek. Wystarczy czerwona czapka - i w tym monotematycznym tłumie już się jest widocznym Co do przypowiastki - jasne, można to ująć analogficznie do perfum - ale mnie chodzi o coś więcej. Tak, perfumowe panienki rzucą się do dresiary z krokodylem na torbie, ale jednak poszły do mnie, choć nie miałam ani metkowego ciucha, ani drogich dodatków Ja tak wiele razy zazdrościłam stylu - odczuwam coś w rodzaju respektu pomieszanego z szacunkiem dla takich osób. I już nie chcę zazdrościć. Parę razy - w przymierzalni - miałam na sobie taką rzecz, w której się czułam, no wiecie, jak milion funtów. Ale... nie kupiłam... bo za drogo (choć znowu tak strasznie nie było), bo przede wszystkim nie było DECYZJI - za każdym razem ta rzecz była bardzo zdecydowanie JAKAŚ - a ja bałam się określić. Ale przy o bagach - odpadłam ![]() ![]() o bag wrzos.jpg obagoszi.jpg
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Mam kotha sąsiadów, który mnie regularnie odwiedza. Przychodzi na mleko i chrupki kocie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Kufa, rzes nie wytuszowalam
![]()
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu postanowiłam zrobić generalne sprzątanie i w tym celu zakupiłam książkę Japonki "Magia sprzątania". I ona w niej bardzo mądrą rzecz napisała - należy pozbyć się wszystkich rzeczy, które nie sprawiają radości a zacząć należy od ubrań. I to działa ![]() Może te panie po prostu Cię nie widzą boś drobniutka a nie że ubrana tak czy inaczej, z dodatkami takimi czy śmymi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Piers do przodu
|
Betty
![]()
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli kupisz sobie trzy podst. elementy, to potem możesz mieszać, modyfikować i w ogóle. Tak guma jest świetnej jakości - nie do podrobienia, choć masowo "chodzą" podróbki z silikonu. No i tania ta zabawa nie jest. Cytat:
![]() Wiesz co... jakbym wyrzuciła to, co mnie nie cieszy, zostałabym z dwiema gumowymi torbami i czarną czapką na rower, co ma tylko dziurki na oczy ![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() Ale wtedy miałabyś tylko te rzeczy, które lubisz i kupowałabyś tylko to, co Cię zachwyci i polubisz od pierwszego dotyku ![]() Idę czytać nowego Pratchetta. Kolorowych! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
oesu, przeczytałam całego bloga Marii
![]() Dajcie, kochane (liczę na Redzię, Rejcz) coś nowego na pożarcie ![]() ![]()
#85 | ||||
Wiedźma
|
Jeloł baru,
znów po przerwie, ale z poprzedniej edycji wypłoszyły mnie foty mojej facjaty. ![]() Tulam mocno. ![]() Zawsze frustruje mnie, ze nie mogę pomóc/ Chyba, że mogę, to wal na PW. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;53279113]Nie wiem, gdzie skierować to pytanie, bo żaden wątek z pierwszej strony mi do niego nie pasuje ![]() A więc: Czy zakupione prawie 4 letnie perfumy, to niezbyt dobry interes? "Wyszły" w 2011 roku, oczywiście nadal są produkowane. Z góry dzięki za odpowiedź ![]() Jeśli pachną ok, to jest ok. ![]() Dokładnie. Jak się ma styl, to ubrania dobierają się same i w sumie zawsze wyglądają "w stylu". Mimochodem. ![]() edit: Inna kwestia, że to nie zawsze dobrze. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2015-10-30 o 02:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() O! Nie wiedziałam, ze mamy ten sam problem! ![]()
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Bett muszę to napisać, a niech tam, jesteś powalająco zmysłowa. Nie mogę się przestać gapić (a zaraz muszę wyjść). Bardzo seksowna. Nie mejkap, tylko Ty wyłaniająca się z niego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-30 o 08:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]() chyba tez sobie odświeżę przed grudniowa premiera, mam nadzieje, że nie skopią jak poprzedniej nowej trylogii, bo tamto to szajs niemożliwy ![]() A jak zobaczyłam na trailerze podstarzałych Hana i Leię... az się wruszyć można ![]() Młody Ford lata temu był moim ideałem faceta i nadal jest ![]() (już mnie faza na metali przejszła, jak się przejechałam ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Poszłam do denta, postukał, popukał, pomacał azotem i mnie wysłał z powrotem Bo ząb z opatrunkiem może czasem pobolewać 2 miesiące i dłużej, więc trzeba jeszcze zostawić i obserwować - jak zaczie napierdzielac bólem (zwłaszcza nocami, wytłumaczył mi, że samoistne nocne bóle to zapalenie miazgi, bo naczynia krwionośne napuchnięte cos tam uciskają w pozycji lezącej) to dzwonic i bedzie kanałowe, a jak się uspokoi to za 3 miesiące plomba Cytat:
![]() Mój klimat kraży wokół stylów: luzacki niewiadomoco, metalowy, gotycki i retro ![]() ![]() A dziś się odstrzeliłam jak stróż w Boze ciało na niedzielną wiejska rewię mody na cmentarzu: biała koszula, szara narzutka ze skorzanymi rekawami, czarne barokowe portki w tłoczone kwiatki, wiktoriańskie botki na obcasie, militarny płaszcz do kolan i kapelusz ![]() Betty ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 08:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
niecnotliwa dziewica
|
Mnie dziś naszło na czerwone pazury
![]() ![]()
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.