Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 21:21   #61
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kogo pokolorować? już nie pamiętam, kto zna płeć, a kto nie

Ale ładnie jutro doczytam reszte u mnie chłopczyk wiec na niebiesko
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:25   #62
velika
Winter is coming

mój chłop tak się przejął moją ciążą, że też przytył 2 kilo, chyba po to, żeby nie było mi smutno wczoraj sobie brzuchy mierzyliśmy, ale jeszcze mi trochę do jego brakuje
gosiaczek, pokolorowałam kolejna niebieska
a bym się napiła takiego prawdziwego grzanego wina najlepiej w jakimś schronisku, nigdzie tak nie wchodzą jak tam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:28   #63
GGI
Zakorzenienie

a jeśli chodzi o wózek fajniutki. Ja też jestem za X-landerem mam już model upatrzony ale czy mąż zaakceptujr no zobaczymy bardzo podobny do twojego jak to nie ten model :P
Stary 2015-10-30, 21:30   #64
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mój tez przytyl, ale wlasnie wczesniej gdzies czytałam ze faceci tyja razem z kobietami w ciąży, szczególnie gdy ma się urodzić synek

Wkleję Wam mój brzuszek 17t5d bo sporo juz urosl 😁
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151030_007.jpg (59,6 KB, 63 załadowań)
Stary 2015-10-30, 21:36   #65
Smarrita
Wtajemniczenie

Tabaska- masz bardzo ładny brzuszek.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:48   #66
RoseLady
Raczkowanie

no w końcu tez są w ciąży, męża brata ciotecznego żona tak wyszkoliła swojego męża, że byli razem w ciąży, nie mógł tez wypic ani jednego kieliszka skoro i ona nie może
a żeby on to jeszcze z chęci, ze tak postanowili, to stał tam jak za kare. ja tam nei potrzebuje kompana, wymagam tylko aby nie dopuścił do sytuacji,ze upije się i będzie mnie wkurzał
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:53   #67
Polinezyjka
Zakorzenienie

Tabaska och to ja jutro zobaczę zdjęcie bo na kom nie widac:P

No brak mi leżenia na brzuchu z komorka/ksiazka jak nie wiem co, siedzę w takiej pozycji żaby 😁 nie wiem jak ja opisać -na lydlach, pupa na pietach, kolana szeroko, oparta na lekcjach dlugo tak nie wytrzymuje hehehe

I przestalam lubić prysznic:| do gorącej kąpieli nie moge gorący prysznic tez nie wskazany:P a ja taki zmarzluch jestem i tak kocham zima i jesienią długie kąpiele z świecami i książka 😎moze za rok bedzie czasem możliwość posiedzieć w wannie jak maluch bedzie spal:P
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 21:53   #68
velika
Winter is coming

ehh ja bym mojemu tego nie zrobiła ;] dzisiaj sobie whisky oporządzał
tabaska pięknie wyglądasz!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:55   #69
Polinezyjka
Zakorzenienie

Rose dla mnie to za trudne powiazanie brat cioteczny to kuzyn tak? Jak tak to łatwiej

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Velika otóż to😊 ja tylko wymagam by nie popalał już jak jestesmy gdzies (bo wczesniej oboje paliliśmy, rzuciliśmy, i popalaliśmy od znajomych na imprezach), bo teraz wrócimy razem do domu, ja trzezwa i będzie on smierdzial a mnie ten zapach do furii doprowadza. Wiec skończyli sie popalanie hehe 😁
21 tc córeczka
Stary 2015-10-30, 21:58   #70
RoseLady
Raczkowanie

hehe no może i kuzyn, u mnie to cioteczny/cioteczna się mówi brat/siostra, czyli ich ojcowie to bracia rodzeni

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Polinezyjka no takie układy to rozumiem, ale mi jakoś nei brakuje alko, wiec nie wiem, czemu miałabym meżowi zakaz robić, pije sobie piwko w weekend, imprez mało więc i okazji ja browarka bym łykneła w weekend nie powiem
Stary 2015-10-30, 21:59   #71
Polinezyjka
Zakorzenienie

Hehe kolejna rejonowa roznica😊 u nas sie tak nigdy nie mowi - pamiętam ze czasem babcia mi tlumaczyla ze moja kuzynka to właśnie cos jakos tak jak Ty napisalas chyba cioteczna siostra? Nie pamiętam juz :P ale tylko ona
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 22:23   #72
RoseLady
Raczkowanie

To Twoja Babcia to mój ziomal jakiś
Stary 2015-10-30, 22:37   #73
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

I przestalam lubić prysznic:| do gorącej kąpieli nie moge gorący prysznic tez nie wskazany:P a ja taki zmarzluch jestem i tak kocham zima i jesienią długie kąpiele z świecami i książka 😎moze za rok bedzie czasem możliwość posiedzieć w wannie jak maluch bedzie spal:P
l edwo zakręcisz kurek a usłyszysz płacz dziecka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 05:47   #74
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cloche ja tez od początku jestem prawie a do Ciebie z gadulstwem/ postami startu nie mam :P

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Polinezyjka u mnie jest to samo jest kuzyn i kuzynka żądnych braci i sióstr ciotecznych nie ma i prościej.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Moje dziecko jak zwykle wstało o 6 ta zmiana czasu fatalnie na nią wpływa
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 06:38   #75
madarka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Czy przyjmiecie jeszcze jedną kwietniową mamę do kolekcji? Na dodatek nieźle spóźnioną, bo tu już drugi wątek leci, a ja nie mogłam się jakoś zdecydować na dołączenie . Do top gaduł na pewno nie doskoczę, ale może i ja coś nowego wniosę do wątku .
Mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża. Jestem dzisiaj dokładnie w 18 tygodniu ciąży i termin porodu wypada mi z OM na 3.04.16 (a z usg na 4.04.16 z czego razem z mężem bardzo się uśmialiśmy, bo to w jego urodziny - dostanie dzieciaka w prezencie urodzinowym ). Od początku ciąży mam przeczucie, że w brzuchu siedzi mi dziewczynka i na ostatnim usg się to potwierdziło, mąż niepocieszony bo oczywiście chciał pierworodnego. Na szczęście już chyba to przebolał i ciągle mówi o swojej małej księżniczce he he.
Początków ciąży nie wspominam za dobrze, od razu poszłam na zwolnienie ponieważ pracuję w warunkach, które mogłyby zaszkodzić dziecku. Poza tym rzygałam po 7 razy na dobę (i w dzień i w nocy), a w takim stanie w moim zawodzie mogłabym zrobić nawet niechcący komuś krzywdę. Nie czuję się specjalnie lojalna w stosunku do mojego pracodawcy, ponieważ nie zachował się zbyt dobrze przy podpisywaniu ze mną umowy. Na rozmowie kwalifikacyjnej miałam dostać umowę na stałe po 3 miesiącach okresu próbnego - dostałam na rok, ale nie zgłosiłam pretensji bo i nigdzie mi się nie spieszyło. Po roku dostałam telefon z kadr, że następna umowa gotowa do podpisania, przychodzę a tu zonk - znowu na rok. Mogłam wtedy trzasnąć ręką w stół i nie podpisać, ale stwierdziłam że skoro nie chcą zatrzymać solidnego i doświadczonego pracownika na stałe to ja też się nie będę upierać. Umowę podpisałam 10.07 a następnej miesiączki już nie dostałam . Po macierzyńskim będę musiała szukać nowej pracy, ale chrzanić to - trzeba się szanować!
madarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 06:44   #76
groszekpat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
groszekpat a jaki to konkretnie wozek? ladny
To jest x lander xa. Na żywo wygląda jeszcze lepiej. Mi sie takie wózki podobaja, ale wiadomo, że każdy ma inny gust

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mój tez przytyl, ale wlasnie wczesniej gdzies czytałam ze faceci tyja razem z kobietami w ciąży, szczególnie gdy ma się urodzić synek

Wkleję Wam mój brzuszek 17t5d bo sporo juz urosl 😁
Przepiekny brzuszek
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 06:49   #77
renata3_
Rozeznanie

Wózek
Ja będę miała Bebetto Nice Plus, a to dlatego ze dostanę w prezencie od siostrzenicy której córka przeniosła się niedawno na parasolkę, uniwersalny kolor czrno-szary.

U mnie na 75% chłopiec ale w poniedziałek mam wizytę to myślę że gin. potwierdzi na 100 %.
Termin porodu przesunął mi się do przodu ale o zmiany będę prosić w poniedziałek po wizycie.
Stary 2015-10-31, 07:15   #78
beth007
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku i lecę was nadrabiać :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:18   #79
groszekpat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Wózek
Ja będę miała Bebetto Nice Plus, a to dlatego ze dostanę w prezencie od siostrzenicy której córka przeniosła się niedawno na parasolkę, uniwersalny kolor czrno-szary.

U mnie na 75% chłopiec ale w poniedziałek mam wizytę to myślę że gin. potwierdzi na 100 %.
Termin porodu przesunął mi się do przodu ale o zmiany będę prosić w poniedziałek po wizycie.
Też fajny wózek Ja w czwartek bede może wiedziała czy na pewno chłopiec
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 07:30   #80
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Wkleję Wam mój brzuszek 17t5d bo sporo juz urosl

Sliczny

Cytat:

Moj to samo, ale nie powiem...wypilabym

Znowu sobota i znowu mega bol glowy...koszmar

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madarka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Czy przyjmiecie jeszcze jedną kwietniową mamę do kolekcji? Na dodatek nieźle spóźnioną, bo tu już drugi wątek leci, a ja nie mogłam się jakoś zdecydować na dołączenie . Do top gaduł na pewno nie doskoczę, ale może i ja coś nowego wniosę do wątku .
Mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża. Jestem dzisiaj dokładnie w 18 tygodniu ciąży i termin porodu wypada mi z OM na 3.04.16 (a z usg na 4.04.16 z czego razem z mężem bardzo się uśmialiśmy, bo to w jego urodziny - dostanie dzieciaka w prezencie urodzinowym ). Od początku ciąży mam przeczucie, że w brzuchu siedzi mi dziewczynka i na ostatnim usg się to potwierdziło, mąż niepocieszony bo oczywiście chciał pierworodnego. Na szczęście już chyba to przebolał i ciągle mówi o swojej małej księżniczce he he.
Początków ciąży nie wspominam za dobrze, od razu poszłam na zwolnienie ponieważ pracuję w warunkach, które mogłyby zaszkodzić dziecku. Poza tym rzygałam po 7 razy na dobę (i w dzień i w nocy), a w takim stanie w moim zawodzie mogłabym zrobić nawet niechcący komuś krzywdę. Nie czuję się specjalnie lojalna w stosunku do mojego pracodawcy, ponieważ nie zachował się zbyt dobrze przy podpisywaniu ze mną umowy. Na rozmowie kwalifikacyjnej miałam dostać umowę na stałe po 3 miesiącach okresu próbnego - dostałam na rok, ale nie zgłosiłam pretensji bo i nigdzie mi się nie spieszyło. Po roku dostałam telefon z kadr, że następna umowa gotowa do podpisania, przychodzę a tu zonk - znowu na rok. Mogłam wtedy trzasnąć ręką w stół i nie podpisać, ale stwierdziłam że skoro nie chcą zatrzymać solidnego i doświadczonego pracownika na stałe to ja też się nie będę upierać. Umowę podpisałam 10.07 a następnej miesiączki już nie dostałam . Po macierzyńskim będę musiała szukać nowej pracy, ale chrzanić to - trzeba się szanować!

Witamy

Co do umowy, sprawdz czy pierwsza umowa nosi nazwe na papierze "na okres probny" jesli nie, a wpisane "na czas okreslony" to jesli nie mialas przerwy miedzy umowami to Twoja umowa przeksztalca sie na czas nieokreslony moze akurat o tym nie pomysleli miejmy nadzieje ze tak

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:30   #81
MaLoS
Rozeznanie

madarka cześć, rozgość się dobrze postąpiłaś z praca, na pewno po macierzyńskim coś znajdziesz

Tabaska wyglądasz kwitnąco i faktycznie brzusio już spory

Kejka może kawa na ból głowy? Albo wypij dwie szklanki wody duszkiem, może jestes odwodniona i Cię boli

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:41   #82
salud
Zadomowienie

Witam się i ja w nowym wątku!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Justyna,głowa do góry,pozytywne myślenie to podstawa,Najwyżej przyjedziesz urodzić w Polsce i też będzie git. A zakupy na poprawę nastroju to czasem dobry pomysł.
Lulka-nie wiem co to za wróżba z obrączkami,ale nie wierzę w takie rzeczy.Jeśli planujesz więcej dzieci,to nawet o tym nie myśl,to zabobony
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:41   #83
MiniMonix
Zakorzenienie

MADARKA

Piona, ja po porodzie też bez pracy zostaję. Mam zamiar szukać lepszej pracy w trakcie macierzyńskiego zobaczcie z resztą, jak praca po znajomości dużo robi.. Gościowka ma matkę pracującą w sądzie. U mnie nikt nie miał jak ona dobrze z umową. Pierwszy 3 miesięczny próbny, poten pół roku i stała. Każda inna czekała zawsze rok..

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 07:43   #84
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dawać no jakąś dziewczynkę, bo prawie same chłopy na razie
lista zaktualizowana. Nawet nie wiedziałam, że aż tyle nas jest!
No dobra, dopiszta mnie i na różowo... najwyżej termin zmienimy później, bo nie wiem, który mi wpiszą ostatecznie.
2ga ciąża TP 3.04.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:44   #85
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość

Poducha - Cebucha
W środę postanowiłam sobie wreszcie zamówić właśnie tę dużą poduchę do spania w kształcie litery C, więc upatrzyłam sobie na allegro taką fajną, i mówię sobie- kupuj! Bo jak sobie sama nie kupisz i życia nie ułatwisz to nikt Ci nie kupi i co...? Kochany mój małżonek wraca wieczorem z pracy i mówi że ma dla mnie prezencik. Ja patrze, a on tacha właśnie taką więlką poduchę z Motherhood no to jest dopiero szaleniec . Musiałam przepraszać sprzedawcę na allegro i wyjaśniać zaistniałą sytuację. Na szczęście nie było problemu .
Ale fajna niespodzianka,tez muszę poszukać takiej w necie,bo kolejną nockę się wierciłam przez parę godzin zamiast smacznie spac
Stary 2015-10-31, 07:46   #86
NieIdealna82
Raczkowanie

Ja też mówie Dzień Dobry w nowym wątku
Fajny pomysł z tymi kolorami

WÓZEK świetny kolorystycznie.
We wtorek mam lekarza i mam nadzieję że powie kto we mnie rośnie.
Udanej soboty dla Wszystkich i dobrego samopoczucia
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:46   #87
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
hehe no może i kuzyn, u mnie to cioteczny/cioteczna się mówi brat/siostra, czyli ich ojcowie to bracia rodzeni

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Polinezyjka no takie układy to rozumiem, ale mi jakoś nei brakuje alko, wiec nie wiem, czemu miałabym meżowi zakaz robić, pije sobie piwko w weekend, imprez mało więc i okazji ja browarka bym łykneła w weekend nie powiem
U mnie też jest siostra/brat cioteczny. Kuzyni to Ci dalsi.
Cytat:
tabaska pięknie wyglądasz!!
Też nie jestem wredota i małż może pić.
Jak mi się chce piwka to mam Bavarię w zapasie.

Witam nową
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 07:47   #88
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Witam na nowym wątku. Odebrałam od znajomej wózek ale nie wiem czy wejdzie zdjęcie, bo pisze z Tel. .
Ładny wózeczek i z tego do piszesz bardzo uniwersalne kolory,oby dobrze służył
Stary 2015-10-31, 07:48   #89
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Kejka może kawa na ból głowy? Albo wypij dwie szklanki wody duszkiem, może jestes odwodniona i Cię boli

Wiesz co, zawsze pomagalo a dzis nic
Kawy nie jestem w stanie wypic , moze pozniej nienawidze sobot!!!

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:50   #90
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Dzieki Plan wykonany ale nie w 100% bo jeszcze sobie poryczalam I tak niezle poszlo, a na pocieszenie i w nagrode kliknelam sobie jesienne cichobiegi
cloche tak, masz racje z tymi domami narodzin. Mimo wszystko nie chce tego, bo skoro jestem pewna ze chce znieczulenie to doklada tylko problemow. Isc tam najpierw, potem musisz sie prosic zeby Cie przeniesli, bo chcesz zzo, jak Cie przeniosa to znow musisz sie prosic o to zzo, bo to inny oddzial i informacje nie docieraja, potem czekac bo anestezjolog zajety, wiecie jak to jest Traci sie mnostwo czasu a potem nagle jest za pozno. Tak wiec jak dla mnie odpada zdecydowanie.
Z tym zzo to kolega mówił, że nie dają tak o... więc musisz im tam wparować i się wydzierać, żeby dla świętego spokoju ci dali podobno ogólnie niechętnie dają, bo faktycznie spowalnia to poród i trzeba podłączać jakieś oksytocyny i inne cuda. Ale jak im cyrk zrobisz, to albo się podadzą albo cię wykopią
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości