|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie! ale dlaczego nie? Bo jestes KOBIETA…
Boże już nie przesadzajmy, miała napisać "prezydenta wymiennie z panią prezydent aka prezydentką"?
|
|
|
|
|
#62 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Przeczytaj sobie może ponownie tytuł wątku....
|
|
#63 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak idę do pracy, to budzę mojego TŻ, żeby zrobił mi śniadanie, bo ja się rano śpieszę a on nie musi.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
-Chciałabym się nauczyć jeździć na desce(deskorolce)
-Ale że coooo? Dziewczyna? Na deskorolce? Jakoś nie bardzo... koleżanka mojej siostry, lat 37 ![]() -Przemaluję sobie pokój (wymiary 2x4 metry, niski sufit, gładkie ściany)-A kto Ci pomoże? -Nikt, sama zrobię, najwyżej dziewczyny do mnie wpadną -No ale przydałby się Wam jakiś chłopak do pomocy moja mama O przykładach z gotowaniem nawet nie mówię, bo mnie urwica strzela gdy słyszę/widzę historię z dorosłymi facetami, któzy nie potrafią sobie niczego ugotować |
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy: kasuję panu zakupy, pan ma m.in. żelazko. I zaczyna mnie wypytywać czy ono dobre, jak nim prasować itd. Zgodnie z prawdą mówię że niestety nie wiem, nie znam się na tym bo nie prasuję
Pan był wręcz oburzony: ale jak to, przecież jest pani KOBIETĄ, jak pani może nie znać się na prasowaniu i tego nie robić? ![]() Koleżanki z pracy (supermarket) za to są w szoku jak robimy zakupy i to TŻ mówi jakie mięso prosimy(bo to on będzie je robił i wie czego i ile potrzebujemy), i że to on gotuje. Wychwalają go pod niebiosa jak to ja mam z nim dobrze bo one wracają z pracy i muszą jeszcze ugotować, bo chłopak czeka na obiad...I że to musi być fajne jak nie tylko kobieta gotuje. I wiecie, to nie są grażyny 50+(wiadomo, kiedyś było trochę inaczej) tylko młode dziewczyny, 22-30 lat ![]() Za to moi teściowie już się nauczyli że jak potrzebują pomocy z komputerem/telefonem to nie muszą czekać na TŻ tylko mogą śmiało prosić mnie o pomoc Bo kiedyś było "jak się A obudzi to poproś go żeby do nas przyszedł bo nam coś tam nie działa" mimo że to TŻ mnie pytał co zrobić i mówił im że ja im chętnie pomogę
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-11-03 o 11:07 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Ostatnio odkryłam książki dla dziewczynek, które pokazują, że dziewczynki mają więcej opcji niż róż i prace domowe (BTW nigdy, przenigdy nie kupiłam swojej córce zabawek typu deska do prasowania, zestaw do sprzątania itd.). Więc czytamy, o księżniczkach, które nie lubią różu, małej pannie inżynier zaraz po opowieściach o księżniczkach
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Send from my mind using the Force. |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzmiało to mniej więcej tak: 'Ale wstaniesz rano mi zrobić kanapki, prawda?" ![]() moja odpowiedź była typu: 'No chyba cię poebao"tylko grzeczniej
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na studiach miałam kolegę, który wszem i wobec opowiadał, że dziewczyny to już nie so takie jak dawniej, że on chce dziewczynę, która mu będzie gotować. No, ale on sam jest lewy w kuchni, bo jak to facet przy garach ma stać. Mama tż ma dwóch synów, sama by wszystkiego nie ogarnęła, więc siłą rzeczy synowie potrafią posprzątać, ugotować i przeżyją bez baby, chwała jej za to <3 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
A to znacie?
https://youtu.be/XjJQBjWYDTs Przewijalo się już po wątkach ale może ktoś nie zna |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
my z męzem wiele rzeczy dzielimy ze sobą nie patrząc czy ktoś jest kobietą czy meżczyzną...ale mnie trzęsie kiedy słyszę, że jesteś kobietą. to.... lub tam to...odbiera nam się prawo do uczuć i emocji a równoczesnie na kazdym roku podkreśla się naszą wadę...zdolność do przeżywania większej gamy uczuć i emocji... no bo przecież oficjalnie chłopaki nie płaczą
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Płaczą, płaczą... Mój się wzrusza na animkach. Jak facet nie umie płakać i się wzruszac to coś jest mocno nie tak z jego emocjami :/ potem są takie sprawy jak ze studentem co pral w pralce koty itp.
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mama nie musi iśc do teatru, wirowanie prania jest równie rozwijające
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To samo głupiutkie reklamy w tv. Mama jest wiecznie zajęta sprzątaniem, gotowaniem, a tato jest od zabaw z dziećmi, majsterkowania. Rzadko, która polska reklama przełamuje ten schemat, niestety. Moim hitem jest ostatnio reklama cukierków Toffifee. Kobieta wraca udręczona z pracy, a rodzinka siedząca na kanapie nie zwraca na nią uwagi. Matka oczywiście pierwsze kroki kieruje do kuchni, musi przecież nakarmić bandę leserów. Co z tego, że pada z nóg, jest szczęśliwa bo obiboki rzucają się na garstkę czekoladek. Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2015-11-03 o 17:22 |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
najlepsze są reklamy środków do sprzątania, banda gówniarzy robiąca totalny burdel, wszędzie błoto, a mama się uśmiecha i sumiennie sprząta to jakimś tam cudownym specyfikiem, no proszę was
|
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Z samochodami to jest najgorzej, bo baba za kierownicą to zły omen, a baba znająca się na samochodach to jakiś "zły gender!"
(tak ostatnio usłyszałam u mechanika, dziadka takiego koło 60 lat).Kilka miesięcy temu kupowałam sobie swój pierwszy samochód. Na samochodach bardzo dobrze się znam, bo mój tata mechanik-hobbysta wszystkiego mnie nauczył. No to sobie na internecie znalazłam świetne auto, ale chciałam kilka informacji od sprzedawcy uzyskać i umówić się na oglądanie i jazdę próbną. No to dzwonię i mówię, że chce się dowiedzieć, czy to auto z polskiego salonu, ile miał właścicieli i różne inne typowo techniczne rzeczy.... No to pan mi zaczyna opowiadać o tym, że samochód śliczny, CZERWONY (podkreślił to bardzo ) i świetnie się będzie kobiecie jeździć No to ja znów do niego te same pytania... a on do mnie "To niech pani da tatę do telefonu (mam bardzo dziecięcy głos przez telefon ) to mu powiem wszystko, bo ty dziewczynko to się nie znasz pewnie.." Się tylko zezłościłam, życzyłam żeby nikomu tego auta nie sprzedał i się rozłączyłam ![]() A dzisiaj byłam u mechanika, wymienić pewien czujnik w samochodzie. Czujnik kupiony, sama bym sobie go wymieniła ale nie mam garażu ani narzędzi, no to pojechałam. Wchodzę do biura i mówię, czy mogliby mi wymienić ten czujnik. A właściciel "ano mogę, mogę, czujnik kosztuje 200 zł, mogę go sprowadzić na jutro" (za czujnik zapłaciłam 99 ). Mówię mu, że już mam, tylko chcę wymienić. No to dobra, pokręcił nosem, że tylko wymiana... bierze się do roboty, no to ja sobie stoję i patrzę, żeby w przyszłości wiedzieć jak to wymienić, żeby tylko kasy niepotrzebnie nie tracić... a on do mnie "a co mi pani tu zagląda, przecież pani pewnie nawet nie wiem, które to silnik, a które to akumulator". No żesz... już mu miałam coś powiedzieć, ale kazałam się wziąć do roboty bo mi się spieszy. No to on sobie tam grzebie, odkręca śrubki, przykręca nowy czujnik. Chciał mnie jeszcze oszwabić na cenie, bo sobie zawołał zaporową za 10 minut roboty, dałam mu tyle ile wiem, że za to się bierze, trochę się zapowietrzył ale wziął ![]() Za to sobie chwalę pracę z facetami - jestem project managerem w firmie informatycznej i mamy 20 facetów-programistów... No sielanka, żadnych kłótni, zawsze konkret, cud miód
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeszcze jedno sobie w temacie uświadomiłam. Młody facet w fartuchu to na pewno lekarz, a młoda kobieta to pewnie pielęgniarka. Przynajmniej w oczach wielu pacjentów... |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o podręczniki, to np. w ćwiczeniach matematycznych zwykle mężczyzna zarabia więcej od kobiety, np. pan X zarabia 13zł za godzinę, a pani Y zarabia 8zł za godzinę. Ile godzin musi pracować pan X i pani Y, żeby kupić cośtam. No i w ćwiczeniach czy czytankach dziewczynka jest zazwyczaj bezradna, a chłopiec to jej wybawca.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
a w biurze kobieta to pewnie sekretarka
ile ludzi prosi o robienie kawy itd podczas gdy ja tylko przechodze przez dział z którym nie mam nic wspólnego
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
coś ty, kiwam głową i idę dalej, robić swoje :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

(wymiary 2x4 metry, niski sufit, gładkie ściany)

No to ja znów do niego te same pytania... a on do mnie "To niech pani da tatę do telefonu (mam bardzo dziecięcy głos przez telefon
). Mówię mu, że już mam, tylko chcę wymienić. No to dobra, pokręcił nosem, że tylko wymiana... bierze się do roboty, no to ja sobie stoję i patrzę, żeby w przyszłości wiedzieć jak to wymienić, żeby tylko kasy niepotrzebnie nie tracić... a on do mnie "a co mi pani tu zagląda, przecież pani pewnie nawet nie wiem, które to silnik, a które to akumulator". No żesz... już mu miałam coś powiedzieć, ale kazałam się wziąć do roboty bo mi się spieszy. No to on sobie tam grzebie, odkręca śrubki, przykręca nowy czujnik. Chciał mnie jeszcze oszwabić na cenie, bo sobie zawołał zaporową za 10 minut roboty, dałam mu tyle ile wiem, że za to się bierze, trochę się zapowietrzył ale wziął