![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Ja też nie mogę się doczekać wizyty, nawet myślałam czy jeszcze nie umówić się w tym tyg prywatnie, ale miałabym wtedy 3 wizyty w tym miesiącu, każda co tydzień więc stwierdziłam, że jakoś wytrzymam do przyszłego tygodnia
![]()
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Haha.. ja zadzwonilam 19.11 . Odkladam sluchawke i mysle, o mamo 10 dni?! Nie no dzwonie do niego :-D ale mysle-furiatka.. patrze ze wszystkie macie tak wizyty, a TP szybciej.. dam rade ;-) ale nie powiem, przychodziłam kolo apteki i kusilo czy kupic kolejny test :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hahaha gdyby to było takie hop siup to pewnie jeszcze dziś by pobiegła na wizytę
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Sprawdzałam wynik dzisiejszej bety 6083 w piątek było 1095 i teraz się zastanawiam czy to dobry przyrost jak na 96 godzin różnicy.
#64 |
Wtajemniczenie
|
Mysle ze ok. Dzis na tvn player ogladalam O Matko! pierwszy odcinek i mowila ze rosnie x2 co 36h..
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Ania, mam 26 lat. Fajnie ze juz nas więcej i jeszcze pewnie troche mam dojdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane,
Nie miałam wczoraj siły wczoraj do Was napisać. Byłam na wizycie i mam mieszane uczucia. Ciążą jest, tzn widać pęcherzyk poprawnie zagnieżdżony w macicy, ale w nim tylko kropka, myślałam, że będzie widać serduszko i dzidzię, bo wg OM to 6tc. Powiedział tylko, że to wczesna ciąża i mam przyjść za 2 tyg, 24.11 i nie robić bety. Mam czarne myśli...same rozumiecie. A! I dostałam duphaston, mam brać 3x1 dziennie. Mam nadzieję, ze u Was wszystko OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Bądź dobrej myśli - może ciąża jest młodsza o pare dni a pewnie na początku każdy dzień to przełom w życiu fasoli
![]() ![]()
#70 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Arida
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie i chciałabym dołączyć . Co prawda dopiero dzisiaj (w 28dc) pozytywny test rano wyszedł ale 'przeczucie ' było już od owulacji zwłaszcza że był to nasz pierwszy cykl starań po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych .
Wraz z mężemy mamy już prawie dwu leteniego (skończy 2 latka w grudniu ) synka Marcelka . Pierwsza ciaza skonczyla się niestety przedwcześnie z wielu wzgledow i synek wazyl jedynie 1,5kg i mierzyl 46 cm ale jest dzielny i waleczny i można powiedzieć ze z wcześniactwa wyszliśmy ogromna reka . 14 października miałam ostatnią miesiączke i zaraz po niej wizyte u ginekologa , przepisal kwas foliowy na receptę ze względu na problemy we wcześniejszej ciąży oraz zleciił wszystkie podstwowe badania + toksoplazmowe i wszystkie tarczycowe w sumie 15 badan wiec na kolejna wizyte pojde do niego z pelnym pakietem badan i z nowina o pozytywnym teście . Według aplikacji tp 20 lipiec 2016 mam nadzieje dotrwać z wami jak najdłużej ![]() Zazwyczaj nie jestem taka gadula ale mnie troszkę poniosło i się rozpisałam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() BTW, bardzo szybko Wam się udało zajść po odstawieniu anty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ginekolog przygotował nas na dwa scenariusze albo uda się bardzo szybko jeśli jajniki po oftawieniu rusza do działania i często się zdążą ze ze zdwojoną siła albo długo długo będzie nic bo będą potrzebowały więcej czasu aby uregulować swoją pracę i ustabilizować hormony i akurat w naszym przypadku pierwszy scenariusz i nawet owulacja była dwa dni wcześniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Witaj Marcelkowa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw też mamy synka z 2013 tyle, że z marca ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Marcel miał być z połowy marca 2014 a jest z 30.12.2013 :P teraz nie dość że minimum 40 tyg to upasione 4 kg bono poproszę
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam krótkie cykle, przy czym faza lutealna zawsze 14 dniowa. Wiem bo owulacja za każdym razem bolesna. W tym szczęśliwym cyklu Owu w 11 dniu. Wcześniejsze cykle, (bezowocne) Owu w 8-9 dniu.
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Jeszcze trochę do mnie nie dociera dobrze ze jutro do pracy i nie będę myśleć o tym 24h choć nie wiem czy da się nie myśleć
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Jest też mit ze przez pierwsze 3 miesiące po odstawieniu jest zdwojona szansa na bliźniaki i ten mit tez planuje obalić |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jak czuje się dobrze to nie myślę ciągle, ale niestety dolegliwości skutecznie mi przypominają ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Ale napisalyscie dzis..
![]() ![]() ![]() Co do bólu, to raczej nie..raz tylko mnie bolalo..za to zgaga 24h! az mnie wszystko piecze..i wieczorem brzuch nadety jak balon, cycki bola tak ze spac ba brzuchu nie moge ;-) Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2015-11-11 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Ha ja właśnie póki mogę korzystam i śpię na brzuchu bo wiem ze później wogole nie będzie mowy o spaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Mezzaluna rozumiem Twoje rozżalenie i czarne myśli kłębiące się w głowie, ale nie ma co się nakręcać niepotrzebnie. Może owulacja wypadła później i stąd tylko pęcherzyk, na pewno na następnej wizycie wszystko się wyjaśni i będzie dobrze
![]() Marcelkowa fajnie, że dołączyłaś i super, że synek tak sobie dzielnie poradził sobie na początku ![]() ![]() Confused no to tym bardziej pięknie Wam się ta ciąża wstrzeliła ![]() Marycilna ja też mam zgagę i to praktycznie po większości tego co zjem, a pomyśleć, że kiedyś nie wiedziała co to zgaga. Ale podobno rennie można w ciaży stosować tylko muszę dotrzeć do apteki i kupić. Ja wczoraj miałam pierwszy dzień z takim naprawdę samopoczuciem do bani, wstałam z bólem głowy, jakaś rozbita i z mega zgagą. Na koniec dnia jakoś przeszło, ale dziś natomiast siedzę w pracy i czuję, że mnie delikatnie mdli blee
#85 |
Zadomowienie
|
Witam nową Mamusię
![]() ![]() u mnie wszelkie dolegliwości minęły ![]() Brak mdłości, bóli podbrzusza, piersi nic a nic ![]()
1 + 1 = 3 ![]() Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2015-11-12 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
MarcelkowaMama, ja też śpię jeszcze na brzuchu
![]() Ale wieczorne wzdęcia są masakryczne ![]() *misia*, naprawdę, wg mnie szanse na ciąże były może 5%, ale jednak wystarczyło ![]() ![]() ![]() Arida_, trzymam kciuki mocno za wizytę!! Mi zostało 6 dni jeszcze, straaasznie nie mogę się doczekać ![]() Dziś odebrałam wynik bety z poniedziałku, wzrosła w 7 dni do 6475, tydzień wcześniej było 469. Uważacie, że wzrost jest OK? ![]()
![]() |
#87 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() W kalendarzyk jako metodę antykoncepcji też nie wierzę ![]()
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Moje dolegliwości to głównie mdłości. Wczoraj było koszmarnie. Jem źle, nie jem jeszcze gorzej. Imbir non stop w kubeczku pływa
![]()
#89 |
Raczkowanie
|
Ja tez juz się melduje z pracy
![]() Objawy dzisiaj tez jakiś mniejsze i dobrze bo czasu na drzemkę nie będzie ![]() Mam świadomość że wrócą ze zdwojoną siła wiec korzystam i wcinam makrele ![]() Dzwoniłam rano do mojego gina u ustaliliśmy ze z racji tego że mam porobioNe badania to widzimy się 25.11.2015 to będzie 7 tydz wiec zobaczymy fasolkę i może jiz posłuchamy serduszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że większość z nas jest pracująca, to powiedzcie kiedy macie zamiar powiedzieć pracodawcy o swoim stanie? Ja chwilowo najbardziej obawiam sie, że dopadną mnie mdłości na maksa z pracy a do kibleka mam długą i krętą drogę obok gabinetu szefostwa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.