![]() |
#61 |
Hrodebert
|
Dot.: Eksperyment YouTubera - Biedny vs. Bogaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I podoba mi się jeszcze w tej dyskusji wyciąganie bardzo konkretnych wniosków (biedny nie znajdzie dziewczyny, brzydki nie znajdzie dziewczyny, wszystkie kobiety lecą tylko na bogatych) na podstawie niekonkretnych opisów. Co to znaczy, że facet jest biedny? Że podpada pod któryś próg podatkowy, posiada samochód takiej a nie innej klasy (ewentualnie rower, albo czy ma miesięczny ze zniżką/bez)? A może to jest względne? Z punktu widzenia jakiejś kobiety Seba w Golfie III może się wydawać krezusem. Z wyglądem jeszcze gorzej, bo tutaj trzeba by prowadzić badanie na randomowej grupie 100 kobiet, żeby mniej-więcej ocenić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-11-12 o 13:30 Powód: słownictwo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I my mamy uwierzyć, że ten "brak szacunku" nie jest wywołany zazdrością? ![]() Zresztą sam napisałeś: "wszyscy im zazdroszczą" (fajnej kobiety) - samo to dobrze mówi o tym, jakiego rodzaju jest to towarzystwo (zawistnicy, którzy zamiast zająć się pracą nad sobą, wolą zajmować się obsmarowywaniem innych - nic dziwnego, że normalni ludzie trzymają takich na dystans ![]() Cytat:
Uogólniając, skoro już dzielimy charaktery na "męskie" i "kobiece", to: żalenie się z problemów i ich wysłuchiwanie jest kobiece, a udzielanie rad i szukanie rozwiązań z pominięciem uczuć jest męskie. Z tego co przeczytałam, całkowicie odwróciłeś role... cóż, brawa za nonkonfromizm, ale lepiej nie używaj tego jako argumentu w społeczeństwie, które operuje odmiennymi definicjami. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-11-11 o 14:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A co właściwie świadczy o tym, że to "miętkie siusiaczki"? Tak konkretnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak Ty piszesz, że kobiety ogólnie lecą na kasę i "są nazywane dziwkami europy", to okej, ale jak kobieta odpisze, że w swoim otoczeniu widzi coś innego, to już "jak ślepy z głuchym"? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Czy może wybieranie najlepszego dla siebie jest naturalne tylko wtedy, gdy facet wybiera ładną dziewczynę, a w każdym innym przypadku już nie? Cytat:
Twoje "wydaje mi się, że kobiety robią tak", ma mniej więcej taką samą wartość merytoryczną jak "kilka kobiet w moim otoczeniu robi siak", więc przestań zachowywać się jak typowy wizażanek, który mówi jak jest, bo jeden jedyny poznał tajemnice wszechświata i musi wyedukować gupie wizażanki. Nope. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Co wy macie z tymi stereotypami to ja nawet nie. Ilekroc jak ktos wspomni o powszechnie znanej prawidlowosci zyciowej to zawsze zlatuje sie chmara postepowcow ktorzy chca "obalac stereotyp". W imie czego niby? Rownie dobrze mozna zaprzeczac ze.. na kierunkach artystycznych jest wiecej narkomanow. Bez sensu zupelnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Więc w kogo mają uderzać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Wszystkie pozostałe kobiety też lecą tylko na wygląd albo kasę, to już ustaliliśmy. Że są brzydcy, biedni faceci, którym udało się z nimi związać, też ustaliliśmy, ale oni należą do sekty miętkich pipek, więc odpada. Można zostać gejem, ale tego też nikt nie wybierze, więc z przyjemnością pozostanie prawiczkiem, bo przecież te kobiety i tak złe, nie? Czyli wszystko po staremu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ziew. Filmik majacy na celu zarobienie na wyswietleniach. A ogladac go będą wieczne prawiczki bez kasy, bez klasy, bez pracy, ambicji i wykształcenia a później na ławeczce z innymi sebixami pogadaja jakie te laski są urwy bo samych bogatych by chciały ( czy ich matki też ? ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sęk w tym, że to, o czym my tu piszemy to wcale nie jest dla nas "kilka przypadków" a większość. Większość facetów, których znam, nie jest bogata, a ma fajne panny. W moim otoczeniu, w mojej rzeczywistości, to nie jest żaden wyjątek, lecz norma. Rozumiem, że w Twoim otoczeniu może być inaczej, ale pisząc, jak jest u mnie, wcale nie próbuję "obalić stereotypu" (a tym bardziej nie za pomocą "kilku przypadków, u których jest inaczej") tylko pokazać Ci, że te Twoje "prawidłowości" wcale prawidłowościami nie są - a tym samym są krzywdzącym stereotypem, ponieważ na podstawie niereprezentatywnej próby badanych tj. Twoich znajomych próbujesz ekstrapolować wyniki Twojej obserwacji na całe społeczeństwo. Innymi słowy - zakładasz, że wszędzie indziej "większość ludzi" jest taka sama, jak u Ciebie, a to nieprawda, chociażby dlatego, że "większość ludzi", których ja spotykam, zachowuje się zgoła inaczej niż ludzie, którzy otaczają Ciebie. I co teraz? Kto się myli, a kto ma rację? Większość ludzi w Polsce jest taka, jak Twoi znajomi czy może raczej taka, jak moi znajomi? Powinieneś zdać sobie sprawę z tego, że bez szeroko zakrojonych i dobrze zaplanowanych badań statystycznych nie ustalimy tego, jaka postawa stanowi większość, a więc dopóki obydwoje będziemy twierdzić, że "większość cośtam" lub co gorsza... "wszystkie kobiety/wszyscy mężczyźni cośtam" to... obydwoje będziemy pleść głupoty. Takie uogólnianie, niepoparte badaniami, jest nic nie warte, dlatego nie powinno się go w ogóle stosować, a tym bardziej obrażać się, jeśli ktoś zwróci uwagę, że w swoim osądzie kierujesz się stereotypem (czyli własnym, aczkolwiek mylnym wyobrażeniem tego, jaka jest większość), a nie suchymi, rzetelnymi faktami. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Osobiście uważam, że faceci powinni flirtować także ze średnio dla nich atrakcyjnymi babeczkami, by: a) nie miękła im faja na widok tych super atrakcyjnych b) nauczyli się w ogóle rozmawiać i obcować z kobietami, zamiast traktować je jako odrębny gatunek c) mieli okazję przekonać się na własnej skórze, że kobieta może zaoferować więcej niż tylko wygląd, a tym samym ta mniej urodziwa może być jednak dużo atrakcyjniejszą towarzyszką, bo np. będzie miała świetne poczucie humoru, nie będzie zrzędliwa itd. Od razu zaznaczam: dla mnie flirtować != uwodzić kobietę w celu złamania jej serca. (!= oznacza nierówna sie ![]() Najfajniejsi i najbardziej uwodzicielscy faceci, których znałam, potrafili świetnie dogadywać się z każdym rodzajem kobiet - nie odwracali się ze wstrętem od tych mniej atrakcyjnych i szczerze? Właśnie m.in. to paradoksalnie podnosiło ich atrakcyjność, bo po prostu, po ludzku, pokazywali, że nie są burakami, którzy szufladkują ludzi ze względu na wygląd w stylu: "ładna - ok, mogę z nią gadać, kupić jej piwo i wylizać podeszwy; nieładna - szkoda nawet gęby do niej rozwierać, silić się na bycie miłym czy skrywać obrzydzenie, jakie odczuwam na jej widok". Chyba najbardziej na świecie właśnie nienawidzę takich facetów, którzy traktują kobiety tak naprawdę tylko jako narzędzia do seksu, ale nie jako potencjalną partnerkę do rozmowy, dzielenia zainteresowań czy przyjaźni, i nawet sami tego u siebie nie widzą. Bo przecież z babą to nie można pójść obejrzeć meczu przy piwie czy pogadać o samochodach/piłce nożnej, wiadomo przecież, że one znają się tylko na tipsach i kosmetykach... Masakra ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-11-11 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Ale mi nie chodzi do ładnych tylko tych określanych jako brzydszych. Model to może sobie gadać z kim chce bo wie że go nikt nie oleje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Polemizowałabym. Miałam jeden taki spektakularny przypadek, że po 5 minutach rozmowy z takim "modelem" (który na przywitanie pocałował mnie prawidłowo w rękę, więc oprócz wyglądu mocno zaplusował, bo lubię szarmanckich facetów) utracił on kompletnie moje zainteresowanie, bo narcyzm walił od niego na kilometr, a do tego im więcej mówił, tym bardziej było widać, że prosty z niego człowiek.
Może jestem innym gatunkiem, ale dla mnie serio osobowość jest ważniejsza od wyglądu. Nie wyobrażam sobie pójść do łóżka z kimś, z kim rozmowa mi się nie klei, jak już sobie spróbuję to wyobrazić to sądzę, że na 100% bym ziewała z nudów podczas seksu z takim amantem bez charakteru ![]() Tym bardziej. Facet może być brzydki jak noc, ale jeśli jest sympatyczny, zabawny i potrafi sprawić, że kobieta czuje się w jego towarzystwie jak bogini, a przy tym świetnie się bawi, to tak naprawdę ma dużo większe szanse na udany związek niż zapatrzony w siebie amant. Kobiety są dużo bardziej skłonne nie oceniać po wyglądzie niż faceci. Gorzej, jak facet, który nie jest przystojny, już przy pierwszym tekście na podryw pokazuje, że szczególnie inteligentny ani zabawny to on również nie jest, za to mocno zdesperowany. Takie podrywy, jakie stosują niektórzy panowie, skreśliłyby nawet największego przystojniaka, szczególnie, że nie chodzi tylko o przekaz werbalny, ale i o ten niewerbalny również. Jak wyczuwam, że facet jest w mojej obecności skrępowany... to serio, nie jest to zbyt podniecające, a tym samym nie wpływa dobrze na moje postrzeganie jego atrakcyjności. Faceci uważani za przystojnych czerpią często pewność siebie właśnie z tego, że wiedzą, iż ich wygląd podoba się kobietom, więc nie spinają się tak bardzo w ich obecności i dlatego też postrzegani są przez kobiety lepiej. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że każdy facet, który posiadł tą swobodę w obcowaniu z kobietami i emanuje taką zdrową pewnością siebie, ma równie duże szanse u kobiet bez względu na wygląd, ponieważ nawet jeśli nie wygląda jak model z okładki, to na pierwsze wrażenie składa się także ton głosu, sposób poruszania się, no i oczywiście treść pierwszej rozmowy ![]() Innymi słowy, jak kobiecie się miło z facetem rozmawia, to nie spławi go tak szybko, a jak pozna go bliżej, to może zakochać się w jego osobowości, a wtedy wygląd nie ma znaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze z tobą, model moze być chamem i burakiem, wulgarnym dupkiem i go nie olejesz, jednak niewiele kobiet będzie kontynuować jałową dyskusje z pacanem tylko dlatego, że jest ładny. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2015-11-12 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wizażowy Kot Igor
|
Filmik ewidentnie reżyserowany. Niczego nie dowodzi.
Rozumiem, że laska nie chciała, żeby dosiadał się do niej facet w typie osiedlowego Seby. No nie każdy lubi takie typy. To było jeszcze w miarę wiarygodne. Ale Sadam z wyspy Youtube to już wyraźna ustawka. No chyba, ze laska ma inteligencję kalafiora.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-11-12 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Wyjatkowa jak te wyjatkowe wizazanki, ktore maja meskie hobby/maja samych kumpli facetów/nie lubia dziewczyn bo te gadają tylko o tipsach i makijażu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
ten pierwszy sebix jest pożałowania godny, typowy przeglądacz kwejka i zjadacz kebabów, który w przerwach wyzywa "ciapatych" i gardzi żydami. to ten sam, od którego w autobusie wali piwem marki vip i nie pranymi skarpetami. najniższy sort, nie dziwię się, że laska zwróciła uwagę na jego żenujący strój.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.