|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdy on woli spędzić Wigilię z rodzicami...
Zgadzam się z przedmówczyniami.
Zbyt krótki staż, żeby wymagać czegoś takiego. Sama wolałabym spędzić święta z rodziną niż tylko z drugą połówką. To nie randka, tylko święta. Czas dla rodziny. Nie widzę powodu dlaczego nie miałabyś pojechać z nim do jego rodziny. Twoje zachowanie mnie dziwi, jego nie. |
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Autorko faktycznie zbyt wczesnie wymagasz od chlopaka (tylko chlopaka ) zmian.
Jak dla mnie dobrze by bylo gdybys skorzystala z zaproszenia Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2015-11-13 o 10:47 |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Do swojej rodziny nie pojedziesz, do jego rodziny razem z nim nie pójdziesz, ale wymagasz by po kilkunastu tygodniach związku zamiast spędzić święta z rodziną, kiblował z Tobą w domu.
Gratuluję ![]() Chcesz z nim spędzić święta to idź do jego rodziny. Nie chcesz iść- to siedź sama w domu.
|
|
#64 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja świąt prawie w ogóle nie obchodzę. ogólnie nieznoszę 'rodzinnych' świąt, które robi się dniami i nocami (tygodniami czasem), potem się siada, żre, i ledwo rusza zeszłe święta spędziłam w piżamie, na kanapie, jedząc curry i oglądając 'back to the future' razem z narzeczonym. najlepsze święta ever
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio, przez 6 lat Wigilię spędzałam z rodziną a nie facetem i nawet bym nie wpadła na pomysł w Twoim stylu - jesteś tylko jego dziewczyną a Wigilię spędza się z rodziną, więc może poczekaj aż uzyskasz odpowiedni status a nie strzelasz idiotyczne fochy.
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że ktoś jest mocno związany z rodziną, przyzwyczajony do rodzinnych tradycji i rytuałów. Rozumiem że święta w rodzinnym domu są dla dla kogoś ważne. ALE trzeba też umieć dorosnąć. Kiedyś trzeba odciąć pepowine. Chcecie brać ślub, wspólnie zakładać rodzinę, a spędzenie świąt w towarzystwie drugiej połówki, ale bez rodziców urasta do jakiejś tragedii. Serio? Przecież możecie wypracować własne rytuały i tradycje. Stworzyć wasze wspólne święta. Chcesz z tym facetem spędzić resztę życia, ale nie potrafisz spędzić z nim świąt bez towarzystwa swoich rodziców? Zresztą w ciągu roku nie brakuje świąt które można spędzać z rodziną. Na wigilię jedziecie do niego, na wielkanoc do ciebie. Możecie cieszyć się towarzystwem i swoim i swojej rodziny. Ja tu tragedii i problemu nie widzę. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- chodzi o to ,ze mieszkajac daleko do rodziny woogle sie ja rzadko widuje wiec te swieta sa czyms waznym i wyjatkowym, a ''u siebie'' nie zawsze wchodzi w gre bo jak sie np wynajmuje kawalerke to nie ma gdzie sprosic tyle osob |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ja to rozumiem, ale żeby z tego aż taka tragedie robić? Wiele par jest w takiej sytuacji (ja też) i sobie radzą, nie rozdzierają szat z tego powodu. Dziewczyna z cytowanego przeze mnie postu stwierdziła, że chyba święta będą spędzać osobno, ale jednocześnie chciałaby w ten czas choć na moment widzieć się z narzeczonym (wkrótce już mężem), więc te osobne wyjazdy do rodziny jej nie specjalnie pasują. Nie rozumiem czemu jeden raz nie może zrezygnować z wigilii u siebie i jechać do rodziny narzeczonego. Do jej rodziny pojadą za rok, lub na wielkanoc, lub na majówkę lub na Boże Ciało, lub na urlop. Możliwości spotkania z rodziną jest dużo i to nie jest duży problem. Tym bardziej że w przypadku tamtej dziewczyny odległość do jej rodziców to 130 km. To nie jest tak dużo, nie wierze że nie ma innych okazji żeby się z nimi widywać. Normalna sprawa, że dzieci dorośleją, wyjeżdżają, zakładają swoje rodziny i nie w każde święta mogą być w rodzinnym domu. Nie rozumiem jak ktoś z tego powodu robi aż tak ogromny problem. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2015-11-13 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
U mnie podobna sytuacja, rodzina męża 150 km, moja tez daleko w przeciwnym kierunku. Przez pierwsze lata małżeństwa spedzalismy święta na zmianę, raz u moich rodziców raz u teściów. Ale w zeszłym roku padł pomysł ze spędzimy święta razem z naszymi dzecmi w domu. Dzieciaki dosyć duże bo 12 i 9 lat więc stwierdziliśmy ze może czas odciąć pepowine i stworzyć własne tradycje, przecież teraz my też jesteśmy rodziną. Dzieciakom spodobało się to na tyle ze juz nam powiedziały ze chciałyby te święta tez spędzić w domu tylko z nami.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę powtórki w tym roku, to jest niezapomnianych świąt we własnym gronie
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O tym pisałam. Można raz pojechać do jednych, raz do drugich. Można zostać u siebie i stworzyć wspólne święta, wspólne zwyczaje, tradycje. Jakoś kompletnie nie rozumiem stanowiska, że nie ma innej opcji i absolutnie każdą wigilie koniecznie trzeba spędzać w rodzinnym domu i inaczej się nie da. |
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#75 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Wielkanocą jest tak samo. Nie wiem jedynie jak rozwiązać sytuację po ślubie hmm .. ![]() Po dwa, jesteś z nim kilka MIESIĘCY ! Nie za dużo oczekujesz, żeby spędzał z Tobą Wigilie ? On u siebie, Ty u siebie, a po np ok 20 możecie się spotkać u jego rodziców albo u Twoich.
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna albo tate TZta wziac do Twoich rodzicow, albo po prostu razem z TZtem najpierw do taty, potem do Twoich czy tam odwrotnie
|
|
|
|
#78 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

zeszłe święta spędziłam w piżamie, na kanapie, jedząc curry i oglądając 'back to the future' razem z narzeczonym. najlepsze święta ever 

- chodzi o to ,ze mieszkajac daleko do rodziny woogle sie ja rzadko widuje wiec te swieta sa czyms waznym i wyjatkowym, 

życzę powtórki w tym roku, to jest niezapomnianych świąt we własnym gronie