|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe maluszki opuszczają nasze brzuszki! czyli listopadowe mamy 2015 czę
Cytat:
mam nadzieję, że w poniedziałek Ci się uda spotkać kogoś bardziej kompetentnego i umowisz się jak najszybciej na cc!Swoją drogą nie wiedziałam ze przy ułożeniu miednicowym może się zrobić rozwarcie, u mnie nie ma wcale. Chyba Twój maluszek faktycznie już nisko siedzi dupka i się szykuje do porodu. A moja widocznie nawet o tym nie myśli a szkoda, bo ja chcę żeby u nas akcja sama się zaczęła...Cytat:
Cytat:
biedulka że tyle się nacierpialas w drugiej fazie i jeszcze to nacięcie na żywca i krwotok Cytat:
Ja tez chce jutro, a jak nie to już foch i czekamy do terminu Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe maluszki opuszczają nasze brzuszki! czyli listopadowe mamy 2015 czę
Cytat:
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Przed 5 znów ja karmilam, nie płakała ale jadła może 5-10 minut i usnęła... A poranne karmienie o 8 to już w ogóle super, obyło się bez płaczu i mała jadła ponad 20 minut
I pokarm znów jest, więc ne wiem czemu w nocy taki problem był.
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejoo dziewczyny, ja się melduję, że dalej jestem w dwupaku jakby co
nie było mnie parę dni, bo byliśmy z mężem w nowym mieszkaniu. Narazie cisza, nic się u mnie nie zapowiada.Normalnie jestem w szoku ile z nas się rozpakowało... już chyba połowa łącznie... Zaraz siadam i nadrabiam. Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś śliczne maluszki
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Długo się nie odzywałam, bo niestety wylądowałyśmy z Julką w szpitalu. Mała nie chciała jeść i nie przybierała na wadze. Okazało się, że ma zapalenie dróg moczowych (nie zdiagnozowane w szpitalu gdzie rodziłam, bo nie zrobili badań) i siedziałyśmy tydzień w szpitalu z antybiotykami. Od wczoraj jesteśmy w domu. Jest już dużo lepiej, chociaż mała często ma czkawkę i ulewa, ale przynajmniej je. Najgorsza ta czkawka, bo chwyta ją po jedzeniu i jak od razu nie dam jej do pionu to ulewa jej się strasznie. Musimy się zaklimatyzować w domu i trochę ogarnąć. Może teraz uda mi się częściej tutaj wpadać.
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeszcze raz gratulacje.---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ja mam nie przespana noc, ale na wlasne zyczenie bo ogladalam wiadomosci, do 2 w nocy tak sie przejelam. wieczorem tez chyba zaczal mi odchodzic czop, ale nie bylo go duzo I bez krwi, wiec jeszcze jest Sporo czasu na rodzenie
|
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak dalej---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#68 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś niesamowicie dzielna - dla mnie piękne jest to, że możesz liczyć na swojego TŻ-ta i ze on tak przeżył Wasz poród. Nie dawaj się złym myslom, na pewno jesteś wspaniałą mamą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też przerabia antybiotykoterapię. Młody tez ma czkawkę - czasami przez sen i nic sobie z tego nie robi. Najczęściej daję mu pierś, przechodzi.
|
|
|
#69 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby kp się unormowało Cytat:
Super że już ok ![]() Cytat:
dużo zdrówka dla małej ![]() dzika ropucha mega pozytywny twój opis,aż się uśmiech ciśnie na usta jesteś dzielna babka, brawa naprawdę dla męża za wsparcie bo jednak to dla nas dużo znaczy,całuski dla Korneliicornflower mam nadzieję że malutki szybko dojdzie do siebie i będziecie mogli wreszcie do domku wyjść u nas nic się nie dzieje,zero akcji,już myślałam wczoraj że będziemy jechać do szpitala bo ok północy byłam siku i potem poleciała mi woda na wkładkę,ale już sama nie wiem co to było bo w sumie mało a poza tym potem już nic się nie działo,chociaż miałam taką nadzieję,nawet włosy umyłam i wyprostowałam w razie w,a tu lipa
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny cos dla nas
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
dobre
ja sobie tak wczoraj po obiedzie postawiłam miseczkę na brzuchu czyli na głowie mojej księżniczki jestem okropna.Dziewczyny rozpakowane - mam kilka pytań, może podzielicie się swoim doświadczeniem z niedoświadczoną: - czy było coś czego nie wzięłyście do szpitala a okazało się bardzo przydatne? Myślę intensywnie, czy na pewno wszystko spakowałam ![]() - jakich pieluszek używacie i polecacie i ile mniej więcej sztuk na dzień się zużywa? - ile razy dziennie mniej więcej przebieracie maluszka (w sensie ile zmian ciuszków na dzień jest potrzebnych)?
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes,
-w szpitalu mialam aż nadmiar rzeczy, brakowało mi tylko jedzenia w nocy ![]() - używany pampersa, mialam z polski dade i jest tez super, babydream jakieś sztywne są i nie kupie więcej, a idzie ich duuuzo nawet tego nie liczę ![]() -moja raczej nie ulewa wiec czasem się zdarza ze nosi jedno ubranko cały dzień
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że u Ciebie w szpitalu to zupełnie inny świat niż u nas, ja idę do takiego reliktu prlu i muszę mieć w torbie wszystko dla siebie (nawet wodę do picia, ręczniki papierowe) i dla małej (ciuszki, pampersy, chusteczki, tetrę) a na jedzenie tam się nawet nie nastawiam, wszystko mąż mi obiecał dowozić, inaczej umrę z głodu ![]() a pampersy masz te zielone czy białe? Dobrze, że napisałaś o babydream bo się nad nimi zastanawiałam, w takim razie zrezygnuję. Z tym ubrankiem to pocieszające, ja już miałam wizję wiecznego przebierania i prania i suszenia ubranek
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A np ja wzięłam laktator-niepotrzebnie (ale to zależy od cycków) - Ja używałam w szpitalu Pampersy Premium care- fajne polecam Miałam paczkę 33 szt i po 3 dniach jeszcze mi zostały , a w domu mam Dady i też są spoko. -Ja przebieram rano i na wieczór. Tak jak w szpitalu. Chyba żeby się jej ulało mocno no to wtedy też ![]() Ja karmię piersią na żądanie. Mała na razie super je. Śpi tak z 2-3 godziny obudzi się na jedzonko i znów śpi. Dziewczyny rozpakowane- co mam zrobić z pępuszkiem, psikam octaniseptem ale boję się go mocniej odgiąć do wyczyszczenia a dziś zobaczyłam troche krewki? to źle? Wstawiam Wam fote Nelki IMAG0133.jpg
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- używam Babydream, są ok. Ale na noworodkach mają bellę happy i te świetnie pasują na mojego malucha. Dziennie idzie 8 pieluch (zmieniam przy każdym karmieniu). - malucha przebieram raz dziennie - zdarza mi się, że ciuszek się zabrudzi. - weź tez trochę cieplejszych ubrań dla siebie - generalnie w szpitalu jest gorąco, ale czasem dygotam z zimna - to poporodowo. - laktator pozyczalam, teraz jest ok bez niego. PS. Co do jedzenia - nie ma cudów, źle też nie jest. Mnie mąż b. rzadko coś dowozi.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-11-14 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Cytat:
![]() laktatora nie planowałam brać, jak coś to mąż by dowiózł słodka Nelka Cytat:
Właśnie jak byłam na KTG to myślałam, że się tam ugotuję w krótkim rękawku, ale słusznie piszesz, że po znieczuleniu chyba jest zimno. Mam spakowane koszule z rękawem do łokcia i cienki szlafrok, spakuję jeszcze skarpetki, a pewnie przyjadę w jakimś sweterku więc też będzie do ogrzania ![]() co do posiłków to boję się, że przy niejedzeniu mięsa zostanę o suchym chlebie i ziemniakach, dlatego liczę głównie na dokarmianie przez męża ![]() Dobrze wiedzieć, że maluchy aż tak często nie są przebierane, bałam się, że co kupa to zmiana ciuszków
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Kazali u nas zakładać body na dł rękaw, kaftanik i śpiochy.
Zakładałam body i śpiochy ale koniecznie jakieś rozpinane w kroku a już najlepiej po całości Śpiochy złożyć to spoko... ale ja się namęczyłam początkowo z bodami i zakładaniem ich przez głowę i rączki...ło matko... Teraz w domu ma śpiochy rozpinane po całości i jest super Ułatwiam sobie póki się nie wkręcę lepiej
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody leży najczęściej w samym pajacu lub bodziakach z długim rękawem, przykrywam go kocem lub otulam, jest to optymalne. Co do jedzenia - zwykle na obiad jest mięso (niewiele go) + ziemniaki (rzadziej ryż lub kasza) + warzywa (marchew najczęściej) - cos dziubniesz. Zupy warzywne - to zjesz. Śniadanie/ kolacja to pieczywo z masłem - naprzemiennie ser biały/ twarożek lub wędlina, rzadziej dżem. Na mnie ta dieta działa odpowiednio odchudzająco. Niestety bardziej rozleniwia metabolizm. Zapomnialabym o pomadce ochronnej do ust i dobrych kremach - jest sucho...
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarówno w szpitalu jak i w domu uzywam happy 1 i wg mnie są super, idealnie pasują na mała pupę Julki. Teraz jej założyłam Dady, bo mam kilka próbek, zobaczymy jak pupa zareaguje. Jeszcze mam 2 sztuki Pampers Premium Care , też wypróbujemy Ogólnie to mam pełno pieluch 2 , ale ona jest taka drobna, że na razie 2 muszą poczekać Dziennie zuzywam mniej więcej 8 pieluch, przebieram przed każdym karmieniem. A ciuszki zazwyczaj na cały dzień starczaja ![]() Cytat:
Delikatnie przemywaj dookoła gazikiem, dobrze osuszaj i będzie ok
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
kolezanka mi pisala ze linomag gumka do wlosow o ladowarka do telefonu jej sie przydalo bardzo
|
|
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocyk dla małego masz własny czy szpitalny? Ja się pakuję zgodnie z listą z ich stronki www i nie było tam nic o rożku/kocyku. Faktycznie nie aż taka zła ta dieta chociaż jeszcze jakieś warzywa i owoce by się przydały. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-11-14 o 14:25 |
|||
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko mam własne, rożek i kocyk. Surowych warzyw brakuje, cóż poradzisz...
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopakuję jeszcze kocyk
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
O dziewczynki bardzo przydatne te wasze rady
tez sie zastanawialam jakie ciuszki malej spakowac i mam i body i pajacyka i spiochy,kaftanik i polspiochy a co bedzie najlepsze to sie okaze pieluszki spakowalamspampersy zielone,a w domu sa jeszcze dadyRopuszko Kornelka maly anioleczek
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzika ropucho śliczna Twoja niunia
![]() Rety, parę dni mnie nie było a teraz jak Was czytam, to patrzę że pisze większość rozpakowanych już dziewczyn, a ja się czuję jak jakaś w tyle Super, że porody przebiegają szybko i nie strasznie. Zazdroszczę ciekawe kiedy nadejdzie moja godzina zero póki co cisza...
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, ja myślałam, że Ty też już po
nie martw się, trochę nas tu zostało jeszcze przed
|
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba że w między czasie urodzę, ale wtedy na pewno dam Wam znać na razie chyba Małej się nie spieszy, za dobrze jej w brzuszku Oby tylko jutro się nie urodziła, bo są moje urodziny... niech nie obchodzi razem z matką urodzin
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_Girl pytałaś w poprzednim wątku ile czasu trwa taka kuracja żelazem. Kontrolną morfologię mamy zrobić po miesiącu, więc minimum miesiąc...
I co najważniejsze nie obwiniaj się o infekcję małego. Wiem, że przychodzą takie myśli bo sama tak miałam, ale robiliśmy przecież wszystko dla dobra maluchów, więc to nie nasza wina. Czasem tak się po prostu zdarza. Czy u Was ten antybiotyk jest przez podwyższone crp? Jeśli tak to mogę coś więcej napisać na ten temat bo sami przez to przechodziliśmy... Poznanianko dziwne rzeczy ta Twoja położna mówi, co do czasu karmienia. Moja mala (fakt drobna) je Maks. 10 minut z piersi i przybiera póki co w górnych granicach czyli ok 250g na tydzień. Każde dziecko jest inne i nie ma co generalizować, że musi jeść pól godziny. Pediatra i położna powiedziały mi, że jeśli ładnie przybiera to widocznie te 5-10 minut przy piersi wystarcza. A domaga sie jedzenia nie częściej niż co 1,5-2h. Co do rzeczy, które się przydają w szpitalu to u mnie niezbędny okazał się laktator i pojemniki na pokarm, ale to dlatego że dłużej leżałyśmy w szpitalu i nie miałam malej cały czas przy sobie. Przydały mi się ręczniki papierowe, miękki papier toaletowy, nakładki na wc, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe wielorazowe, podkłady na lóżko - 5 sztuk mi wystarczyło, podpaski poporodowe lepiej sprawdziły się Bella mama niż canpol. Co do pampersów to z belli są spoko, pampers ale te białe Premium care lepsze moim zdaniem niż zielone, dada też ok. U nas żadne nie uczuliły malej. Najcieńsze i ogólnie jakoś nie bardzo sa pampersy zielone. |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Olilina za opinie, z Twojej listy mam wszystko
fajnie mamusie ze jesteście i dzielicie się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, to jest nasze motto
![]() ![]() ![]() Poznanianka cieszę się, że się uregulowało ![]() Agusiek no jesteś, my już myślałyśmy, że Ty po ![]() Lexie ojeju... Szczęście, że już jesteście w domu, chociaż szkoda, że tak na starcie musieliście wracać do szpitala dużo zdrowia!Kasiula ja teraz też wiecznie odpicowana w sensie wygolona, uczesana, paznokcie umalowane hehehe ![]() nigdy nic nie wiadomo!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Od rana mnie nie było i nowy wątek
mam nadzieję, że w poniedziałek Ci się uda spotkać kogoś bardziej kompetentnego i umowisz się jak najszybciej na cc!
a szkoda, bo ja chcę żeby u nas akcja sama się zaczęła...
Dałam małej smoka, uspokoila się, przysnęla. W międzyczasie sciagnelam mleko (chyba mam jakiś kryzys, no już tak nie tryska jak wcześniej, a w lewej piersi to już chyba nic nie ma, bo jest miękka) i juz chciałam spróbować dac jej moje mleko z butelki. Przebudzila się, dałam cyca i złapała (lepiej leciało bo tuż po ściągnięciu, to treściwsze mleko), ale jadła tylko 5 minut, dość intensywnie, ale krótko... A położna mówiła, że powinna jeść 30 minut
Teraz ładnie śpi, wezmę ją do siebie do łóżka. Zobaczymy jak wyjdzie kolejne karmienie. Ale chyba dziś do Auchan podjade do mm, wolę mieć w domu w razie czego...

biedulka że tyle się nacierpialas w drugiej fazie i jeszcze to nacięcie na żywca
i krwotok

Muszę się za mój w końcu zabrać
Nasz ślub 16.08.2014
nie było mnie parę dni, bo byliśmy z mężem w nowym mieszkaniu. Narazie cisza, nic się u mnie nie zapowiada.